Contactează-ne pe

Noutăți

Din ciclul „Hai la zdup cu peştii mici”: Afacerist găeştean, săltat pentru evaziune fiscală!

Publicat în data de

- 732 vizualizări

Nepotul unui fost miliţian de temut în vremurile comuniste a fost la un pas să ajungă în puşcărie, după ce Serviciul de Investigare a Fraudelor a descoperit că făcea evaziune fiscală. Tânărul găeştean, Alexandru M., în vârstă de 29 de ani, este administratorul unei firme care se ocupă cu comercializarea autoturismelor second-hand. Potrivit unui comunicat de presă al IPJ Dâmboviţa, în perioada octombrie 2010 – octombrie 2011, nu a înregistrat în evidenţele contabile veniturile obţinute, sustrăgându-se de la plata către bugetul de stat a unui TVA în valoare de 2 milioane de lei noi (20 miliarde lei vechi). Suma este enormă şi greu verosimilă, având în vedere că dealerii de autoturisme second hand o duc destul de greu în perioadă de criză, iar profitul lor nu este chiar atât de mare. Împotriva lui Alexandru M., s-a luat măsura de a nu părăsi ţara, deşi fusese prezentat Parchetului cu propunere de arestare preventivă. Este interesant cum onor autorităţile statului îşi îndreaptă eforturile şi străduinţa numai împotriva „peştilor mici”, în timp ce mai multe persoane influente, cu proptele politice, dorm liniştite pe perna lor, dând găuri de sute de miliarde bugetului de stat. 

Citește articolul
4 Comentarii

4 Comentarii

 1. aura

  23 aprilie 2013 at 20:10

  Va mai mira ceva?
  N-ati vazut ca la un clan de camatari au gasit astia doar patru lei si tot i-au saltat.

 2. testosu

  25 aprilie 2013 at 12:22

  2milioane de lei sunt 500.000 de Euro aproape, deci nu este un peste mic! Daca , conform articolului aveti cunostinte de pesti mai mari, prezetati-i in presa!

 3. mihaimihai8466

  25 aprilie 2013 at 13:09

  MAI cautati si la case mai mari, indiferent de culoarea politica!  DACA tot sunt nevoie de bani la bugetul statului, s-au  ei cotizeaza,

 4. admin

  25 aprilie 2013 at 16:28

  Draga „Testosule”,
  Ii stim pe toti marii evazionisti! Dar ce suntem, ma,  noi, ciripitorii „mascati” ai militiei? De ce-si primesc ei salariile babane din bani publici? Ia spune! Trebuie sa scriem noi ca sa se autosesizeze ei?  Si daca evazionistul gaestean furase statul roman de-l prapadise, de ce nu l-a arestat, ma? Ia detaliaza tu aci ca esti foc de destept!

You must be logged in to post a comment Login

Adaugă un comentariu

Evenimente

Femeia rănită în Găeşti, pe trecerea de pietoni, este în stare gravă!

Articol scris de

Femeia în vârstă de 77 de ani, care a fost lovita pe trecerea de pietoni din zona Parcului Central din Găești, este in stare gravă. Ea a fost trimisă de urgență la un spital din București, cu multiple fracturi cervicale. Reamintim ca ieri seara, un șofer gaestean in varsta de 50 de ani nu i-ar fi acordat prioritate de trecere femeii, in timp ce aceasta traversa strada pe trecerea de pietoni. Polițiștii au intocmit in cauza un dosar penal sub aspectul săvârșirii infractiunii de vatamare corporală din culpă.

 

Citește articolul

Evenimente

Ultima oră: SE MENȚINE UNITATEA PRIMIRI URGENȚE A SPITALULUI GĂEȘTI! Primarul Grigore Gheorghe solicită Ministerului revenirea la situația anterioară!

Articol scris de

Spitalul din Găești va păstra Unitatea de Primiri Urgențe și cabinetul TBC. Decizia a fost luată de managerul Laurențiu Belușică și primarul Grigore Gheorghe, cu acordul Direcției de Sănătate Publică.

