Contactează-ne pe

Evenimente

Grigore Gheorghe: „DACĂ AR FI AVUT BAZĂ LEGALĂ, PRIMĂRIA GĂEȘTI AR FI FĂCUT CENTURA OCOLITOARE DE MULȚI ANI!” Amănunte despre ceremonia de deschidere a Zilelor Oraşului, aici!

Publicat în data de

- 3.207 vizualizări

Ceremonie de deschidere a Zilelor Oraşului Găeşti astăzi, la Casa de Cultură „Dumitru Stanciu”. 34 de cupluri care au împlinit 50 şi 60 de ani de căsnicie au fost premiate de primarul Grigore Gheorghe, într-un cadru solemn şi emoţionant. De asemenea, omagiate au fost şi personalităţile oraşului, cele care au contribuit, prin activitatea lor, la dezvoltarea comunităţii.

La manifestări au participat politicieni atât de la PSD, cât şi de la PNL, inclusiv preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Alexandru Oprea.

În discursul său, edilul Grigore Gheorghe a făcut un bilanţ al activităţii sale şi a punctat o chestiune sensibilă: centura oraşului:

„Ceea ce doresc î să subliniez, având în vedere anumite afirmații false lansate în spațiul public, este faptul că, de când am preluat conducerea Primăriei, din 2015, în Găești au fost atrase fonduri europene și guvernamentale în valoare de 1.200 miliarde lei vechi, adică 4 bugete ale orașului. Sunt sume mari, sunt sume care au intrat în oraș și care au produs transformări majore.

Știu că există foarte multe controverse în legătură cu centura orașului, știu că se exploatează inclusiv politic acest subiect foarte important și profit de acest cadru oficial pentru a le explica găeștenilor ce se întâmplă și care este poziția noastră. Găeștiul a devenit un oraș extrem de aglomerat, în zona de centru, având în vedere faptul că face legătura cu Autostrada București – Pitești. De câțiva ani, solicităm insistent Ministerului Transporturilor construcția unei centruri ocolitoare. Există studiu de fezabilitate, Primăria Găești a făcut cadastrarea zonelor în care va fi realizată, alături de celelalte primării implicate, însă proiectul – nu știm din ce cauze – se împotmolește la Guvern. În anul 2019, nu a fost prevăzut nici măcar un leu pentru această investiție. Acesta este adevărul. De la nivel central, Ministerul Transporturilor – cel care trebuie, din punct de vedere legal, să realizeze centura ocolitoare a Găeștiului, refuză să o finanțeze. Și chiar îi rog pe parlamentarii dâmbovițeni, mai ales cei aflați în coaliția majoritară, să ajute orașul, dar și transportatorii care folosesc foarte des această rută și care plătesc taxe și impozite. Cred că lucrările de investiții care se impun nu trebuie tratate într-o notă politicianistă. Din păcare însă, acest lucru se întâmplă și avem cu toții de suferit. Dacă ar fi avut bază legală, Primăria Găești ar fi făcut centura ocolitoare de mulți ani. Din păcate însă, acest lucru nu este posibil. Tot ceea ce a ținut de noi a fost realizat, documentat și transmis. Mai departe, este vorba despre voință politică și, pentru Dâmbovița în general și pentru Găești în special, se pare că ea nu există”, a subliniat Grigore Gheorghe, creând rumoare printre invitaţii de altă culoare politică.

Atât deputatul PSD Carmen Holban, cât şi preşedintele CJD, Alexandru Oprea, au subliniat că o mare parte dintre proiectele din Găeşti au fost realizate cu sprijinul Guvernului. Carmen Holban a dat asigurări că se va implica şi ea pentru a rezolva problema centurii, iar Alexandru Oprea a ţinut să precizeze că lucrurile nu sunt doar albe sau negre şi că nu este corect ca realizările să fie asumate de politicienii PNL, în timp ce nerealizările să fie puse doar în cârca PSD.

Zilele Găeştiului vor continua sâmbătă şi duminică, cu spectacole în centru şi în Parcul Central. Mâine seară, de la 19.30, vor avea loc concerte susţinute de Maria Cârneci, DJ Project, Nicole Cherry, Antonia şi Vunk. Duminică, de la ora 19.00, în Parcul Central, găeştenii vor putea urmări un spectacol aniversar al formaţiilor Casei de Cultură şi al invitaţilor, printre îi care amintim pe Nicu Nicuşor, Ani Crăciun, Gina Guşatu, Simona Nae şi DJ Emil Lassaria.

Spectacolele de Zilele Oraşului Găeşti sunt susţinte exclusiv din sponsorizările făcute de ENESCU SRL – 30.000 lei, MAIRON – 20.000 lei, MECANPETROL – 20.000 lei, VIRIX – 20.000 lei, ARCTIC – 20.000 lei, AMIRAS – 20.000 lei, ELUNOS – 10.000 lei, EMA – 10.000 lei, IGO – 10.000 lei, ARIFOVICI DEMIREL – 5000 lei, COSMIN VOEVODSCHI – 2.500 lei, ANION – 2000 lei, CARPATIK IMPEX – 2000 lei, TRICOPOINT – 2000 lei, DARVIS – 1000 lei.

