in ,

Alimentele de la Uniunea Europeană se distribuie la Primărie, în fiecare zi! IATA DE CE UNII MURITORI DE FOAME N-AU PRIMIT NIMIC!

Distributie_pachete_alimente_europene

Încă se distribuie, şi la Găeşti, ajutoarele umanitare de la Uniunea Europeană! Peste 1200 de persoane au beneficiat de cupoanele valorice. Este vorba despre pensionarii cu pensii până la 400 de lei, cei cu handicap grav şi accentuat, şomerii cu indemnizaţii până la 400 de lei, beneficiarii de ajutor social, precum şi susţinătorii de familie. Produsele sunt sigilate în câte două cutii şi distribuite de la Primăria Găeşti în fiecare zi, între orele 08.00 – 16.00. Se estimează că peste 100 de găeşteni vor fi trecuţi pe listele suplimentare. Ei trebuie să demonstreze, cu documente, că pot primi acest sprijin din partea UE. Este vorba, mai ales, despre cei care au ieşit la pensie sau au rămas şomeri după luna august 2014. Criteriile de acordare a alimentelor nu ţin cont, în unele cazuri, nici de venitul familiei, şi nici de adevărata situaţie materială a beneficiarului, motiv pentru care s-a ajuns la aberaţia ca unii muritori de foame, dar cu 500 mp de teren în plus în curte, să nu poată lua nici măcar un gram de zahăr sau de făină, în timp ce alţii, cu familii cu posibilităţi materiale, să se încadreze, că aşa e legea, nu voia autorităţilor locale, care nu fac altceva decât să distribuie alimentele împachetate.

steliana vlaican

Potrivit Stelianei Vlăican, şefa Serviciului Asistenţă Socială din cadrul Primăriei Găeşti, un singur beneficiar a renunţat, până acum, la ajutorul UE. Este vorba despre un absolvent de liceu care a reuşit, în toamnă, să intre la facultate şi care, deşi primise cupon, le-a solicitat autorităţilor să distribuie produsele cuiva care are cu adevărat nevoie. Până în prezent, aproximativ 1000 de găeşteni şi-au luat pachetele.

Comments

Lasă un răspuns