Contactează-ne pe

Noutăți

Înregistrarea unei firme în Bulgaria – Aici fiscalitatea este cea mai mică din UE!

Publicat în data de

- 317 vizualizări

Mulți antreprenori consideră că este avantajos să înceapă o nouă afacere în Bulgaria. Desigur, când vine vorba de afaceri, există argumente pro și contra, pentru că antreprenorii au trăit diferite experiențe la bulgari, unii nu au știut multe aspecte legate de fiscalitate, impozite, legi, negocierea și încheierea unor contrate, realizarea unor proiecte, cum ar fi cele de leasing sau de închiriere, etc.

Există multe lucruri importante, care într-adevăr merită cunoscute de oamenii de afaceri, care doresc să înființeze o firmă în această țară.

Care sunt avantajele deschiderii unei firme în Bulgaria?

Principalele avantaje pentru antreprenori, care duc la creșterea cifrei de afaceri, sunt:

 • Fiscalitatea este cea mai mică din Uniunea Europeană
 • Taxele sunt mai mici comparativ cu țara noastră
 • Impozitul pe profit este de 10%, impozitul pe dividende este de 5%
 • Declarația fiscală nu se depune obligatoriu trimestrial
 • Costurile sunt mici pentru antreprenori, acesta este un mare avantaj
 • Salariile sunt mici la angajați, salariul minim era de aproximativ 286 euro la data de 1 ianuarie 2019, costurile cu forța de muncă sunt mai bune ca în țara noastră
 • Venitul mediu brut lunar în Bulgaria este mai mic ca în România
 • Prețurile la materiale și materii prime sunt accesibile
 • Costurile cu telefonul, internetul, încălzirea și energia electrică pot fi destul de mici
 • Chiriile la apartamente ajung la 150-350 euro sau chiar la 400 euro în zonele centrale ale orașelor, dar până la sfârșitul anului vor mai scădea (după cum preconizează agențiile imobiliare)
 • Sistemul bancar din Bulgaria este stabil.

Pentru a afla mai multe amănunte despre înființarea unei firme în Bulgaria, vă sugerăm să apelați la servicii de consultanță ale avocatului Denislav Marinov, de la societatea sa de avocatură care are site-ul https://www.bulgaria-lawyer.com. Avocatul este membru al Baroului Ruse, vorbește limba engleză, română și rusă.

Acest avocat oferă servicii juridice importante (Drept Administrativ, Comercial, Drept de Proprietate, Drept Penal, Drept al Muncii), de care ar avea nevoie orice om de afaceri și anume:

 • Consultanță juridică pentru tot felul de tranzacții, sfaturi privind negocierea și încheierea lor, dar și analiza juridică a unor contracte existente care trebuie modificate, participarea la negocierea lor
 • Realizarea de proiecte de leasing, de închiriere, de vânzare-cumpărare, împrumut, distribuție, consultanță și multe altele
 • Apărarea clienților în instanță, care au suferit prejudicii de acte administrative
 • Întocmirea de plângeri sau de contestații în ceea ce privește emiterea unor acte de către autoritățile de stat din Bulgaria
 • Consultanță pentru cetățenii străini care doresc să obțină cetățenie bulgară sau vize, aprobări pentru ședere în această țară
 • Apărare juridică în instanța judecătorească.

Antreprenorii pot fi ajutați de avocat la întocmirea de contracte, convenții, acte notariale pentru bunurile imobiliare. Avocatul poate participa cu ei la negocieri, la încheierea unor tranzacții, oferă asistență juridică în toate situațiile, chiar și în fața organelor de stat. Avocatul are experiență în acest domeniu – în Drept Imobiliar sau de Proprietate – însoțește clienții la încheierea de tranzacții imobiliare sau la negocierea unor contracte de închiriere comercială, le cunoaște interesele și nevoile. În astfel de tranzacții există un volum mare de muncă, care se poate simplifica cu ajutor de specialitate din partea unui avocat.

Antreprenorii pot fi sfătuiți în privința alegerii de obiecte de activitate, pentru a face anumite investiții, sau pentru înființarea de firme și societăți comerciale.

În caz de infracțiuni de orice fel, avocatul asigură apărarea drepturilor și intereselor în fața instanțelor, în procesele pe care le au oamenii de afaceri. Pot fi infracțiuni de furt, delapidare, trafic de droguri, vătămări corporale, fraude, înșelăciune, răpire de persoane, amenințări, încălcarea limitei de viteză, accidente rutiere, conducere în stare de ebrietate și altele. În toate aceste cazuri și altele mai grave, avocatul va apăra drepturile legale ale clientului în procesele de cercetare și în instanță. Va oferi diferite servicii ce țin de contestarea măsurilor de detenție, a hotărârilor și sentințelor date de instanța juridică, apărare de acțiuni neconvenționale, asistență juridică completă indiferent de probleme, prin respectarea legii.