Publicitate
Spune-ți părerea

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Evenimente

Fabrica Arctic de mașini de spălat rufe este singura fabrică din România certificată LEED Platinum, cea mai înaltă distincție pe care o poate primi

Articol scris de

Singura fabrică Industry 4.0 din România și una dintre puținele din Europa, fabrica Arctic de mașini de spălat rufe din Ulmi a primit certificatul LEED Platinum, o recunoaștere a meritelor din domeniul producției sustenabile. Unitatea de producție din Ulmi este singura unitate de producție din România care deține LEED Platinum, cel mai înalt nivel dintre distincțiile LEED pe care o fabrică o poate obține.

Procesul de certificare LEED (Leadership in Energy and Environmental Design) al fabricii de mașini de spălat a fost demarat încă de la începutul acestui an, pe durata căruia au fost analizate peste 60 de criterii de către organizația U.S. Green Building Council.

„Încă din momentul în care fabrica de mașini de spălat rufe de la Ulmi era numai un plan ambițios, ne-am propus să construim nu numai o unitate Industry 4.0, eficientă din punct de vedere al producției, dar și una care să reflecte angajamentul nostru de a contribui și conduce către un viitor mai bun. Facem parte dintr-un grup care s-a angajat să construiască brand-uri care au un țel și depunem toate eforturile pentru a ne diferenția prin produse și tehnologii care susțin sustenabilitatea, concentrându-ne pe utilizarea eficientă a resurselor și pe soluții economice circulare. Certificarea LEED Platinum, pe care suntem mândri să o primim, este o încununare a tuturor eforturilor noastre”, a declarat Murat Büyükerk, CEO Arctic.

Fabrica de la Ulmi găzduiește cele mai noi inovații tehnologice, a fost construită în doar 17 luni, pe o suprafață de peste 700.000 mp și contribuie la combaterea schimbărilor climatice. A fost concepută pentru a proteja flora și fauna prin crearea de noi habitate pentru păsări și alte specii de animale. Fabrica este, de asemenea, echipată cu zone verzi, în exterior și în interior, pentru o calitate mai bună a aerului.

Până la 28% din energia consumată în procesul de producție este reprezentată de energie regenerabilă, iar deșeurile de plastic, metal, lemn și carton sunt colectate separat.

Emisiile anuale de CO2 sunt reduse cu 363 tone cu ajutorul unui sistem fotovoltaic ce produce 1 milion kWh pe an. Energia verde produsă anual este echivalentă cu consumul de energie electrică pentru o perioadă de un an de către 350 de gospodării.

În fiecare an, este reciclată o cantitate de apă echivalentă cu consumul a 450 de gospodării. Folosind cele mai moderne sisteme de tratare a apelor reziduale și de colectare a apei pluviale, apa folosită în timpul procesului de producție este reciclată și reutilizată în proporție de aproape 100%.

Fabrica de mașini de spălat rufe de la Ulmi a devenit anul acesta și membră a comunității WEF Light House, după ce a câștigat prestigiosul premiu „Lighthouse Network Factory” oferit de Forumul Economic Mondial. Anul acesta, numai 10 companii au primit această recunoaștere, în timp ce numai 26 de astfel de fabrici au câștigat acest premiu până în prezent. În plus, fabrica de mașini de spălat rufe Arctic este prima fabrică ce a primit acest premiu în zona greenfield.

Fabrica de la Ulmi a fost construită în urma unei investiții de peste 150 de milioane de euro și este prima fabrică Industry 4.0 atât pentru Arctic, cât și pentru Grupul Arçelik, care este prezent în 146 de țări, având 30.000 de angajați, 23 de unități de producție în 9 țări și 12 mărci.

Pe lângă faptul că este un producător durabil, Arctic își concentrează eforturile pe dezvoltarea de produse mai eficiente din punct de vedere energetic și durabile. Fiecare tehnologie nouă își propune să ofere un confort sporit consumatorului final și să reducă la minimum impactul asupra mediului.

 

Citește articolul

Evenimente

IN ATENTIA ADOLESCENTILOR!Vrei sa fii voluntar in Parada de poveste a Crăciunului? IATĂ CE TREBUIE SĂ FACI!

Articol scris de

Cautam voluntari adolescenti pentru Parada de Craciun pe care Casa de Cultura o organizeaza in data de 21 decembrie 2019, la ora 11.00. Veti defila, intr-un car alegoric de poveste, pentru a aduce magia sarbatorilor in Gaesti, alaturi de Mos Craciun si trasura lui fermecata si de personaje costumate. Pentru a va inscrie, trimiteti numele si numarul de telefon la adresa de mail culturagaesti@gmail.com sau lasati un comment cu DA la acest post si va contactam noi. Pentru detalii, sunati la numarul de telefon 0724549491.
Va asteptam in caravana bucuriei!

Citește articolul
Publicitate
--------------------------------------------
--------------------------------------------
--------------------------------------------
-------------------------------------------
--------------------------------------------
--------------------------------------------

Noutăți

Loading...