Contactează-ne pe

Noutăți

Copilărie chinuită, tinereţe dramatică, sfârşit tragic! PIRU ŞI-A PUS CAPĂT ZILELOR LA NUMAI 22 DE ANI!

Publicat în data de

- 1.013 vizualizări

Găeşteanul Radu P., zis Piru, şi-a pus capăt zilelor, la numai 22 de ani! Tânărul a avut o copilărie chinuită, despre care am relatat şi în trecut, iar acum era sclavul drogurilor! A fost trimis, de către Serviciul de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei Găeşti, la un centru de dezintoxicare, iar în prezent locuia cu chirie, împreună cu mama sa. Când era în şcoala generală, a stat câteva luni în Centrul pentru victimele violenţei în familie, împreună cu sora sa, care acum trăieşte în Germania. Ne-a povestit, la vremea respectivă, că-şi doreşte să facă ceva bun cu viaţa lui. L-am întâlnit deseori când era elev al Grupului Şcolar „Dr.C. Angelescu”. Era personajul principal al unor experienţe negative, în care-şi antrena şi colegii. Ne promitea de fiecare dată că se va schimba. Dorea să treacă timpul, să devină matur şi să se angajeze, pentru a-şi depăşi condiţia. Visa să plece, să vadă lumea, să lucreze pe un vapor de croazieră. Din păcate pentru el, nu s-a mai putut întoarce de pe căile greşite pe care apucase. Fiecare bănuţ pe care-l agonisea îl dădea pe droguri. A ajuns la capătul puterilor şi şi-a pus funia de gât chiar în locuinţa familiei la care stătea cu chirie. Primăria i-a cumpărat cosciugul, iar tatăl lui – care lucrează la ARCTIC şi care are acum o altă familie – se va ocupa de funeralii. Cazul lui Radu P. nu este singular în Găeşti. Sunt foarte mulţi tineri dependenţi de stupefiante, cu vieţi amărâte, care pot sfârşi în acelaşi mod tragic.

Publicitate
4 Comentarii

4 Comentarii

 1. aura

  22 aprilie 2013 at 20:32

  Copilarie chinuita, adolescenta distrusa, tinerete stopata.
  Pentru el acesta a fost parcursul. 22 de ani.
  Voia sa ajunga la maturitate pentru a-si depasi conditia. N-a reusit. A fost invins de un viciu, de indiferenta si nepasare. Fiecare banut castigat ii asigura un strop de fericire pe care el a gasit-o in acele momente halucinante provocate de stupefiante.
  Croaziera lui a inceput, iar vaporul in care s-a urcat are o alta destinatie.
  Un cosciug cumparat de comunitate si niste funeralii de care se va ocupa un tata care n-a contat atunci cand Piru a avut nevoie.
  Sfarsitul acestui tanar poate va da de gandit si altora. 
  Pentru Radu Pasurca nu mai e nimic de facut, dar pentru altii ca el da.
  Dumnezeu sa-l ierte! 

 2. testosu

  25 aprilie 2013 at 12:15

  Da Aura, imi da de gandit, ca acest tanar Dumnezeu sa-l ierte, ar putea sa-i dea in cap unei bartane pentru a-i lua geanta sau sa-mi loveasca , copilul pentru a-i lua telefonul mobil, doar ca sa aibe bani de droguri. Cu ce ar trebui sa-l ajute sistemul si de ce sa-l ajute mai mult decat pe mine sau pe tine(cel mult sa-l inchida undeva)? Avea 22 de ani, de 4 ani este major si avea discernamant. A luat voluntar drogurile si la fel si-a luat voluntar si viata! Suntem mamnifere si la noi exista ca peste tot o selectie naturala pe care el nu a trecut-o.

  • aura

   25 aprilie 2013 at 18:05

   Sunt de acord cu tine, dar gandeste-te ce responsabilitati ai tu ca parinte? De unde luam droguri? Si, odata dependenti de ele, cine ne ajuta sa devenim iarasi ce-am fost?
   Vorbesti de selectie naturala la mamifere, unde cel mai puternic supravietuieste. Omul in schimb e dotat cu gandire si se deosebeste de animale. Viata unui om e mai importanta decat un telefon mobil, iar daca omul respectiv a luat-o pe o panta coboratoare, noi ca oamenii normali ar trebui sa nu hulim si sa facem tot ce putem pentru a-l ajuta sa-si revina, chiar si impotriva vointei lui.
   Drama acestui tanar a inceput din copilarie. A venit pe lume fara sa fi cerut. Tatal l-a parasit, iar mama, probabil, s-a simtit cu o povara si l-a neglijat. Nu avem de unde sa stim in ce fel s-au invartit ” rotitele” in capul tanarului ajuns la varsta cand probabil i se parea ca e zmeu, iar libertatea de a zbura il facea invincibil.
   Felul in care a ales sa paraseasca aceasta lume e tot o revolata. El nu a facut asta ca un invins, ci ca un invingator.Cred ca si-a regizat iesirea din scena. Probabil a vrut sa-si pedepseasca parintii. Nu stiu daca ei au inteles.
   Intamplator cunosc parintii tanarului. Probabil pentru ei e o usurare, dar iti garantez ca nu e. 

