Contactează-ne pe

Diverse

Povestea cutremurătoare a miresei moarte în ziua nunţii ei

Publicat în data de

- 12.429 vizualizări

Există vreo legătură între troiţa Margaretei şi accidentele cumplite de pe DN7?

Fantoma miresei se arată, din când în când, călătorilor?

Loc blestemat, neatenţie la volan sau o porţiune de drum prost făcută, care favorizează producerea accidentelor rutiere? Acestea sunt întrebările la care tot mai mulţi găeşteni se gândesc, având în vedere tragediile care se petrec an de an pe tronsonul de aproximativ 2 km din DN 7, la ieşirea din oraşul nostru, în apropierea Troiţei Miresei. În ultimele numere ale publicaţiei noastre, plecând de la accidentul cumplit în care au decedat alţi doi găeşteni, am încercat să căutăm explicaţii raţionale, dar şi mistice ale dramelor de pe DN 7, totul culminând cu o slujbă ţinută de 10 preoţi şi cu resfinţirea monumentului ridicat în memoria miresei. Am căutat mai multe informaţii despre originile troiţei cu arhitectură deosebită, la solicitarea cititorilor noştri, şi am descoperit lucruri extraordinare, cu semnificaţie profundă, pe care ne-am propus să le relatăm măcar pentru valoarea lor culturală.

(Foto- accidente trase parcă  la indigo lângă troiţă)

Ce blestem a purtat familia Ştefănescu?

Ziua de 24 septembrie 1936 trebuia să fie cea mai fericită din viaţa Margaretei Ştefănescu. Avea 26 de ani şi tocmai se căsătorise, conform unor informaţii, cu fiul reputatului arhitect Ion Mincu. Împreună cu bogata sa familie, îmbrăcată în rochia de mireasă, se îndrepta de la Bucureşti spre Câmpulung, unde servitorii terminaseră pregătirile pentru nuntă. În dreptul localităţii Găeşti însă, acolo unde a fost ridicată troiţa în memoria sa, autoturismul lor s-a lovit violent de o maşină forestieră, iar Margareta Ştefănescu a fost singura care şi-a pierdut viaţa, toţi ceilalţi ocupanţi ai maşinii fiind neatinşi. Zdrobiţi de durere, părinţii Elena Luiza şi Gheorghe Ştefănescu şi-au îngropat unicul copil la cimitirul Bellu din Bucureşti, îmbrăcată în rochia de mireasă pe care se mai puteau vedea petele de sânge. La scurt timp după tragedie, Gheorghe Ştefănesu a început să-şi viseze fata moartă plângând şi spunându-i: „Nu mă lăsa singură în Bucureşti! Fă-mi o casă pe deal şi adu-mă înapoi, la Câmpulung!”. Înţelegând mesajul, tatăl a cheltuit o avere pentru a construi Biserica Miresei, de pe dealul Flămânda, o adevărată capodoperă din piatră de Albeşti, cu marmură în care sunt sculptate flori de crin, ridicată de meşteri italieni. O biserică ridicată pe ruinele alteia, numită „Schitul Mireselor”, acolo unde fetele sărace erau înzestrate.

Aici a fost adus trupul Margaretei şi îngropat într-un mormânt tot din marmură, ca un voal. Preotul paroh Marian Diniţoiu ne-a declarat că nici un cuplu care s-a căsătorit aici nu a divorţat şi că mireasa Margareta este o adevărată ocrotitoare pentru tinerii care pornesc împreună în viaţă. Gheorghe Ştefănescu, unul dintre cei mai bogaţi oameni din Câmpulung, a murit sărac şi, alături de soţia şi fiica sa, a fost înmormântat tot în incinta bisericii. Tot preotul Diniţoiu ne-a spus că nu ştie să mai existe rude în viaţă ale familiei Ştefănescu. Astfel s-ar putea explica de ce troiţa de pe DN 7, ridicată în locul unde mireasa Margareta a murit nevinovată, se află acum în paragină. Şi totuşi, peste timp, rămân câteva întrebări: ce blestem s-a abătut asupra acestei familii, ai cărei membri s-au stins în doar câţiva ani? Cât de multe posibilităţi ar fi fost, în anul 1936, să se producă un accident rutier, având în vedere numărul foarte mic de autoturisme? Ce legătură este între tragedia Margaretei şi dramele care se produc în zilele noastre pe acelaşi tronson de drum?

