Contactează-ne pe

Noutăți

Strigătul de neputință al unui polițist cu mâinile legate: vrem legi și oameni competenți în fruntea MAI!

Publicat în data de

- 7.923 vizualizări

„Niciun polițist din România, atunci când ar fi auzit strigătul de ajutor al unui om nu ar fi ezitat să intervină, nu ar mai fi fost nevoie de nicio aprobare. Deci elimin din start această ipoteză! Așadar, eu, ca polițist, nu pot intra în curte la tine, cetățene, pentru că legea nu îmi permite decât în anumite circumstanțe, știi și tu, doar că acum e mai ușor să dai curs valului de răutate împotriva Poliției Române!

Dacă nu am indicii sigure că are sau a avut loc o infracțiune, nu pot pătrunde fără mandatul acela nenorocit de percheziție. Strigătul de ajutor al fetei elimina nevoia acelui act, așa că acum vă puteți da seama că nu a existat o mișcare sau o solicitare din partea Alexandrei, la momentul sosirii colegilor mei din Caracal la domiciliul monstrului care probabil a ucis fata și a ascuns urmele imediat după ce a descoperit că aceasta a sunat la 112! Și eu sunt furios, mă transpun în situația părinților și rudelor, trec prin multiple stări de durere, frustrare, amăgire, scârbă, dar haideți oameni buni, să filtrăm cu atenție orice informație și să ne îndreptăm atenția asupra acelora care au dat naștere acestor criminali și le-au creat toate condițiile să facă astfel de fapte!

Îm anul 2019 văd normal ca STS-ul să aibă tehnologia necesară astfel încât să nu jucăm ruleta rusească cu viața unei fete și să trimită poliţiștii la trei adrese diferite, toate greșite! În 2019 văd normal ca eu, omul legii, să pot intra în orice locuință, chiar pe raza a 3 kilometri, fără a fi privit ca un infractor care riscă dosar penal pentru violare de domiciliu, fără a avea nevoie de mandat de percheziție! Trăim în țara în care persoane cu diferite funcții importante în stat vin acum la televizor, să ceară pedepse mai mari… sunt aceiași oameni care se luptau să scape de pușcărie un infractor, care au eliberat pușcăriașii, ca măsură populistă atrăgătoare de voturi, care au dat drumul celor ce imediat după ce-au ieșit v-au tâlhărit, violat și ucis copiii, nepoții, celor care vă râd acum în față, chiar și nouă, polițiștilor! Cazul acesta reușește să ne scoată din starea „Las-o bă, ca merge asa”!

Un copil a murit în chinuri groaznice, din cauza acestei mentalităţi  și nimic nu va mai schimba asta. Vina este pasată de la o instituție la alta! Eu m-am săturat de atâta incompetență! Vreau în fruntea MAI un om care să știe cu ce ne confruntăm noi, polițiștii, ce nevoi avem pentru a oferi românilor siguranță și încredere, nu ca slogan, ci ca realitate. Vreau ca legile să existe ca adevărate pârghii, nu să ne împiedice să acționăm împotriva infractorilor!”, a scris pe pagina sa de socializare poliţistul găeştean Sorin Mihalache.

Nu. Nu toți polițiștii sunt buni, dar nici toți polițiștii nu sunt răi. Ca în orice loc, societate sau instituție, există profesioniști și neprofesioniști, oameni experimentați și începători, oameni care-și asumă riscuri și alți oameni care sunt interesați doar de propriul interes. Atunci când cineva greșește, trebuie să plătească, inclusiv penal, dacă i se dovedește vinovăția. Dar greșelile unora nu pot fi puse pe seama tuturor. În rest, avem nevoie de suport legislativ mai bun și de oameni competenți. Iată cum gândește un polițist care vrea să-și facă meseria și să ajute oamenii.

Publicitate
Loading...
Spune-ți părerea

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Educație și cultură

PERFORMANȚĂ: Elevul găeștean Luca Neagu, locul întâi la Concursul Eparhial Biserici și Mănăstiri Dâmbovițene!

Articol scris de

Este un tânăr modest, dar cu multă personalitate. În ochii lui se citesc bunătatea, inteligența și mai ales bunăvoința. Este unul dintre cei mai străluciți elevi ai Școlii ”Șerban Cioculescu” și, iată, rezultatele nu întârzie să apară.
Luca Neagu a participat, alături de alți 323 de elevi din școlile și liceele din orașele dâmbovițene, la Concursul Eparhial Biserici și Mănăstiri Dâmbovițene, organizat de Arhiepiscopia Târgoviștei, în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Dâmbovița și Asociația Profesorilor de Religie – filiala Dâmbovița, fiind pregătit de profesor Ionela Ciobanu.
Lucrarea saMănăstirea Izvorul Tămăduirii Pătroaia Deal, comuna Crângurile, județ Dâmbovița,  a fost inspirată de Maica Stareţă Inocenţia Costache, o femeie implicată, dinamică şi plină de har divin,  care l-a determinat  pe Luca Neagu sa scrie  cu pasiune despre mânăstire!

