in

I-AM DIBUIT! Colaboratorii Primăriei Găeşti îşi umflă buzunarele cu aproape 2 miliarde lei vechi pe an, din banii noştri! AFLĂ, ÎN EXCLUSIVITATE, CÂT CÂŞTIGĂ CONSILIERUL PERSONAL AL PRIMARULUI, PENSIONARUL EMILIAN BĂRBULESCU!

În timp ce foarte mulţi găeşteni care muncesc de dimineaţa până seara vor trece prin iarnă cu groaza zilei de mâine şi cu teama în suflet că nu au ce pune pe masa copiilor, iată că există, în acest oraş, şi o categorie privilegiată, supranumită „colaboratorii primăriei”!  Nu mai puţin de 147 milioane lei vechi lunar, adică aproape 1,8 miliarde anual plătim, din taxe şi impozite, pentru aceşti răsfăţaţi ai sorţii, 16 la număr, unii dintre ei având ca  singure preocupări iubirea şi fidelitatea faţă de stăpân. Am ajuns la această concluzie pentru că onor Primăria nu a avut ce să treacă, în dreptul lor, la capitolul „atribuţii”, deşi le-am am solicitat expres în cererea noastră pe Legea 544/2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public. Cea mai mare aglomerare de forţă de muncă pe centimetrul pătrat, cât pentru un IMM respectabil, plătită pe colaborare din banii noştri, se află la Casa de Cultură „Dumitru Stanciu”, instituţie recunoscută pentru performanţa de a duce sub nivelul mării calitatea actului artistic şi cultural din oraşul nostru. Eleva Rotaru Andreea (570 de lei) şi criticul politic (era să zicem literar, bine că n-am zis!) Dorel Cristea  – 500 de lei (remuneraţi după valoare, ar zice unii!), întocmesc listele de ode şi mulţumiri la adresa conducătorului şi a păsărelului (pardon, partidului) iubit, numai bune de publicat în fiţuica plătită tot de noi. Iată şi continuarea listei „truditorilor” pe altarul culturii, în afară de salariaţii conduşi mitingeşte de ţăţica Tănţica. Facem precizarea că unii dintre aceştia merită baniii pentru ceea ce fac, în timp ce alţii (nu-i nominalizăm noi, se ştiu ei mai bine!) ar putea câştiga un premiu pentru tăierea frunzei la câini. Badea Florin – 1.200 de lei; Bărbulescu Nicolae – 500 lei; Petre Petre – 570 lei; Uţă Lucica – 750 lei; Stoica Gheorghe (adică Gicu) – 500 lei.Tufeanu Maria, despre care am aflat că oricum pretinde o taxă de 400 de lei de la cei pe care-i învaţă să cânte, pleacă acasă, lunar, de la Primărie, cu frumuşica sumă de 882 de lei. Atunci, nu înţelegem de ce mai este plătită?!

Şi pensionarul Osiac Dumitru, recrutat în aparatul de specialitate al primăriei, câştigă o pâine albă pe lângă cel mai iubit dintre găeşteni: 850 de lei. Nici la Sectorul Străzi nu se mai poate fără colaboratori. Probabil pentru consultanţă şi alte fineţuri, au fost aduşi Ciureanu Aurel, care câştigă 850 de lei şi Gheorghe Liviu – 800 de lei. La Centrul de zi persoane vârstnice (fostul Club al Pensionarilor), care nu a fost acreditat, aflăm că există nu mai puţin de două colaboratoare, plătite cu câte 10 milioane lei vechi pe lună, deşi – legal – nu au obiectul muncii. Distinsele doamne sunt Mihai Sonia Cristina şi Petcu Elena (ne amintim că aceasta din urmă se declara revoltată de comentariile noastre vizavi de excursiile electorale organizate de Primărie, pe care – zicea ea – le-ar fi iniţiat!). Una dintre cele mai bine remunerate este fosta consilieră PSD, pensionara Ion Paolina. O educatoare tânără, la începutul vieţii profesionale, nu putea fi adusă, chiar şi pe colaborare, la Creşă, ci – iată! – pentru merite deosebite, doamna Ion este plătită, în fiecare lună, cu 14 milioane lei vechi din banii noştri, cam două salarii de debutante. De prisos să spunem că şi fiica acesteia a fost unsă de partid directoare la Grădiniţa „Inocenţa”. Şi la serviciul contabilitate al Primăriei este folosită o colaboratoare pensionară, Elena Loghin, care primeşte 11,5 milioane lei vechi.

