Contactează-ne pe

Evenimente

Grigore Gheorghe: „DACĂ AR FI AVUT BAZĂ LEGALĂ, PRIMĂRIA GĂEȘTI AR FI FĂCUT CENTURA OCOLITOARE DE MULȚI ANI!” Amănunte despre ceremonia de deschidere a Zilelor Oraşului, aici!

- 3.182 vizualizări

Ceremonie de deschidere a Zilelor Oraşului Găeşti astăzi, la Casa de Cultură „Dumitru Stanciu”. 34 de cupluri care au împlinit 50 şi 60 de ani de căsnicie au fost premiate de primarul Grigore Gheorghe, într-un cadru solemn şi emoţionant. De asemenea, omagiate au fost şi personalităţile oraşului, cele care au contribuit, prin activitatea lor, la dezvoltarea comunităţii.

La manifestări au participat politicieni atât de la PSD, cât şi de la PNL, inclusiv preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Alexandru Oprea.

În discursul său, edilul Grigore Gheorghe a făcut un bilanţ al activităţii sale şi a punctat o chestiune sensibilă: centura oraşului:

„Ceea ce doresc î să subliniez, având în vedere anumite afirmații false lansate în spațiul public, este faptul că, de când am preluat conducerea Primăriei, din 2015, în Găești au fost atrase fonduri europene și guvernamentale în valoare de 1.200 miliarde lei vechi, adică 4 bugete ale orașului. Sunt sume mari, sunt sume care au intrat în oraș și care au produs transformări majore.

Știu că există foarte multe controverse în legătură cu centura orașului, știu că se exploatează inclusiv politic acest subiect foarte important și profit de acest cadru oficial pentru a le explica găeștenilor ce se întâmplă și care este poziția noastră. Găeștiul a devenit un oraș extrem de aglomerat, în zona de centru, având în vedere faptul că face legătura cu Autostrada București – Pitești. De câțiva ani, solicităm insistent Ministerului Transporturilor construcția unei centruri ocolitoare. Există studiu de fezabilitate, Primăria Găești a făcut cadastrarea zonelor în care va fi realizată, alături de celelalte primării implicate, însă proiectul – nu știm din ce cauze – se împotmolește la Guvern. În anul 2019, nu a fost prevăzut nici măcar un leu pentru această investiție. Acesta este adevărul. De la nivel central, Ministerul Transporturilor – cel care trebuie, din punct de vedere legal, să realizeze centura ocolitoare a Găeștiului, refuză să o finanțeze. Și chiar îi rog pe parlamentarii dâmbovițeni, mai ales cei aflați în coaliția majoritară, să ajute orașul, dar și transportatorii care folosesc foarte des această rută și care plătesc taxe și impozite. Cred că lucrările de investiții care se impun nu trebuie tratate într-o notă politicianistă. Din păcare însă, acest lucru se întâmplă și avem cu toții de suferit. Dacă ar fi avut bază legală, Primăria Găești ar fi făcut centura ocolitoare de mulți ani. Din păcate însă, acest lucru nu este posibil. Tot ceea ce a ținut de noi a fost realizat, documentat și transmis. Mai departe, este vorba despre voință politică și, pentru Dâmbovița în general și pentru Găești în special, se pare că ea nu există”, a subliniat Grigore Gheorghe, creând rumoare printre invitaţii de altă culoare politică.

Atât deputatul PSD Carmen Holban, cât şi preşedintele CJD, Alexandru Oprea, au subliniat că o mare parte dintre proiectele din Găeşti au fost realizate cu sprijinul Guvernului. Carmen Holban a dat asigurări că se va implica şi ea pentru a rezolva problema centurii, iar Alexandru Oprea a ţinut să precizeze că lucrurile nu sunt doar albe sau negre şi că nu este corect ca realizările să fie asumate de politicienii PNL, în timp ce nerealizările să fie puse doar în cârca PSD.

Zilele Găeştiului vor continua sâmbătă şi duminică, cu spectacole în centru şi în Parcul Central. Mâine seară, de la 19.30, vor avea loc concerte susţinute de Maria Cârneci, DJ Project, Nicole Cherry, Antonia şi Vunk. Duminică, de la ora 19.00, în Parcul Central, găeştenii vor putea urmări un spectacol aniversar al formaţiilor Casei de Cultură şi al invitaţilor, printre îi care amintim pe Nicu Nicuşor, Ani Crăciun, Gina Guşatu, Simona Nae şi DJ Emil Lassaria.

Spectacolele de Zilele Oraşului Găeşti sunt susţinte exclusiv din sponsorizările făcute de ENESCU SRL – 30.000 lei, MAIRON – 20.000 lei, MECANPETROL – 20.000 lei, VIRIX – 20.000 lei, ARCTIC – 20.000 lei, AMIRAS – 20.000 lei, ELUNOS – 10.000 lei, EMA – 10.000 lei, IGO – 10.000 lei, ARIFOVICI DEMIREL – 5000 lei, COSMIN VOEVODSCHI – 2.500 lei, ANION – 2000 lei, CARPATIK IMPEX – 2000 lei, TRICOPOINT – 2000 lei, DARVIS – 1000 lei.

Publicitate
Loading...
Spune-ți părerea

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Evenimente

MOGOȘANI: Coliziune între o mașină și o motocicletă! ȘOFERUL AR FI PARASIT LOCUL ACCIDENTULUI!

