Contactează-ne pe

Evenimente

Poliția rutieră în acțiune: mai multe amenzi pentru pietoni și bicicliști decât pentru șoferi!

Publicat în data de

- 1.412 vizualizări

4907 pietoni au fost amendaţi anul acesta, pentru traversare prin loc nepermis și peste 1.800 de bicicliști și căruțași au fost amendaţi „pentru abaterile comise”, ne arată ultimul comunicat de presă al Poliției Rutiere. „Ca şi măsură complementară”, poliţiştii au reţinut și 2.288 de permise de conducere, 1.749 de certificate de înmatriculare şi 110 plăcuţe de înmatriculare, se mai specifică în același comunicat.

pietoni amendatibiciclist amendat

Ar trebui să ne bucurăm, pentru că, iată, Poliția Rutieră își face datoria și ne apără de posibilele accidente pe care le-ar putea provoca pietonii neatenți și bicicliștii care comit abateri. Șoferii par mai serioși, deci sunt mai greu de amendat, chiar și atunci când trec peste pietonii de pe zebră, peste bicicliștii care merg pe lângă bordură sau peste motocicliștii care n-au ce căuta în trafic, din perspectiva conducătorului auto mioritic.

 

Dacă ne gândim și la acțiunile anuale de mutare a zebrelor dintr-o parte-n alta, de schimbare a sensurilor unice prin orașe, de la o zi la alta, și mutare a semafoarelor, ne vom da seama că organelor le este foarte ușor să-și facă norma și să se laude cu ea la fiecare sfârșit de an, dacă trebuie doar să stea la pândă, în locurile vizate.

 

Din comunicatul Poliției Rutiere mai aflăm că în 2014 au fost constatate, la nivel de judeţ, 1.163 de infracţiuni și au fost aplicate peste 64.000 de sancţiuni contravenţionale.

Diana Scarlat

Citește articolul
Spune-ți părerea

You must be logged in to post a comment Login

Adaugă un comentariu

Evenimente

Intervenție de urgență a Primăriei Găești la Pasarelă! CÂND ÎNCEP, DE FAPT, LUCRĂRILE CAPITALE DE REPARAȚII?

Articol scris de

Carosabilul de la Pasarela peste calea ferată, aflată în administrarea celor de la Drumuri Naționale, a fost reparat, provizoriu, de Primăria Găești. Fără să mai stea pe gânduri, primarul Grigore Gheorghe și-a asumat și a băgat freza pe pod, iar muncitorii de la Secția Drumuri Naționale, chemați de urgență, au reușit să niveleze, pentru moment, covorul asfaltic aflat într-o stare avansată de degradare.

Deși Primăria Găești nu are atribuții în administrarea lucrărilor de infrastructură pe drumuri și poduri naționale, primarul a luat totuși decizia să intervină, curmând în acest fel coșmarul șoferilor nevoiți să traverseze această porțiune, punându-și în pericol siguranța și integritatea autoturismelor. În același timp, Grigore Gheorghe a reluat demersurile către CNAIR, solicitând un răspuns ferm în ceea ce privește începerea lucrărilor capitale de reparație.

”Cei de la CNAIR mi-au comunicat că în această săptămână va avea loc avizarea proiectului la DRPD București, întrucât era deja programată. Urmează un aviz al CNAIR și emiterea ordinului de începere a lucrării, în septembrie. Tot acest hățiș birocratic nu este din vina noastră și nici sub controlul nostru, în plan local. Mai mult decât să întreb care este stadiul proiectului și să insist ca acesta să se materializeze cât mai repede, nu pot face. Mi-am asumat această reparație provizorie și am găsit înțelegere, pentru că îmi pasă de oameni și pentru că respectiva Pasarelă este în Găești. Dar ea se află, din punct de vedere legal, în administrarea Drumurilor Naționale. Noi, ca administrație publică locală, nu putem interveni decât pe drumurile noastre locale. Nici pe cele județene și nici pe cele naționale. Toți cei care vă spun altceva mint cu nerușinare, cu atât mai mult cu cât acum traversăm o perioadă în care lucrurile se joacă electoral”, a precizat – pentru Cronica de Găești – primarul Grigore Gheorghe.

Citește articolul

Evenimente

VIDEO! Pasarela de pe DN 61 a ajuns un coșmar! ATENȚIE MARE LA CRATERE ȘI LA CEI CE INTRĂ PE CONTRASENS!

Articol scris de

Pasarela de pe peste calea ferată, aflată pe DN61, la intrarea în Găești dinspre autostradă, a devenit coșmarul șoferilor ce tranzitează orașul. Aflată intr-o stare avansată de deteriorare, pătura asfaltică pune în pericol siguranța circulației și viața participanților la trafic. Denivelări considerabile, urmate de gropi în care roțile oricărei mașini intră foarte adânc, determină șoferii să reducă viteza fix în mijlocul podului, un accident fiind posibil în orice moment. Cei care reușesc să vadă din timp pericolul de pe șosea preferă să evite o puternică lovitură la praguri prin intrarea pe contrasens, și acest lucru fiind la fel de periculos în condițiile unui trafic aglomerat pe acest sector de drum.

Am luat legătura cu administrația locală, care deși nu este răspunzătoare de acest sector de drum național, a primit, la fel ca și noi, sesizări de la oamenii nemulțumiți. Primarul Grigore Gheorghe ne-a răspuns: “ Cunosc situația existentă și vă pot spune că avem toate avizele necesare pentru pornirea lucrarilor de reparație. Nu vă pot oferi un termen exact, întrucât nu depinde de mine personal, lucrarea fiind pe un drum national, dar vă asigur că mâine vom interveni pentru a freza porțiunea de drum cu probleme, pentru a evita producerea unei tragedii în orașul nostru”.

Până la începerea lucrarilor de reabilitare, nu rămâne decât să reducem viteza la mai puțin de 30km/oră atunci când traversăm pasarela și să fim foarte atenți la șoferii care ne vin din față, întrucât în orice moment cineva poate intra în fața ta pentru a evita craterele din asfalt.

Citește articolul