Contactează-ne pe

Noutăți

Corpurile de iluminat potrivite pot schimba casa cu totul! Iata cum sa le alegi!

Publicat în data de

- 372 vizualizări

Corpuri de iluminat – eOrion

Daca ai ajuns in punctul in care trebuie sa alegi corpurile de iluminat potrivite pentru casa ta in urma unei amenajari sau redecorari, trebuie sa stii ca functionalitatea si aspectul nu se exclud reciproc, asadar ar trebui sa tintesti catre echilibrarea balantei dintre cele doua. Din aceasta perspectiva, sursele de lumina alese si amplasate corect vor asigura conditii optime pentru desfasurarea tuturor activitatilor in functie de natura spatiului interior sau destinatia fiecarei camere.

Atmosfera din fiecare incapere sau spatiu interior este influentata in mod direct de caracteristicile luminii artificiale si, implicit, de alegerea corpurilor de iluminat. Starea de spirit a persoanelor din acea incapere se poate modifica in functie de intensitatea luminii, culoarea acesteia si directia fasciculelor luminoase prezente.

Atat lumina naturala, cat si cea asigurata de variatele corpuri de iluminat contribuie la desfasurarea activitatilor in confort si siguranta deplina. Mai mult decat atat, lumina potrivita poate ajuta la separarea zonelor intr-o incapere spatioasa si la punerea in valoare a decoratiunilor interioare si a detaliilor ornamentale ale corpurilor de mobilier.

Bineinteles, ai atribuit o utilitate specifica fiecarei incaperi inca din stadiul de proiect, motiv pentru care va fi necesar sa alegi iluminatul corespunzator acestei utilitati pe care ai imaginat-o. Astfel, va trebui sa iei in calcul corpurile de iluminat adecvate inca de la primele etape ale amenajarii, cel putin ca tip (lustra, plafoniera, suspensie, aplica) si pozitionare.

Pentru a te ajuta sa gasesti exact corpurile de iluminat de care ai nevoie, specialistii de la eOrion.ro ti-au pregatit o serie de recomandari si detalii interesante care sa te ajute sa gasesti echilibrul perfect intre functionalitate si estetic in fiecare incapere a casei tale. Descopera-le in randurile ce urmeaza!

Recomandari utile

– Majoritatea specialistilor din domeniu cad de acord asupra acestui sfat: foloseste mai multe  corpuri de iluminat in fiecare camera, nu te limita doar la un corp de iluminat central, un candelabru sau o plafoniera! Lumina provenita dintr-o singura directie este mai putin eficienta si nu ofera un confort la fel de bun ca cea data de multiple corpuri de iluminat amplasate in punctele esentiale ale incaperii. Pe deasupra, corpurile de iluminat de diferite tipuri vor contribui la echilibrarea balantei dintre lumina naturala si cea artificiala in orice moment al zilei, sporind confortul vizual si mentinand o atmosfera placuta si vor si reduce consumul de energie electrica prin utilizarea unuia dintre corpurile de iluminat intr-un anumit moment (o veioza sau un lampadar cand citesti sau asculti muzica vor da o lumina mult mai placuta decat un corp central)

– Ia in calcul intensitatea luminii pe care o asigura becurile cu care dotezi corpurile de iluminat alese! Recomandarea in acest sens este ca pentru iluminatul general sa alegi surse cu o putere de pana la 75W (in cazul becurilor incandescente) sau echivalent LED, iar celelalte corpuri de iluminat ar trebui sa difuzeze o lumina de intensitate mai mica.

– Bucura-te de confortul oferit de variatoarele de tensiune! Prin intermediul dimmer-elor, corpurile de iluminat principale vor putea oferi exact intensitatea luminoasa de care ai nevoie, in functie de aportul de lumina naturala si activitatea pe care o intreprinzi la un anumit moment. Pe deasupra, o lumina puternica ti-ar putea fi utila atunci cand faci curatenie in casa, insa o intensitate redusa se va dovedi perfecta pentru serile la televizor sau momentele in care te pregatesti de odihna.

Daca vrei sa afli mai multe detalii despre lumina potrivita pentru fiecare incapere sau vrei sa alegi din mii de corpuri de iluminat ce apartin celor mai noi colectii clasice si moderne, viziteaza www.eorion.ro!

Publicitate
Loading...
Spune-ți părerea

You must be logged in to post a comment Login

Adaugă un comentariu

Noutăți

DGA: Pompier condamnat pentru luare de mită. AFLĂ AICI DESPRE CINE ESTE VORBA!

Articol scris de

„La data de 21.01.2020, magistrații Tribunalului Militar București, au condamnat pe inculpatul Tița Dan, plt. adj. șef în cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Basarab I” al județului Dâmbovița, aflat în arest la domiciliu, la pedeapsa de 5 (cinci) ani închisoare. Alături de pedeapsa închisorii, inculpatului i s-a aplicat pedeapsa amenzii în cuantum de 200 de zile-amendă fixându-se cuantumul unei zile-amendă la suma de 60 lei. Pe lângă pedeapsa principală rezultantă a închisorii, inculpatului i s-a aplicat pedeapsa complementară a interzicerii exercitării dreptului de a ocupa o funcție publică ori de a exercita orice activități care presupun executarea de controale privind aplicarea normelor legale, eliberarea de autorizații, avize, atestate, permise ori documente similare, necesare desfășurării unor activități, constatarea și/sau sancționarea contravențiilor, precum și a interzicerii exercitării drepturilor prev. de art.66 alin.1 lit. a), b), d), h), j) și k) Cod penal, pe o perioadă de 4 (patru) ani.

