in , ,

VIDEO!Comoara de la Potlogeni Deal! CE SE ÎNTÂMPLĂ, ÎN FIECARE AN, DE ZIUA EROILOR!

Eveniment impresionant, de Ziua Eroilor, în satul Potlogeni Deal din comuna Petreşti. Gheorghiţa Constantinescu a organizat, ca în fiecare an, un parastas pentru strtămoşii ei morţi pe front, la care a invitat toată suflarea din localitate. Cu această ocazie, a expus o parte dintre piesele pe care le colecţionează de-o viaţă şi care reprezintă un adevărat tezaur de spiritualitate şi tradiţie populară a zonei.

Gheorghiţa Constantinescu este, prin ea însăşi, o legendă locală. Pasionată de meşteşuguri străvechi, pe care încă le practică cu pasiune, ea a reuşit să adune, de-a lungul anilor, obiecte unice, pe care le expune, cu generozitate, pentru toţi cei care doresc să le admire.

Distinsa doamnă a făcut o adevărată tradiţie din Ziua Eroilor. Spune că în fiecare an îşi comemorează rudele pierite în cele două războaie mondiale şi, în acest fel, adună laolaltă comunitatea locală. Este ajutată să organizeze acest eveniment de fiul său, Ionel, miliar în Curtea de Argeş, şi el pasionat colecţionar.

Expoziţia ei cuprinde monede de epocă, timbre, lămpi, aparate de la început de secol, ceramică, dar şi zeci de costume populare şi ţesături.

La evenimentul organizat de Gheorghiţa Constantinescu au participat primarul localităţii, Andrei Lucian Daniel, dar şi mai mulţi preoţi.

Comments

Lasă un răspuns