Contactează-ne pe

Noutăți

SPITALUL GĂEŞTI! COBADI face lucrări de miliarde cu muncitori neechipaţi!

Publicat în data de

- 1.217 vizualizări

În timp ce ITM doarme pe bani publici, muncitorii de la COBADI IMPEX SRL, care execută lucrări de renovare la Spitalul Găeşti, fac nişte acrobaţii fără echipamente de protecţie pe schele, la mare înălţime, de le stă pacienţilor inima de câte ori îi văd! Mai mult, tinereii aruncă deşeurile de unde sunt cocoţaţi, deşi nu au fost montate, în prealabil, acele plase de protecţie obligatorii. Din informaţiile noastre, lucrarea Primăriei Găeşti – în valoare de aproximativ 3,6 miliarde lei vechi, a fost câştigată de DONAU GARTEN SRL, cu susţinere tehnică şi financiară din partea mai cunoscutei COBADI IMPEX SRL, firma lui Lupoiu de la Popasul Dragodana, abonată la lucrări din bani publici. Am încercat, recent, să facem câteva fotografii în curtea Spitalului. Paznicul a sărit ca ars, interzicându-ne, deşi ne aflam pe domeniul public, iar muncitorii s-au făcut nevăzuţi. De ce au fugit? Probabil pentru că sunt în regulă, au cărţi de muncă, au echipamente şi se protejează atât pe ei, cât şi pe cei care traversează prin dreptul lucrării. Mai trebuie menţionat că fiul lui Lupoiu este consilier judeţean din partea PSD. Tocmai de aceea, aşteptăm cu interes să vedem dacă autorităţile statului îşi vor face treaba.

Publicitate
3 Comentarii

3 Comentarii

 1. clara

  23 august 2012 at 10:37

  Doamne, nimic nu va mulţumeşte! După ce că se face ceva, mai aveţi şi pretenţii! Probabil că aşa comenetează inculpaţii… Aşa ne-am învăţat, să ne mulţumim cu ce ni se dă sau dacă nu suntem mulţumiţi să tăcem şi să-nghiţim.
  Măcar de s-ar lua vreo măsură. În afară de plase de protecţie trebuia să aibă şi pubele montate cu tub până jos, pentru deşeuri.

  În altă ordine de idei, ziarul scris cand mai iese, domnilor? Trebuie să facem vreo manifestaţie pe la Consiliul local, ceva? Sunt tot felul de zvonuri legate de finanţare, de cenzură, chiar de lipsa dvs de interes pentru că v-aţi fi făcut un alt ziar personal.  Foarte multă lume îl aşteaptă ca pe pâinea caldă şi nimeni nu ştie să ne spună nimic. Avem dreptul să fim informaţi sau nu?

 2. Mariana Ionescu

  23 august 2012 at 11:18

  Doamna Clara,

  Domnul primar Iacobuta Eugen Dan a trimis o somatie la Tipografia „Argesul liber” ca daca  va mai tipari  CRONICA fara avizul domniei sale, nu-l  va plati din bugetul local(domnia sa fiind ordonator de credite.) Ziarul a fost infiintat in 2003 de Consiliul Local si nu este proprietatea primarului Iacobuta , ci a cetatenilor orasului.  L-am sunat si l-am intrebat daca vrea sa-mi bage pumnul in gura, daca este normal sa ne cenzureze. I se pare normal! In optiunea sa, eu nu am drepul sa scriu adevarul pentru ca doare al dracului de rau.  Toader, asa cum a fost el,  cu bune si rele, nu m-a cenzurat, chit ca l-am facut praf de atatea ori. Presupun ca le placea si pesedeilor pe atunci.  Astept sa se intruneasca Consiliul Local pe 29 august si sa se ia o decizie. Am sa si postez online un material pentru ca cetatenii trebuie sa cunoasca adevarul.  Portalul de striri   http://www.cronica-gaestiului.ro  este proprietatea mea, stimata doamna. Dar daca va trebui sa fac un alt ziar in print, am sa va anunt. Cu toate ca sunt in concediu, mai postez cate ceva pentru gaesteni:))

  P.S. AVETI DREPTUL SA FITI INFORMATI,  dar zau, nu e vina mea.  Sa aveti o zi buna!

