Contactează-ne pe

Educație și cultură

VIDEO!Comoara de la Potlogeni Deal! CE SE ÎNTÂMPLĂ, ÎN FIECARE AN, DE ZIUA EROILOR!

Publicat în data de

- 299 vizualizări

Eveniment impresionant, de Ziua Eroilor, în satul Potlogeni Deal din comuna Petreşti. Gheorghiţa Constantinescu a organizat, ca în fiecare an, un parastas pentru strtămoşii ei morţi pe front, la care a invitat toată suflarea din localitate. Cu această ocazie, a expus o parte dintre piesele pe care le colecţionează de-o viaţă şi care reprezintă un adevărat tezaur de spiritualitate şi tradiţie populară a zonei.

Gheorghiţa Constantinescu este, prin ea însăşi, o legendă locală. Pasionată de meşteşuguri străvechi, pe care încă le practică cu pasiune, ea a reuşit să adune, de-a lungul anilor, obiecte unice, pe care le expune, cu generozitate, pentru toţi cei care doresc să le admire.

Distinsa doamnă a făcut o adevărată tradiţie din Ziua Eroilor. Spune că în fiecare an îşi comemorează rudele pierite în cele două războaie mondiale şi, în acest fel, adună laolaltă comunitatea locală. Este ajutată să organizeze acest eveniment de fiul său, Ionel, miliar în Curtea de Argeş, şi el pasionat colecţionar.

Expoziţia ei cuprinde monede de epocă, timbre, lămpi, aparate de la început de secol, ceramică, dar şi zeci de costume populare şi ţesături.

La evenimentul organizat de Gheorghiţa Constantinescu au participat primarul localităţii, Andrei Lucian Daniel, dar şi mai mulţi preoţi.

Publicitate
Loading...
Spune-ți părerea

You must be logged in to post a comment Login

Adaugă un comentariu

Educație și cultură

GURA FOII: „FOIŢA CU ALTIŢĂ” LA SFÂRŞIT DE AN

Articol scris de

La Biblioteca Publica din Gura Foii, a avut loc șezătoarea lunii “undrea”, denumită “Satul românesc oglindit in traditii și obiceiuri”.Evenimentul este parte din proiectul cultural “Memorie și continuitate de civilizatie țărănească”, derulat in parteneriat cu Centrul Judetean de Cultura Dambovita.

In afara atelierelor care au reconstituit cusutul tradițional, au mai avut loc și alte ateliere precum confecționarea caprei pentru colindul “Mersul cu capra” și împodobirea bradului de Crăciun, ateliere de care utilizatorii mici s-au bucurat foarte mult!

Încheiem astfel, sezatorile din acest an , bucurându ne de atmosfera de basm și traditie, in clinchet de clopotei și parfum de colinde!

Mariana Lixandroiu, bibliotecar responsabil 

 

Citește articolul

Educație și cultură

Află când se dă startul sezonului de iarnă în Găești! PARTICIPA ȘI TU LA MANIFESTĂRILE PREGĂTITE DE AUTORITĂȚILE LOCALE!

Articol scris de

Paradă cu torțe, inaugurarea iluminatului de Crăciun, spectacol si concursuri interactive! Aceasta este oferta autorităților locale pentru debutul sezonului sărbătorilor. Vineri, 29 noiembrie, de la ora 17.00, toți gaestenii sunt invitați să se bucure împreună de unul dintre cele mai frumoase și spectaculoase evenimente de peste an: parada cu torțe, organizată de formațiile Casei de Cultură în centrul orașului. Apoi, împreună cu primarul Grigore Gheorghe, vor fi aprinse luminițele de sărbători, care vor imbraca orașul in haină festiva. De la ora 17.30, sunteți invitați la Casa de Cultură, acolo unde trei echipe ambițioase se vor lupta pentru premiul cel mare la concursul de cultură generală, iar cei mai talentati copii la eseu și fotografie vor fi premiati. Totul, in cadrul unui show de zile mari, care va va bucura sufletele.

 

Citește articolul