Contactează-ne pe

Noutăți

Înregistrarea unei firme în Bulgaria – Aici fiscalitatea este cea mai mică din UE!

Publicat în data de

- 313 vizualizări

Mulți antreprenori consideră că este avantajos să înceapă o nouă afacere în Bulgaria. Desigur, când vine vorba de afaceri, există argumente pro și contra, pentru că antreprenorii au trăit diferite experiențe la bulgari, unii nu au știut multe aspecte legate de fiscalitate, impozite, legi, negocierea și încheierea unor contrate, realizarea unor proiecte, cum ar fi cele de leasing sau de închiriere, etc.

Există multe lucruri importante, care într-adevăr merită cunoscute de oamenii de afaceri, care doresc să înființeze o firmă în această țară.

Care sunt avantajele deschiderii unei firme în Bulgaria?

Principalele avantaje pentru antreprenori, care duc la creșterea cifrei de afaceri, sunt:

 • Fiscalitatea este cea mai mică din Uniunea Europeană
 • Taxele sunt mai mici comparativ cu țara noastră
 • Impozitul pe profit este de 10%, impozitul pe dividende este de 5%
 • Declarația fiscală nu se depune obligatoriu trimestrial
 • Costurile sunt mici pentru antreprenori, acesta este un mare avantaj
 • Salariile sunt mici la angajați, salariul minim era de aproximativ 286 euro la data de 1 ianuarie 2019, costurile cu forța de muncă sunt mai bune ca în țara noastră
 • Venitul mediu brut lunar în Bulgaria este mai mic ca în România
 • Prețurile la materiale și materii prime sunt accesibile
 • Costurile cu telefonul, internetul, încălzirea și energia electrică pot fi destul de mici
 • Chiriile la apartamente ajung la 150-350 euro sau chiar la 400 euro în zonele centrale ale orașelor, dar până la sfârșitul anului vor mai scădea (după cum preconizează agențiile imobiliare)
 • Sistemul bancar din Bulgaria este stabil.

Pentru a afla mai multe amănunte despre înființarea unei firme în Bulgaria, vă sugerăm să apelați la servicii de consultanță ale avocatului Denislav Marinov, de la societatea sa de avocatură care are site-ul https://www.bulgaria-lawyer.com. Avocatul este membru al Baroului Ruse, vorbește limba engleză, română și rusă.

Acest avocat oferă servicii juridice importante (Drept Administrativ, Comercial, Drept de Proprietate, Drept Penal, Drept al Muncii), de care ar avea nevoie orice om de afaceri și anume:

 • Consultanță juridică pentru tot felul de tranzacții, sfaturi privind negocierea și încheierea lor, dar și analiza juridică a unor contracte existente care trebuie modificate, participarea la negocierea lor
 • Realizarea de proiecte de leasing, de închiriere, de vânzare-cumpărare, împrumut, distribuție, consultanță și multe altele
 • Apărarea clienților în instanță, care au suferit prejudicii de acte administrative
 • Întocmirea de plângeri sau de contestații în ceea ce privește emiterea unor acte de către autoritățile de stat din Bulgaria
 • Consultanță pentru cetățenii străini care doresc să obțină cetățenie bulgară sau vize, aprobări pentru ședere în această țară
 • Apărare juridică în instanța judecătorească.

Antreprenorii pot fi ajutați de avocat la întocmirea de contracte, convenții, acte notariale pentru bunurile imobiliare. Avocatul poate participa cu ei la negocieri, la încheierea unor tranzacții, oferă asistență juridică în toate situațiile, chiar și în fața organelor de stat. Avocatul are experiență în acest domeniu – în Drept Imobiliar sau de Proprietate – însoțește clienții la încheierea de tranzacții imobiliare sau la negocierea unor contracte de închiriere comercială, le cunoaște interesele și nevoile. În astfel de tranzacții există un volum mare de muncă, care se poate simplifica cu ajutor de specialitate din partea unui avocat.

Antreprenorii pot fi sfătuiți în privința alegerii de obiecte de activitate, pentru a face anumite investiții, sau pentru înființarea de firme și societăți comerciale.