 

Astfel, eseul  a impresionat atât de mult juriul, încât, la categoria sa de vârstă, a câștigat premiul I.
Competiția este una prestigioasă și reprezintă o continuare a demersului cultural-educațional inițiat în anul 2016 de Arhiepiscopia Târgoviștei, în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Dâmbovița, prin organizarea concursului ”Ieromonahul Macarie și excelența tipografică de la Târgoviște în secolele XVI-XVIII”, a concursului ”Diaconul Coresi – Voievod al limbii române și promotor al unității naționale ” din anul 2017, și continuat, în anul Centenar 2018, cu concursul ”Contribuția Bisericii Ortodoxe Române la înfăptuirea Marii Uniri de la 1918”.

Găeștiul a fost reprezentat în concurs de doi elevi de la Școala ”Șerban Cioculescu” (profesori Ionela Ciobanu și Cătălin Ciobanu), trei elevi de la Școala ”Radu cel Mare” (prof. Ștefan Nuica), doi elevi de la Colegiul Național ”Vladimir Streinu” (prof. Stan Coca) și cinci elevi de la Liceul Tehnologic ”Iordache Golescu” (prof. Cristian Simescu și Gheorghe Ilinca). Evaluarea lucrărilor a fost realizată de o comisie formata din inspectorul de limba si literatura romana, de inspectorul de istorie/geografie, de un profesor de limba romana, de pr. insp. de religie si de pr. consilier Ionut Ileana.
Premierea a avut loc la Târgoviște, în prezența inspectorului școlar general Sorin Ion și a inspectorului școlar general adjunct, prof. Cristina Stroe. Participanții au primit diplome și cărți, iar câștigătorii au beneficiat și de sume de bani.

Citește articolul

Evenimente

Diferența de a fi om, nu doar angajat

Articol scris de

Vedeți omul aflat jos, lângă victima întinsă pe asfalt? Este pompier, și era în timpul liber, din cauza asta este îmbrăcat civil. Accidentul de motocicletă produs astăzi a fost în apropierea lui, și a ieșit să acorde primul ajutor până la sosirea echipajului. Spre deosebire de un politician care primește diurnă pentru orice deplasare dar care nu-ți răspunde măcar la o simplă întrebare motivând că „este in concediu” sau „in timpul lui liber” oamenii care lucrează la pompieri nu își permit să aibă timp liber. Nu pentru că nu pot, ci pentru că au făcut o alegere, și au ales să fie OAMENI și să-și ajute semenii indiferent de ora din zi sau din noapte. Pe pompieri n-o să-i auzi niciodată spunând „regret că s-a întâmplat pe tura mea” , așa cum un personaj politic a afirmat după accidentul in care a murit Adrian Iovan „singurul lucru pe care îl regret e că s-a întâmplat în mandatul meu”.
Am luat legătura cu omul pe care-l vedeți în imagine, nici nu știa când sau cine a făcut poza. Nu venise gură-cască ci venise să ajute, și asta a făcut.
Cu modestie îmi spune că nu vrea sa vorbesc despre el, că alături de el au mai fost alți doi OAMENI: doamna IORDACHE CAMELIA (primiri urgențe) și domnul RUSESCU CORNEL (pompier), și ei aflați de asemenea în timpul lor liber. Ei au fost cei care au colaborat pentru a-i scoate casca motociclistului rănit, astfel încât să nu existe riscul înecării cu propria vomă. Ei s-au asigurat că victima nu este mișcată într-un mod care să-i pună în pericol coloana vertebrală sau care să-i agraveze starea.
De astfel de oameni avem nevoie mai des, de fapt, se dovedește pe zi ce trece că de ei avem nevoie cel mai mult. De astfel de modele avem nevoie pentru noi și pentru generațiile viitoare. Într-o țară în care copiii nu-și mai doresc sa se facă doctori sau învățători, ci „pești” ori baroni locali, avem nevoie de o gură de oxigen din partea unor astfel de modele pentru a putea rezista încă o scufundare in oceanul de mediocritate și ipocrizie la care suntem parcă condamnați ca nație.

Dacă va place, nu dați like! Distribuiți să se afle că încă avem printre noi oameni de calitate. Distribuiți să se știe că sistemul corupt nu a distrus și omenia din noi, și cel mai important, să distribuim pentru a le mulțumi că au ales să fie diferiți, au ales să nu întoarcă spatele când e nevoie de ei motivând că „sunt in timpul meu liber”!

Citește articolul

Anunțuri

OFERTA DE MUNCA! Excelbet Gaesti angajeaza operator calculator

Articol scris de

Casa de pariuri Excelbet angajeaza operator calculator pentru locatia din orasul  Gaesti.

Mai multe detalii despre job si salariu  aflati la numerele  de telefon 0766245765 sau 0768492224.

Citește articolul

Noutăți