Contactează-ne pe

Noutăți

Înregistrarea unei firme în Bulgaria – Aici fiscalitatea este cea mai mică din UE!

Publicat în data de

- 330 vizualizări

Mulți antreprenori consideră că este avantajos să înceapă o nouă afacere în Bulgaria. Desigur, când vine vorba de afaceri, există argumente pro și contra, pentru că antreprenorii au trăit diferite experiențe la bulgari, unii nu au știut multe aspecte legate de fiscalitate, impozite, legi, negocierea și încheierea unor contrate, realizarea unor proiecte, cum ar fi cele de leasing sau de închiriere, etc.

Există multe lucruri importante, care într-adevăr merită cunoscute de oamenii de afaceri, care doresc să înființeze o firmă în această țară.

Care sunt avantajele deschiderii unei firme în Bulgaria?

Principalele avantaje pentru antreprenori, care duc la creșterea cifrei de afaceri, sunt:

 • Fiscalitatea este cea mai mică din Uniunea Europeană
 • Taxele sunt mai mici comparativ cu țara noastră
 • Impozitul pe profit este de 10%, impozitul pe dividende este de 5%
 • Declarația fiscală nu se depune obligatoriu trimestrial
 • Costurile sunt mici pentru antreprenori, acesta este un mare avantaj
 • Salariile sunt mici la angajați, salariul minim era de aproximativ 286 euro la data de 1 ianuarie 2019, costurile cu forța de muncă sunt mai bune ca în țara noastră
 • Venitul mediu brut lunar în Bulgaria este mai mic ca în România
 • Prețurile la materiale și materii prime sunt accesibile
 • Costurile cu telefonul, internetul, încălzirea și energia electrică pot fi destul de mici
 • Chiriile la apartamente ajung la 150-350 euro sau chiar la 400 euro în zonele centrale ale orașelor, dar până la sfârșitul anului vor mai scădea (după cum preconizează agențiile imobiliare)
 • Sistemul bancar din Bulgaria este stabil.

Pentru a afla mai multe amănunte despre înființarea unei firme în Bulgaria, vă sugerăm să apelați la servicii de consultanță ale avocatului Denislav Marinov, de la societatea sa de avocatură care are site-ul https://www.bulgaria-lawyer.com. Avocatul este membru al Baroului Ruse, vorbește limba engleză, română și rusă.

Acest avocat oferă servicii juridice importante (Drept Administrativ, Comercial, Drept de Proprietate, Drept Penal, Drept al Muncii), de care ar avea nevoie orice om de afaceri și anume:

 • Consultanță juridică pentru tot felul de tranzacții, sfaturi privind negocierea și încheierea lor, dar și analiza juridică a unor contracte existente care trebuie modificate, participarea la negocierea lor
 • Realizarea de proiecte de leasing, de închiriere, de vânzare-cumpărare, împrumut, distribuție, consultanță și multe altele
 • Apărarea clienților în instanță, care au suferit prejudicii de acte administrative
 • Întocmirea de plângeri sau de contestații în ceea ce privește emiterea unor acte de către autoritățile de stat din Bulgaria
 • Consultanță pentru cetățenii străini care doresc să obțină cetățenie bulgară sau vize, aprobări pentru ședere în această țară
 • Apărare juridică în instanța judecătorească.

Antreprenorii pot fi ajutați de avocat la întocmirea de contracte, convenții, acte notariale pentru bunurile imobiliare. Avocatul poate participa cu ei la negocieri, la încheierea unor tranzacții, oferă asistență juridică în toate situațiile, chiar și în fața organelor de stat. Avocatul are experiență în acest domeniu – în Drept Imobiliar sau de Proprietate – însoțește clienții la încheierea de tranzacții imobiliare sau la negocierea unor contracte de închiriere comercială, le cunoaște interesele și nevoile. În astfel de tranzacții există un volum mare de muncă, care se poate simplifica cu ajutor de specialitate din partea unui avocat.

Antreprenorii pot fi sfătuiți în privința alegerii de obiecte de activitate, pentru a face anumite investiții, sau pentru înființarea de firme și societăți comerciale.

În caz de infracțiuni de orice fel, avocatul asigură apărarea drepturilor și intereselor în fața instanțelor, în procesele pe care le au oamenii de afaceri. Pot fi infracțiuni de furt, delapidare, trafic de droguri, vătămări corporale, fraude, înșelăciune, răpire de persoane, amenințări, încălcarea limitei de viteză, accidente rutiere, conducere în stare de ebrietate și altele. În toate aceste cazuri și altele mai grave, avocatul va apăra drepturile legale ale clientului în procesele de cercetare și în instanță. Va oferi diferite servicii ce țin de contestarea măsurilor de detenție, a hotărârilor și sentințelor date de instanța juridică, apărare de acțiuni neconvenționale, asistență juridică completă indiferent de probleme, prin respectarea legii.