În caz de infracțiuni de orice fel, avocatul asigură apărarea drepturilor și intereselor în fața instanțelor, în procesele pe care le au oamenii de afaceri. Pot fi infracțiuni de furt, delapidare, trafic de droguri, vătămări corporale, fraude, înșelăciune, răpire de persoane, amenințări, încălcarea limitei de viteză, accidente rutiere, conducere în stare de ebrietate și altele. În toate aceste cazuri și altele mai grave, avocatul va apăra drepturile legale ale clientului în procesele de cercetare și în instanță. Va oferi diferite servicii ce țin de contestarea măsurilor de detenție, a hotărârilor și sentințelor date de instanța juridică, apărare de acțiuni neconvenționale, asistență juridică completă indiferent de probleme, prin respectarea legii.

Orice antreprenor poate primi de la avocatul Denislav Marinov servicii de consultanță, cu privire la realizarea dosarului cu documentele pentru înregistrarea firmei, depunerea lui, realizarea ștampilei de firmă, obținerea aparatului de casă, completarea și depunerea declarației cu privire la începerea activității.

De asemenea, avocatul poate oferi și un abonament pentru servicii contabile, care sunt necesare în orice firmă. Astfel de servicii de contabilitate în Bulgaria includ toate problemele care țin de acest domeniu, în ceea ce privește desfășurarea activității firmei: contabilitatea primară, curentă, evidența stocurilor, a amortizărilor, întocmirea declarațiilor, rapoartelor, ordinelor de plată și altele.

Avocatul poate ajuta antreprenorii care își deschid firme sau societăți comerciale la întocmirea de contracte de muncă, documente, procese verbale, asigurări obligatorii și poate da alte consultanțe cu privire la soluționarea litigiilor sau a unor procese ce țin de despăgubiri, concedieri și alte probleme de muncă.

Publicitate
Loading...
Spune-ți părerea

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Educație și cultură

Ansamblul folcloric „Sânzienele”, ambasadorul Găeştiului în Grecia! DANSATOARELE CASEI DE CULTURĂ AU FĂCUT FURORI LA UN MARE FESTIVAL DE FOLCLOR!

Articol scris de

Ansamblul Folcloric „Sânzienele” al Casei de Cultură „Dumitru Stanciu” s-a întors de la Festivalul de Dans Paralia- Grecia şi a reprezentat timp de  5 zile oraşul Găeşti.  Peste 600 de dansatori din Grecia, Bulgaria, Slovenia, Polonia, Ungaria, Lituania şi România au oferit  spectacole de neuitat.

Evenimentul din Grecia a fost organizat de Organizația Internațională Multiculturală a Festivalurilor Folclorice, în parteneriat cu Asociația Europeană a Festivalurilor Folclorice și a inclus o paradă a portului popular, spectacole folclorice și seri culinare internaționale. A fost, cu alte cuvinte, o sărbătoare a folclorului la care Găeştiul și-a adus contribuția prin minunatul Ansamblu Folcloric „Sânzienele” condus de instructorii coregrafi Nicolae şi Tia Ene

Dansatoarele noastre au evoluat la Olympic Beach şi la Paralia şi au fost recompensate cu un certificat de participare şi o diplomă.

„A fost o experienţă interesantă, <<Sânzienele>> au deja numeroase concursuri internaţionale si festivaluri câştigate. Am onorat invitaţia MIOFF Festival, am dat spectacole pentru numeroşii turişti străini, care au aplaudat frenetic suitele prezentate de noi”, a declarat prof. Tia Ene pentru Cronica de Găeşti.

 

Citește articolul

Evenimente

ULIEŞTI: Primarul care îşi reconstruieşte de la zero comuna! UITE CE A REUŞIT ÎN DOAR CÂŢIVA ANI!

Articol scris de

A preluat primăria comunei Ulieşti  cu şcoli şi grădiniţe nereabilitate  din anii comunismului, cu uliţe prafuite prin toate satele şi datorii imense la taxa de habitat. Nu avea habar de administraţie, dar îşi dorea ceva bun pentru comuna în care locuia şi şi-a propus să înveţe şi să scoată Ulieştiul la lumină. În primii doi ani a întocmit proiecte, a alergat pe la ministere cu  căciula în mână, iar acum au început să vină şi rezultatele. Aceasta este povestea primarului Iulian Costache de la Ulieşti, care a început de la zero reconstrucţia localităţii.

