in

CRÂNGURILE: Primarul şi poliţiştii, lecţie despre siguranţă şi prevenirea infracţionalităţii pentru cetăţeni!

Primarul comunei Crângurile, Costin Barbu, împreună cu reprezentanţi ai Inspectoratului Judeţean de Poliţie Dâmboviţa, au organizat, în incinta Căminului Cultural din Pătroaia Vale,  o acțiune de informare a cetățenilor, în scopul prevenirii şi combaterii faptelor grave şi a infracţiunilor.

În cadrul acţiunii, polițiștii şi reprezentanţii administraţiei locale au relaționat cu cetățenii și le-au oferit sfaturi privind protecţia locuinţelor şi anexelor gospodărești.

Totodată, oamenii au fost informați cu privire la ordinele de protecție provizorii, modul de sesizare și de intervenție în cazurile de violență domestică, dar și cu privire la consecințele unui comportament neadecvat al agresorului în cazurile de violență domestică, caracterizat prin violență verbală, fizică, psihologică, sexuală și socială, care se răsfrânge asupra victimelor.

În cadrul întâlnirii, au fost distribuite materiale cu caracter informativ-preventiv și au fost prezentate măsuri ce trebuie adoptate pentru prevenirea implicării în evenimente negative.

La activitate au participat elevi și studenți ai instituțiilor de învățământ din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, care efectuează stagiul de practică la Inspectoratul de Poliție Județean Dâmbovița.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments

Lasă un răspuns