Orice antreprenor poate primi de la avocatul Denislav Marinov servicii de consultanță, cu privire la realizarea dosarului cu documentele pentru înregistrarea firmei, depunerea lui, realizarea ștampilei de firmă, obținerea aparatului de casă, completarea și depunerea declarației cu privire la începerea activității.

De asemenea, avocatul poate oferi și un abonament pentru servicii contabile, care sunt necesare în orice firmă. Astfel de servicii de contabilitate în Bulgaria includ toate problemele care țin de acest domeniu, în ceea ce privește desfășurarea activității firmei: contabilitatea primară, curentă, evidența stocurilor, a amortizărilor, întocmirea declarațiilor, rapoartelor, ordinelor de plată și altele.

Avocatul poate ajuta antreprenorii care își deschid firme sau societăți comerciale la întocmirea de contracte de muncă, documente, procese verbale, asigurări obligatorii și poate da alte consultanțe cu privire la soluționarea litigiilor sau a unor procese ce țin de despăgubiri, concedieri și alte probleme de muncă.

Publicitate
Loading...
Spune-ți părerea

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Noutăți

Atacantul de la Flacara Valea Mare batut pe teren de cativa fotbalisti de la Zavoiu. Ce măsuri va lua AJF de data asta?

Articol scris de

Nu este prima dată când luăm atitudine față de violențele de pe stadioanele de fotbal din Dâmbovița. În ligile inferioare , a cincea și a șasea, locul unde jucătorii vin să practice fotbalul strict de plăcere, banii fiind adeseori insuficienți pentru supraviețuirea echipei, darmite pentru remunerarea fotbaliștilor, se întâmplă totuși cele mai multe incidente nedorite.
Astăzi, un astfel de incident a avut loc la Zăvoiu, unde echipa locală Flacăra Zăvoiu a primit vizita celor de la Flacăra Valea Mare. Minutul 40 al primei reprize, la scorul de 0-0, avea să aducă în prim plan fața urâtă a fotbalului, când după o ciocnire între atacantul celor de la Valea Mare și portarul celor de la Zăvoiu, a rezultat o intervenție mai mult decât nesportivă din partea gazdelor, portarul și alți doi coechipieri lovindu-l in cap și în gura pe sportivul legitimat la Valea Mare, Ionuț Mușeu.
Culmea este că toate acestea s-au petrecut în prezența secretarului AJF DÂMBOVIȚA, Dorin Nistor venit la meci nu în calitate oficială ci pentru a monitoriza calitatea arbitrajului. Deși în teren incidentul s-a soldat doar cu câte un cartonaș galben pentru jucătorii ambelor echipe, Comisia de Competiții și Disciplină din cadrul AJF DÂMBOVIȚA, ce se va întruni joi, promite a face dreptate și a tăia in carne vie în vederea înlăturării pe viitor a unor astfel de incidente nedorite.
În cazul de față a fost anunțat și un echipaj de poliție de la secția rurală Mătăsaru, care s-a deplasat la stadion in vederea restabilirii ordinii. Sportivul agresat a primit îngrijiri medicale la spitalul de urgență din Târgoviște, urmând ca după obținerea certificatului de medicina legală sa fie înaintată o plângere pe numele agresorilor. Oaspeții acuză de asemenea faptul că pe tot parcursul meciului ar fi fost înjurați de către oficialii celor de la Zăvoiu, fapt ce este de asemenea sancționabil conform regulamentului in vigoare. Sperăm ca pe viitor în fotbal să rămână numai microbiștii adevărați și sportivii pur sânge, iar specimenele sălbatice însetate de violență să ajungă unde le este locul.
Citește articolul

Educație și cultură

PERFORMANȚĂ: Elevul găeștean Luca Neagu, locul întâi la Concursul Eparhial Biserici și Mănăstiri Dâmbovițene!

Articol scris de

Este un tânăr modest, dar cu multă personalitate. În ochii lui se citesc bunătatea, inteligența și mai ales bunăvoința. Este unul dintre cei mai străluciți elevi ai Școlii ”Șerban Cioculescu” și, iată, rezultatele nu întârzie să apară.
Luca Neagu a participat, alături de alți 323 de elevi din școlile și liceele din orașele dâmbovițene, la Concursul Eparhial Biserici și Mănăstiri Dâmbovițene, organizat de Arhiepiscopia Târgoviștei, în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Dâmbovița și Asociația Profesorilor de Religie – filiala Dâmbovița, fiind pregătit de profesor Ionela Ciobanu.
Lucrarea saMănăstirea Izvorul Tămăduirii Pătroaia Deal, comuna Crângurile, județ Dâmbovița,  a fost inspirată de Maica Stareţă Inocenţia Costache, o femeie implicată, dinamică şi plină de har divin,  care l-a determinat  pe Luca Neagu sa scrie  cu pasiune despre mânăstire!

