Contactează-ne pe

Noutăți

Ciobanii din Argeş au ocupat cu măciuca islazul comunei Crangurile Vezi ce dialog spumos au avut cu autorităţile locale!

Publicat în data de

- 2.349 vizualizări

 Ştiţi care este culmea tupeului? Să ai 500 de oi, să pleci cu ele agale  din Argeş, să poposeşti pe la Crângurile, în Dâmboviţa,  pe islazul vitelor, să-ţi aduci şi vagonul de dormit, să încropeşti şi-o târlă şi să ocupi câmpul comunal fără nicio patalama şi să te doară fix în cot de lege şi de proprietarul de drept. După ce au privit galeş cum ciobanii le-au cucerit islazul fără război, ci doar arătându-le măciuca, sătenii au mers cu jalba în proţap la primărie, crezând că autorităţile ştiu de apariţia străinilor în peisajul crângurean. Primarul Dumitru Giurescu a mers imediat la faţa locului şi i-a somat pe ciobani să părăsească islazul satului. Aceştia i-au spus că sunt în trecere şi că vor pleca. În fapt, şi-au aşezat mai bine tabăra păzită straşnic de dulăi. Văzând că „gluma” se îngroaşă, edilul a sunat la poliţie şi le-a cerut să intervină: „Este islazul comunei, cetăţenii îşi pasc vacile acolo. Avem deja o problemă întrucât se ştie că vitele nu mai mănâncă pe unde au trecut oile. Dar ăştia stau acolo de vreo două săptămâni şi nu vor să plece.  Dacă le era drag de comuna noastră, puteau să vină la primărie, să ceară acordul Consiliului Local pentru o suprafaţă contracost, pentru taxa de păşunat.  S-au aşezat ca la ei acasă şi nu se poate apropia nimeni din cauza câinilor”, ne-a declarat Dumitru Giurescu. Un echipaj al Poliţiei Valea Mare s-a deplasat  la faţa locului şi a constatat că cei care până mai ieri fluturau măciucile deasupra capului şi asmuţeau câinii pe musafirii nepoftiţi, astăzi nu mai ştiau nici cum îi cheamă şi nici de unde au venit: „Cum vă numiţi?” „NU ŞTIU!” „De unde sunteţi?” „NU ŞTIU!” „Neştiutorii” au realizat, într-un final, că unde-i lege nu-i tocmeală.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=O9kb1k_kIsg[/youtube]

Citește articolul
1 Comentariu

1 Comentariu

 1. aura

  25 aprilie 2013 at 11:15

   Oieritul implica si transhumanta, trecerea periodica a turmelor primavara de la ses la munte, de la sud la nord, in vederea pasunatului, iar toamna, invers. Este o practica ancestrala. 
  Acum ne-am modernizat, nu ne mai pasa de crescatorii de oi, iar carnea de miel si branza, daca se scumpesc, sarim cu gura tot pe cioban ca-i mai ortoman. Munca la stana e foarte grea si implica barbatie si curaj.
  Acum, ca stapaniul turmei a angajat niste barbati cu retard mintal, e alta poveste. Nu cred ca nu cunostea legea pasunatului. Ciobanii faceau exact ceea ce li se spusese sa faca si probabil mai facusera pe unde au trecut. 
  Am sa ma folosesc de vorbele primarului din Crangurile: ” Daca le era drag de comuna noastra puteau sa vina la primarie, sa ceara acordul Consiliului Local pentru o suprafata contracost, pentru taxa de pasunat. ” Concluzie: daca plateau nu mai conta ca era izlazul comunal, iar vacile nu pasc pe unde isi lasa oile cacarezele? De unde avea primarul loc de pasunat pentru turmele de oi aflate in trecere?
  Ce va face primarul daca astia cu oile intentioneaza sa mai ramana in zona si sa plateasca? Va incasa banii si va lasa tarla la locul ei? 
  Vin Pastile, iar carnea de miel si branza de oaie sunt la mare cautare. 
  Domnule primar, daca tot au venit si s-au asezat de doua saptamani pe islazul dumneavoastra, oile s-au cacarezat deja, vacile n-au iesit inca la iarba verde, amenajati un loc special pentru sacrificarea mieilor si o piata pentru vinderea carnii si a branzei, iar cumparatorii din zona vor fi multumiti, cetatenii din comuna la fel, pentru ca in bugetul local vor intra fonduri nesperate. Ciobanii vor fi si ei multumiti, iar dupa Pasti, cand cred ca vor pleca, ecologizati zona si dati drumul la vaci.

You must be logged in to post a comment Login

Adaugă un comentariu

Evenimente

Femeia rănită în Găeşti, pe trecerea de pietoni, este în stare gravă!

