Contactează-ne pe

Evenimente

ŞTIREA MOMENTULUI ÎN GĂEŞTI! Află aici cine este noul manager al Spitalului! TOTUL DESPRE CONFERENŢIAR DR. LAURENŢIU BELUŞICĂ!

Publicat în data de

- 4.690 vizualizări

Conferenţiarul dr. Laurenţiu Beluşica este noul manager al Spitalului Orăşenesc Găeşti. Chirurg primar, cu o vastă experienţă profesională, medicul Beluşică este o foarte importantă achiziţie pentru unitatea spitalicească din oraşul nostru.

Iată câteva date biografice:

Imediat după terminarea rezidenţiatului, în 1986, timp de 5 ani, a fost medic militar la Spitalul din Bacău. Din 1992 a fost cadru didactic al Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” Bucureşti, iar în prezent este conferenţiar. A fost medic primar chirurg şi director medical al Spitalului „Dr. Ion Cantacuzino” Bucureşti, a lucrat ca medic chirurg în Marea Britanie, iar în perioada 2007 – 2016 a fost şef de secţie chirurgie la Spitalul MAI „Prof.dr. Dimitrie Gerota”. În perioada 2016 – 2017, a fost director medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă Călăraşi, a lucrat ca medic primar chirurg la Spitalul „Dr. Victor Babeş” Bucureşti, iar în ultimii doi ani a fost medic primar chirurg la Spitalul Malaxa, de unde s-a transferat la Găeşti, în poziţia de manager.

Este autor şi co-autor a numeroase lucrări şi studii de specialitate.

Poate efectua următoarele intervenţii chirurgicale:

Operatii clasice :

 • chirurgia cailor biliare
 • chirurgia stoamcului a ficatului si a splinei
 • chirurgia glandelor suprarenale
 • chirurgia herniilor
 • hernia hiatala
 • chirugia esofagului inferior
 • chirurgia pancreasului in totatlitate
 • chirugia colonului, a rectului si a intestinului subtire
 • chiururgia organelor genitale
 • chirurgia tiroidei si a paratiroidelor
 • chirugia glandelor suprarenale

Operatii laproscopice : practic, poate efectua orice operatie din domeniul chirurgiei abdominale pe cale minim invaziva, dar in mod special chirurgia cailor biliare, a stomacului si a colonului. In chiururgia organelor genitale si in mod special a rupturii de perineu, are o experienţă de peste 1000 de cazuri operate. De asemenea, a urmat cursuri de pregatire in chirurgia obezitatii morbide.

Astăzi, în prezenţa medicilor găeşteni, a primarului Grigore Gheorghe şi a preşedintelui Consiliului de Administraţie, Cătălin Slăvilă, conf.dr. Laurenţiu Beluşică a preluat mandatul interimar de 6 luni.

„Venind încoace, mi-am stabilit două principii după care îmi voi coordona activitatea în acest spital, ca manager. Primul principiu este că primul gând al oricărui lucrător din sănătate trebuie să se îndrepte către pacient. Al doilea gând se îndreaptă către spitalul în care lucrezi, pentru că acolo stai mai mult decât acasă. Al treilea gând este către dumneavoastră, colegii mei, iar ultimul gând este către mine. O să spuneţi că sunt demagog. Nu sunt demagog, pentru că nu am făcut decât să traduc acest principiu din engleză, nu-mi aparţine, şi – de fapt – este un joc de cuvinte foarte interesant pentru că, dacă eu mă pun pe primul plan, bolnavului nu o să-i fie bine, spitalului nu o să-i fie bine, colegilor nu le va fi bine şi, în final, nu o să-mi fie bine nici mie. Aşadar, dacă bolnavul este mulţumit, nu reclamă, pleacă sănătos acasă; dacă spitalul este mulţumit, Primăria este mulţumită, Consiliul de Administraţie la fel, colegii de asemenea mulţumiţi, nu are de ce să nu-mi fie bine şi mie.

