Contactează-ne pe

Noutăți

Strigătul de neputință al unui polițist cu mâinile legate: vrem legi și oameni competenți în fruntea MAI!

Publicat în data de

- 7.637 vizualizări

„Niciun polițist din România, atunci când ar fi auzit strigătul de ajutor al unui om nu ar fi ezitat să intervină, nu ar mai fi fost nevoie de nicio aprobare. Deci elimin din start această ipoteză! Așadar, eu, ca polițist, nu pot intra în curte la tine, cetățene, pentru că legea nu îmi permite decât în anumite circumstanțe, știi și tu, doar că acum e mai ușor să dai curs valului de răutate împotriva Poliției Române!

Dacă nu am indicii sigure că are sau a avut loc o infracțiune, nu pot pătrunde fără mandatul acela nenorocit de percheziție. Strigătul de ajutor al fetei elimina nevoia acelui act, așa că acum vă puteți da seama că nu a existat o mișcare sau o solicitare din partea Alexandrei, la momentul sosirii colegilor mei din Caracal la domiciliul monstrului care probabil a ucis fata și a ascuns urmele imediat după ce a descoperit că aceasta a sunat la 112! Și eu sunt furios, mă transpun în situația părinților și rudelor, trec prin multiple stări de durere, frustrare, amăgire, scârbă, dar haideți oameni buni, să filtrăm cu atenție orice informație și să ne îndreptăm atenția asupra acelora care au dat naștere acestor criminali și le-au creat toate condițiile să facă astfel de fapte!

Îm anul 2019 văd normal ca STS-ul să aibă tehnologia necesară astfel încât să nu jucăm ruleta rusească cu viața unei fete și să trimită poliţiștii la trei adrese diferite, toate greșite! În 2019 văd normal ca eu, omul legii, să pot intra în orice locuință, chiar pe raza a 3 kilometri, fără a fi privit ca un infractor care riscă dosar penal pentru violare de domiciliu, fără a avea nevoie de mandat de percheziție! Trăim în țara în care persoane cu diferite funcții importante în stat vin acum la televizor, să ceară pedepse mai mari… sunt aceiași oameni care se luptau să scape de pușcărie un infractor, care au eliberat pușcăriașii, ca măsură populistă atrăgătoare de voturi, care au dat drumul celor ce imediat după ce-au ieșit v-au tâlhărit, violat și ucis copiii, nepoții, celor care vă râd acum în față, chiar și nouă, polițiștilor! Cazul acesta reușește să ne scoată din starea „Las-o bă, ca merge asa”!

Un copil a murit în chinuri groaznice, din cauza acestei mentalităţi  și nimic nu va mai schimba asta. Vina este pasată de la o instituție la alta! Eu m-am săturat de atâta incompetență! Vreau în fruntea MAI un om care să știe cu ce ne confruntăm noi, polițiștii, ce nevoi avem pentru a oferi românilor siguranță și încredere, nu ca slogan, ci ca realitate. Vreau ca legile să existe ca adevărate pârghii, nu să ne împiedice să acționăm împotriva infractorilor!”, a scris pe pagina sa de socializare poliţistul găeştean Sorin Mihalache.

Nu. Nu toți polițiștii sunt buni, dar nici toți polițiștii nu sunt răi. Ca în orice loc, societate sau instituție, există profesioniști și neprofesioniști, oameni experimentați și începători, oameni care-și asumă riscuri și alți oameni care sunt interesați doar de propriul interes. Atunci când cineva greșește, trebuie să plătească, inclusiv penal, dacă i se dovedește vinovăția. Dar greșelile unora nu pot fi puse pe seama tuturor. În rest, avem nevoie de suport legislativ mai bun și de oameni competenți. Iată cum gândește un polițist care vrea să-și facă meseria și să ajute oamenii.

Publicitate
Loading...
Spune-ți părerea

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Evenimente

Fetița din Gura Sutii dispărută vineri a fost gasita moartă! TRUPUL EI PREZINTĂ URME DE VIOLENȚĂ!

Articol scris de

S-a împlinit cel mai negru scenariu in cazul fetiței de 11 ani care a dispărut în timp ce se intorcea acasă de la școală. Trupul ei a fost descoperit pe un camp de pe raza comunei Produlești și  prezintă urme de violență.In acest moment politistii au un cerc de suspecti. Surse din anchetă, citate de Digi 24, spun că suspect în acest caz ar fi si un  cetățean olandez. Adriana Fieraru a fost căutată, timp de două zile, de sute de polițiști, jandarmi și voluntari. In operatiune s-a lucrat cu caini de urmă, drone si un elicopter. Ultima imagine surprinsă de camerele de luat vederi o plasau la doar 300 de metri de casă.

