Contactează-ne pe

Educație și cultură

VIDEO!Comoara de la Potlogeni Deal! CE SE ÎNTÂMPLĂ, ÎN FIECARE AN, DE ZIUA EROILOR!

Publicat în data de

- 346 vizualizări

Eveniment impresionant, de Ziua Eroilor, în satul Potlogeni Deal din comuna Petreşti. Gheorghiţa Constantinescu a organizat, ca în fiecare an, un parastas pentru strtămoşii ei morţi pe front, la care a invitat toată suflarea din localitate. Cu această ocazie, a expus o parte dintre piesele pe care le colecţionează de-o viaţă şi care reprezintă un adevărat tezaur de spiritualitate şi tradiţie populară a zonei.

Gheorghiţa Constantinescu este, prin ea însăşi, o legendă locală. Pasionată de meşteşuguri străvechi, pe care încă le practică cu pasiune, ea a reuşit să adune, de-a lungul anilor, obiecte unice, pe care le expune, cu generozitate, pentru toţi cei care doresc să le admire.

Distinsa doamnă a făcut o adevărată tradiţie din Ziua Eroilor. Spune că în fiecare an îşi comemorează rudele pierite în cele două războaie mondiale şi, în acest fel, adună laolaltă comunitatea locală. Este ajutată să organizeze acest eveniment de fiul său, Ionel, miliar în Curtea de Argeş, şi el pasionat colecţionar.

Expoziţia ei cuprinde monede de epocă, timbre, lămpi, aparate de la început de secol, ceramică, dar şi zeci de costume populare şi ţesături.

La evenimentul organizat de Gheorghiţa Constantinescu au participat primarul localităţii, Andrei Lucian Daniel, dar şi mai mulţi preoţi.

Citește articolul
Spune-ți părerea

You must be logged in to post a comment Login

Adaugă un comentariu

Educație și cultură

PERFORMANŢĂ LA „ROMÂNII AU TALENT” PENTRU ANSAMBLUL FOLCLORIC „CODRULEŢUL”: 4 de DA din partea juraţilor!

Articol scris de

Aseară Ansamblul folcloric ,,Codrulețul” al Clubului copiilor Găeşti, pregătit de profesorul Marian Grigore, a reuşit o altă performanţă importantă. Cu o reprezentație impecabilă, talentaţii copii au smuls de la jurații emisiunii ,, Românii au talent” cei patru de „DA”.

Micii dansatori au demonstrat încă o dată că sunt unii dintre cei mai buni dansatori de folclor la nivel naţional, iar pregătirea de care beneficiază la Clubul Copiilor este una de foarte bună calitate.

„Găeştenii, edilii urbei pot fi mândri că oraşul Găeşti este reprezentat atât de frumos de către aceşti copii minunați, ei reprezentând un model pentru noi toți de păstrare, transmitere şi perpetuare a folclorului muntenesc, autentic. Nu ascund faptul că nu este o surpriză pentru mulți această evoluție, întrucât acest ansamblu are în palmares multe trofee/premii de la festivaluri/ concursuri internaționale, naționale, regionale, iar în 2017 ceata de căluşari a acestuia a câştigat trofeul festivalului ,, Căluşul românesc” Slatina intrat in Cartea Recordurilor”, a precizat Mara Muşat, directorul Clubului Copiilor Găeşti.

Citește articolul

Educație și cultură

VESTE EXTRAORDINARĂ: Examenele Cambridge se pot susține la Colegiul Național „Vladimir Streinu”!

Articol scris de

In urma promovării parteneriatului cu European Examination Centre, CNVS a devenit centru de organizare a examenelor lingvistice CAMBRIDGE.

Asadar, din data de 01.03.2020, la CNVS se pot sustine examenele CAMBRIDGE pentru toate nivelurile. Structura examenelor CAMBRIDGE permite participarea oricarui elev care a împlinit varsta de 7 ani dar si a adolescenților/adulților care nu mai sunt angrenați intr-o forma de invatamant.

Absolvirea examenelor CAMBRIDGE ofera cele mai prestigioase certificate pentru cei ce studiază limba engleza, termenul de valabilitate al acestora fiind nelimitat.

Pentru elevii de liceu, probele de competenta din cadrul bacalaureatului pot fi echivalate cu rezultatele obtinute la examenele CAMBRIDGE in conformitate cu Ordinul nr. 5794 din 29.10.2009 emis de Ministerul Educației Nationale.

Pentru detalii suplimentare, persoanele de contact sunt: prof. lb. engl. – Ramona Anca, director – prof. Pătruță Nicolae și director adjunct – prof. Ioniță Iuliana Nicoleta.

Citește articolul