 Grădiniţa de la Hanu lui Pală a fost dărâmată şi reconstruită de la temelie, întrucât nu putea fi reabilitată din cauza stării avansate de degradare.

 

Grădiniţele de la Jugureni şi Croitori au fost însă modernizate, iar toate arată acum impecabil.

Primarul Iulian Costache şi-a dorit drumuri mai bune pentru concetăţenii săi. Astfel, a reuşit, până la acest moment, să toarne 9 kilometri de asfalt pe uliţele din Stavropolia, Jugureni, Mănăstioara, Ulieşti şi Hanul lui Pală.

În comună se construieşte şi o creşă nouă. Lucrarea a ajuns deja la acoperiş, iar edilul speră ca anul viitor bebeluşii să poată fi îngrijiţi aici în cele mai bune condiţii.

Iulian Costache mai are un proiect mare în derulare. Este vorba despre construirea unei grădiniţe noi în Ulieşti, proiect care are deja finanţare, lucrările urmând să înceapă în aproximativ o lună.

Banii au venit de la Ministerul Dezvoltării, iar primarul şi echipa lui au scris proiecte bune, s-au implicat şi, iată, au reuşit.

Mai trebuie spus că, pentru prima dată în trei decenii, comuna Ulieşti are iluminat public în toate satele şi pe toate uliţele. Oamenilor nu le mai este frică să meargă noaptea pe drum şi sunt cu adevărat mulţumiţi de acest serviciu care îi aduce şi pe ei în rândul lumii. De asemenea, nu putem uita proiectul cadastrării gratuite, care a fost realizat 80% şi care va continua până când fiecare proprietate va fi înregistrată corespunzător.

Acestea sunt cele mai mari investiţii în Ulieşti din ultimii ani, iar edilul ne-a dezvăluit că urmează şi alte surprize pentru comunitatea sa, despre care vom relata la timpul potrivit.

 

 

 

Citește articolul

Anunțuri

ANUNŢ! „Grădiniţa outdoor-un vis devenit realitate”

Articol scris de

Grădiniţa cu Program Prelungit „Inocenţa”-Găeşti  anunţă cȃştigarea proiectului Erasmus +, Acţiunea Cheie 1- Proiecte de mobilitate ȋn domeniul educaţiei şcolare, „Grădiniţa outdoor-un vis devenit realitate”.

 • Cod referinţă proiect : 2019-1-RO01-KA101-062967
 • Proiect finanţat de Uniunea Europeană prin programul Erasmus+
 • Buget aprobat: 9640 Euro
 • Perioada de desfaşurare: 01 septembrie 2019 – 28 februarie 2021
 • Scopul proiectului “Gradiniţa outdoor – un vis devenit realitate”  ȋl reprezintă ȋmbunătaţirea procesului instructiv-educativ din grădiniţă prin regȃndirea demersului educaţional bazat pe activităţi de tip outdoor şi strategii de ȋnvăţare creative ȋn vederea creşterii motivaţiei pentru ȋnvăţare a copiilor şi dezvoltarea relaţiilor parterilor educaţionali direcţi şi indirecţi (copil-copil, educator-copil, copil-părinte, educator-părinte);
 • Obiectivele proiectului sunt:

O1.Abilitarea a 4 cadre didactice în promovarea unui management eficient în ceea ce privește elaborarea și implementarea unei politici de învățare creative şi de tip outoor la nivelul grădiniţei pȃna pe 28.02.2021;

O2.Creşterea cu 25% a numarului de activităţi de tip outdoor de calitate şi a celor bazate pe metodele creative,  ȋn vederea dezvoltării motivaţiei pentru ȋnvaţare a cel puţin 5 grupe de copii  pe parcursul perioadei Septembrie 2019- Februarie 2021;

 

Citește articolul

Noutăți

© Copyright 2011-2019. Toate drepturile rezervate!

Visitor Counter CAA Design - Web Design