Mărturisirea preotului Marian Diniţoiu

Discutând cu preotul paroh al Bisericii Miresei de pe Dealul Flămânda despre povestea Margaretei, dar şi despre accidentele mortale frecvente de pe DN 7, domnia sa ne-a mărturisit că acum câteva luni chiar a trecut spre Bucureşti, curios să vadă şi troiţa, despre care ştia şi pe care îşi propusese să o renoveze şi să o resfinţească. Domnia sa este convins că acest loc are o încărcătură energetică negativă, pe care chiar a simţit-o, şi spune că este nevoie de multă credinţă şi de rugăciuni. Totodată, părintele Diniţescu a lansat, prin intermediul nostru, invitaţia către găeşteni să viziteze Biserica Miresei de la Câmpulung, fiind convins că mulţi dintre enoriaşii săi vor veni de asemenea să vadă troiţa de pe DN 7, întrucât cele două monumente sunt legate simbolic. O informaţie de ultimă oră este că primarul comunei Dragodana, Marin Voinescu, va reabilita troiţa Margaretei, care este un veritabil monument de artă şi un altar al suferinţei. Mulţi preoţi care au participat la resfinţirea troiţei, dar şi alţii, care nu au fost prezenţi, o vor pomeni pe tânăra moartă în ziua nunţii ei, timp de un an, în slujbe, dar şi pe victimele accidentelor rutiere de pe DN 7.

Misterul femeii îmbrăcate în alb

După ce au citit materialele noastre, mai mulţi oameni ne-au contactat pentru a ne spune că au avut impresia că văd, pe marginea şoselei, chiar în dreptul troiţei, o siluetă de femeie îmbrăcată în alb. Iluzia vizuală a durat doar câteva secunde, şoferii fiind convinşi că li s-a părut. Toţi cei care ne-au declarat acest lucru (6 persoane până în prezent) nu ştiau legenda troiţei ridicată în memoria tinerei Margareta.

Mariana IONESCU

Publicitate
2 Comentarii

2 Comentarii

  1. vali

    21 mai 2014 at 8:16

    Ce pacat avea doar 26 de ani….

  2. Pingback: Fenomene paranormale – mit sau realitate?

You must be logged in to post a comment Login

Adaugă un comentariu

Diverse

A VRUT SĂ O HĂRŢUIASCĂ SEXUAL ŞI A DAT DE DRACU’: „Dacă îndrăznești să te apropii, te bat de te c@ci pe tine!” POSTAREA TINEREI, VIRALĂ PE FACEBOOK!

Articol scris de

Angi Şerban este o tânără din Bucureşti, fostă handbalistă, care a trecut printr-o experienţă neplăcută, cu care se confruntă aproape toate femeile pe stradă, fără ca autorităţile să aibă vreo reacţie. Tânăra nu s-a pierdut cu firea în faţa agresorului. Dimpotrivă. I-a dat o lecţie pe care nu o să o uite niciodată. Întâmplarea este povestită cu mult umor şi este, totodată, o palmă grea pe obrazul poliţiei, care niciodată nu se implică suficient în astfel de cazuri. În câteva ore, postarea ei a devenit virală. Iată de ce:

„Am intrat de vreo 30 de minute în casă și încă tremur de nervi pentru că am trecut printr-o mizerie de situație fix acum 40 de minute.

Am lucrat toata noaptea la ceva, la biroul avocatului care mă reprezintă. N-am crezut că ne ia atât, dar ne-a luat, s-a făcut târziu și am agreat că stăm să terminăm. Știți și voi cum e să faci noapte albă când încerci să termini ceva.

Ajung la bloc, dau o tură să văd dacă pot parca mai aproape, nu găsesc loc și mă duc la vreo 3 străzi să o parchez. Eu dacă nu găsesc loc lângă bloc, n-o pun ca toți meltenii pe colțul intersecției, trecerea de pietoni sau trotuar. Sunt un om normal la cap, cu o doză de simț în mine. (App, ftvngr de animale! Mai aveți puțin și le urcați pe trepte, în scară, aștept ziua când o să parcați lângă lift!)

