Contactează-ne pe

Noutăți

Toamna se numără… promovaţii la bac

Publicat în data de

- 824 vizualizări
 
Cu-nvăţat la picătură, mai stau pe tuşă… o tură!Dezastru şi la această sesiune a bacalaureatului, în oraşul Găeşti. Până şi Colegiul Naţional „Vladimir Streinu”, unde cândva promovabilitatea la bac era de 100%, a înregistrat un eşec dureros. Din cei 43 de înscrişi, au obţinut medii peste 6,00 doar 18. La Liceul „Iordache Golescu” şi-au încercat şansa 208 absolvenţi şi au reuşit numai 22. Grupul Şcolar „Dr. C. Angelescu” este în topul din coadă. Din cei 167 de elevi care au bătut la greu trotuarele şi s-au încumetat să meargă la examen, doar 10 (dintre care 4 din promoţia 2011) au trecut maturitatea. La Liceul Vişina, 6 din 59 înscrişi merg mai departe.
18,02%, procentul de promovabilitate la nivel de judeţ
La nivelul întregului judeţ, doar 414 dintre candidaţi au reuşit să obţină medii peste 6,00. Potrivit Inspectoratului Şcolar Dâmboviţa, 2.625 de absolvenţi de liceu s-au înscris pentru a susţine examenul, dintre aceştia prezentându-se 2.297, iar 5 fiind eliminaţi din sală. Nici la capitolul note nu stăm pe roze. Cei mai mulţi dintre cei care au promovat – 351 – au obţinut medii între 6 şi 6,99.  58  au luat note între 7 ?i 7,99 şi doar 5 au obţinut între 8 şi 8,99. În topul promovabilităţii s-au situat Colegiul ”Ienăchiţă Văcărescu” Târgovişte, cu 71,43%, Seminarul Ortodox – 55% şi Liceul ”Nicolae Titulescu” Pucioasa – 52,63%. La polul opus se află Grupul Industrial Pucioasa, cu un procent de reuşiţi de 2,5%, Grupul ?colar ”Dr.C. Angelescu” Găe?ti – 6,58% şi Grupul Şcolar Agricol Nucet, cu 8,06%. În urma cumulării rezultatelor celor două sesiuni de bacalaureat din acest an, Dâmboviţa a ajuns la un procent de promovabilitate de  46,48%.

Publicitate
Loading...
1 Comentariu

1 Comentariu

  1. hades

    4 septembrie 2012 at 7:59

    ii multumim doamnei adronescu ca a eliminat treapta si toti cei fara examen de capacitate au putut intra fara problema la liceu ca apoi sa poata contribuii la facultatile particulare care din punctul meu de vedere doar te golesc de bani. 

    era sa uit am fost la o gramada de targuri de locuri de munca pana sa-mi gasesc jobul pe care il am acum, la toate aceste targuri se cautau meseriasi……….dar i aici trebuie sa-i multumim tot Doamnei Ministru Andronescu pentru ca a desfiintat scolile de arta si meserii, daia merge bine economia in tara asta suntem un popor de licentiati care nu producem nimic, 

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Evenimente

Fetița din Gura Sutii dispărută vineri a fost gasita moartă! TRUPUL EI PREZINTĂ URME DE VIOLENȚĂ!

Articol scris de

S-a împlinit cel mai negru scenariu in cazul fetiței de 11 ani care a dispărut în timp ce se intorcea acasă de la școală. Trupul ei a fost descoperit pe un camp de pe raza comunei Produlești și  prezintă urme de violență.In acest moment politistii au un cerc de suspecti. Surse din anchetă, citate de Digi 24, spun că suspect în acest caz ar fi si un  cetățean olandez. Adriana Fieraru a fost căutată, timp de două zile, de sute de polițiști, jandarmi și voluntari. In operatiune s-a lucrat cu caini de urmă, drone si un elicopter. Ultima imagine surprinsă de camerele de luat vederi o plasau la doar 300 de metri de casă.

 

 

Citește articolul

Evenimente

GABRIELA, ÎNGERUL BĂTRÂNILOR DIN AZILELE DÂMBOVIȚENE! Și-a luat concediu din Germania și uite ce le-a oferit! FACE TOTUL DIN SUFLET!