Articol scris de

Femeia în vârstă de 77 de ani, care a fost lovita pe trecerea de pietoni din zona Parcului Central din Găești, este in stare gravă. Ea a fost trimisă de urgență la un spital din București, cu multiple fracturi cervicale. Reamintim ca ieri seara, un șofer gaestean in varsta de 50 de ani nu i-ar fi acordat prioritate de trecere femeii, in timp ce aceasta traversa strada pe trecerea de pietoni. Polițiștii au intocmit in cauza un dosar penal sub aspectul săvârșirii infractiunii de vatamare corporală din culpă.

 

Citește articolul

Evenimente

Ultima oră: SE MENȚINE UNITATEA PRIMIRI URGENȚE A SPITALULUI GĂEȘTI! Primarul Grigore Gheorghe solicită Ministerului revenirea la situația anterioară!

Articol scris de

Spitalul din Găești va păstra Unitatea de Primiri Urgențe și cabinetul TBC. Decizia a fost luată de managerul Laurențiu Belușică și primarul Grigore Gheorghe, cu acordul Direcției de Sănătate Publică.

Unitatea Primiri Urgențe este unul dintre cele mai importante compartimente ale Spitalului Orășenesc Găești și va fi deservită de personal medical care nu va intra în contact cu medicii, asistentele și infirmierele care vor lucra pe secțiile COVID. Efortul este unul uriaș, dar extrem de necesar pentru cei aproximativ 80.000 de oameni din întreaga zonă care, altfel, ar fi rămas fără asistență medicală de urgență.

Dr. Laurențiu Belușică a precizat – pentru Cronica de Găești – că ambulatoriul nu poate fi menținut, întrucât nu există personal suficient. ”Principalul meu obiectiv este ca medicii, asistentele și infirmierele să nu se infecteze. Timpul pe care îl avem la dispoziție să creăm proceduri și circuite este foarte scurt, dar nu vom lăsa oamenii fără primul ajutor aici, la Găești. Vom prelua urgențele, le vom stabiliza, dar nu le vom putea interna. DSP este de acord. Este tot ceea ce putem face la acest moment, în condițiile în care nu am fost anunțați și nici consultați în legătură cu transformarea Spitalului Găești în spital COVID”.

Atât edilul Grigore Gheorghe, cât și managerul Laurențiu Belușică s-au trezit peste noapte cu Ordinul din Monitorul Oficial, prin care li s-a rechiziționat spitalul, fără a fi consultați, fără a fi întrebați, fără a se face o analiză asupra situației dramatice în care sunt lăsați pacienții. Au avut foarte puțin timp să reacționeze și să se reorganizeze, dar cu toate acestea au găsit soluții să mențină UPU în picioare.

”Ne confruntăm cu o situație fără precedent și, având în vedere că întotdeauna am fost sincer cu dumneavoastră și v-am împărtășit aici toate acțiunile și deciziile, am ales să comunic în continuare deschis și să păstrăm dialogul.
Sunt în măsură să vă informez că am reușit să păstrăm Unitatea de Primiri Urgențe și cabinetul TBC ale Spitalului Găești, cu personal medical separat. Nu lăsăm oamenii fără sprijin, chiar dacă efortul este unul uriaș, iar problema circuitelor epidemiologice separate este încă în picioare. Între timp, atât cât pot, în calitatea mea de primar, voi face demersuri și presiuni pentru modificarea ordinului care transformă Spitalul Găești în spital COVID. Nu am certitudinea că voi avea și succes și nu vreau să creez așteptări, însă ceea ce ține de noi, vreau să aveți certitudinea că facem și vom face.
În data de 9 iulie, atât eu, cât și managerul Spitalului Găești, dr. chirurg Laurențiu Belușică, ne-am trezit cu un Ordin de Ministru publicat în Monitorul Oficial, prin care efectiv spitalul din orașul nostru a fost RECHIZIȚIONAT și transformat în spital COVID.

Nici eu și nici personalul spitalului nu am știut că se pregătește această decizie. Am fost luați prin surprindere, cei de la DSP Dâmbovița au trecut peste noi, au făcut propunerea direct la Minister, iar ceea ce este și mai îngrijorător este că nu s-a făcut, în prealabil, nicio analiză asupra situației pacienților.
Observ că situația este speculată politic, lucru care pur și simplu mă bulversează, în aceste momente. În timp ce discutăm despre viață și moarte, unora le arde de funcții politice și de alegeri. Vreau să știți că sunt mulți cei care nu vă vor binele, sunt mulți cei care împrăștie, în aceste zile, minciuni și manipulări de dragul puterii și cărora pur și simplu nu le pasă de dumneavoastră, pentru că – de fapt – nu le-a păsat niciodată. În ceea ce mă privește, nu am nimic de ascuns. Trăiesc de o viață în această comunitate, pe cei mai mulți vă cunosc personal și cred că până acum ați înțeles că nici nu vă mint, nici nu-mi bat joc de dumneavoastră și nici nu am interese ascunse. Vreau să înțelegeți corect ceea ce v-am transmis și – așa cum am spus și mai sus – să păstrăm deschis dialogul. Vă țin la curent cu toate deciziile”, a scris, pe Facebook, primarul Grigore Gheorghe.

Citește articolul