Contactează-ne pe

Noutăți

Corpurile de iluminat potrivite pot schimba casa cu totul! Iata cum sa le alegi!

Publicat în data de

- 371 vizualizări

Corpuri de iluminat – eOrion

Daca ai ajuns in punctul in care trebuie sa alegi corpurile de iluminat potrivite pentru casa ta in urma unei amenajari sau redecorari, trebuie sa stii ca functionalitatea si aspectul nu se exclud reciproc, asadar ar trebui sa tintesti catre echilibrarea balantei dintre cele doua. Din aceasta perspectiva, sursele de lumina alese si amplasate corect vor asigura conditii optime pentru desfasurarea tuturor activitatilor in functie de natura spatiului interior sau destinatia fiecarei camere.

Atmosfera din fiecare incapere sau spatiu interior este influentata in mod direct de caracteristicile luminii artificiale si, implicit, de alegerea corpurilor de iluminat. Starea de spirit a persoanelor din acea incapere se poate modifica in functie de intensitatea luminii, culoarea acesteia si directia fasciculelor luminoase prezente.

Atat lumina naturala, cat si cea asigurata de variatele corpuri de iluminat contribuie la desfasurarea activitatilor in confort si siguranta deplina. Mai mult decat atat, lumina potrivita poate ajuta la separarea zonelor intr-o incapere spatioasa si la punerea in valoare a decoratiunilor interioare si a detaliilor ornamentale ale corpurilor de mobilier.

Bineinteles, ai atribuit o utilitate specifica fiecarei incaperi inca din stadiul de proiect, motiv pentru care va fi necesar sa alegi iluminatul corespunzator acestei utilitati pe care ai imaginat-o. Astfel, va trebui sa iei in calcul corpurile de iluminat adecvate inca de la primele etape ale amenajarii, cel putin ca tip (lustra, plafoniera, suspensie, aplica) si pozitionare.

Pentru a te ajuta sa gasesti exact corpurile de iluminat de care ai nevoie, specialistii de la eOrion.ro ti-au pregatit o serie de recomandari si detalii interesante care sa te ajute sa gasesti echilibrul perfect intre functionalitate si estetic in fiecare incapere a casei tale. Descopera-le in randurile ce urmeaza!

Recomandari utile

– Majoritatea specialistilor din domeniu cad de acord asupra acestui sfat: foloseste mai multe  corpuri de iluminat in fiecare camera, nu te limita doar la un corp de iluminat central, un candelabru sau o plafoniera! Lumina provenita dintr-o singura directie este mai putin eficienta si nu ofera un confort la fel de bun ca cea data de multiple corpuri de iluminat amplasate in punctele esentiale ale incaperii. Pe deasupra, corpurile de iluminat de diferite tipuri vor contribui la echilibrarea balantei dintre lumina naturala si cea artificiala in orice moment al zilei, sporind confortul vizual si mentinand o atmosfera placuta si vor si reduce consumul de energie electrica prin utilizarea unuia dintre corpurile de iluminat intr-un anumit moment (o veioza sau un lampadar cand citesti sau asculti muzica vor da o lumina mult mai placuta decat un corp central)

– Ia in calcul intensitatea luminii pe care o asigura becurile cu care dotezi corpurile de iluminat alese! Recomandarea in acest sens este ca pentru iluminatul general sa alegi surse cu o putere de pana la 75W (in cazul becurilor incandescente) sau echivalent LED, iar celelalte corpuri de iluminat ar trebui sa difuzeze o lumina de intensitate mai mica.

– Bucura-te de confortul oferit de variatoarele de tensiune! Prin intermediul dimmer-elor, corpurile de iluminat principale vor putea oferi exact intensitatea luminoasa de care ai nevoie, in functie de aportul de lumina naturala si activitatea pe care o intreprinzi la un anumit moment. Pe deasupra, o lumina puternica ti-ar putea fi utila atunci cand faci curatenie in casa, insa o intensitate redusa se va dovedi perfecta pentru serile la televizor sau momentele in care te pregatesti de odihna.

Daca vrei sa afli mai multe detalii despre lumina potrivita pentru fiecare incapere sau vrei sa alegi din mii de corpuri de iluminat ce apartin celor mai noi colectii clasice si moderne, viziteaza www.eorion.ro!

Publicitate
Loading...
Spune-ți părerea

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Evenimente

Carambol la Picior de Munte! UN TIR A PROVOCAT HAOS PE ȘOSEA!

