Contactează-ne pe

Educație și cultură

Absolvenţii de 10 ai Şcolii „Şerban Cioculescu”! MARIA ŞI KARINA, ELEVELE-FENOMEN ALE GĂEŞTIULUI!

Publicat în data de

- 436 vizualizări

Au doar medii de 10 în toţi anii de generală! Maria Oana Neagu şi Karina Maria Marinescu au absolvit Şcoala „Şerban Cioculescu” din Găeşti. Cele două eleve au reuşit uluitoarea performanţă să obţină, la toate materiile, note maxime.

Extrem de ambiţioase, dar mai ales inteligente, Maria şi Karina demonstrează că ştiu foarte bine ce vor, încă de la această vârstă fragedă, iar viitorul li se deschide luminos în faţă.

Maria Neagu va urma cursurile Colegiului Naţional „Vladimir Streinu”, iar Karina Marinescu va merge la Colegiul „I.C. Brătianu” din Piteşti. Ambele visează la cariere puse în slujba semenilor, obţinute desigur prin multă muncă, temeinicie şi rigoare. Astfel, Maria îşi proiectează încă de pe acum un destin în domeniul juridic, iar Karina, pasionată fiind de fizică, vrea să devină astronom sau medic.

Am stat de vorbă cu Maria Neagu cu doar câteva minute înainte de începerea festivităţii ultimului clopoţel la Şcoala „Şerban Cioculescu”. Ea a împărtăşit cu noi gânduri minunate: „Clipa este o fulgerare efemeră în scurgerea neîntreruptă a timpului. Important este să trăim frumos şi să facem parte dintre cei care zâmbesc, nu dintre cei care uită să zâmbească”.

Şi Karina a ţinut să transmită un mesaj luminos, cu ocazia absolvirii: „Îmi pare rău că a trecut timpul aşa repede, le mulţumesc prietenilor şi profesorilor pentru sprijin şi răbdare. Le urez succes tuturor în continuare”.

Autorităţile locale urmează să le premieze pe cele două şefe de promoţie, ambele de 10, de la Şcoala „Şerban Cioculescu”. Maria Neagu ne-a mărturisit că doreşte să doneze suma primită pentru un proiect drag sufletului ei, şi anume o mănăstire care va fi construită în Giurgiu de preotul Marian, un duhovnic care îi este foarte apropiat şi care o îndrumă şi o sprijină la orice pas, pe calea iubirii şi a credinţei.

 

 

 

 

Publicitate
Loading...
Spune-ți părerea

You must be logged in to post a comment Login

Adaugă un comentariu

Educație și cultură

GURA FOII- Sezatoare in lumea basmelor

Articol scris de

Unde putem sa depănăm povesti mai frumoase decat intr-o Biblioteca? Aici lumea basmelor prinde viața precum prind viața stelele de pe cer si fulgii de zapada pe pânza albă sub mâini pricepute sau sub mânuțele dornice de a învața!

La începutul săptămânii, a avut loc la Biblioteca Publica din Gura Foii, o noua sezatoare; un prilej nou, de a învața despre povesti, despre credința, despre traditii, despre cer și pământ!

Mariana Lixandroiu, bibliotecar responsabil 

 

Citește articolul

Educație și cultură

Comoară etnografică in Dâmbovița – un gospodar a reușit să promoveze cultura tradițională mai bine decât autoritățile

Articol scris de

În condițiile în care statul încearcă cu greu și pe bani mulți să promoveze satul românesc și tradițiile sale, un simplu cetățean dintr-un sat de câmpie reușește să amenajeze in propria casă un colț muzeistic cu exponate ce le regăsești din ce in ce mai rar chiar și în muzeele de profil. Și toate astea fără ajutorul autorităților sau al experților care ar fi trebuit să promoveze cultura tradițională din Dâmbovița.
Ne aflam în comuna Poiana, zonă preponderent agricolă, unde cultura verzei și a cartofilor este principala sursa de venit a celor implicați încă în cultivarea pământului. Aici am găsit o ciudățenie etnografică, spun ciudățenie pentru că nicăieri nu figurează vreo informație despre existența vreunei case memoriale sau a unui cămin cultural în comună, și cu toate acestea, am găsit aici un muzeu în toată regula.

 

Doamna Nicoleta Vlad recunoaște că dumneaei a fost cu ideea, iar soțul, Ion Vlad, a susținut-o în acest frumos demers, care în timp a devenit tot mai costisitor și le-a ocupat toată casa. „De ce fac asta? Pentru că îmi place, și când îți place ceva depui toată energia în acel lucru. Am pierdut mult timp restaurând anumite piese dar am făcut-o din pasiune. Mă simt bine când văd toate lucrurile pe care le-am adunat în ani de zile și pe care le-am salvat de la dispariție”, ne mărturisește doamna Nicoleta Vlad.
Soțul este la fel de încântat: „ne place, e ceva frumos, nu găsești pe oriunde așa ceva. Am găsit destul de greu anumite piese, dar pe urmă oamenii au venit la noi când mai găseau câte ceva prin podul casei. Sunt lucruri pe care generația de acum nu le poate aprecia pentru că nu știe la ce au fost folosite. Pentru ei sunt doar obiecte, pentru noi însă sunt amintiri”
În casa transformată în muzeu găsești de la ceramică și mobilier vechi, la piese aparținând atelierului de fierărie ori costume populare, de la obiecte din lemn, în speță linguri și copăi cioplite, la panopli realizate cu măiestrie chiar de domnul Ion. Totul este amenajat in propria casă, iar când camerele au devenit neîncăpătoare pentru exponate, prispa casei a fost revendicată de obiectele ce spun povestea altor timpuri, când țăranul își făcea în gospodăria sa toate obiectele pe care le folosea și nimic nu era aruncat. Dacă vreți să vedeți un colț din trecut, vă invit să faceți o călătorie până în Poiana, locul despre care nici autoritățile în domeniu nu au aflat că există.
Citește articolul
Publicitate
--------------------------------------------
--------------------------------------------
--------------------------------------------
-------------------------------------------
--------------------------------------------
--------------------------------------------