Contactează-ne pe

Noutăți

Planul Județean de Gestionare a Deșeurilor 2019-2025 a fost semnat de președintele CJD

Publicat în data de

- 284 vizualizări

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Alexandru Oprea, a semnat astăzi, 16 ianuarie 2020, contractul privind serviciile de consultanță în vederea elaborării Planului Județean de Gestionare a Deșeurilor (PJGD) 2019-2025, în județul Dâmbovița.

Obiectivul general al PJGD îl reprezintă stabilirea cadrului general pentru asigurarea unui sistem durabil de gestiune a deșeurilor la nivel județean, pentru a contribui la îndeplinirea obiectivelor și țintelor specifice stabilite de legislație, privind deșeurile.

Acest plan va servi drept bază atât pentru stabilirea necesarului de investiții și a politicii în domeniul gestionării deșeurilor, realizarea și susținerea sistemelor de management integrat al deșeurilor la nivelul județului, cât și obținerea finanțărilor pentru proiectele de profil.

Valoarea contractului este de 80 mii lei, fără TVA, iar câștigător a fost desemnat SC Resourcing Enviromental Consulting SRL.

Biroul Comunicare, Relații Externe al Consiliului Județean Dâmbovița

 

Publicitate
Loading...
Spune-ți părerea

You must be logged in to post a comment Login

Adaugă un comentariu

Evenimente

NU UITATI! ASTAZI, LA ORA 17.00, CONCUSUL MISS SI MISTER GAESTI!

Articol scris de

 

 

 

Citește articolul

Noutăți

Vrei să faci Pilates? Află de ce echipamente ai nevoie!

Articol scris de

Mersul într-un studio de Pilates pentru prima dată poate fi descurajant. O privire rapidă în jur va dezvălui o varietate de lucruri care par intimidante, însă care vor fi foarte ușor de învățat în realitate. Te întrebi cum poate corpul tău să se obișnuiască cu asta? Prin multe multe exerciții.

Fii sigur că Pilates – o formă de mișcare ce se concentrează pe consolidarea forței de bază – este potrivit pentru toate nivelurile de fitness. Este, de asemenea, o practică foarte profesională, centrată pe client. Deși într-un timp mai îndelungat, acest sport contribuie semnificativ și la scăderea în greutate, dacă asta îți dorești de la antrenamentele tale. Indiferent de studioul pe care îl vizezi, pentru a răspunde la întrebarea „Ce se întâmplă cu adevărat aici?”, majoritatea locațiilor îți permit să participi la primul curs gratuit. Instructorul tău ar trebui să fie dispus să-ți explice lucrurile, însă ajută să fii măcar puțin pregătit.

Cu ce să duci la o clasă de Pilates

Studiourile Pilates furnizează de obicei orice echipament pentru antrenament, așa că nu va trebui să aduci mare lucru cu tine la o clasă. Excepția ar putea fi o saltea, deoarece multor oameni le place să lucreze singuri. Covorașele pentru acest sport sunt adesea puțin mai groase decât o saltea de yoga standard, pentru a amortiza mai bine posibilele căderi. Verifică alături de instructor ce saltea îți este recomandată. De asemenea, este indicat să ai și o sticlă de apă pentru a te asigura că rămâi hidratat.

Ce să porți

Majoritatea studiourilor sunt casual, dar normele pot varia. Păstrează-ți ținuta simplă, cel puțin la început, iar în timp îți vei da seama ce funcționează cel mai bine pentru tine. Acest sport este de obicei practicat în picioarele goale, deci nu este nevoie de încălțăminte specială. Dacă preferi să porți șosete, cumpără o pereche cu aderență, astfel încât să nu aluneci.

În ce privește echipamentul, alege îmbrăcăminte care să fie întinsă și să se așeze bine pe corp. În acest fel, instructorul tău poate vedea alinierea oaselor și modul în care mușchii tăi se angajează în efort. Piesele vestimentare cu cusături care urmează linia centrală și marginea corpului te pot ajuta. Cu cât îmbrăcămintea este mai flexibilă, cu atât te vei simți mai bine – intră  online pe decathlon.ro și vei găsi tot ce îți este necesar pentru ora de Pilates.

Evită elasticele și centurile, deoarece pot fi incomode când stai întins pe spate. Legăturile, sau centurile pot fi prinse în arcurile echipamentelor Pilates și te-ar putea răni.

Îndepărtează accesoriile sau bijuteriile! Colierele lungi, curelele și brățările pot fi distractive și periculoase dacă sunt prinse în echipament. Părul trebuie să fie în afara feței și legat la spate dacă este lung. Mergi cu fața curată: machiajul poate colora suprafețele echipamentului.

Concluzionând, ține cont că îmbrăcămintea pentru Pilates și Yoga este în esență aceeași, iar explozia popularității ambelor discipline a adus o revoluție în vestimentația destinată exercițiilor fizice. Indiferent de tipul de corp sau de nevoile tale, este mai ușor ca niciodată să găsești haine la modă, funcționale, care te ajută să îți îndeplinești tot ce e mai bun și să arate bine chiar și la un studio de Pilates. 

 

Sursă foto: pinterest.com

 

Citește articolul
Publicitate
--------------------------------------------
--------------------------------------------
--------------------------------------------
-------------------------------------------
--------------------------------------------
--------------------------------------------