Contactează-ne pe

Evenimente

Atenție la capsulele maro din pădure!

Publicat în data de

- 2.121 vizualizări

Vulpicapsule

În aceste zile se va demara campania de vaccinare a vulpilor, cu momeli aruncate din avion, iar capsulele sunt foarte toxice pentru oameni. Capsulele cilindrice,  de culoare brun, nu trebuie să fie atinse nici cu mâna!

 

„În cazul în care cineva le-a atins, trebuie să se spele foarte bine pe mâini şi să anunţe imediat Direcţia de Sănătate Publică. Ingerarea acestora este extrem de toxică. Momelile au o formă cilindrică şi sunt de culoare brun. Dacă un copil ingerează o asemenea momeală, trebuie anunţat de urgență  medicul de familie și Direcţia de Sănătate Publică, pentru a se lua măsurile necesare. Aceste momeli sunt destinate doar vulpilor, neavând niciun efect asupra câinilor sau a pisicilor”, a explicat directorul DSV Dâmboviţa, dr. Sandu Tolea.
dr. sandu tolea

Cele aproape 1.000 de vulpi de pe raza județului Dâmbovița vor primi, în aceste zile, vaccinul antirabic din avion! Aparate de zbor de mici dimensiuni vor distribui  momeli vaccinale pentru vulpi, astfel încât să se preîntâmpine o eventuală epidemie de rabie.
Programul de vaccinare este implementat la nivel național, fiind cofinanţat de Uniunea Europeană, și va dura până pe 15 octombrie. Programul include și o etapă de distribuţie manuală a momelilor vaccinale, la vizuină, de către echipe mixte, formate din lucrători ai Direcției Sanitar-Veterinare (DSV), Direcţiei Silvice şi ai Ocoalelor silvice. Vaccinarea antirabică a vulpilor este foarte importantă, deoarece turbarea poate afecta atât animanele, cât și oamenii, fiind transmisibilă prin mușcătură sau zgârietură.

Diana Scarlat

Publicitate
Loading...
Spune-ți părerea

You must be logged in to post a comment Login

Adaugă un comentariu

Evenimente

Desfăşurare de forţe la Corbii Mari! ZECI DE POLIŢIŞTI PE STRADĂ, PENTRU SIGURANŢA CETĂŢENILOR!

Articol scris de

Poliţişti, mascaţi şi jandarmi se află de două zile în Corbii Mari, astfel încât oamenii să înţeleagă că este nevoie să rămână în case. Măsurile au fost luate după ce aici au fost confirmate un deces şi 7 cazuri de coronavirus în doar câteva zile. Cumplita boală s-a răspândit cu rapiditate, după ce un bărbat de 56 de ani a fost infectat la o clinică privată din Bucureşti, unde făcea dializă.

Poliţia a instituit filtre în toate satele componente şi se asigură că oamenii rămân în carantină, în aceste momente critice, şi că focarul nu se extinde.

Mai trebuie spus că astăzi a avut loc înmormântarea bărbatului de 56 de ani, decedat din cauza coronavirusului. La funeraliile desfăşurate conform legii, au participat doar 8 persoane.

Citește articolul

Evenimente

Preot dâmboviţean, în situaţie dramatică! „FIECARE ORĂ PIERDUTĂ ÎNSEAMNĂ ŞANSE MAI MICI!”

Articol scris de

UPDATE: Preotul Costin Botea va fi transferat la Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti (Floreasca), acolo unde va putea beneficia de asistenţă medicală de specialitate.  „AM ÎNVINS! Părintele Botea Costin va fi transferat la Spitalul Clinic de Urgență București (Floreasca). Autoritățile au răspuns apelului nostru! Vă mulțumesc tuturor pentru implicare!
Nu ne mai rămâne decât să ne rugăm pentru sănătatea părintelui!”, a precizat Ionuţ Ghibanu.

„Familia preotului Botea Costin de la parohia Gura Bărbuleț trece printr-o încercare cruntă, întrucât ieri, în jurul prânzului, în casa părintelui s-a declanșat un violent incendiu, cauzat de explozia centralei termice.
Din nefericire, preotul a fost afectat de această nenorocire, suferind arsuri grave, pe 40% din corp.
Preotul Botea Costin este în prezent internat la Spitalul Județean de Urgență Târgoviște, însă mai dramatic este faptul că șansele de limitare a infectării rănilor suferite precum și de tratare, sunt minime, deoarece unitatea spitalicească nu are specializare în tratarea unor astfel de cazuri.
Întrucât Spitalul Clinic de Urgență, Chirurgie Plastică, Reparatorie și Arsuri din București (Spitalul de Arși) refuză internarea preotului din cauza anchetei epidemiologice COVID-19, care se desfășoară în prezent, familia face un apel disperat către autorități, rugându-le să se implice pentru salvarea tânărului preot, prin internarea acestuia într-un spital din București sau din țară, care poate trata cazuri de o asemenea gravitate.
Urgența este maximă, întrucât fiecare oră pierdută înseamnă șanse mai mici de recuperare și vindecare!”, se arată într-un comunicat postat de vicarul eparhial Ionuţ Ghibanu.

Citește articolul
Publicitate
--------------------------------------------
--------------------------------------------
--------------------------------------------
-------------------------------------------
--------------------------------------------
--------------------------------------------