Unitatea Primiri Urgențe este unul dintre cele mai importante compartimente ale Spitalului Orășenesc Găești și va fi deservită de personal medical care nu va intra în contact cu medicii, asistentele și infirmierele care vor lucra pe secțiile COVID. Efortul este unul uriaș, dar extrem de necesar pentru cei aproximativ 80.000 de oameni din întreaga zonă care, altfel, ar fi rămas fără asistență medicală de urgență.

Dr. Laurențiu Belușică a precizat – pentru Cronica de Găești – că ambulatoriul nu poate fi menținut, întrucât nu există personal suficient. ”Principalul meu obiectiv este ca medicii, asistentele și infirmierele să nu se infecteze. Timpul pe care îl avem la dispoziție să creăm proceduri și circuite este foarte scurt, dar nu vom lăsa oamenii fără primul ajutor aici, la Găești. Vom prelua urgențele, le vom stabiliza, dar nu le vom putea interna. DSP este de acord. Este tot ceea ce putem face la acest moment, în condițiile în care nu am fost anunțați și nici consultați în legătură cu transformarea Spitalului Găești în spital COVID”.

Atât edilul Grigore Gheorghe, cât și managerul Laurențiu Belușică s-au trezit peste noapte cu Ordinul din Monitorul Oficial, prin care li s-a rechiziționat spitalul, fără a fi consultați, fără a fi întrebați, fără a se face o analiză asupra situației dramatice în care sunt lăsați pacienții. Au avut foarte puțin timp să reacționeze și să se reorganizeze, dar cu toate acestea au găsit soluții să mențină UPU în picioare.

”Ne confruntăm cu o situație fără precedent și, având în vedere că întotdeauna am fost sincer cu dumneavoastră și v-am împărtășit aici toate acțiunile și deciziile, am ales să comunic în continuare deschis și să păstrăm dialogul.
Sunt în măsură să vă informez că am reușit să păstrăm Unitatea de Primiri Urgențe și cabinetul TBC ale Spitalului Găești, cu personal medical separat. Nu lăsăm oamenii fără sprijin, chiar dacă efortul este unul uriaș, iar problema circuitelor epidemiologice separate este încă în picioare. Între timp, atât cât pot, în calitatea mea de primar, voi face demersuri și presiuni pentru modificarea ordinului care transformă Spitalul Găești în spital COVID. Nu am certitudinea că voi avea și succes și nu vreau să creez așteptări, însă ceea ce ține de noi, vreau să aveți certitudinea că facem și vom face.
În data de 9 iulie, atât eu, cât și managerul Spitalului Găești, dr. chirurg Laurențiu Belușică, ne-am trezit cu un Ordin de Ministru publicat în Monitorul Oficial, prin care efectiv spitalul din orașul nostru a fost RECHIZIȚIONAT și transformat în spital COVID.

Nici eu și nici personalul spitalului nu am știut că se pregătește această decizie. Am fost luați prin surprindere, cei de la DSP Dâmbovița au trecut peste noi, au făcut propunerea direct la Minister, iar ceea ce este și mai îngrijorător este că nu s-a făcut, în prealabil, nicio analiză asupra situației pacienților.
Observ că situația este speculată politic, lucru care pur și simplu mă bulversează, în aceste momente. În timp ce discutăm despre viață și moarte, unora le arde de funcții politice și de alegeri. Vreau să știți că sunt mulți cei care nu vă vor binele, sunt mulți cei care împrăștie, în aceste zile, minciuni și manipulări de dragul puterii și cărora pur și simplu nu le pasă de dumneavoastră, pentru că – de fapt – nu le-a păsat niciodată. În ceea ce mă privește, nu am nimic de ascuns. Trăiesc de o viață în această comunitate, pe cei mai mulți vă cunosc personal și cred că până acum ați înțeles că nici nu vă mint, nici nu-mi bat joc de dumneavoastră și nici nu am interese ascunse. Vreau să înțelegeți corect ceea ce v-am transmis și – așa cum am spus și mai sus – să păstrăm deschis dialogul. Vă țin la curent cu toate deciziile”, a scris, pe Facebook, primarul Grigore Gheorghe.

Citește articolul