Contactează-ne pe

Noutăți

STATUL SE ÎMPRUMUTĂ LA POPULAȚIE! VEZI CARE SUNT DOBANZILE TITLURILOR SE STAT!

Publicat în data de

- 368 vizualizări

Ministerul Finantelor a lansat luni noi emisiuni de titluri de stat pentru populatie in cadrul Programului Tezaur, cu dobanzi variind intre 3,5% pe an si 4,5% pe an, in functie de scadenta. Potrivit Prospectului de emisiune publicat in Monitorul Oficial, valoarea nominala a unui titlu este 1 leu. Pentru titlurile cu scadenta la un an dobanda este 3,50%, pentru cele cu scadenta la doi ani dobanda urca la 4%, iar pentru cele pe 3 ani – 4,5%. Spre deosebire de luna iulie, de examplu, lipsește depozitul de 5 ani, la care statul oferea o dobândă de 5%. Subscrierile pot fi realizate pana pe 31 octombrie 2019 prin intermediul subunitatilor postale din reteaua Posta Romana si prin Trezorerie. In mediul urban, subscrierile realizate prin reteaua Posta Romana se incheie cu o zi mai devreme iar in mediul rural cu doua zile mai devreme.Veniturile realizate de persoanele fizice din subscrierea si detinerea de titluri de stat nu se impoziteaza. Pentru cei care sunt dezamăgiți că nu există titluri în valută, trebuie să știți că titlurile de stat nu se pot emite în moneda altui stat, deci dacă vreți o dobândă bună, o puteți obține doar pentru moneda națională a României. Sunt eligibile persoanele fizice care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuării subscrierii. A fost eliminată plafonarea sumelor care pot fi investite de persoanele fizice în cadrul acestor emisiuni.

 

Citește articolul
Spune-ți părerea

You must be logged in to post a comment Login

Adaugă un comentariu

Anunțuri

ANUNŢ ANGAJARE: Se caută contabil de gestiune primară part time!

Articol scris de

Societate comercială angajează contabil de gestiune primară part time. Poate fi şi pensionar. Relaţii la telefon 0722520303.

Citește articolul

Noutăți

GURA FOII: Primarul a dat vestea cea mare! „ÎN 6 LUNI…”

Articol scris de

Motive de bucurie în comuna Gura Foii. Primarul Radu Georgescu a anunţat, pe contul său de Facebook, că a semnat ordinul de începere pentru reabilitarea Căminului Cultural din satul Bumbuia, investiţie finanţată prin Compania Naţională de Investiţii. „Este un proiect la care s-a lucrat aproximativ 3 ani. Pe zi ce trece munca noastră se vede în lucrurile frumoase și utile pe care le facem! În sase luni totul va fi nou, va prinde viata”, a declarat primarul Radu Georgescu.

 

Citește articolul