Acesta este un principiu pe care vă rog să-l aplicaţi şi dumneavoastră. Al doilea principiu, la fel de greu şi de important, este următorul: poţi să ai un spital construit din aur, superdotat. Dacă echipa medicală dinăuntru nu este de calitate, mai bine îl topeşti şi faci inele şi verighete, şi-l vinzi. Imaginaţi-vă, cumpăraţi mâine un ecograf performant. Nu are cine lucra cu el. Ce facem? Ne uităm la el. În schimb, poţi să ai un singur om în jurul căruia să merite să faci un spital. Deci, resursa umană a spitalului este prioritatea mea numărul unu şi mă voi strădui să asigur cele necesare fiecărei specialităţi şi materialele de protecţie, având în vedere şi situaţia epidemiologică în care ne aflăm”, a spus dr. Laurenţiu Beluşică. Acesta le-a cerut medicilor să noteze până luni problemele cu care se confruntă, pentru a putea realiza o primă bază de date.

Prezent la evenimentul învestirii, primarul Grigore Gheorghe a subliniat că i-a fost foarte greu să-l convingă pe reputatul chirurg să vină la Găeşti, având în vedere experienţa şi condiţiile în care a fost obişnuit să lucreze până acum.

Postăm mai jos discursul integral al edilului, care a făcut referire la eforturile Primăriei şi ale Consiliului Local pentru a salva unitatea spitalicească, pe care speră să o transforme într-una performantă la nivel zonal.


 

 

 


Citește articolul
Spune-ți părerea

You must be logged in to post a comment Login

Adaugă un comentariu

Evenimente

SE CAUTA ASISTENT MANAGER POSESOR DE PERMIS AUTO CATEGORIA B SI 4 LUCRATORI NECALIFICATI!

Articol scris de

Societate  comerciala  angajeaza asistent manager cu permis de conducere categoria B. Despre sarcinile de serviciu, salariu şi alte bonusuri aflaţi sunând angajatorul la numărul  de telefon  0722 520 303.

Angajeaza de asemenea 4 lucratori necalificati.  Relatii despre job, conditii de munca si salarizare, la acelasi numar de telefon!


Citește articolul

Evenimente

PRECIZĂRI DSP ÎN SCANDALUL DE LA SPITALUL GĂEŞTI: „Se pot asigura circuite separate pentru CPU, laborator de radiologie şi imagistică şi ambulatoriul de specialitate”

Articol scris de

„Referitor la informaţiile apărute în spaţiul public cu privire la  desemnarea Spitalului Orăşenesc Găeşti ca spital suport COVID- 19, facem următoarele precizări:

Judeţul Dâmboviţa  se confruntă în ultimele 2 săptămâni  cu o creştere a numărului de cazuri SARS- CoV- 2 pozitive, pe fondul :

-relaxării măsurilor restrictive instituite în perioada stării de urgenţă în diferite sectoare de activitate;

-existenţei unui număr mare de focare de colectivitate;

-creşterii numărului de testări profilactice la nivelul centrelor rezidentiale pentru persoane adulte şi copii, conform metodologiei de supraveghere a sindromul respirator acut cu noul coronavirus SARS- CoV-2;

-deciziei societăţilor comerciale de a testa profilactic un număr cât mai mare de angajaţi în detrimentul izolării la domiciliu a contacţilor direcţi ai cazurilor confirmate;

-deciziei personale a pacienţilor  internaţi de a se externa la cerere, sau a persoanelor pozitive care refuză internarea şi care rămân în familie/comunitate, decizie care a generat până acum  un număr de 6 focare de familie active, totalizând 26 cazuri pozitive;

-nerespectării recomandărilor de autoizolare la domiciliu a persoanelor contacte directe ale unor cazuri confirmate, ca urmare a ultimelor  modificări legislative ;

-nerespectării de către populaţia generală a regulilor de distanţare fizică, a celor de igienă personală, precum şi nepurtării măştii de protecţie, ori a utilizării acesteia în mod necorespunzator;

-accentuării gradului de mobilitate al populaţiei având în vedere sezonul estival.

În acest context, capacitatea unităţilor sanitare cu paturi desemnate de Ministerul Sănătăţii ca  spitale suport Covid – 19  a fost depaşită, astfel că a fost necesară intervenţia Direcţiei de Sănătate Publică Dâmboviţa pentru organizarea  transferului pacienţilor în unităţi similare din judeţele învecinate, care se confruntă la rândul lor cu o creştere a numărului solicitărilor şi al internărilor pentru tratament de specialitate.