Articol scris de

Un șofer de tir putea provoca o adevărată nenorocire pe DN72, in localitatea Picior de Munte. Acesta nu a fost atent cand masina din fata sa a schimbat direcția de mers si a intrat direct in ea. Din impact, autoturismul lovit a acrosat o alta masina.  Pompierii găeşteni au ajuns foarte  repede la faţa locului, dar din fericire, nu au fost victime in urma coliziunilor.

Citește articolul

Evenimente

NA, BELEA! I-a prins Poliţia pe stradă fără ITP valabil şi i-a lăsat pe jos!

Articol scris de

Acțiunea de prevenție desfășurată astăzi de către Poliția Rutieră din Titu a fost binevenită pentru siguranța cetățenilor, dar cu urmări nefericite pentru câțiva șoferi. În mai puțin de 15 minute au fost ridicate două taloane pentru că autoturismele nu aveau ITP valabil, așadar,șoferii s-au văzut nevoiți să înmâneze agenților de poliție plăcuțele de înmatriculare și să plece mai departe pe jos, având de plată și o amendă de 1305lei.

Astfel de acțiuni, în ciuda protestelor unei anumite categorii de șoferi, sunt benefice, întrucât în acest mod sunt depistați șoferii care circulă deși au suspendat dreptul de a conduce, ori mai grav, circulă sub influența băuturilor alcoolice. Tot astăzi s-a desfășurat acțiunea Rail Action Day- 24 Blue, ce a avut menirea de a a identifica eventualele probleme existente în ceea ce privește transportul de mărfuri și de persoane pe calea ferată.

În zona Titu au fost efectuate controale la un depozit de fier vechi pentru a se verifica dacă există materiale provenite de la calea ferată și au fost verificate transporturile de mărfuri periculoase. În această privință nu au fost descoperite probleme care să necesite acțiunea ulterioară a polițiștilor

Citește articolul

Educație și cultură

Concursuri de Ziua Națională pentru copiii și adolescenții găeșteni! ”PREMIEM CREATIVITATEA ȘI INTELIGENȚA”! Toate detaliile, aici!

Articol scris de

Ești creativ? Iubești istoria? Îți place competiția? Atunci, ești candidatul ideal pentru unul dintre concursurile organizate, cu ocazia Zilei Naționale, de Primăria și Casa de Cultură ”Dumitru Stanciu Găești”: concurs de cultură generală ”1 Decembrie 1918”, concurs de eseuri cu tema ”Tânăr în România” și concurs de fotografie cu tema ”Tânăr în România”.
De data aceasta, premiem creativitatea, inteligența și cunoștințele de cultură generală. Punem în joc sume importante, cu care răsplătim talentul, implicarea și viziunea ta. Vei fi evaluat de jurii de specialitate, care îți vor oferi, în mod obiectiv, măsura valorii tale actuale.
Concursurile vor fi puse în scenă, în cadrul unui spectacol în care te vei bucura de muzică, dans și atmosferă de sărbătoare, în data de 29 noiembrie 2019, imediat după parada cu torțe prin care deschidem, oficial, sezonul sărbătorilor în Găești.
Concursul de cultură generală se adresează copiilor din clasele a V-a – a VIII-a, iar fondul de premiere este de 3000 de lei. Intră în joc școlile găeștene și cu siguranță competiția va fi una impresionantă.
La celelalte două competiții, vor fi două secțiuni de vârstă: secțiunea pentru școli generale și secțiunea pentru licee. Vor fi acordate, pe fiecare secțiune, trofee, premiul I, II, III și câte trei mențiuni. Și aici, sumele de bani obținute sunt substanțiale și pornesc de la 50 de lei la 500 de lei. Prin urmare, dacă ești talentat și creativ, pe lângă bucuria competiției, ai și motive serioase financiare să trăiești experiența unui astfel de concurs.
Consultă Regulamentele de concurs, în funcție de interesele tale, atât la școala unde ești înscris, cât și pe pagina de facebook a Casei de Cultură Găești, https://www.facebook.com/casa.de.cultura.gaesti/.

Abia așteptăm să aflăm cum gândești, cum te exprimi și să te premiem pentru aceste calități.

Andreea Duță,
Director Casa de Cultură ”Dumitru Stanciu” Găești

Citește articolul

Noutăți