Patru copii din Ioneşti, bătuţi, nemâncaţi şi culcaţi pe jos! VOR CU DISPERARE SĂ PLECE DE LA TATĂL ŞI BUNICUL VIOLENŢI ŞI BEŢIVI! Cine-i salvează? | Cronica de Gaesti
Connect with us

Salut, ce cauți??

Evenimente

Patru copii din Ioneşti, bătuţi, nemâncaţi şi culcaţi pe jos! VOR CU DISPERARE SĂ PLECE DE LA TATĂL ŞI BUNICUL VIOLENŢI ŞI BEŢIVI! Cine-i salvează?

Patru copilaşi, cu vârste cuprinse între 6 şi 10 ani, din Ioneşti, trăiesc o dramă cumplită. Au fost părăsiţi de mamă şi locuiesc împreună cu tatăl şi cu bunicul lor, în condiţii de neimaginat. Nu au curent, nu au ce mânca, nu sunt spălaţi şi îngrijiţi. Tatăl pleacă la muncă cu săptămâna, iar ei rămân în grija bunicului. Dorm pe o canapea veche, iar unul dintre copii doarme pe jos, pe un morman de rufe.

 

Localnicii spun că ar fi bătuţi crunt atât de tată, cât şi de bunic şi că ar fi extrem de speriaţi. Una dintre fetiţe ar face pe ea, de frică. Ar fi treziţi în creierii nopţii şi agresaţi de tatăl orbit de furie. Şi bunicul, şi tatăl beau, iar mediul este total nesănătos pentru patru copii mici, fapt constatat de asistenţii sociali, în ancheta realizată vineri. Copiii le-au spus funcţionarilor Primăriei Petreşti că vor să plece de acolo, să meargă într-un centru de plasament. Beat, bunicul le-a dat afară din curte şi le-a ameninţat pe asistentele sociale. Acestea au sunat la Protecţia Copilului, au expus situaţia, iar cei de acolo le-au informat că nu pot declanşa procedura de preluare în regim de urgenţă decât dacă există dovezi solide şi dacă este alertată poliţia într-un moment în care copiii sunt abuzaţi.

Mama ar fi fugit în urmă cu câţiva ani, din cauza bătăilor şi a scandalurilor. De atunci, nu se mai ştie nimic despre ea. Unii spun că ar fi venit să-şi vadă copiii la şcoală, dar nu i-a păsat destul de mult încât să facă demersurile pe care legea i le-a pus la dispoziţie pentru a-i lua de acolo.

Având în vedere faptul că vecinii nu-şi asumă responsabilitatea să sune la numărul de telefon 0245983 pentru preluarea în regim de urgenţă a copiilor, aşa cum nimeni nu-şi asumă, cu nume şi prenume, absolut nimic, facem un apel public la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Dâmboviţa să verifice cazul acestei familii din Ioneşti şi să ia măsurile care se impun.

 


Adauga un comentariu

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Reclamă
Reclamă Enescu Supermarket
br />
Reclamă