Inculpatului i s-a aplicat pedeapsa complementară a degradării militare.

Hotărârea nu este definitivă.

 Prin rechizitoriul din data de 11.10.2019, Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar București a dispus trimiterea în judecată în stare de arest preventiv a inculpatului plt. adj. șef Tița Dan din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Basarab I” al județului Dâmbovița, pentru săvârșirea infracțiunilor de luare de mită.

În fapt, la data de 26 septembrie 2019 ofițerii Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Dâmbovița, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar București, l-au prins în flagrant pe subofițer în timp ce pretindea de la un denunțător suma de 5.000 lei, din care a primit efectiv 1.000 de lei, pentru a nu lua măsurile legale în legătură cu nereguli constatate pe linie de P.S.I. la o societate comercială și pentru a nu sancționa contravențional societatea cu amendă în valoare de 50.000 lei.

La percheziția corporală efectuată cu ocazia flagrantului, asupra subofițerului a fost găsită suma totală de 6.000 lei, între care și banii primiți cu titlu de mită.

Ulterior, în urma activităților procedurale efectuate, a mai fost identificat un denunțător, de la care subofițerul a solicitat și a primit sumele de 5.000 lei, respectiv 1.000 lei, cu ocazia efectuării a trei controale la societatea comercială ce îi aparține”, se arată într-un comunicat de presă al DGA Dâmboviţa.

 

BIROUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

 

Citește articolul

Evenimente

SCENARII APOCALIPTICE PE… FACEBOOK! Ce se va întâmpla cu Clubul Copiilor când se va construi o nouă bază sportivă? DEZINFORMAREA, DEMONTATĂ PAS CU PAS!

Articol scris de

O informaţie eronată a circulat, zilele trecute, pe reţelele de socializare. Mai exact, câteva personaje, cunoscute pentru dezinformările publice practicate în ultimii ani, au acreditat ideea că Ministerul Dezvoltării este noul proprietar al Clubului Copiilor, pentru a construi acolo o bază sportivă şi pentru a distruge – cum altfel? – monumentul istoric.

Întreaga poveste ţesută hilar în jurul acestui scenariu a plecat de la o postare, tot pe Facebook, a primarului Grigore Gheorghe, care anunţa, în 20 ianuarie, o investiţie nouă: „Dragi găeșteni, astăzi a avut loc ședința Consiliului Local Găești, cu un proiect important pe ordinea de zi:

– Predarea amplasamentului din incinta Complexului Sportiv către Compania Națională de Investiții, în vederea construirii unui teren multifuncțional(tenis de câmp, handbal, volei, baschet) cu vestiare și nocturnă, întreaga sumă fiind alocată de Guvern! Din păcate, și de această dată consilierii #PSD și #ALDE au uitat să pună ceasul să sune, ora 7,30 fiind una matinală și nu s-au prezentat la ședință!
Mulțumesc consilierilor #PNL care au votat și acest proiect!
Asta înseamnă #Guvernarea #PNL pentru orașul Găești! Continuăm investițiile!”

Deşi nu se precizează nicăieri că baza sportivă va fi construită în incinta Clubului Copiilor, respectivii au început să dezinformeze, încercând să influenţeze comunitatea locală. Replica a venit însă, la modul serios, chiar de la Clubul Copiilor, prin directorul Mara Muşat, care a lămurit, în câteva rânduri, întreaga situaţie:

„Clubul Copiilor Găești, prin reprezentantul său legal, dorește să facă puțină lumină cu privire la construirea unei baze sportive in strada Argeșului/nr.2 care o să fie administrată de către Club.
In anul 2019, datorită rezultatelor obținute de către Clubul Copiilor Găești in plan național/internațional (obținând titlul de școală eTwining/pentru proiecte scolare europene de tip ERASMUS), Clubul a fost intodus in lista MEN ca unitate eligibilă pentru a primi fonduri in vederea construirii unei baze sportive de TIP-2 finanțată prin Consiliul Național de Investiții – Direcția ,,Invățământ, cultură, sănătate”. Ca urmare a acestui fapt, am informat Administrația publică locală cu privire la acest proiect și cu privire la faptul că noi nu deținem teren pentru a se realiza construcția bazei sportive, așa incât solicităm sprijinul CL, dat fiind faptul că tot ceea ce se realizează este in folosul copiilor urbei in general și a celor ce frecventează cursurile Clubului in special. Intrucât termenele date de CNI erau foarte strânse pentru depunerea documentațiilor tehnice (carte funciară/cadastru etc), terenul care era liber de sarcină și avea aceste documente era cel din strada Argeșului, unde deja se construia bazinul de inot și exista o sală de sport, ceea ce venea să contureze un complex sportiv unitar impreună cu această bază sportivă. Noi, Clubul Copiilor Găești, am apreciat sprijinul acordat de către CL și Primăria Găești (atribuirea terenului şi fondurile necesare obținerii avizelor) in demersul nostru pentru finalizarea acestei baze sportive de care sper să ne bucurăm in viitorul apropiat. Acest proiect nu afectează sediul actual al Clubului Copiilor Găești, ci este o locație total distinctă ce intră in administrarea acestuia, conform HCL. Mulțumim tuturor celor care ne sunt alături, inclusiv celor care, dintr-un motiv oarecare, au avut o anumită ingrijorare cu privire la alterarea patrimoniului actual administrat de Clubul Copiilor Găești”, se arată în comunicatul postat de instituţie.

Citește articolul