Prin Ordinul nr. 1239 din 09.07.2020, ministrul sănătăţii a modificat Anexa 3 – lista spitalelor de suport pentru pacienţii testaţi pozitiv sau suspecţi cu virusul SarsCov2, a Ordinului  nr. 555 din 2020, incluzând pe acesta listă, la propunerea Direcţiei de Sănătate Publică  Damboviţa, Spitalul Orăşensc Găeşti, dar şi Secţia Recuperare Medicală a Spitalului Municipal Moreni.

Propunerea ca Spitalul Oraşenesc Găesti (cu excepţia Compartimentului de Primiri Urgenţe, radiologie, farmacie, dispensar TBC şi ambulatoriul de non specialitate) să devină spital suport COVID, a fost fundamentată prin necesitatea asigurării condiţiilor de tratare sub supraveghere medicală, a pacienţilor confirmaţi  SARS -CoV -2, forme asimptomatice şi usoare, precum şi prin faptul că structura funcţională a acestuia, nu permite  acordarea simultană a asistenţei medicale în regim de spitalizare continuă a pacienţilor COVID şi a pacienţilor COVID, prin desemnarea parţială a unor secţii/compartimente destinate exclusiv bolnavilor confirmaţi pozitiv SARS- CoV- 2.

Personalul Spitalului Orăşenesc Găesti a fost dezinformat că activitatea compartimentului de primiri urgenţe va fi suspendată, fiind dirijată într- un corp similar celui de triaj epidemiologic, amplasat la intrarea în unitate, fapt cu care Direcţia de Sănătate Publică Dâmboviţa nu poate fi de acord.

Specialiştii Direcţiei de Sănătate Publică Dâmboviţa au analizat structura functională a Spitalului Orăşenesc Găesti şi au stabilit că se pot asigura circuite funcţionale separate pentru CPU, laborator de radiologie şi imagistică şi ambulatoriul de specialitate, aflate la parterul clădirii, cu intrări separate atât pentru CPU cât şi pentru radiologie şi ambulatoriu şi în acest sens va emite aviz favorabil pentru noua structură.

Menţionăm că pacienţii COVID vor fi  investigaţi radiologic la nivelul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgovişte.

Echipa Direcţiei de Sănătate Publică Damboviţa  a identificat circuitele epidemiologice funcţionale necesare în vederea desfăşurării activităţii medicale suport COVID, astfel încât riscul de contaminare să fie eliminat:

-desemnarea zonei verzi destinate accesului şi odihnei personalului medical dedicat;

-zona galbenă destinată echipării/dezechipării personalului medical la intrare/ieşire/în /din zona roşie;

-zona roşie destinată exclusiv pacienţilor pozitivi;

Ca şi  la  celelalte unităţi sanitare suport COVID din judeţul Dâmboviţa, tratamentul pacienţilor COVID – pozitivi, forme uşoare sau asimptomatice, va fi stabilit în baza unui protocol încheiat între Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgovişte şi Spitalul Orăşenesc Găeşti, protocol ce va fi avizat de Direcţia de  Sănătate Publică  Dâmboviţa.

În baza acestui protocol, Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgovişte, prin medicii specialişti boli infecţioase şi pneumologie, va evalua fiecare pacient stabilind schema de tratament, urmând ca la nivelul Spitalului Orăşenesc Găeşti, personalul medical să supravegheze evoluţia bolii, conform unor criterii stabilite clar de Ordinul M.S. nr.555/2020.

Acelaşi ordin stabileste că asistenţa medicală a pacienţilor COVID forme asimptomatice şi usoare,  poate fi asigurată cu medici de alte specialităţi decât boli infecţioase, medici rezidenţi sau medici voluntari de orice specialitate,  supervizaţi de medici infectionisţi, cu obligaţia  asigurîrii supravegherii asistenţei medicale timp de 24 h.

În concluzie, Direcţia de Sănătate Publică Dâmboviţa a avut şi are în continuare preocuparea

permanentă în asigurarea asistenţei medicale pentru întreaga populaţie a judetului, dar în acest context epidemiologic, prioritratea numărul unu o reprezintă gestionarea epidemiei.

 

DIRECTOR EXECUTIV,

Dr. Sorin STOICA”


Citește articolul