Articol scris de

Gabriela  Matei este, de la începutul acestui an, îngerul bătrânilor din azilurile din zona Găeştiului. Ceea ce face ea în Germania se numește pedichiură medicală – sau Podologie – puțin cunoscută în România. Gabriela s-a gândit la bătrânii pe care nu-i mai alintă nimeni, de mulți ani, la azil, iar atunci când are două-trei zile libere își ia copilul și vine în țară, să îngrijească picioarele celor care nu mai au altă alinare acum.

Podologia este o ramură a ortopediei. Se ocupă cu îngrijirea picioarelor şi a unghiilor bolnave şi încarnate. Este o meserie extrem de căutată în alte țări, iar Gabriela, care a plecat din 2007 în Germania, a făcut 3 ani de şcoală pentru a învăţa cum să aplice o serie de tehnici de tăiere a unghiilor cu probleme şi de oblojire a bătăturilor. Acum şi-a deschis propriul cabinet, în oraşul Ritberg, dar lucrează și ca voluntar, în timpul liber, pentru o asociație caritabilă. În Germania a încheiat contracte cu căminele de bătrâni, unde este foarte solicitată, iar pe bătrânii internați în căminele de acasă îi îngrijește gratuit.

Gabriela este foarte mândră că a reușit să-i determine și pe alții să-i urmeze exemplul. Acum câteva zile a strâns o mică armată de amazoane în lupta cu durerile bătrânilor și au pornit împreună să le aline suferința. „Am fost împreună cu Lavinia Dinescu, de la un salon de pedichiură profesională din Târgoviște, Esthetique Nail Studio, de pe Bulevardul Unirii, bl. 42, și cu o doamnă de la un salon de coafură din Moroieni, Carmen Casandrescu, iar ea le-a aranjat părul, i-a tuns și i-a coafat. A făcut chiar și un permanent. Am cumpărat pentru bătrâni și ceva pentru a le ține de cald la iarnă – șosete și galoși – de care s-au bucurat foarte mult. Le-am adus din Germania, prin Asociația mea, Rumanischer verein e.V Diaspoara. Nu sunt de firmă, dar sunt călduroși și s-au bucurat mult”, ne-a povestit Gabriela.

După a doua „descindere” în sufletele bătrânilor de la azilurile din Dâmbovița, i-au mai urmat exemplul Monica Burbutan, Cristina Stan, Alina Puchea și Ștefania Sterescu, de la salonul Hollywood Experience by Andreea Rădulescu, din Ploiești. Împreună, „amazoanele” sufletelor au reușit să ajute 38-40 de bătrâni, cărora le-au oferit servicii de îngrijire profesională a piciorului (podologie), dar și coafură și frizerie.

„Poate părea ceva neimportant acest domeniu al pedichiurii medicale, dar am descoperit și am înlăturat probleme grave. Cele mai frecvente sunt unghiile îngroșate, clavusurile (bătăturile), unghiile cu onicoliză (desprinderea unghiei de patul unghial). Vreau să le ofer şi bătrânilor de aici, de la mine de acasă, tratamentul de care beneficiază vârstnicii din Germania”, ne-a mai mărturisit Gabriela, care se va întoarce să ajute și alți bătrâni de la azil, în luna noiembrie. Acum a fost la Căminul de Bătrâni din Pătroaia și la Caminul de Bătrâni din Ulieşti,  iar pentru data viitoare speră să poată aduce și mai multă alinare și să i se alăture și alți îngeri binevoitori.

Citește articolul

Evenimente

Accident în Găeşti! MAȘINILE SUNT GRAV AVARIATE ȘI O PERSOANĂ A FOST RĂNITA!

Articol scris de

Impact violent între două autoturisme în Găeşti, chiar in zona ARCTIC, pe drumul spre Merii. Potrivit datelor furnizate de Poliție, cauza probabilă a accidentului este neasigurarea la schimbarea direcției de mers. O persoană a fost rănită, fiind transportată la spital pentru investigații suplimentare. Polițiștii urmează să stabilească acum împrejurările producerii evenimentului rutier.

Citește articolul

Noutăți

© Copyright 2011-2019. Toate drepturile rezervate!

Visitor Counter CAA Design - Web Design