  Mariana Ionescu

   

 3. clara

  24 august 2012 at 12:56

  Deci partea cu cenzura era adevărată. Am înţeles acum de ce totuşi apar ştiri on-line, nu a ajuns psd cu lăbuţele până aici. Problema este că sunt totuşi puţini cei care au acces, majoritatea cetăţenilor din Găeşti fiind privaţi de dreptul la informaţie. N-ar fi rău să ştie toţi cauza. Eu vă sugerez să puneţi un anunţ la redacţie cu explicaţia asta şi cu data şedinţei Consiliului. Poate vor vrea să participe oamenii şi să vadă cine este de fapt proprietarul ziarului: Consiliul local sau primarul. Poate facem şi o manifestaţie, măcar am avea un obiect clar, că am văzut că se adună gură cască şi de pomană prin Parc, tot din cei care nu ştiu să respecte regula jocului şi nu ştiu să piardă … decât vremea.

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Anunțuri

Angajări în Găeşti! DETALII, AICI!

Articol scris de

Citește articolul

Evenimente

Fabrica Arctic de mașini de spălat rufe este singura fabrică din România certificată LEED Platinum, cea mai înaltă distincție pe care o poate primi

Articol scris de

Singura fabrică Industry 4.0 din România și una dintre puținele din Europa, fabrica Arctic de mașini de spălat rufe din Ulmi a primit certificatul LEED Platinum, o recunoaștere a meritelor din domeniul producției sustenabile. Unitatea de producție din Ulmi este singura unitate de producție din România care deține LEED Platinum, cel mai înalt nivel dintre distincțiile LEED pe care o fabrică o poate obține.

Procesul de certificare LEED (Leadership in Energy and Environmental Design) al fabricii de mașini de spălat a fost demarat încă de la începutul acestui an, pe durata căruia au fost analizate peste 60 de criterii de către organizația U.S. Green Building Council.

„Încă din momentul în care fabrica de mașini de spălat rufe de la Ulmi era numai un plan ambițios, ne-am propus să construim nu numai o unitate Industry 4.0, eficientă din punct de vedere al producției, dar și una care să reflecte angajamentul nostru de a contribui și conduce către un viitor mai bun. Facem parte dintr-un grup care s-a angajat să construiască brand-uri care au un țel și depunem toate eforturile pentru a ne diferenția prin produse și tehnologii care susțin sustenabilitatea, concentrându-ne pe utilizarea eficientă a resurselor și pe soluții economice circulare. Certificarea LEED Platinum, pe care suntem mândri să o primim, este o încununare a tuturor eforturilor noastre”, a declarat Murat Büyükerk, CEO Arctic.

Fabrica de la Ulmi găzduiește cele mai noi inovații tehnologice, a fost construită în doar 17 luni, pe o suprafață de peste 700.000 mp și contribuie la combaterea schimbărilor climatice. A fost concepută pentru a proteja flora și fauna prin crearea de noi habitate pentru păsări și alte specii de animale. Fabrica este, de asemenea, echipată cu zone verzi, în exterior și în interior, pentru o calitate mai bună a aerului.

Până la 28% din energia consumată în procesul de producție este reprezentată de energie regenerabilă, iar deșeurile de plastic, metal, lemn și carton sunt colectate separat.

Emisiile anuale de CO2 sunt reduse cu 363 tone cu ajutorul unui sistem fotovoltaic ce produce 1 milion kWh pe an. Energia verde produsă anual este echivalentă cu consumul de energie electrică pentru o perioadă de un an de către 350 de gospodării.

În fiecare an, este reciclată o cantitate de apă echivalentă cu consumul a 450 de gospodării. Folosind cele mai moderne sisteme de tratare a apelor reziduale și de colectare a apei pluviale, apa folosită în timpul procesului de producție este reciclată și reutilizată în proporție de aproape 100%.

Fabrica de mașini de spălat rufe de la Ulmi a devenit anul acesta și membră a comunității WEF Light House, după ce a câștigat prestigiosul premiu „Lighthouse Network Factory” oferit de Forumul Economic Mondial. Anul acesta, numai 10 companii au primit această recunoaștere, în timp ce numai 26 de astfel de fabrici au câștigat acest premiu până în prezent. În plus, fabrica de mașini de spălat rufe Arctic este prima fabrică ce a primit acest premiu în zona greenfield.

Fabrica de la Ulmi a fost construită în urma unei investiții de peste 150 de milioane de euro și este prima fabrică Industry 4.0 atât pentru Arctic, cât și pentru Grupul Arçelik, care este prezent în 146 de țări, având 30.000 de angajați, 23 de unități de producție în 9 țări și 12 mărci.

Pe lângă faptul că este un producător durabil, Arctic își concentrează eforturile pe dezvoltarea de produse mai eficiente din punct de vedere energetic și durabile. Fiecare tehnologie nouă își propune să ofere un confort sporit consumatorului final și să reducă la minimum impactul asupra mediului.

 

Citește articolul
Publicitate
--------------------------------------------
--------------------------------------------
--------------------------------------------
-------------------------------------------
--------------------------------------------
--------------------------------------------

Noutăți

Loading...