ÎNCĂ O MINUNE A LUI COSMIN ŞI OANA VOEVODSCHI: Aparatură de 27.000 de euro pentru Clinica „Îngerilor păzitori” de la Gura Ocniței | Cronica de Gaesti
Connect with us

Salut, ce cauți??

Evenimente

ÎNCĂ O MINUNE A LUI COSMIN ŞI OANA VOEVODSCHI: Aparatură de 27.000 de euro pentru Clinica „Îngerilor păzitori” de la Gura Ocniței

Cosmin și Oana Voevodschi, doi tineri antreprenori care vor să ofere ajutor acolo unde este nevoie, şi care nu au nicio legătură cu politicul, au făcut astăzi o nouă donație din banii lor, nu din banii firmei.  După ce au utilat Spitalul de la Găești, anul trecut, cu aparatura necesară unității de primiri urgențe, acum au oferit aparatură de ultimă generație, din SUA, pentru Centrul de Recuperare Neuromotorie pentru copii, de la Gura Ocniței.

„Anul acesta, eu și soția mea ne-am gândit să ne facem un cadou – pentru că au fost zilele noastre de naștere, la începutul lunii -, donând acestei secții de recuperare neuromotorie a Spitalului Județean Dâmbovița aparatura care i-ar putea ajuta. Acolo ajung foarte mulţi copii în fiecare zi, iar acei oameni fac minuni. Anul trecut am făcut o donație pentru Spitalul din Găești, unde era mare nevoie de un aparat pentru analize. Ei aveau un aparat foarte vechi, iar dacă se strica, ar fi fost nevoiți să mute toți pacienții la Târgoviște. Am și găsit aparatura la un preț foarte bun, 25.000 de euro, iar partenerul de la care am cumpărat, fiind inspirat de ceea ce am făcut eu, a făcut și el o donație, aducând încă un aparat, de 5.000 de euro, pentru Spitalul din Găești. Aparatura pe care o donăm astăzi Centrului de recuperare a costat 27.000 de euro și este de mare ajutor pentru toți cei care vin aici, la tratament”, a explicat găeşteanul Cosmin Voevodschi, pentru Cronica de Găești.

Centrul de Recuperare Neuromotorie pentru copii de la Gura Ocniței este cunoscut ca fiind cel mai bun din România. Se află la aproximativ 10 kilometri față de Târgovişte, într-o clădire construită în anul 1959, unde vin părinți cu copii din întreaga țară, tocmai pentru că aici sunt înregistrate cele mai bune rezultate ale tratamentelor. Până astăzi, minunile de la Gura Ocniței au fost făcute de o mână de oameni, specialiști excepționali, adevărați îngeri pentru copiii care au nevoie de tratament. Ei se zbat, zi de zi, să salveze micuții cu probleme neuromotorii. De astăzi, li s-au mai alăturat încă doi îngeri: Cosmin și Oana Voevodschi, cei care au adus pentru clinică aparatura ultraperformantă care va putea ajuta mai mulți copii.

 De menţionat că o şedinţă la o clinică privată cu acces la astfel de aparatură costă 250 de lei pe oră. AICI ESTE GRATIS!

“Sunt deosebiţi, sunt minunaţi aceşti tineri şi nu avem cuvinte să le mulţumim pentru această donaţie  în aparatură de ultimă generaţie pentru  electroterapie, chinetoterapie şi termoterapie- adusă de la cel mai mare producător din SUA, dar şi din Elveţia şi Franţa.  Sincer, unele aparate nu le-am avut aici niciodată. Aveam aparate vechi care nu mai dădeau randament după o durată mare de utilizare, iar acest cadou uriaş făcut  de Cosmin și Oana Voevodschi Secţiei de Recuperare, a fost ca un dar ceresc pentru sutele de copii  cu probleme care vin la noi lunar”, a declarat  strălucitul medic  Elena Tomşa.

Centrul de Recuperare Neuromotorie de la Gura Ocniței s-a transformat în două  secţii ale Spitalului Judeţean Dâmbovița, după 2011, nu mai are personalitate juridică, dar a reușit să-și păstreze acelaşi personal calificat la cele mai înalte standarde. Cu numai cinci medici, 16 kinetoterapeuţi şi specialişti în electroterapie, termoterapie şi hidroterapie, centrul tratează mii de copii din România, în fiecare an. Unul dintre cei mai buni medici de recuperare din România, Elena Tomşa, reuşeşte să găsească soluţii acolo unde alţii doar ridică din umeri.

Până în prezent, la Centrul de recuperare de la Gura Ocniței s-au tratat cu succes afecțiuni grave, precum sechele după leziuni de neuron motor central şi periferic, leziuni postraumatice, afecţiuni congenitale.

Afecţiuni musculare şi neuro-musculare; Malformaţii şi deformaţii congenitale ale sistemului osteoarticular şi ale muşchilor. Tot aici s-au recuperat copii cu sechele după leziuni traumatice cranio-cerebrale. Și copiii cu afectiuni cromozomiale (sindrom Down, sindrom Cri-Du-Chat etc) au aici o șansă. Se recuperează întârzierile în dezvoltarea fizică şi psihică ce sunt cauzate de malnutriţie proteino-calorică şi alte carenţe nutriţionale, dar și copiii cu sechele cauzate de rahitism, cu modificări osoase, articulare şi musculare.


Adauga un comentariu

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Reclamă
Reclamă Enescu Supermarket
br />
Reclamă