Contactează-ne pe

Prefectul Iancu Caracota dă de pământ cu Primăria Găeşti şi cu Inspectoratul de Stat în Construcţii

Publicat în data de

- 829 vizualizări

… pentru că s-au ruşinat să aplice legea în cazul construcţiei ilegale a lui Demirel Arifovici

Iancu Caracota, prefectul judeţului Dâmboviţa, a tunat şi a fulgerat împotriva Primăriei Găeşti şi a Inspectoratului de Stat în Construcţii, care – în opinia sa – nu şi-au făcut treaba în cazul construcţiei ilegale din parc. În conferinţa de presă din 19 septembrie, reprezentantul Guvernului în teritoriu a anunţat că va trimite o comisie care va verifica modul în care au fost vândute, concesionate şi închiriate toate terenurile din domeniul public al Găeştiului. Iancu Caracota s-a implicat în cazul construcţiei ilegale a lui Demirel Arifovici după ce a fost informat de mai mulţi cetăţeni din oraşul nostru, dar şi după ce a citit online „Cronica Găeştiului.” „Vă mai informez, de asemenea, că în această săptămână voi înfiinţa o comisie de control care va merge la Primăria Găeşti, pentru a verifica situaţia terenurilor din domeniul privat, modul în care au fost vândute, concesionate sau închiriate, dar şi situaţia persoanelor cărora trebuie să li se reconstituie dreptul de proprietate. Am luat această decizie, după ce mai mulţi cetăţeni, dar şi mass media mi-au semnalat faptul că în zona Parcului Central, o firmă a început lucrări ilegale de construcţie pe o suprafaţă de 450 mp. Societatea respectivă a deţinut în zonă două clădiri, dar terenul pe care ele erau construite aparţinea Consiliului Local. Fără să ţină cont de lege, firma respectivă a demolat fără autorizaţie construcţiile, apoi s-a apucat de investiţie tot fără autorizaţii. Primăria a aplicat două amenzi, în valoare de 1000 şi de 2000 de lei. Inspectoratul de Stat în Construcţii a efectuat un control şi a dispus sistarea lucrărilor, dând termene pentru intrarea în legalitate. Prin urmare, pentru că apreciez că autorităţile care au în atribuţii astfel de speţe acţionează cu duhul blândeţii şi oferă termene lungi pentru intrarea în legalitate, am să demarez această acţiune fermă la Consiliul Local Găeşti, urmând să informăm şi opinia publică asupra rezultatelor obţinute. De asemenea, sper ca cetăţenii judeţului Dâmboviţa să continue să semnaleze astfel de situaţii, pentru că este normal şi important ca fiecare dintre noi să respectăm legea. Ştim cu toţii câte avize şi autorizaţii trebuie să obţină un cetăţean care-şi construieşte corect o casă şi nu este normal să tolerăm ca unii să se creadă stăpâni pe domeniul public, iar măsurile să fie aplicate cu prea multă indulgenţă. Cei de la Inspectoratul de Stat în Construcţii s-au plâns chiar la cei controlaţi că prefectul i-a trimis să-şi facă treaba. Eu îmi asum acest caz şi îl voi duce până la capăt”.

Publicitate
Loading...
Spune-ți părerea

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Evenimente

Fetița din Gura Sutii dispărută vineri a fost gasita moartă! TRUPUL EI PREZINTĂ URME DE VIOLENȚĂ!

Articol scris de

S-a împlinit cel mai negru scenariu in cazul fetiței de 11 ani care a dispărut în timp ce se intorcea acasă de la școală. Trupul ei a fost descoperit pe un camp de pe raza comunei Produlești și  prezintă urme de violență.In acest moment politistii au un cerc de suspecti. Surse din anchetă, citate de Digi 24, spun că suspect în acest caz ar fi si un  cetățean olandez. Adriana Fieraru a fost căutată, timp de două zile, de sute de polițiști, jandarmi și voluntari. In operatiune s-a lucrat cu caini de urmă, drone si un elicopter. Ultima imagine surprinsă de camerele de luat vederi o plasau la doar 300 de metri de casă.

 

 

Citește articolul

Evenimente

GABRIELA, ÎNGERUL BĂTRÂNILOR DIN AZILELE DÂMBOVIȚENE! Și-a luat concediu din Germania și uite ce le-a oferit! FACE TOTUL DIN SUFLET!