Orice antreprenor poate primi de la avocatul Denislav Marinov servicii de consultanță, cu privire la realizarea dosarului cu documentele pentru înregistrarea firmei, depunerea lui, realizarea ștampilei de firmă, obținerea aparatului de casă, completarea și depunerea declarației cu privire la începerea activității.

De asemenea, avocatul poate oferi și un abonament pentru servicii contabile, care sunt necesare în orice firmă. Astfel de servicii de contabilitate în Bulgaria includ toate problemele care țin de acest domeniu, în ceea ce privește desfășurarea activității firmei: contabilitatea primară, curentă, evidența stocurilor, a amortizărilor, întocmirea declarațiilor, rapoartelor, ordinelor de plată și altele.

Avocatul poate ajuta antreprenorii care își deschid firme sau societăți comerciale la întocmirea de contracte de muncă, documente, procese verbale, asigurări obligatorii și poate da alte consultanțe cu privire la soluționarea litigiilor sau a unor procese ce țin de despăgubiri, concedieri și alte probleme de muncă.

Spune-ți părerea

You must be logged in to post a comment Login

Adaugă un comentariu

Noutăți

FOILE LAMINATE DIN OȚEL LA CALD – PREZENT ȘI PERSPECTIVE VIITOARE. Află toate detaliile despre foile laminate din oțel la cald, cum se acordă standardele de calitate și multe alte informații citind articolul

Articol scris de

Modelajul metalului sub formă laminată este o idee care s-a născut încă de pe vremea lui Leonard da Vinci. În anul 1500, ceea ce avea să fie foile laminate din oțel prin prelucrare la cald, așa cum sunt cele de la https://metinvestholding.com/ro/products/sheets-steel/hot-rolled-steel-sheets, deja și-au găsit o transpunere în lucrările marelui vizionar. Procesul închipuit de Da Vinci și-a găsit împlinirea în 1783, atunci când Henry Cort a realizat efectiv echipamentul necesar punerii în practică a metodelor de prelucrare.

Ulterior, vizionari precum Jon Birkinshaw și Henry Barrett au perfecționat aceste modalități de lucru și au dat starul a ceea ce astăzi sunt foile din oțel laminate la temperaturi foarte înalte. Ce se întâmplă însă azi și care sunt perspectivele de viitor ale acestui tip de material bazat pe prelucrarea la cald a oțelului?

Foile laminate la cald din oțel – între standardele ISO și perspectivele de viitor!

Evoluția prețului la foile din oțel prelucrate la cald indică faptul că valoarea acestuia a fost pe un trend ascendent până în luna iunie 2012 (valoarea unei tone metrice era de 638,69 Euro – o creștere procentuală de 2,16% față luna precedentă). De remarcat faptul că în luna octombrie 1998 prețul fusese de 211, 15 Euro pe tonă metrică. Prețul actual al tonei metrice în luna iunie 2020 era de aproximativ 96 Euro.

Obținerea unui certificat de calitate ISO pentru foile laminate prin prelucrarea la cald implică respectarea unei serii de condiții. Printre acestea se numără compoziția (să nu fie prelucrate cu elemente de micro-aliaj) sau la modul de producere (într-o moară cu bandă largă, iar nu într-o moară cu plăci).

Astăzi, foile sunt furnizate în conformitate cu o multitudine de standard ISO, cel mai utilizat fiind EN10051: 2010. Conform acestuia, nivelul de toleranță pentru curbura marginii nu trebuie să fie mai ridicată de 15 mm, atunci când foile sunt produse cu marginile tăiate.

Este cunoscut faptul că procedura de obținere a acestor foi implică o temperatură de 1700° F, care este una superioară procesului de recristalizare a oțelului. Foile de oțel laminat prin proceduri la cald se împart astăzi în două grupe: cele cu grosimea de până în 3 mm și cele cu o grosime de peste 3 mm.

Perspectivele utilizării acestui tip de material sunt vaste, dat fiind faptul că dispune de o serie de caracteristici interesante:

 • Performanță îmbunătățită a produsului final;
 • Durată de viață extinsă a produsului;
 • Produse mai puternice și mult mai ușoare;
 • Oportunități de reducere a costurilor;
 • Procesare repetabilă, fără probleme;
 • Oportunități de simplificare a procesării;
 • Randament maximizat.

