in ,

Copilul nostru a murit, fără supraveghere după operație. Chirurgul spune că a respectat protocoalele medicale

„Sângerarea a fost provocată de „ciupirea unui vas de sânge”, ne-a declarat o sursă din cadrul Instituției”, a scris Evenimentul Zilei în exclusivitate.

https://evz.ro/inml-sanador-copil-omorat.html

Şi Sanador şi medicii implicaţi spun fără neruşinare că au făcut totul ca la carte.

 

Parchetul General a preluat cazul lui Ștefan Alexandru Duță, copilul nostru frumos, sănătos și fericit, care avea un an și zece luni, dar astăzi nu mai este. Medicii și părinții lui Ștefan au fost chemați la audieri, astăzi, la Parchetul General, pentru a da declarații.  Au fost descinderi la Sanador, iar imaginile video din spital au fost ridicate de procurori. Alt caz de deces la același spital privat s-a înregistrat ieri dimineață.

Chirurgul spune că în cazul unui copil atât de mic, pentru operația de hernie inghinală nici nu este nevoie să fie ținut la terapie intensivă, după operație, totuși, copilul a fost dus la terapie, pentru o jumătate de oră, tocmai pentru a avea mai multă grijă de el decât cei de la spitalele de stat.

Alți medici, din spitalele de stat, spun, însă, că este absolut necesar ca pacientul, indiferent de vârstă, să fie ținut la terapie intensivă după o intervenție chirurgicală, tocmai pentru a putea fi monitorizat, iar aceasta ar fi chiar cauza morții micuțului, care ar fi avut șanse la viață dacă s-ar fi observat la timp semnele clare ale hemoragiei interne: transpirația abundentă, paloarea accentuată și scăderea tensiunii arteriale.

“Dacă ar fi avut drenă, după operație, și ar fi fost monitorizat măcar câteva ore, la terapie intensivă, să-ar fi putut observa că are semnele clare ale hemoragiei interne și s-ar fi putut lua măsuri. Chiar dacă nu s-ar fi putut interveni imediat la spitalul privat, măcar putea fi transferat de urgență la un spital de stat, așa cum se procedează în multe alte cazuri. Viața i-ar fi putut fi salvată”, ne-a explicat un medic rezident.

După operație, medicul chirurg a-ntrebat-o pe Andreea, mama lui Ștefan, dacă suferă de hemofilie copilul, pentru că ar fi observat semne care i-au ridicat suspiciuni. “I-am spus că nu suferă de hemofilie și nu am avut niciodată probleme, dar faptul că a-ntrebat înseamnă că văzuse ceva în neregulă, dar a preferat să-l lase fără supraveghere”, spune Andreea.

Ancheta continuă la spitalul privat Sanador, unde se verifică și valabilitatea autorizațiilor de funcționare, care par a fi expirate, încă de anul trecut.

Medicii de la Sanador sunt acuzați de malpraxis și de altă familie care și-a pierdut astăzi pe cineva drag. “Mama noastră, din păcate, a ajuns la un spital privat unde a fost diagnosticată greșit. I s-au dat medicamente pentru stomac, deși problema era la vasele de sânge. Medicii o tratau pentru diferite infecții la stomac”, spune fiul femeii care a murit în această dimineață la Spitalul Sanador.

 

 

Comments

Lasă un răspuns

  1. Daca micutul Stefan a fost omorit de lipsa de profesionalism a personalului Sanador e mare pacat. Cuvintele nu pot exprima mai nimic din tragismul celor deja intimplate. Daca lucrurile stau asa cum se vorbeste prin tirg, sistemul privat de sanatate de la noi (nu numai Sanador-ul) este departe de a se ridica la nivelul asteptat.
    Dumnezeu sa ii intareasca pe parintii micutului si pe toti cei care l-au indragit iar sufletul lui sa ajunga acolo unde ii este locul! Dumnezeu sa il odihneasca!