Contactează-ne pe

Noutăți

Din ciclul „Hai la zdup cu peştii mici”: Afacerist găeştean, săltat pentru evaziune fiscală!

Publicat în data de

- 725 vizualizări

Nepotul unui fost miliţian de temut în vremurile comuniste a fost la un pas să ajungă în puşcărie, după ce Serviciul de Investigare a Fraudelor a descoperit că făcea evaziune fiscală. Tânărul găeştean, Alexandru M., în vârstă de 29 de ani, este administratorul unei firme care se ocupă cu comercializarea autoturismelor second-hand. Potrivit unui comunicat de presă al IPJ Dâmboviţa, în perioada octombrie 2010 – octombrie 2011, nu a înregistrat în evidenţele contabile veniturile obţinute, sustrăgându-se de la plata către bugetul de stat a unui TVA în valoare de 2 milioane de lei noi (20 miliarde lei vechi). Suma este enormă şi greu verosimilă, având în vedere că dealerii de autoturisme second hand o duc destul de greu în perioadă de criză, iar profitul lor nu este chiar atât de mare. Împotriva lui Alexandru M., s-a luat măsura de a nu părăsi ţara, deşi fusese prezentat Parchetului cu propunere de arestare preventivă. Este interesant cum onor autorităţile statului îşi îndreaptă eforturile şi străduinţa numai împotriva „peştilor mici”, în timp ce mai multe persoane influente, cu proptele politice, dorm liniştite pe perna lor, dând găuri de sute de miliarde bugetului de stat. 

Publicitate
4 Comentarii

4 Comentarii

 1. aura

  23 aprilie 2013 at 20:10

  Va mai mira ceva?
  N-ati vazut ca la un clan de camatari au gasit astia doar patru lei si tot i-au saltat.

 2. testosu

  25 aprilie 2013 at 12:22

  2milioane de lei sunt 500.000 de Euro aproape, deci nu este un peste mic! Daca , conform articolului aveti cunostinte de pesti mai mari, prezetati-i in presa!

 3. mihaimihai8466

  25 aprilie 2013 at 13:09

  MAI cautati si la case mai mari, indiferent de culoarea politica!  DACA tot sunt nevoie de bani la bugetul statului, s-au  ei cotizeaza,

 4. admin

  25 aprilie 2013 at 16:28

  Draga „Testosule”,
  Ii stim pe toti marii evazionisti! Dar ce suntem, ma,  noi, ciripitorii „mascati” ai militiei? De ce-si primesc ei salariile babane din bani publici? Ia spune! Trebuie sa scriem noi ca sa se autosesizeze ei?  Si daca evazionistul gaestean furase statul roman de-l prapadise, de ce nu l-a arestat, ma? Ia detaliaza tu aci ca esti foc de destept!

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Anunțuri

Angajări în Găeşti! DETALII, AICI!

Articol scris de

Citește articolul

Evenimente

Fabrica Arctic de mașini de spălat rufe este singura fabrică din România certificată LEED Platinum, cea mai înaltă distincție pe care o poate primi

Articol scris de

Singura fabrică Industry 4.0 din România și una dintre puținele din Europa, fabrica Arctic de mașini de spălat rufe din Ulmi a primit certificatul LEED Platinum, o recunoaștere a meritelor din domeniul producției sustenabile. Unitatea de producție din Ulmi este singura unitate de producție din România care deține LEED Platinum, cel mai înalt nivel dintre distincțiile LEED pe care o fabrică o poate obține.

Procesul de certificare LEED (Leadership in Energy and Environmental Design) al fabricii de mașini de spălat a fost demarat încă de la începutul acestui an, pe durata căruia au fost analizate peste 60 de criterii de către organizația U.S. Green Building Council.

„Încă din momentul în care fabrica de mașini de spălat rufe de la Ulmi era numai un plan ambițios, ne-am propus să construim nu numai o unitate Industry 4.0, eficientă din punct de vedere al producției, dar și una care să reflecte angajamentul nostru de a contribui și conduce către un viitor mai bun. Facem parte dintr-un grup care s-a angajat să construiască brand-uri care au un țel și depunem toate eforturile pentru a ne diferenția prin produse și tehnologii care susțin sustenabilitatea, concentrându-ne pe utilizarea eficientă a resurselor și pe soluții economice circulare. Certificarea LEED Platinum, pe care suntem mândri să o primim, este o încununare a tuturor eforturilor noastre”, a declarat Murat Büyükerk, CEO Arctic.

Fabrica de la Ulmi găzduiește cele mai noi inovații tehnologice, a fost construită în doar 17 luni, pe o suprafață de peste 700.000 mp și contribuie la combaterea schimbărilor climatice. A fost concepută pentru a proteja flora și fauna prin crearea de noi habitate pentru păsări și alte specii de animale. Fabrica este, de asemenea, echipată cu zone verzi, în exterior și în interior, pentru o calitate mai bună a aerului.

Până la 28% din energia consumată în procesul de producție este reprezentată de energie regenerabilă, iar deșeurile de plastic, metal, lemn și carton sunt colectate separat.

Emisiile anuale de CO2 sunt reduse cu 363 tone cu ajutorul unui sistem fotovoltaic ce produce 1 milion kWh pe an. Energia verde produsă anual este echivalentă cu consumul de energie electrică pentru o perioadă de un an de către 350 de gospodării.

În fiecare an, este reciclată o cantitate de apă echivalentă cu consumul a 450 de gospodării. Folosind cele mai moderne sisteme de tratare a apelor reziduale și de colectare a apei pluviale, apa folosită în timpul procesului de producție este reciclată și reutilizată în proporție de aproape 100%.

Fabrica de mașini de spălat rufe de la Ulmi a devenit anul acesta și membră a comunității WEF Light House, după ce a câștigat prestigiosul premiu „Lighthouse Network Factory” oferit de Forumul Economic Mondial. Anul acesta, numai 10 companii au primit această recunoaștere, în timp ce numai 26 de astfel de fabrici au câștigat acest premiu până în prezent. În plus, fabrica de mașini de spălat rufe Arctic este prima fabrică ce a primit acest premiu în zona greenfield.

Fabrica de la Ulmi a fost construită în urma unei investiții de peste 150 de milioane de euro și este prima fabrică Industry 4.0 atât pentru Arctic, cât și pentru Grupul Arçelik, care este prezent în 146 de țări, având 30.000 de angajați, 23 de unități de producție în 9 țări și 12 mărci.

Pe lângă faptul că este un producător durabil, Arctic își concentrează eforturile pe dezvoltarea de produse mai eficiente din punct de vedere energetic și durabile. Fiecare tehnologie nouă își propune să ofere un confort sporit consumatorului final și să reducă la minimum impactul asupra mediului.

 

Citește articolul
Publicitate
--------------------------------------------
--------------------------------------------
--------------------------------------------
-------------------------------------------
--------------------------------------------
--------------------------------------------

Noutăți

Loading...