Nu întâmplător, l-am lăsat la coada listei acestei echipe de excepţie pe consilierul personal al primarului, pensionarul Emilian Bărbulescu. Plătit cu nu mai puţin de 22 milioane lei vechi, această tânără speranţă a administraţiei găeştene este dovada supremă că partidul mult iubit ştie cum să-şi promoveze şi să-şi conserve luptătorii fideli. Întrucât – repetăm! – nu am reuşit pe căi oficiale să aflăm atribuţiile fiecăruia, ne-am interesat pe la colţuri. Am aflat cu stupoare că mâna cea dreaptă, Bărbulescu, aplică de mama focului, în anul 2013, cam ce învăţau activiştii pe la „Ştefan Gheorghiu”. Ne-am făcut cruce cu limba în gură când am aflat că stimabilul terorizează medicii, întrebându-i de program şi ameninţându-i direct şi prin interpuşi, fără să aibă niciun fel de calitate legală. Colaboratorul se mai duce să vadă şi dacă se şterge praful prin unele birouri şi alte asemenea năzbâtii, numai bune de plătit, de către noi, cu 22 milioane lei vechi pe lună. Ne amintim că primarul anunţa, imediat după ce a câştigat alegerile, că va face un departament pentru accesarea fondurilor europene. Cu banii băgaţi în buzunarele colaboratorilor făcea două, nu unul! Nu de alta, dar încă se fuduleşte cu proiectele câştigate de Toader în anul 2009 şi actualizate cu vreo două adrese în 2013!

Comments

Lasă un răspuns

  1. Din cate stiu eu, si cred ca si voi, bugetul se realizeaza din taxe si impozite platite de noi, oamenii care formam societatea.
    Si tot la fel ca si voi aflu din presa ca guvernul actual pune noi taxe si impozite pe tot ce misca, ba mai mult da mana libera primarilor la realizarea taxelor locale. Nu conteaza pe ce, bani sa iasa!
    In mod normal, din bugetul astfel format, ar trebui sa se vada ca se face ceva cu acesti bani colectati. Ceva, in orice domeniu.
    Eu stiam ca banii nostri se duc aiurea catre buzunarele “frăţicilor”  (na, că nici să pronunţ nu pot! nu era mai simplu să rămână la tovarăşi?), dar acum avem si o dovada scrisa.
    Si mai e ceva ce aici nu e cuprins, oamenii astia care pe langa faptul ca majoritatea sunt pensionari si iau de la stat o pensie, anii acestia pe care ii freaca pe langa primarie pe banii nostri sunt trecuti ca vechime in munca si li se adauga la pensie si uite asa, astia ne fenteaza de mai multe ori, iar pentru asta sunt in stare sa se puna cu oricine ar zice ceva de actualul primar.
    Un tanar nu poate sa se angajeze de aceste libărci. 

    Ei, dar am si eu o satisfactie si ii dau cu sâc lui Dorel.
    Dorele, ia vezi ma, cu cat e mai desteapta Andreea ca tine?
    Noi, cititorii acestui ziar, mai crezi ca suntem nătărăi?
    Vezi ca de la nataraii astia mananci tu si altii ca tine.
    O paine scarboasa pentru ca trebuie mai intai sa dati cu limba. 

    Banc : Un hot ii spune unui politician:
           – Da-mi banii tai!
           – Sa stii ca sunt politician.
           Hotul isi scoate masca si ii spune:
          – Atunci, da-mi banii mei! 

  2. Stii de ce?
    Degeaba!

    Degeaba scrie. Cine o pune?
    Eleva e mai desteapta. Stie sa cenzureze.
    Pana si Dorel ia niste bani.
    Si Gicu scrie la ziar.
    Tanta a cerut bani pentru ca avea de la cine. 
    Daca tot stie sa cante, atunci sa plateasca daca vrea in Italia.
    Ce face ea la Casa de Cultura si la Biblioteca e voluntariat.
    Ca Tanta si-a luat curul cu ea pe blat, e curul ei, voiai sa-l ia si pe al alteia?

    :), :), :), 🙂  In rest … e bine.