Contactează-ne pe

Evenimente

STATISTICA MORŢII: Nu o să-ţi vină să crezi care este principala cauză a accidentelor grave în Dâmboviţa!

Publicat în data de

- 2.060 vizualizări

În perioada ianuarie-decembrie 2019, pe raza județului Dâmbovița s-au înregistrat 737 accidente de circulație, dintre care 142 au fost grave.

În urma analizei statisticilor existente la nivelul poliției rutiere, principalele cauze generatoare de accidente rutiere grave au fost indisciplina pietonală, viteza, neacordarea priorității de trecere și abaterile comise de bicicliști.

Astfel, pe fondul indisciplinei pietonale s-au produs 34 de accidente de circulație grave, soldate cu decesul a 12 persoane, rănirea gravă a 22 de persoane și vătămarea corporală ușoară a altor 2.

Viteza, cu cele 2 forme, neregulamentară și neadaptată la condițiile de drum, a constituit cauza a 22 de accidente rutiere grave. Acestea au avut drept consecință decesul a 6 persoane, rănirea gravă a 19 persoane și ușoară a altor 13.

Ca urmare a neacordării priorității de trecere vehiculelor și pietonilor, în perioada de referință s-au produs 17 evenimente rutiere grave, soldate cu decesul a 5 persoane, vătămarea corporală gravă a 14 persoane și rănirea ușoară a altor 5.

Abaterile comise de bicicliști au generat 17 accidente de circulație cu consecințe grave ( 5 persoane decedate și 12 răniți grav).

Polițiștii de la rutieră le recomandă tuturor participanților la trafic să adopte o conduită responsabilă și să respecte cu strictețe regulile de circulație atât pentru propria siguranță, cât și pentru a celorlalți.

IPJ Dambovita

 

 

 

 

Publicitate
Loading...
Spune-ți părerea

You must be logged in to post a comment Login

Adaugă un comentariu

Evenimente

PĂDURI ÎN FLĂCĂRI LA MĂGURA ŞI SCHEIU DE JOS!  Pompierii au luptat întreaga zi cu incendiile stârnite de localnici

Articol scris de

Zi plina de intervenții pentru pompierii din Găești. Prima parte a dimineții a fost alocată unui incendiu de vegetație în Mogoșani, unde oamenii pusi pe fapte mari au luat decizia de a incendia vegetația uscată deși vântul bătea puternic. Amiaza i-a găsit intervenind cu echipajele după 3 autospeciale la Măgura, unde incendiul s-a extins în pădurea din apropierea satului.

Condițiile de teren accidentat și vântul puternic a făcut ca vegetația uscată sa ardă foarte repede, însă cu ajutorul sătenilor care au intervenit alaturi de pompieri, s-a reușit lichidarea incendiului după mai bine de 3 ore. După-amiaza a fost destinată unui incendiu de pădure de data aceasta, în Scheiul de Jos, în punctul cuprins între Valea lui Nană și Podul Dealului.

Atragem încă o dată atenția asupra pericolului generat de incendierile voluntare de vegetație, care pot deveni un real pericol în cazul unui vânt puternic și constituie o amenințare pentru populația aflată în imediata vecinătate. Le mulțumim pompierilor pentru intervențiile foarte rapide in vederea stingerii și le urăm o săptămână fără alte evenimente, dar cum „gospodarii” apar la lumină taman când bate vântul mai tare, nu prea credem că vom avea vreo zi fara incendii în localitățile din zona noastră.

 

Citește articolul

Evenimente

Cuțitarul Togan recidivează! A IEȘIT DIN PUȘCĂRIE ȘI A COMIS-O GRAV!

Articol scris de

Proaspăt eliberat condiționat, găeșteanul Ion Togan, cunoscut pentru antecedentele faptelor cu violență, a recidivat. A băut bine cu un prieten în apartamentul acestuia din urmă, după care s-au luat la ceartă. Togan nu a stat prea mult pe gânduri și l-a lovit cu cuțitul în gât pe amicul de pahar.

Autoritățile au intervenit de urgență. Ion Togan este cercetat acum de procurorii de pe lângă Tribunalul Dâmbovița, pentru tentativă de omor.

Victima a ajuns la spital, unde a primit îngrijiri medicale.

Togan fusese condamnat după ce lovise cu cuțitul un alt bărbat, tot din Găești. El a fost eliberat condiționat, după aproximativ un an de pușcărie.

 

 

Citește articolul
Publicitate
--------------------------------------------
--------------------------------------------
--------------------------------------------
-------------------------------------------
--------------------------------------------
--------------------------------------------