Există o gamă extinsă de domenii de activitate în care folosirea foilor laminate din oțel prelucrat la cald își găsește aplicabilitatea:

 • În industria echipamentelor destinate suprafețelor agricole;
 • Echipamentele bazate pe oțel;
 • În industria de componente auto;
 • În industria de componente pentru construcții și construcții;
 • În industria aparatelor de uz casnic;
 • În industria producătoare de bunuri electronice;
 • La infrastructură și mobilier stradal;
 • Recipiente sub presiune și cazane;
 • Pentru placarea navelor;
 • În industria auto pentru camioane și remorci;
 • Pentru producția de tuburi și secțiuni tubulare;
 • În industria producătoare de echipamente pentru vehicule grele.

Din câte se poate observa, acest tip de material obținut din oțel are perspective bune în ceea ce privește viitorul. Este întrebuințat într-o multitudine de sectoare de activitate, ceea ce îl poziționează printre materialele de încredere pe care se va baza omul modern.

Există diferențe între foile din oțel laminate la cald și cele care sunt prelucrate prin proceduri la rece?

Dat fiind faptul că procesul de prelucrare a oțelului la cald implică o temperatură peste cea de recristalizare permite tragerea materialului mai simplă în forma dorită. Practic, în momentul atingerii temperaturii stabilite, procedura se desfășoară fără întârzieri, ceea ce oferă un plus la capitolele economie de timp și de bani. Implicit, prelucrarea la cald a oțelului este o procedură mult mai ieftină în comparație cu cea la rece. Trebuie remarcat faptul că acest tip de prelucrare nu implică forme și nici limite de toleranță precise.

În schimb, foile laminate din oțel prelucrat la rece presupune reîncălzirea materialelor deja obținute prin procedura la cald și transformarea lor în foi cu alte caracteristici. Procesul de răcire se efectuează la temperatura camerei prin călire (încălzire urmată de răcire), ceea ce crește nivelul de rezistență a oțelului. Toleranța este mai bună, așa că rezultă niște suprafețe cu un grad de finisare diferit.

Randamentul materialului va fi unul mult mai ridicat, crescând și rezistența la tracțiune, eliminându-se imperfecțiunile de pe suprafața acestuia, nivelul de finisare fiind mult mai ridicat. Spre deosebire de foile din oțel procesate la cald, cele obținute prin procedura la rece dispun de caracteristici de îndreptare și concentricitate mult mai bune.

Foile de oțel laminat la cald au un nivel de granulație care poate fi rafinat, proprietățile mecanice sunt îmbunătățite, iar structura va fi mai compactă. De aceea, prețul de vânzare va fi mai avantajos pentru cumpărător, ceea ce îl face o opțiune mai atractivă decât foile din oțel prelucrat la rece. Așadar, viitorul pare să fie al foilor prelucrate prin procedura la cald, avantajele fiind de partea acestui tip de material.

Citește articolul

Evenimente

VOM AVEA CENTURA? CNAIR a desemnat câștigătorul licitației pentru elaborarea studiului de fezabilitate și al proiectului tehnic necesare construcției drumului expres Găești – Ploiești.

Articol scris de

Comunicatul CNAIR:

Miercuri, 12.08.2020, au fost transmise adresele de comunicare a rezultatului procedurii de atribuire a contractului  având ca obiect „ELABORARE STUDIU DE FEZABILITATE ȘI PROIECT TEHNIC DE EXECUȚIE PENTRU DRUM EXPRES GĂEȘTI-PLOIEȘTI”

Ofertantul desemnat castigator este Asocierea SEARCH CORPORATION SRL – MEGA MUHENDISLIK MUSAVIRLIK A.S. (MEGA ENGINEERING CONSULTING INC.) cu preţul de 15.863.176,64 Lei fără TVA.

Durata contractului este de 24 luni, din care:

 • 14 luni pentru realizarea Studiului de Fezabilitate,
 • 6 luni pentru Proiectul Tehnic de Execuție și
 • 4 luni pentru servicii de asistență tehnică în pregătirea procedurilor de achiziție a contractului de lucrări și în obținerea finanțării europene.

Lungimea estimată a traseului este de 76 km.

Semnarea contractului de achiziție publică va fi posibilă după expirarea perioadei de depunere a eventualelor contestații și respectiv după soluționarea tuturor contestaților/plângerilor formulate în cadrul procedurii de atribuire.

 

Citește articolul
Publicitate
--------------------------------------------
--------------------------------------------
--------------------------------------------
--------------------------------------------
--------------------------------------------
--------------------------------------------