Contactează-ne pe

Prefectul Iancu Caracota dă de pământ cu Primăria Găeşti şi cu Inspectoratul de Stat în Construcţii

Publicat în data de

- 835 vizualizări

… pentru că s-au ruşinat să aplice legea în cazul construcţiei ilegale a lui Demirel Arifovici

Iancu Caracota, prefectul judeţului Dâmboviţa, a tunat şi a fulgerat împotriva Primăriei Găeşti şi a Inspectoratului de Stat în Construcţii, care – în opinia sa – nu şi-au făcut treaba în cazul construcţiei ilegale din parc. În conferinţa de presă din 19 septembrie, reprezentantul Guvernului în teritoriu a anunţat că va trimite o comisie care va verifica modul în care au fost vândute, concesionate şi închiriate toate terenurile din domeniul public al Găeştiului. Iancu Caracota s-a implicat în cazul construcţiei ilegale a lui Demirel Arifovici după ce a fost informat de mai mulţi cetăţeni din oraşul nostru, dar şi după ce a citit online „Cronica Găeştiului.” „Vă mai informez, de asemenea, că în această săptămână voi înfiinţa o comisie de control care va merge la Primăria Găeşti, pentru a verifica situaţia terenurilor din domeniul privat, modul în care au fost vândute, concesionate sau închiriate, dar şi situaţia persoanelor cărora trebuie să li se reconstituie dreptul de proprietate. Am luat această decizie, după ce mai mulţi cetăţeni, dar şi mass media mi-au semnalat faptul că în zona Parcului Central, o firmă a început lucrări ilegale de construcţie pe o suprafaţă de 450 mp. Societatea respectivă a deţinut în zonă două clădiri, dar terenul pe care ele erau construite aparţinea Consiliului Local. Fără să ţină cont de lege, firma respectivă a demolat fără autorizaţie construcţiile, apoi s-a apucat de investiţie tot fără autorizaţii. Primăria a aplicat două amenzi, în valoare de 1000 şi de 2000 de lei. Inspectoratul de Stat în Construcţii a efectuat un control şi a dispus sistarea lucrărilor, dând termene pentru intrarea în legalitate. Prin urmare, pentru că apreciez că autorităţile care au în atribuţii astfel de speţe acţionează cu duhul blândeţii şi oferă termene lungi pentru intrarea în legalitate, am să demarez această acţiune fermă la Consiliul Local Găeşti, urmând să informăm şi opinia publică asupra rezultatelor obţinute. De asemenea, sper ca cetăţenii judeţului Dâmboviţa să continue să semnaleze astfel de situaţii, pentru că este normal şi important ca fiecare dintre noi să respectăm legea. Ştim cu toţii câte avize şi autorizaţii trebuie să obţină un cetăţean care-şi construieşte corect o casă şi nu este normal să tolerăm ca unii să se creadă stăpâni pe domeniul public, iar măsurile să fie aplicate cu prea multă indulgenţă. Cei de la Inspectoratul de Stat în Construcţii s-au plâns chiar la cei controlaţi că prefectul i-a trimis să-şi facă treaba. Eu îmi asum acest caz şi îl voi duce până la capăt”.

Publicitate
Loading...
Spune-ți părerea

You must be logged in to post a comment Login

Adaugă un comentariu

Anunțuri

JOI, MAREA INAUGURARE! Fashion Mall, magazinul care aduce în Găeşti cele mai tari brand-uri!

Articol scris de

Doreşti să te îmbraci cu haine de la cele mai cunoscute brand-uri, la preţuri accesibile? Acum poţi face acest lucru fără a mai fi nevoit să pleci din Găeşti. Fashion Mall, magazinul aşteptat de ani de zile pe piaţa găeşteană, se deschide joi, 20 februarie. Îl găsiţi pe strada Independenţei, lângă BCR, de unde puteţi achiziţiona cele mai la modă şi exclusiviste haine.

Case de modă româneşti de prestigiu, precum La Dona, Cătălin Botezatu Exclusiv, dar şi brand-uri celebre: Zara, Vero Moda, Jack&Jones, Mango, Bershka sau Mustang sunt acum accesibile, la Găeşti, la magazinul Fashion Mall.

Îmbracă-te cu stil şi fii la modă, la Fashion Mall!

 

Citește articolul

Noutăți

Agresor imobilizat de doi jandarmi aflați în timpul liber

Articol scris de

„Doi jandarmi dâmbovițeni aflaţi în timpul liber au intervenit, astăzi, 19 februarie, pentru a imobiliza un bărbat care a îmbrâncit o femeie pe trotuar, aceasta lovindu-se de un gard din beton.

Aceștia se deplasau pe bulevardul Regele Carol I din mun. Târgoviște și au observat incidentul produs în imediata vecinătate a unui restaurant.

Unul dintre jandarmi când a observat că femeia căzută prezenta o lovitură în zona capului a apelat numărul de urgență 112 și a solicitat sprijinul unei ambulanțe, pentru a-i acorda acesteia îngrijiri medicale. Celălalt a intervenit prompt şi l-a imobilizat pe agresor, după care a solicitat telefonic prezenţa unui echipaj de jandarmi. Bărbatul în vârstă de 38 de ani a fost condus la sediul Poliției Municipilui Târgoviște, unde i-au fost aplicate măsurile legale.

Cei doi jandarmi, plutonier-adjutant Samoilă George și plutonier-major Zegheru Cătălin, își desfășoară activitatea în cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Dâmbovița de peste 20 de ani”, se arata in comunicatul de presa al Jandarmeriei Dambovita.

 

Citește articolul
Publicitate
--------------------------------------------
--------------------------------------------
--------------------------------------------
-------------------------------------------
--------------------------------------------
--------------------------------------------