Contactează-ne pe

Noutăți

Toamna se numără… promovaţii la bac

Publicat în data de

- 827 vizualizări
 
Cu-nvăţat la picătură, mai stau pe tuşă… o tură!Dezastru şi la această sesiune a bacalaureatului, în oraşul Găeşti. Până şi Colegiul Naţional „Vladimir Streinu”, unde cândva promovabilitatea la bac era de 100%, a înregistrat un eşec dureros. Din cei 43 de înscrişi, au obţinut medii peste 6,00 doar 18. La Liceul „Iordache Golescu” şi-au încercat şansa 208 absolvenţi şi au reuşit numai 22. Grupul Şcolar „Dr. C. Angelescu” este în topul din coadă. Din cei 167 de elevi care au bătut la greu trotuarele şi s-au încumetat să meargă la examen, doar 10 (dintre care 4 din promoţia 2011) au trecut maturitatea. La Liceul Vişina, 6 din 59 înscrişi merg mai departe.
18,02%, procentul de promovabilitate la nivel de judeţ
La nivelul întregului judeţ, doar 414 dintre candidaţi au reuşit să obţină medii peste 6,00. Potrivit Inspectoratului Şcolar Dâmboviţa, 2.625 de absolvenţi de liceu s-au înscris pentru a susţine examenul, dintre aceştia prezentându-se 2.297, iar 5 fiind eliminaţi din sală. Nici la capitolul note nu stăm pe roze. Cei mai mulţi dintre cei care au promovat – 351 – au obţinut medii între 6 şi 6,99.  58  au luat note între 7 ?i 7,99 şi doar 5 au obţinut între 8 şi 8,99. În topul promovabilităţii s-au situat Colegiul ”Ienăchiţă Văcărescu” Târgovişte, cu 71,43%, Seminarul Ortodox – 55% şi Liceul ”Nicolae Titulescu” Pucioasa – 52,63%. La polul opus se află Grupul Industrial Pucioasa, cu un procent de reuşiţi de 2,5%, Grupul ?colar ”Dr.C. Angelescu” Găe?ti – 6,58% şi Grupul Şcolar Agricol Nucet, cu 8,06%. În urma cumulării rezultatelor celor două sesiuni de bacalaureat din acest an, Dâmboviţa a ajuns la un procent de promovabilitate de  46,48%.

Publicitate
1 Comentariu

1 Comentariu

  1. hades

    4 septembrie 2012 at 7:59

    ii multumim doamnei adronescu ca a eliminat treapta si toti cei fara examen de capacitate au putut intra fara problema la liceu ca apoi sa poata contribuii la facultatile particulare care din punctul meu de vedere doar te golesc de bani. 

    era sa uit am fost la o gramada de targuri de locuri de munca pana sa-mi gasesc jobul pe care il am acum, la toate aceste targuri se cautau meseriasi……….dar i aici trebuie sa-i multumim tot Doamnei Ministru Andronescu pentru ca a desfiintat scolile de arta si meserii, daia merge bine economia in tara asta suntem un popor de licentiati care nu producem nimic, 

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Anunțuri

Angajări în Găeşti! DETALII, AICI!

Articol scris de

Citește articolul

Evenimente

Fabrica Arctic de mașini de spălat rufe este singura fabrică din România certificată LEED Platinum, cea mai înaltă distincție pe care o poate primi

Articol scris de

Singura fabrică Industry 4.0 din România și una dintre puținele din Europa, fabrica Arctic de mașini de spălat rufe din Ulmi a primit certificatul LEED Platinum, o recunoaștere a meritelor din domeniul producției sustenabile. Unitatea de producție din Ulmi este singura unitate de producție din România care deține LEED Platinum, cel mai înalt nivel dintre distincțiile LEED pe care o fabrică o poate obține.

Procesul de certificare LEED (Leadership in Energy and Environmental Design) al fabricii de mașini de spălat a fost demarat încă de la începutul acestui an, pe durata căruia au fost analizate peste 60 de criterii de către organizația U.S. Green Building Council.

„Încă din momentul în care fabrica de mașini de spălat rufe de la Ulmi era numai un plan ambițios, ne-am propus să construim nu numai o unitate Industry 4.0, eficientă din punct de vedere al producției, dar și una care să reflecte angajamentul nostru de a contribui și conduce către un viitor mai bun. Facem parte dintr-un grup care s-a angajat să construiască brand-uri care au un țel și depunem toate eforturile pentru a ne diferenția prin produse și tehnologii care susțin sustenabilitatea, concentrându-ne pe utilizarea eficientă a resurselor și pe soluții economice circulare. Certificarea LEED Platinum, pe care suntem mândri să o primim, este o încununare a tuturor eforturilor noastre”, a declarat Murat Büyükerk, CEO Arctic.

Fabrica de la Ulmi găzduiește cele mai noi inovații tehnologice, a fost construită în doar 17 luni, pe o suprafață de peste 700.000 mp și contribuie la combaterea schimbărilor climatice. A fost concepută pentru a proteja flora și fauna prin crearea de noi habitate pentru păsări și alte specii de animale. Fabrica este, de asemenea, echipată cu zone verzi, în exterior și în interior, pentru o calitate mai bună a aerului.

Până la 28% din energia consumată în procesul de producție este reprezentată de energie regenerabilă, iar deșeurile de plastic, metal, lemn și carton sunt colectate separat.

Emisiile anuale de CO2 sunt reduse cu 363 tone cu ajutorul unui sistem fotovoltaic ce produce 1 milion kWh pe an. Energia verde produsă anual este echivalentă cu consumul de energie electrică pentru o perioadă de un an de către 350 de gospodării.

În fiecare an, este reciclată o cantitate de apă echivalentă cu consumul a 450 de gospodării. Folosind cele mai moderne sisteme de tratare a apelor reziduale și de colectare a apei pluviale, apa folosită în timpul procesului de producție este reciclată și reutilizată în proporție de aproape 100%.

Fabrica de mașini de spălat rufe de la Ulmi a devenit anul acesta și membră a comunității WEF Light House, după ce a câștigat prestigiosul premiu „Lighthouse Network Factory” oferit de Forumul Economic Mondial. Anul acesta, numai 10 companii au primit această recunoaștere, în timp ce numai 26 de astfel de fabrici au câștigat acest premiu până în prezent. În plus, fabrica de mașini de spălat rufe Arctic este prima fabrică ce a primit acest premiu în zona greenfield.

Fabrica de la Ulmi a fost construită în urma unei investiții de peste 150 de milioane de euro și este prima fabrică Industry 4.0 atât pentru Arctic, cât și pentru Grupul Arçelik, care este prezent în 146 de țări, având 30.000 de angajați, 23 de unități de producție în 9 țări și 12 mărci.

Pe lângă faptul că este un producător durabil, Arctic își concentrează eforturile pe dezvoltarea de produse mai eficiente din punct de vedere energetic și durabile. Fiecare tehnologie nouă își propune să ofere un confort sporit consumatorului final și să reducă la minimum impactul asupra mediului.

 

Citește articolul
Publicitate
--------------------------------------------
--------------------------------------------
--------------------------------------------
-------------------------------------------
--------------------------------------------
--------------------------------------------

Noutăți

Loading...