Contactează-ne pe

Politic

ROŞU DE DÂMBOVIŢA, IUBIRE IMPOSIBILĂ ÎNTRE FOSTU’ ŞI ACTUALA

Publicat în data de

- 453 vizualizări

În faţa presei, Adrian Țuțuianu amintește că a preluat partidul in 2012 de pe locul 17 la nivel național și l-a lăsat pe locul 4, pomenind de asemenea de „28000 membrii verificați, nu inventați”. Oare acești membri „verificați, nu inventați” este o acuză voalată la vreun președinte de organizație județeană, care a pus umărul la debarcarea din partid în ședința Cex? Rămâne să vedem.

De asemenea, Țuțuianu se laudă și cu reușita PSD Dâmbovița de la referendumul din 6-7 noiembrie, despre care spune că „are o conotație electorală”. Poate că a vrut să zică „conotație politică” deoarece în dicționarul limbii române, termenul ELECTORAL este folosit „referitor la alegeri (sau la alegători), specific alegerilor,care se organizează în vederea alegerilor. „, iar cel de REFERÉNDUM, „Consultare directă a cetățenilor, chemați să se pronunțe, prin vot, asupra unui proiect de lege de o deosebită importanță pentru stat sau asupra unor probleme de interes general.”

 

Iată că, în mai puțin de 7 minute de declarații live pe pagina de Facebook a PSD Dâmboviţa, fostul PSD-ist reclamă atât „membrii inventați” ai altora, nu „numărați”, ca ai lui, dar recunoaște și faptul că referendumul pentru revizuirea constituției din 6-7 noiembrie, a fost de fapt un exercițiu de manevră pentru partid.

De cealaltă parte, președinte interimar Rovana Plumb, îndeamnă la „unitate și solidaritate”, conștientă că primarii semnatari ai listei de susținere pentru Țuțuianu, pot fi un ghimpe deranjant in coasta unui lider numit de la centru.

 

De remarcat că în bătălia declarațiilor a apărut și discuția despre pagina de Facebook a organizației PSD Dâmbovița, Rovana Plumb precizând că din 17 noiembrie, va fi în funcție noua pagină PSD Dâmbovița Oficial.

 Dar ce s-a întâmplat, monșer, cu vechea pagină? Odată ce partidul a rămas fără Țuțuianu, a rămas și fără like-uri? Cineva le-a luat pagina? Poate o sa vedem in viitor chiar un clip in genul Floricica Dansatoarea, în care noul președinte al PSD Dâmbovița va cere într-un live la Facebook să i se restituie „likurili pentru care a muncit”.

 Cert e că Țuțuianu trage nădejde ca spânul de barbă că o să revină în fostul partid, creând în acest sens și o pagină care se numește PSD Dâmbovița, la care însă nu scrie că e pagina oficială ci a declarat-o „cauză”.

 Rovana Plumb, care nu este botezată încă în focul alegerilor ca și președinte de organizație, are deocamdată de recuperat „likurili pierdute” de PSD Dâmbovița și rămâne cu „onoarea nereparată” in urma contestatarilor ce acuză „intervenția agenturilor străine în treburili interne”, mai pe înțelesul membrilor de partid, numirea de la centru fără consultarea organizației județene.

 

 

 

 

 

 

Publicitate
Loading...
Spune-ți părerea

You must be logged in to post a comment Login

Adaugă un comentariu

Noutăți

Rovana Plumb, detronată! CORNELIU ȘTEFAN ESTE NOUL PREȘEDINTE PSD DÂMBOVIȚA!

Articol scris de

S-a încheiat una dintre cele mai strânse bătălii pentru conducerea PSD Dâmbovița din ultimii 30 de ani. Tânărul Corneliu Ștefan a reușit să o învingă pe Rovana Plumb și să preia conducerea social-democratilor damboviteni, in urma unei conferinte cu scantei. 129 de voturi a obtinut deputatul Ștefan, in timp ce Rovana Plumb a convins doar 74 de delegați. Infrânt a fost și actualul președinte al Consiliului Județean, Alexandru Oprea, care a pierdut functia de presedinte executiv in fața lui Titus Corlaţean. Cea de-a treia funcție ca importanta in PSD Dambovita, cea de secretar executiv, i-a revenit primarului municipiului Targoviste, Cristian Stan.