Articol scris de

Un motociclist în vârstă de 17 ani cu permis A1 și pasagerul pe care îl transporta, în vârstă de 19 ani, ambii din Crețulești, au fost răniți ușior, după ce au fost acroșați de un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 52 de ani, din Tetcoiu.

Impactul s-a produs pe DC 71, în Mogoșani, iar cauza identificată de polițiști este neacordarea de prioritate.

Șoferul ar fi părăsit locul accidentului. Motociclistul și prietenul lui au ajuns la spital, unde au primit îngrijiri medicale.

Polițiștii investighează acum împrejurările producerii accidentului.

 

 

 

 

 

Citește articolul

Evenimente

Hotii de lemne, spectacol total in Gura Foii! AFLĂ DE CE A FOST AMENINȚAT PRIMARUL RADU GEORGESCU!

Articol scris de

Celebrul hoț de lemne Magra a oferit un adevărat spectacol în fața camerelor de luat vederi de la primăria Gura Foii, în timp ce fura chiar camerele care-l filmau și transmiteau live acțiunea, în toată splendoarea ei. Dar Magra nu este singur, ci face parte dintr-o rețea cunoscută, care și-a făcut rost, recent, de cel puțin un specialist în depistarea tehnicilor de urmărire a… urmăritorilor. Se pare că un miliţian care locuieşte în comuna Gura Foii, dar care profesează în altă localitate dâmboviţeană, îi învaţă pe hoţi  la hoţit. Bun băiat!

Primarul comunei Gura Foii, Radu Georgescu, a fost surprins, astăzi, să vadă „live” spectacolul furtului camerelor lui de luat vederi, care până acum i-au încurcat serios pe hoții de lemne din zonă. Atât de serios, încât unul dintre ei l-a sunat să-l amenințe, punându-i în vedere să scoată până diseară camerele care stau în calea fericirii lor, pentru că altfel le vor scoate ei…

Protagonistul furtului de astăzi, Magra,  a fost prins  foarte repede de polițiștii de la Secţia Valea Mare și urmează să se desfășoare o amplă anchetă, pentru a-l putea identifica atât pe cel care i-a adresat amenințări primarului, cât și pe ceilalți membri ai rețelei, împreună cu specialistul lor în sisteme de securitate, care-i ajută să se protejeze de lege și să nu fie prinși.

Surse din anchetă ne-au mărturisit că deja există o listă de suspecți care urmează să fie ridicați de Poliție, în cel mai scurt timp, iar din această anchetă vor ieși la iveală și surprize legate de această zonă.

 

 

 

 

 

Citește articolul

Evenimente

FENOMENUL ANDREI RADULESCU LOLICERU, CAMPION NATIONAL LA E-KARTING

Articol scris de

La vârsta la care alți copii se joacă cu mașinuțe, el rulează pe circuit cu viteze ce nu sunt atinse nici măcar de șoferii începători. Se numește Andrei Radulescu Loliceru, este din Valea Mare, are numai 8 ani și in ciuda faptului ca a inceput de mai putin de 2 ani să piloteze, acum este campion national la E-karting, competiție destinată mașinilor cu propulsie electrică.

Numai anul acesta Andrei a câștigat Marele Trofeu Constanța, Marele Trofeu București și alte câteva etape intermediare de circuit. Pentru că nu mai avea adversar la grupa sa de vârstă, a fost nevoit să treacă mai devreme la grupa de 8-10 ani, unde a devenit numărul 1 după foarte scurt timp. Desfășoară 3-4 antrenamente pe săptămână la Academia Titi Aur, fiind licențiat ca pilot international FIA (Federația Internațională de Automobilism).

Sportul practicat de Andrei este unul foarte costisitor, un cart electric costând in jur de 5000€, aproape 1000€ combinezonul și alte 700-800€ casca de protecție. Andrei este pasionat de matematică, iar în timpul liber mai practică încă un sport, el având antrenamente și la fotbal de 2-3 ori pe săptămână.

Nu ar renunța la unul din sporturi deocamdată, având suficinentă energie pentru a face tot ce își propune, sportivii lui favoriți fiind Lewis Hamilton de la F1 și Lionel Messi de la fotbal.

În luna septembrie urmează să plece la Slalomul special de la Roma, unde va concura alături de cei mai puternici piloţi din Europa. Având în vedere că la E-karting toate maşinile au aceeaşi motorizare, totul fiind controlat de un soft pentru a nu exista diferenţe de performanţe între două carturi, rezultă că cel care iese pe primul loc este campion strict datorită talentului.

Andrei mi-a dezvăluit secretul său: “La calificări trag tare pentru a pleca din poll-position, însă în cursă stau în spatele adversarului, foarte aproape. Merg aproape de el, pe aspirație, adică el forțează mașina la maxim, dar eu o las pe a mea mai ușor, că îmi taie el aerul și merg mai ușor. Iar în curbă, când el ia mai pe larg să se încadreze, atunci apăs și eu la maxim accelerația și îl depășesc”.

A avut parte și de accidente pe circuit, dar a scăpat teafăr. Acum merge cu 80km pe oră și așteaptă cu drag ziua în care să conducă un monopost ce depășește pe circuitul de Formula 1 viteze de 320km. Până atunci, se rezumă la a câștiga următorul trofeu al circuitului de la București, cursă la care se pare că va participa și îndrăgitul pilot de F1, Felipe Massa.

 

Citește articolul

© Copyright 2011-2019. Toate drepturile rezervate!

Visitor Counter CAA Design - Web Design