O iau pe jos (bine că nu mi-am pus căștile!), dau să urc pe trotuarul care e prea sus pentru a putea fi parcată o mașină și merg către casă. Văd un tip înalt cu o șapcă neagră de-aia de rapper că urcă înaintea mea și se întoarce să se uite.

Acum mnah, și eu m-aș fi uitat în spate.. E târziu, eu calc apăsat, mi s-a părut o reacție firească.

Și ce credeți?

N-apuc să urc bine trotuarul că ăla se desface la pantaloni și dă să se p*șe acolo, la 2m de mine, în fața mea. Sau cel puțin asta credeam eu că intenționează..

După cum bine mă știți, mă apucă sindromul și strig la el: „Bă, da’ fix acum te-ai găsit să te p!și și fix aici în fața mea? Stai dreacu’ să trec, ție chiar nu ți-e rușine?”

 

Rear View Of A Man In Hood Peeing On Wall In Street

Ce răspunde dobitocul?

„Hai să-ți arăt ceva!”

Îmi zic în minte „ăsta-i dus, e din ăla care se masturbează pe stradă”.

Cobor de pe trotuar, o iau pe stradă, asta în timp ce-l apostrofam zdravăn.

Vine după mine. O ia la fugă.

Aveam în mână o gutuie pe care mi-o dăduse cineva zilele trecute și o uitasem în mașină. Acum când am coborât și mi-am luat ghiozdanul de pe bancheta din spate, am zărit și gutuia și am luat-o cu mine. N-am pus-o în ghiozdan, am ținut-o în mână. În cealaltă aveam telefonul.

Vine ăsta alergând și-mi zicea „Stai, mă, să-ți arăt ceva, hai stai, unde te grăbești?” Se apropie, ajunge la lumină și-l văd bine. Era cam de vârstă cu mine, îmbrăcat bine, părea normal.

Îi zic „dacă îndrăznești să te apropii, te bat de te c@ci pe tine!” Pe un ton din ăla din care se înțelegea că vorbesc serios.

A început să râdă și a dat să vină spre mine. Bă, când i-am f#tut o gutuie din aia în meclă, i-a sărit și șapca din cap. 😂 Cât am putut i-am dat! Eu am făcut handbal, tehnic i-am dat. I-am dat să sară, ‘tu-l în gură! Am dat drumul la Dracarys și ce-a fost la gura mea, puteți să vă imaginați!

„Păi ‘tu-ți gâtu’ mă-tii, te iei de femei noaptea pe stradă să le arăți tu, ce?” Și dă-i și urlă și mă duceam spre el.

Ăsta își ia șapca de jos, începe să facă pași în spate, n-a avut curaj să mă înjure, am înțeles din ce zicea numa’ „ai probleme la scufiță”.

„Tot eu am probleme la scufiță?! Băgaa.. ”

Și o iau vehement spre el. O rupe la fugă, se duce dracu’, eu țip după el de mă aude tot cartierul.

Dau să mă întorc spre strada mea, în spate un domn pe la vreo 50 de ani, care cel mai probabil se ducea la muncă, trece pe lângă mine cu capul în jos și în pas alert, auzise, văzuse, nu voia să aibă treabă cu situația.

Nici nu mă așteptam la altceva, m-am obișnuit cu lașitatea. De-aia unele dintre noi au co@ie, pentru că sunt nevoite să se apere singure.

Îmi iau gutuia de jos și mă îndrept spre scară tremurând de la toți dracii care mă zbârnâiau în momentul ăla. Ce rău mi-a părut că nu i-am tras câteva picioare-n c*r și vreo 40 în co@ie. Data viitoare să nu mai îndrăznească să facă așa ceva oricui i-ar ieși în cale, cum i-am ieșit eu în noaptea (dimineața, de fapt) asta. Oricum după faza asta, sper că nu mai îndrăznește!?!

Și-a găsit ăsta cu cine să facă de-astea!

Mi-e scârbă.

Nu, n-am sunat la poliție. Ce să facă? Să-mi spună că dacă nu m-a f*utut, nu se pune?
M-am descurcat singură!

Fetelor, aveți grijă de voi!

 


Citește articolul
Publicitate Enescu Supermarket
--------------------------------------------
--------------------------------------------
--------------------------------------------
--------------------------------------------
--------------------------------------------
--------------------------------------------