in ,

Poliţiştii găeşteni i-au… fericit pe şoferi chiar înainte de sărbători! ZECI DE PERMISE SUSPENDATE ÎN CÂTEVA ORE!

Şoferii au rămas cu dureri de cap, după ce vineri s-au întâlnit în Găeşti, dar şi în judeţ cu poliţiştii de la Rutieră. A curs cu permise suspendate şi cu amenzi usturătoare. Rutieriştii nu au mai închis ochii la nicio abatere.

Potrivit martorilor, într-un autoturism cu număr de Prahova, erau poliţişti îmbrăcaţi civil, care filmau indisciplina. La nici 100 de metri după sensul giratoriu, în ambele direcţii de mers, şoferii dădeau nas în nas cu oamenii legii, care îi opreau şi îi „executau” la buzunare. „În cadrul acțiunii, polițiștii au constatat o infracțiune la regimul rutier, au aplicat 50 de sancțiuni contravenționale și au reținut 25 de permise de conducere. Din totalul amenzilor, 23 au fost pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor care traversau strada prin loc permis, iar 15 pentru nerespectarea regulilor de către bicicliști. Valoarea totală a amenzilor este de 12.420 de lei.”

În aceeaşi zi, rutierişti din întreg judeţul au sancţionat la sânge tot ce a… călcat strâmb prin raza lor vizuală: şoferi, comercianţi, dar şi biciclişti şi pietoni. „La data de 08 decembrie a.c., polițiștii de la Serviciul Rutier, Biroul Rutier și Formațiunea Rutieră Găești au organizat o razie pe raza localităților Târgoviște și Găești și pe principalele drumuri din județ, pentru creșterea siguranței rutiere. În cadrul activității desfășurate, polițiștii au aplicat 257 de sancțiuni contravenționale, dintre care 211 pentru încălcarea normelor rutiere, 17 la Legea 12/1990 privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite și 14 la Legea 61/1991 privind ordinea și liniștea publică. 28 de conducători auto au fost amendați pentru exces de viteză, 21 pentru neportul centurii de siguranță și 40 pentru neacordarea priorității de trecere vehiculelor sau pietonilor. Pentru abaterile comise de biciciști au fost aplicate 28 de sancțiuni contravenționale, iar  pentru indisciplina pietonală 22. Valoarea totală a amenzilor este de 47.330 de lei, iar cea a bunurilor confiscate de 742 de lei. Totodată, au fost reținute 43 de permise de conducere și retrase 6 certificate de înmatriculare”.

 

 

 

 

 

Comments

Lasă un răspuns