Contactează-ne pe

Educație și cultură

Şcoala Radu cel Mare Găeşti pe harta Erasmus+

Publicat în data de

- 338 vizualizări

 

 

Profesori și elevi din 5 țări (Portugalia, Turcia, Spania, Italia și Romania) au participat în perioada 1-7 Aprilie 2019 la Școala Gimnazială Radu cel Mare Găești la activități prilejuite de ultima mobilitate din cadrul proiectului internațional Erasmus+ Mobile Apps in Education.

          

Proiectul se desfășoară pe o perioadă de 2 ani (1 septembrie 2017- 31 august 2019) și a fost elaborat pentru a răspunde nevoilor elevilor noștri de a dobândi și de a-și îmbunătăți cunoștințele legate de dezvoltarea și utilizarea aplicațiilor mobile în scop educativ, o abilitate pe care o vor folosi și după anii de școală, indiferent de carierele pe care aceștia vor alege să le urmeze. Astfel, dorim ca elevii nostrii să spargă bariera dintre consumul pasiv de aplicații mobile și utilizarea activă a instrumentelor de dezvoltare mobilă.

        

    Scopul proiectului este acela de a oferi atât elevilor, cât și profesorilor, cadrul potrivit în care aceștia să colaboreze, să împărtășească idei și bune practici și să învețe cum să dezvolte aplicații mobile. Prin asigurarea acestui cadru, proiectul nostru intenționează să atingă o serie de obiective privind aplicațiile mobile, precum și obiective legate de dialogul intercultural pe care proiectul le presupune, astfel:

  • elevii care participă la întâlniri transnaționale își vor îmbunătăți abilitățile digitale;
  • participanți vor îmbunătăți abilitățile de comunicare în limba engleză și în alte limbi ale partenerilor, dar și cunoștințele despre tradițiile și cultura acestora;
  • toți participanții vor dezvolta toleranța, respectul și înțelegerea interculturală;
  • membrii echipei de proiect își vor îmbunătăți abilitățile de organizare, de lucru în echipă și de manipulare si prelucrare a datelor.

      Până în acest moment, în cadrul proiectului au avut loc următoarele mobilități:

  • o mobilitate transnațională, înaintea proiectului, în Istanbul, Turcia (noiembrie 2017), în cadrul căreia s-au discutat aspecte practice legate de buna desfășurare a proiectului.
  • patru mobilități transnaționale de tip Learning/ Teaching/ Training Activities, împreună cu grupuri de elevi ai școlii, în orasele: Ourém-Portugalia (ianuarie-februarie 2018), Vittoria-Italia (mai 2018), Granada-Spania (noiembrie 2018) și ultima în Găești-Romania (aprilie 2019). În fiecare școală au fost organizate activități specifice temelor anterior stabilite cum ar fi: folosirea platformelor digitale, a aplicațiilor mobile (Socrative, Kahoot, PowToon, StoryJumper, GuidiGo, Quizizz etc), introducere în folosirea și dezvoltarea de aplicații mobile, exemple de bune practici, etc.

        În luna mai 2019 va avea loc la Istanbul, în Turcia, ultima întâlnire din cadrul proiectului, întâlnire unde se vor discuta aspectele finale legate de proiect și se vor trage ultimele concluzii.

 

                                                                     Coordonator de proiect, prof. Andra Oneci

                                                                     Responsabil diseminare, prof. Emanuela Ghinea

 

Publicitate
Loading...
Spune-ți părerea

You must be logged in to post a comment Login

Adaugă un comentariu

Educație și cultură

GURA FOII- Sezatoare in lumea basmelor

Articol scris de

Unde putem sa depănăm povesti mai frumoase decat intr-o Biblioteca? Aici lumea basmelor prinde viața precum prind viața stelele de pe cer si fulgii de zapada pe pânza albă sub mâini pricepute sau sub mânuțele dornice de a învața!

La începutul săptămânii, a avut loc la Biblioteca Publica din Gura Foii, o noua sezatoare; un prilej nou, de a învața despre povesti, despre credința, despre traditii, despre cer și pământ!

Mariana Lixandroiu, bibliotecar responsabil 

 

Citește articolul

Educație și cultură

Comoară etnografică in Dâmbovița – un gospodar a reușit să promoveze cultura tradițională mai bine decât autoritățile

Articol scris de

În condițiile în care statul încearcă cu greu și pe bani mulți să promoveze satul românesc și tradițiile sale, un simplu cetățean dintr-un sat de câmpie reușește să amenajeze in propria casă un colț muzeistic cu exponate ce le regăsești din ce in ce mai rar chiar și în muzeele de profil. Și toate astea fără ajutorul autorităților sau al experților care ar fi trebuit să promoveze cultura tradițională din Dâmbovița.
Ne aflam în comuna Poiana, zonă preponderent agricolă, unde cultura verzei și a cartofilor este principala sursa de venit a celor implicați încă în cultivarea pământului. Aici am găsit o ciudățenie etnografică, spun ciudățenie pentru că nicăieri nu figurează vreo informație despre existența vreunei case memoriale sau a unui cămin cultural în comună, și cu toate acestea, am găsit aici un muzeu în toată regula.

 

Doamna Nicoleta Vlad recunoaște că dumneaei a fost cu ideea, iar soțul, Ion Vlad, a susținut-o în acest frumos demers, care în timp a devenit tot mai costisitor și le-a ocupat toată casa. „De ce fac asta? Pentru că îmi place, și când îți place ceva depui toată energia în acel lucru. Am pierdut mult timp restaurând anumite piese dar am făcut-o din pasiune. Mă simt bine când văd toate lucrurile pe care le-am adunat în ani de zile și pe care le-am salvat de la dispariție”, ne mărturisește doamna Nicoleta Vlad.
Soțul este la fel de încântat: „ne place, e ceva frumos, nu găsești pe oriunde așa ceva. Am găsit destul de greu anumite piese, dar pe urmă oamenii au venit la noi când mai găseau câte ceva prin podul casei. Sunt lucruri pe care generația de acum nu le poate aprecia pentru că nu știe la ce au fost folosite. Pentru ei sunt doar obiecte, pentru noi însă sunt amintiri”
În casa transformată în muzeu găsești de la ceramică și mobilier vechi, la piese aparținând atelierului de fierărie ori costume populare, de la obiecte din lemn, în speță linguri și copăi cioplite, la panopli realizate cu măiestrie chiar de domnul Ion. Totul este amenajat in propria casă, iar când camerele au devenit neîncăpătoare pentru exponate, prispa casei a fost revendicată de obiectele ce spun povestea altor timpuri, când țăranul își făcea în gospodăria sa toate obiectele pe care le folosea și nimic nu era aruncat. Dacă vreți să vedeți un colț din trecut, vă invit să faceți o călătorie până în Poiana, locul despre care nici autoritățile în domeniu nu au aflat că există.
Citește articolul
Publicitate
--------------------------------------------
--------------------------------------------
--------------------------------------------
-------------------------------------------
--------------------------------------------
--------------------------------------------