Contactează-ne pe

Educație și cultură

Şcoala Radu cel Mare Găeşti pe harta Erasmus+

Publicat în data de

- 264 vizualizări

 

 

Profesori și elevi din 5 țări (Portugalia, Turcia, Spania, Italia și Romania) au participat în perioada 1-7 Aprilie 2019 la Școala Gimnazială Radu cel Mare Găești la activități prilejuite de ultima mobilitate din cadrul proiectului internațional Erasmus+ Mobile Apps in Education.

          

Proiectul se desfășoară pe o perioadă de 2 ani (1 septembrie 2017- 31 august 2019) și a fost elaborat pentru a răspunde nevoilor elevilor noștri de a dobândi și de a-și îmbunătăți cunoștințele legate de dezvoltarea și utilizarea aplicațiilor mobile în scop educativ, o abilitate pe care o vor folosi și după anii de școală, indiferent de carierele pe care aceștia vor alege să le urmeze. Astfel, dorim ca elevii nostrii să spargă bariera dintre consumul pasiv de aplicații mobile și utilizarea activă a instrumentelor de dezvoltare mobilă.

        

    Scopul proiectului este acela de a oferi atât elevilor, cât și profesorilor, cadrul potrivit în care aceștia să colaboreze, să împărtășească idei și bune practici și să învețe cum să dezvolte aplicații mobile. Prin asigurarea acestui cadru, proiectul nostru intenționează să atingă o serie de obiective privind aplicațiile mobile, precum și obiective legate de dialogul intercultural pe care proiectul le presupune, astfel:

  • elevii care participă la întâlniri transnaționale își vor îmbunătăți abilitățile digitale;
  • participanți vor îmbunătăți abilitățile de comunicare în limba engleză și în alte limbi ale partenerilor, dar și cunoștințele despre tradițiile și cultura acestora;
  • toți participanții vor dezvolta toleranța, respectul și înțelegerea interculturală;
  • membrii echipei de proiect își vor îmbunătăți abilitățile de organizare, de lucru în echipă și de manipulare si prelucrare a datelor.

      Până în acest moment, în cadrul proiectului au avut loc următoarele mobilități:

  • o mobilitate transnațională, înaintea proiectului, în Istanbul, Turcia (noiembrie 2017), în cadrul căreia s-au discutat aspecte practice legate de buna desfășurare a proiectului.
  • patru mobilități transnaționale de tip Learning/ Teaching/ Training Activities, împreună cu grupuri de elevi ai școlii, în orasele: Ourém-Portugalia (ianuarie-februarie 2018), Vittoria-Italia (mai 2018), Granada-Spania (noiembrie 2018) și ultima în Găești-Romania (aprilie 2019). În fiecare școală au fost organizate activități specifice temelor anterior stabilite cum ar fi: folosirea platformelor digitale, a aplicațiilor mobile (Socrative, Kahoot, PowToon, StoryJumper, GuidiGo, Quizizz etc), introducere în folosirea și dezvoltarea de aplicații mobile, exemple de bune practici, etc.

        În luna mai 2019 va avea loc la Istanbul, în Turcia, ultima întâlnire din cadrul proiectului, întâlnire unde se vor discuta aspectele finale legate de proiect și se vor trage ultimele concluzii.

 

                                                                     Coordonator de proiect, prof. Andra Oneci

                                                                     Responsabil diseminare, prof. Emanuela Ghinea

 

Reporter, Editor Web. Din 2014 in echipa redactionala! andreialincoman@gmail.com

Publicitate
Loading...
Spune-ți părerea

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Educație și cultură

Ansamblul folcloric „Sânzienele”, ambasadorul Găeştiului în Grecia! DANSATOARELE CASEI DE CULTURĂ AU FĂCUT FURORI LA UN MARE FESTIVAL DE FOLCLOR!

Articol scris de

Ansamblul Folcloric „Sânzienele” al Casei de Cultură „Dumitru Stanciu” s-a întors de la Festivalul de Dans Paralia- Grecia şi a reprezentat timp de  5 zile oraşul Găeşti.  Peste 600 de dansatori din Grecia, Bulgaria, Slovenia, Polonia, Ungaria, Lituania şi România au oferit  spectacole de neuitat.

Evenimentul din Grecia a fost organizat de Organizația Internațională Multiculturală a Festivalurilor Folclorice, în parteneriat cu Asociația Europeană a Festivalurilor Folclorice și a inclus o paradă a portului popular, spectacole folclorice și seri culinare internaționale. A fost, cu alte cuvinte, o sărbătoare a folclorului la care Găeştiul și-a adus contribuția prin minunatul Ansamblu Folcloric „Sânzienele” condus de instructorii coregrafi Nicolae şi Tia Ene

Dansatoarele noastre au evoluat la Olympic Beach şi la Paralia şi au fost recompensate cu un certificat de participare şi o diplomă.