Articol scris de

Gabriela  Matei este, de la începutul acestui an, îngerul bătrânilor din azilurile din zona Găeştiului. Ceea ce face ea în Germania se numește pedichiură medicală – sau Podologie – puțin cunoscută în România. Gabriela s-a gândit la bătrânii pe care nu-i mai alintă nimeni, de mulți ani, la azil, iar atunci când are două-trei zile libere își ia copilul și vine în țară, să îngrijească picioarele celor care nu mai au altă alinare acum.

Podologia este o ramură a ortopediei. Se ocupă cu îngrijirea picioarelor şi a unghiilor bolnave şi încarnate. Este o meserie extrem de căutată în alte țări, iar Gabriela, care a plecat din 2007 în Germania, a făcut 3 ani de şcoală pentru a învăţa cum să aplice o serie de tehnici de tăiere a unghiilor cu probleme şi de oblojire a bătăturilor. Acum şi-a deschis propriul cabinet, în oraşul Ritberg, dar lucrează și ca voluntar, în timpul liber, pentru o asociație caritabilă. În Germania a încheiat contracte cu căminele de bătrâni, unde este foarte solicitată, iar pe bătrânii internați în căminele de acasă îi îngrijește gratuit.

Gabriela este foarte mândră că a reușit să-i determine și pe alții să-i urmeze exemplul. Acum câteva zile a strâns o mică armată de amazoane în lupta cu durerile bătrânilor și au pornit împreună să le aline suferința. „Am fost împreună cu Lavinia Dinescu, de la un salon de pedichiură profesională din Târgoviște, Esthetique Nail Studio, de pe Bulevardul Unirii, bl. 42, și cu o doamnă de la un salon de coafură din Moroieni, Carmen Casandrescu, iar ea le-a aranjat părul, i-a tuns și i-a coafat. A făcut chiar și un permanent. Am cumpărat pentru bătrâni și ceva pentru a le ține de cald la iarnă – șosete și galoși – de care s-au bucurat foarte mult. Le-am adus din Germania, prin Asociația mea, Rumanischer verein e.V Diaspoara. Nu sunt de firmă, dar sunt călduroși și s-au bucurat mult”, ne-a povestit Gabriela.

După a doua „descindere” în sufletele bătrânilor de la azilurile din Dâmbovița, i-au mai urmat exemplul Monica Burbutan, Cristina Stan, Alina Puchea și Ștefania Sterescu, de la salonul Hollywood Experience by Andreea Rădulescu, din Ploiești. Împreună, „amazoanele” sufletelor au reușit să ajute 38-40 de bătrâni, cărora le-au oferit servicii de îngrijire profesională a piciorului (podologie), dar și coafură și frizerie.

„Poate părea ceva neimportant acest domeniu al pedichiurii medicale, dar am descoperit și am înlăturat probleme grave. Cele mai frecvente sunt unghiile îngroșate, clavusurile (bătăturile), unghiile cu onicoliză (desprinderea unghiei de patul unghial). Vreau să le ofer şi bătrânilor de aici, de la mine de acasă, tratamentul de care beneficiază vârstnicii din Germania”, ne-a mai mărturisit Gabriela, care se va întoarce să ajute și alți bătrâni de la azil, în luna noiembrie. Acum a fost la Căminul de Bătrâni din Pătroaia și la Caminul de Bătrâni din Ulieşti,  iar pentru data viitoare speră să poată aduce și mai multă alinare și să i se alăture și alți îngeri binevoitori.

Citește articolul

Evenimente

Accident în Găeşti! MAȘINILE SUNT GRAV AVARIATE ȘI O PERSOANĂ A FOST RĂNITA!

Articol scris de

Impact violent între două autoturisme în Găeşti, chiar in zona ARCTIC, pe drumul spre Merii. Potrivit datelor furnizate de Poliție, cauza probabilă a accidentului este neasigurarea la schimbarea direcției de mers. O persoană a fost rănită, fiind transportată la spital pentru investigații suplimentare. Polițiștii urmează să stabilească acum împrejurările producerii evenimentului rutier.

Citește articolul

Noutăți

© Copyright 2011-2019. Toate drepturile rezervate!

Visitor Counter CAA Design - Web Design