 

Astfel, eseul  a impresionat atât de mult juriul, încât, la categoria sa de vârstă, a câștigat premiul I.
Competiția este una prestigioasă și reprezintă o continuare a demersului cultural-educațional inițiat în anul 2016 de Arhiepiscopia Târgoviștei, în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Dâmbovița, prin organizarea concursului ”Ieromonahul Macarie și excelența tipografică de la Târgoviște în secolele XVI-XVIII”, a concursului ”Diaconul Coresi – Voievod al limbii române și promotor al unității naționale ” din anul 2017, și continuat, în anul Centenar 2018, cu concursul ”Contribuția Bisericii Ortodoxe Române la înfăptuirea Marii Uniri de la 1918”.

Găeștiul a fost reprezentat în concurs de doi elevi de la Școala ”Șerban Cioculescu” (profesori Ionela Ciobanu și Cătălin Ciobanu), trei elevi de la Școala ”Radu cel Mare” (prof. Ștefan Nuica), doi elevi de la Colegiul Național ”Vladimir Streinu” (prof. Stan Coca) și cinci elevi de la Liceul Tehnologic ”Iordache Golescu” (prof. Cristian Simescu și Gheorghe Ilinca). Evaluarea lucrărilor a fost realizată de o comisie formata din inspectorul de limba si literatura romana, de inspectorul de istorie/geografie, de un profesor de limba romana, de pr. insp. de religie si de pr. consilier Ionut Ileana.
Premierea a avut loc la Târgoviște, în prezența inspectorului școlar general Sorin Ion și a inspectorului școlar general adjunct, prof. Cristina Stroe. Participanții au primit diplome și cărți, iar câștigătorii au beneficiat și de sume de bani.

Citește articolul

Evenimente

Diferența de a fi om, nu doar angajat

Articol scris de

Vedeți omul aflat jos, lângă victima întinsă pe asfalt? Este pompier, și era în timpul liber, din cauza asta este îmbrăcat civil. Accidentul de motocicletă produs astăzi a fost în apropierea lui, și a ieșit să acorde primul ajutor până la sosirea echipajului. Spre deosebire de un politician care primește diurnă pentru orice deplasare dar care nu-ți răspunde măcar la o simplă întrebare motivând că „este in concediu” sau „in timpul lui liber” oamenii care lucrează la pompieri nu își permit să aibă timp liber. Nu pentru că nu pot, ci pentru că au făcut o alegere, și au ales să fie OAMENI și să-și ajute semenii indiferent de ora din zi sau din noapte. Pe pompieri n-o să-i auzi niciodată spunând „regret că s-a întâmplat pe tura mea” , așa cum un personaj politic a afirmat după accidentul in care a murit Adrian Iovan „singurul lucru pe care îl regret e că s-a întâmplat în mandatul meu”.
Am luat legătura cu omul pe care-l vedeți în imagine, nici nu știa când sau cine a făcut poza. Nu venise gură-cască ci venise să ajute, și asta a făcut.
Cu modestie îmi spune că nu vrea sa vorbesc despre el, că alături de el au mai fost alți doi OAMENI: doamna IORDACHE CAMELIA (primiri urgențe) și domnul RUSESCU CORNEL (pompier), și ei aflați de asemenea în timpul lor liber. Ei au fost cei care au colaborat pentru a-i scoate casca motociclistului rănit, astfel încât să nu existe riscul înecării cu propria vomă. Ei s-au asigurat că victima nu este mișcată într-un mod care să-i pună în pericol coloana vertebrală sau care să-i agraveze starea.
De astfel de oameni avem nevoie mai des, de fapt, se dovedește pe zi ce trece că de ei avem nevoie cel mai mult. De astfel de modele avem nevoie pentru noi și pentru generațiile viitoare. Într-o țară în care copiii nu-și mai doresc sa se facă doctori sau învățători, ci „pești” ori baroni locali, avem nevoie de o gură de oxigen din partea unor astfel de modele pentru a putea rezista încă o scufundare in oceanul de mediocritate și ipocrizie la care suntem parcă condamnați ca nație.

Dacă va place, nu dați like! Distribuiți să se afle că încă avem printre noi oameni de calitate. Distribuiți să se știe că sistemul corupt nu a distrus și omenia din noi, și cel mai important, să distribuim pentru a le mulțumi că au ales să fie diferiți, au ales să nu întoarcă spatele când e nevoie de ei motivând că „sunt in timpul meu liber”!

Citește articolul

Noutăți