„A fost o experienţă interesantă, <<Sânzienele>> au deja numeroase concursuri internaţionale si festivaluri câştigate. Am onorat invitaţia MIOFF Festival, am dat spectacole pentru numeroşii turişti străini, care au aplaudat frenetic suitele prezentate de noi”, a declarat prof. Tia Ene pentru Cronica de Găeşti.

 

Citește articolul

Educație și cultură

CLUBUL COPIILOR GĂEŞTI LA 50 DE ANI DE ACTIVITATE, MAI TÂNĂR CA ORICÂND!

Articol scris de

Astăzi 13.09.2019 Clubul copiilor Găeşti şi-a deschis porțile pentru copii pentru a 50-a oară. O jumătate de secol in care copiii și-au putut manifesta creativitatea, dezvolta competențele, descoperi talentele și a împărtăși experiențe de neuitat.

Intr-o lume hiperactivă focusată pe ,,a avea” și nu pe ,, a face”,Clubul copiilor se încăpățânează să rămână o oază a copilăriei autentice un vector al valorilor străbune, un promotor al bunului simț și al dragostei față de copii.

Doamna director, Mara Maria Mușat, ne spune că anul acesta a resimțit ,, povara frumoasă” a  tuturor împlinirilor, dar și responsabilitate tot mai mare pentru a putea să țină Clubul la standardele cu care s-au obișnuit beneficiarii și partenerii educaționali.

,, Este zi de bilanț pentru noi cu alte dimensiuni decât până acum, pentru că este vorba despre o jumătate de secol de simbioză intre generații de profesori și generații de copii. Suntem fericiți că anul acesta am primit și recunoaștere europeană, primind titlul  de, Școală eTwining, dar mai presus de tot este sentimentul că am reușit să ajungem la sufletul copiilor, acest lucru fiind atestat de numărul tot mai mare al celor care ne trec pragul. Evident, că avem și unele tristeți, neimpliniri, printre acestea fiind aceea că suntem mai apreciați în Țară, decât acasă, dar asta ne și motivează să fim din ce în ce mai buni.

Vreau să aduc un omagiu celor care au stat la cârma acestui Club de-a lungul vremii, punând fiecare după pricepere o piatră de temelie pentru succesele imediate/ viitoare și care fie nu mai sunt printre noi, fie sunt pensionari: prof./ dramaturg Dumitru(Puiu) Stanciu , prof/ artist plastic Florian Stănescu, prof. Petre Petre, prof. Mircea Gheorghe, prof.Maria Gheorghe.

In cele 5 decenii au fost mulți cei care și-au pus priceperea în slujba educației, aici la Clubul copiilor Găești și eu nu pot decât să le mulțumesc și să le port adâncă prețuire.

Acum am un colectiv bine antrenat pentru a educa, dărui din priceperea lor și a stărui să fie din ce în ce mai bine. Le mulțumesc că împărțim atât bucuriile succesului, cât și tristețea neîmplinirilor și le urez un an spornic, multă răbdare și putere de muncă. La mulți ani, Clubul copiilor Găești „, a declarat  pentru Cronica de Găeşti, directorul Mara Muşat.

Citește articolul

Educație și cultură

Fărâmă de spiritualitate și peren la Gura Foii! IATĂ DESPRE CE A FOST VORBA LA ȘEZĂTOAREA LUNII GUSTAR!

Articol scris de

“Sa gustam din nectarul verii” – un titlu sugestiv pentru șezătoarea lunii “ Gustar” organizata la Biblioteca Publica din Gura Foii, o sezatoare prin care la fel ca și prin celelalte se incearca prezervarea identității satului românesc prin traditiile care imbraca sufletul precum cea mai de pret nestemata a unui neam.

Activitatile organizate in cadrul  acestei Șezători, compuse din recital de poezie, videoproiecții, lecții de alimentație sănătoasă și ateliere de lucru, au avut același scop atins ca toate celelalte de pana acum, sadirea in inima și sufletul celor mici, a unei fărâme de Spiritualitate, a unei fărâme de valoare și demnitate, a unei fărâme de peren românesc. Mulțumim partenerilor și colaboratorilor: Școala Gimnaziala Gura Foii, coordinator grup “Foița cu Altita” – Nitu Alina, preotului paroh Nastase Florin, învățător- Dumitru Florentina, asistent comunitar- Dumitrașcu Nicoleta, membru Club Pensionari Gura Foii- Dida Rizea.

Bibliotecar responsabil

Mariana Lixandroiu

 

Citește articolul

Noutăți

© Copyright 2011-2019. Toate drepturile rezervate!

Visitor Counter CAA Design - Web Design