Corneliu Ștefan a fost președintele TSD Dâmbovița si vicepreședinte al organizației. De asemenea, este ginerele lui Gheorghe Ana, un important lider PSD in anii 2000. El a reușit să coalizeze in jurul sau mai ales generatia tanara de social-democrati, dar si pe cei nemulțumiți de politica dusa de Rovana Plumb si de fiul acesteia, Andrei.

Citește articolul

Noutăți

Parlamentarii de Dambovita uniti pentru prima data de un proiect comun. DETALII, AICI!

Articol scris de

Un sens de mers pe DN71 Târgovişte-Sinaia a fost blocat aproape un an, după ce o porţiune de drum s-a surpat, în primăvară. Nimeni nu a luat o decizie pentru a repara acea porţiune surpată, deşi exista riscul izolării nordului judeţului Dâmboviţa. Totul până pe 11 decembrie, când un parlamentar a luat taurul de coarne şi i-a adunat pe toţi, pentru a se apuca de treabă. Astăzi se lucrează de zor la porţiunea de drum surpată pe DN 71, în zona Moţăieni, iar lucrarea ar putea să fie finalizată până la Crăciun, adică în câteva zile.

“Am făcut intervenţie de utilitate publică, pentru că, dacă fac interpelare, durează o lună şi jumatate, dacă fac întrebare, durează o săptămână şi jumătate, plus 30 de zile pentru răspuns. Aşa că am făcut intervenţie în scop de utilitate publică, pentru că era vorba despre o urgenţă. Am introdus mai multe probleme, dar urgenţa era drumul surpat în zona Moţăieni şi transportul feroviar, până la Pietroşiţa. Eu i-am unit pe parlamentarii de Dâmboviţa, după ce i-am dat intervenţia ministrului Bode (Ministrul Transporturilor, Lucian Bode – n.r.) şi a spus că nu se poate, m-am dus prin sală (sala de Plen a Parlamentului – n.r.) şi am luat semnăturile colegilor parlamentari, indiferent de culoarea politică. Şi nu puteau să spună nu, pentru că era în interesul tuturor dâmboviţenilor. Se poate verifica înregistrarea din Parlament, pentru că se vede cum m-am mutat de la un pupitru la altul şi am luat semnăturile lor în timpul plenului. Am trimis apoi şi la cancelaria Primului Ministru, am vorbit şi cu directorul CNAIR şi i-am explicat de ce este o lucrare care trebuie să se facă în regim de urgenţă, iar de a doua zi deja au găsit soluţia. Ei vor să fie gata lucrarea până de Crăciun”, a explicat deputatul USR Dumitru Lupescu, cel care a reuşit să mişte lucrurile, în doar câteva zile.

Riscurile erau foarte mari, dacă nu se trimitea către guvern intervenţia parlamentarilor de Dâmboviţa, pentru prima oară uniţi din toate partidele, să ceară rezolvarea problemelor vitale pentru acest judeţ. Scrisoarea lor mai conţine solicitarea pentru rezolvarea problemelor legate de trenurile care fac legătura între Bucureşti-Târgovişte-Pietroşiţa, pentru a nu se sacrifica infrastructura feroviară şi o parte importantă din judeţ, prin izolare şi depopulare. De asemenea, analizarea de urgenţă a proiectelor pentru modernizarea DN71, dar fără afectarea zonelor istorice. S-a demarat deja proiectul pentru tronsonul Bâldana-Târgovişte, iar Târgovişte-Sinaia ar putea fi îmbunătăţit cu drumuri ocolitoare, astfel încât să nu fie afectate cele peste 100 de clădiri monument istoric din localităţile prin care trece DN71.

 

 

 

 

Citește articolul
Publicitate
--------------------------------------------
--------------------------------------------
--------------------------------------------
-------------------------------------------
--------------------------------------------
--------------------------------------------