Contactează-ne pe

Noutăți

Ţuţuianu şi ai lui nu-s spaima şomajului! AFLĂ CE REZULTATE JALNICE AU AVUT LA TRÎMBIŢATA ŞI CHEFUITA BURSĂ A LOCURILOR DE MUNCĂ DE LUNA TRECUTĂ!

Publicat în data de

- 778 vizualizări

 

Eşec de proporţii a bursei locurilor de muncă din 21 iunie, la care au defilat Adrian Ţuţuianu, preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa şi figuranţii parlamentari din subordinea sa. Deşi anunţată cu surle şi trâmbiţe pe reţele de socializare şi în presă, acţiunea nu a fost altceva decât o propagandă electorală ieftină, demnă de râsul curcilor! Primarii din tot judeţul şi consilierii locali roşii au avut ca sarcină politică să umple sălile cu oamenii disperaţi, care-şi caută de muncă. Cu toate acestea, în afară de discursuri spumoase, şomerii nu s-au ales decât cu banii cheltuiţi pe rată. Mii de cetăţeni din întreg judeţul s-au bătut pe cele 614 posturi scoase la bursă, fiind angajaţi doar 129, reprezentând o rată de succes de 21%. Potrivit purtătoarei de cuvânt a AJOFM Dâmboviţa, Daniela Stanca, au fost ocupate posturi de muncitori necalificaţi, agenţi de pază, confecţioneri articole textile, şoferi, lăcătuş mecanic etc. şi câteva posturi, abia numărate pe degetele de la o mână, cu studii superioare. Nu am reuşit să aflăm din ce zone provin fericiţii câştigători ai loteriei lui Ţuţuianu. Mai trebuie spus că în Dâmboviţa sunt 14.365 de şomeri înregistraţi, dintre care aproape 11.000 nu mai au niciun fel de venit. La această cifră se vor adăuga, în următoarea lună, şi absolvenţii de liceu care nu au promovat bacalaureatul sau care nu vor continua studiile. Cifra celor fără loc de muncă prezentată de autorităţi nu este nici pe departe relevantă, dacă îi punem la socoteală pe cei din mediul rural care trăiesc din pensiile sociale ale părinţilor şi din alocaţiile copiilor şi care nu sunt înregistraţi ca şomeri. În realitate, la populaţia Dâmboviţei, numărul celor fără ocupaţie este îngrijorător de mare. Dacă la 500.000 de locuitori, doar puţin peste 73.000 lucrează şi aproximativ 140.000 sunt pensionari, înseamnă că, exceptând copiii, peste 150.000 de oameni sunt plecaţi din ţară sau nu au ocupaţie, nefiind monitorizaţi!

După bursa locurilor de muncă, politicienii şi ziariştii au sărbătorit la o cârciumă din Titu!

 

După ce s-au plimbat cu alai prin oraşele dâmboviţene, chipurile pentru a arăta cât de importantă este prezenţa lor în povestea dramatică a locurilor de muncă şi cu câtă greutate au adunat angajatorii, Ţuţuianu şi ai lui au chefuit de mama focului la Titu, în pizzeria unui fost şef de poliţie, actualmente pesedist şi s-au postat şi pe Facebook, în dispreţ faţă de oamenii necăjiţi care chiar au sperat la o schimbare! Suntem convinşi că, după tam-tam-ul mediatic creat, liderii politici ai judeţului au sperat că nimeni nu va merge să vadă şi care au fost adevăratele rezultate. Deşi Ţuţuianu anunţa că peste 400 de oameni au fost selectaţi în vederea angajării, primind felicitări în avans, iată că puţin peste o sută au avut şi şanse reale şi – zău – chiar nu a putut nimeni să ne spună cât timp vor rămâne şi aceştia încadraţi în muncă!

Publicitate
Loading...
Spune-ți părerea

You must be logged in to post a comment Login

Adaugă un comentariu

Anunțuri

JOI, MAREA INAUGURARE! Fashion Mall, magazinul care aduce în Găeşti cele mai tari brand-uri!

Articol scris de

Doreşti să te îmbraci cu haine de la cele mai cunoscute brand-uri, la preţuri accesibile? Acum poţi face acest lucru fără a mai fi nevoit să pleci din Găeşti. Fashion Mall, magazinul aşteptat de ani de zile pe piaţa găeşteană, se deschide joi, 20 februarie. Îl găsiţi pe strada Independenţei, lângă BCR, de unde puteţi achiziţiona cele mai la modă şi exclusiviste haine.

Case de modă româneşti de prestigiu, precum La Dona, Cătălin Botezatu Exclusiv, dar şi brand-uri celebre: Zara, Vero Moda, Jack&Jones, Mango, Bershka sau Mustang sunt acum accesibile, la Găeşti, la magazinul Fashion Mall.

Îmbracă-te cu stil şi fii la modă, la Fashion Mall!

 

Citește articolul

Noutăți

Agresor imobilizat de doi jandarmi aflați în timpul liber

Articol scris de

„Doi jandarmi dâmbovițeni aflaţi în timpul liber au intervenit, astăzi, 19 februarie, pentru a imobiliza un bărbat care a îmbrâncit o femeie pe trotuar, aceasta lovindu-se de un gard din beton.

Aceștia se deplasau pe bulevardul Regele Carol I din mun. Târgoviște și au observat incidentul produs în imediata vecinătate a unui restaurant.

Unul dintre jandarmi când a observat că femeia căzută prezenta o lovitură în zona capului a apelat numărul de urgență 112 și a solicitat sprijinul unei ambulanțe, pentru a-i acorda acesteia îngrijiri medicale. Celălalt a intervenit prompt şi l-a imobilizat pe agresor, după care a solicitat telefonic prezenţa unui echipaj de jandarmi. Bărbatul în vârstă de 38 de ani a fost condus la sediul Poliției Municipilui Târgoviște, unde i-au fost aplicate măsurile legale.

Cei doi jandarmi, plutonier-adjutant Samoilă George și plutonier-major Zegheru Cătălin, își desfășoară activitatea în cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Dâmbovița de peste 20 de ani”, se arata in comunicatul de presa al Jandarmeriei Dambovita.

 

Citește articolul
Publicitate
--------------------------------------------
--------------------------------------------
--------------------------------------------
-------------------------------------------
--------------------------------------------
--------------------------------------------