   • testosu

    26 aprilie 2013 at 13:37

    Am stat 4 ani in Bucuresti in studentie si am avut cunostinte care se drogau,

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Anunțuri

Angajări în Găeşti! DETALII, AICI!

Articol scris de

Citește articolul

Evenimente

Fabrica Arctic de mașini de spălat rufe este singura fabrică din România certificată LEED Platinum, cea mai înaltă distincție pe care o poate primi

Articol scris de

Singura fabrică Industry 4.0 din România și una dintre puținele din Europa, fabrica Arctic de mașini de spălat rufe din Ulmi a primit certificatul LEED Platinum, o recunoaștere a meritelor din domeniul producției sustenabile. Unitatea de producție din Ulmi este singura unitate de producție din România care deține LEED Platinum, cel mai înalt nivel dintre distincțiile LEED pe care o fabrică o poate obține.

Procesul de certificare LEED (Leadership in Energy and Environmental Design) al fabricii de mașini de spălat a fost demarat încă de la începutul acestui an, pe durata căruia au fost analizate peste 60 de criterii de către organizația U.S. Green Building Council.

„Încă din momentul în care fabrica de mașini de spălat rufe de la Ulmi era numai un plan ambițios, ne-am propus să construim nu numai o unitate Industry 4.0, eficientă din punct de vedere al producției, dar și una care să reflecte angajamentul nostru de a contribui și conduce către un viitor mai bun. Facem parte dintr-un grup care s-a angajat să construiască brand-uri care au un țel și depunem toate eforturile pentru a ne diferenția prin produse și tehnologii care susțin sustenabilitatea, concentrându-ne pe utilizarea eficientă a resurselor și pe soluții economice circulare. Certificarea LEED Platinum, pe care suntem mândri să o primim, este o încununare a tuturor eforturilor noastre”, a declarat Murat Büyükerk, CEO Arctic.

Fabrica de la Ulmi găzduiește cele mai noi inovații tehnologice, a fost construită în doar 17 luni, pe o suprafață de peste 700.000 mp și contribuie la combaterea schimbărilor climatice. A fost concepută pentru a proteja flora și fauna prin crearea de noi habitate pentru păsări și alte specii de animale. Fabrica este, de asemenea, echipată cu zone verzi, în exterior și în interior, pentru o calitate mai bună a aerului.

Până la 28% din energia consumată în procesul de producție este reprezentată de energie regenerabilă, iar deșeurile de plastic, metal, lemn și carton sunt colectate separat.

Emisiile anuale de CO2 sunt reduse cu 363 tone cu ajutorul unui sistem fotovoltaic ce produce 1 milion kWh pe an. Energia verde produsă anual este echivalentă cu consumul de energie electrică pentru o perioadă de un an de către 350 de gospodării.

În fiecare an, este reciclată o cantitate de apă echivalentă cu consumul a 450 de gospodării. Folosind cele mai moderne sisteme de tratare a apelor reziduale și de colectare a apei pluviale, apa folosită în timpul procesului de producție este reciclată și reutilizată în proporție de aproape 100%.

Fabrica de mașini de spălat rufe de la Ulmi a devenit anul acesta și membră a comunității WEF Light House, după ce a câștigat prestigiosul premiu „Lighthouse Network Factory” oferit de Forumul Economic Mondial. Anul acesta, numai 10 companii au primit această recunoaștere, în timp ce numai 26 de astfel de fabrici au câștigat acest premiu până în prezent. În plus, fabrica de mașini de spălat rufe Arctic este prima fabrică ce a primit acest premiu în zona greenfield.

Fabrica de la Ulmi a fost construită în urma unei investiții de peste 150 de milioane de euro și este prima fabrică Industry 4.0 atât pentru Arctic, cât și pentru Grupul Arçelik, care este prezent în 146 de țări, având 30.000 de angajați, 23 de unități de producție în 9 țări și 12 mărci.

Pe lângă faptul că este un producător durabil, Arctic își concentrează eforturile pe dezvoltarea de produse mai eficiente din punct de vedere energetic și durabile. Fiecare tehnologie nouă își propune să ofere un confort sporit consumatorului final și să reducă la minimum impactul asupra mediului.

 

Citește articolul
Publicitate
--------------------------------------------
--------------------------------------------
--------------------------------------------
-------------------------------------------
--------------------------------------------
--------------------------------------------

Noutăți

Loading...