in ,

ÎNGER SAU DEMON? Noi l-am îngropat pe Ştefan, iar femeia cu bisturiul îşi face pagină de susţinere pe Facebook! Noi, românii, ne iubim călăii?

Aceeași veșnică întrebare ar trebui s-o avem toți în minte, atunci când ne mor cei dragi, în situații incredibile. Nouă ne-a murit copilul, după o simplă operație care ar fi trebuit să se desfășoare fără incidente. Alți copii au fost salvați de același medic. Dar situația aceasta este repetitivă. Un medic pe care toată lumea îl laudă, dar care, la un moment dat, începe să devină din înger salvator demonul morții, cum ar trebui să fie tratat în continuare? Ar trebui să fie oprit, pentru că a greșit și greșelile au adus moartea? Sau ar trebui să fie lăsat să opereze în continuare?

Aceeași întrebare s-a pus în cazul doctorului Burnei, care a salvat multe vieți, dar la fel de multe a și distrus. Ancheta încă nu e finalizată în cazul lui și poate că românii au uitat. Memoria colectivă este de foarte scurtă durată, din păcate. Doar memoria celor care-și pierd copiii sau alți oameni dragi nu poate fi niciodată de scurtă durată. La fel e și cu luciditatea. Oare putem spune că un medic bun, dar care ajunge să greșească în mod fatal, rămâne tot un medic bun? Mai este înger sau a devenit demon? Ar trebui să-i trecem cu vederea greșelile care au ucis și să așteptăm să vedem ce face în continuare? Așa cred unii. Dar cei care cred asta nu se tem că vor deveni părtași la nenorocirea altor oameni, dacă se vor repeta greșelile acelui medic? Poate că așa s-a-ntâmplat și în cazul altor medici, dar ar trebui să devenim lucizi și să vedem că greșeala medicului care nouă ne-a luat viața copilului nostru s-ar putea repeta și în cazul altor copii.

Cum să mai consideri înger salvator un medic în care ai avut încredere, dar care ți-a lăsat copilul să sângereze până a murit, deși copilul tău putea fi salvat? Cum să taci și cum să accepți tăcerea propusă de alții, pentru a ascunde o eroare medicală atât de gravă? Cum să nu arăți adevărul unei intervenții chirurgicale prezentată ca fiind fără riscuri majore care a adus, în mod paradoxal, moartea unui copil care acum ar fi trebuit să se joace în brațele părinților și ale bunicilor lui? Și mai ales cum să-i condamni astfel la moarte pe alți copii, ca la ruleta rusească, pornind de la ideea că reputația medicului e mai importantă decât viețile noastre și ale celor pe care-i iubim?

Cei care în continuare apără reputația medicului, călcând în picioare moartea copilului nostru și viețile noastre distruse, dar și alte vieți care ar mai putea fi distruse în același fel, ar trebui să se gândească dacă e mai importantă misiunea lor de PR sau valoarea pe care o are viața, în general. Dacă PR-ul e mai important decât viața, atunci ar trebui să-și asume că devin complici la următoarele tragedii care s-ar putea întâmpla în același fel. 

Iata link-ul osanalelor!

https://www.facebook.com/Laura-Balanescu-Topor-un-om-exceptional-544329119340701/

UPDATE: Doamna doctor şi-a închis pagina. Nu a mai suportat criticile românilor de pretutindeni!