 

 

Citește articolul

Evenimente

GABRIELA, ÎNGERUL BĂTRÂNILOR DIN AZILELE DÂMBOVIȚENE! Și-a luat concediu din Germania și uite ce le-a oferit! FACE TOTUL DIN SUFLET!

Articol scris de

Gabriela  Matei este, de la începutul acestui an, îngerul bătrânilor din azilurile din zona Găeştiului. Ceea ce face ea în Germania se numește pedichiură medicală – sau Podologie – puțin cunoscută în România. Gabriela s-a gândit la bătrânii pe care nu-i mai alintă nimeni, de mulți ani, la azil, iar atunci când are două-trei zile libere își ia copilul și vine în țară, să îngrijească picioarele celor care nu mai au altă alinare acum.

Podologia este o ramură a ortopediei. Se ocupă cu îngrijirea picioarelor şi a unghiilor bolnave şi încarnate. Este o meserie extrem de căutată în alte țări, iar Gabriela, care a plecat din 2007 în Germania, a făcut 3 ani de şcoală pentru a învăţa cum să aplice o serie de tehnici de tăiere a unghiilor cu probleme şi de oblojire a bătăturilor. Acum şi-a deschis propriul cabinet, în oraşul Ritberg, dar lucrează și ca voluntar, în timpul liber, pentru o asociație caritabilă. În Germania a încheiat contracte cu căminele de bătrâni, unde este foarte solicitată, iar pe bătrânii internați în căminele de acasă îi îngrijește gratuit.

Gabriela este foarte mândră că a reușit să-i determine și pe alții să-i urmeze exemplul. Acum câteva zile a strâns o mică armată de amazoane în lupta cu durerile bătrânilor și au pornit împreună să le aline suferința. „Am fost împreună cu Lavinia Dinescu, de la un salon de pedichiură profesională din Târgoviște, Esthetique Nail Studio, de pe Bulevardul Unirii, bl. 42, și cu o doamnă de la un salon de coafură din Moroieni, Carmen Casandrescu, iar ea le-a aranjat părul, i-a tuns și i-a coafat. A făcut chiar și un permanent. Am cumpărat pentru bătrâni și ceva pentru a le ține de cald la iarnă – șosete și galoși – de care s-au bucurat foarte mult. Le-am adus din Germania, prin Asociația mea, Rumanischer verein e.V Diaspoara. Nu sunt de firmă, dar sunt călduroși și s-au bucurat mult”, ne-a povestit Gabriela.

După a doua „descindere” în sufletele bătrânilor de la azilurile din Dâmbovița, i-au mai urmat exemplul Monica Burbutan, Cristina Stan, Alina Puchea și Ștefania Sterescu, de la salonul Hollywood Experience by Andreea Rădulescu, din Ploiești. Împreună, „amazoanele” sufletelor au reușit să ajute 38-40 de bătrâni, cărora le-au oferit servicii de îngrijire profesională a piciorului (podologie), dar și coafură și frizerie.

„Poate părea ceva neimportant acest domeniu al pedichiurii medicale, dar am descoperit și am înlăturat probleme grave. Cele mai frecvente sunt unghiile îngroșate, clavusurile (bătăturile), unghiile cu onicoliză (desprinderea unghiei de patul unghial). Vreau să le ofer şi bătrânilor de aici, de la mine de acasă, tratamentul de care beneficiază vârstnicii din Germania”, ne-a mai mărturisit Gabriela, care se va întoarce să ajute și alți bătrâni de la azil, în luna noiembrie. Acum a fost la Căminul de Bătrâni din Pătroaia și la Caminul de Bătrâni din Ulieşti,  iar pentru data viitoare speră să poată aduce și mai multă alinare și să i se alăture și alți îngeri binevoitori.

Citește articolul

Evenimente

Accident în Găeşti! MAȘINILE SUNT GRAV AVARIATE ȘI O PERSOANĂ A FOST RĂNITA!

Articol scris de

Impact violent între două autoturisme în Găeşti, chiar in zona ARCTIC, pe drumul spre Merii. Potrivit datelor furnizate de Poliție, cauza probabilă a accidentului este neasigurarea la schimbarea direcției de mers. O persoană a fost rănită, fiind transportată la spital pentru investigații suplimentare. Polițiștii urmează să stabilească acum împrejurările producerii evenimentului rutier.

Citește articolul

Noutăți

© Copyright 2011-2019. Toate drepturile rezervate!

Visitor Counter CAA Design - Web Design