Contactează-ne pe

„Foaie verde de trotuare, facem şi în parc parcare fără autorizare!”

Publicat în data de

- 744 vizualizări

Deputatul Iulian Vladu trage un semnal de alarmă: „Primarul Alexandru Toader face un abuz, făcând investiţii fără acordul Consiliului Local şi fără autorizaţie de construcţie”

Se poate face o parcare fără hotărâre de consiliu local şi fără autorizaţie de construcţie? Iată că la Găeşti se poate. În zadar au ţipat toţi consilierii locali, indiferent de culoarea politică, vizavi de parcarea de la PROFI şi de cele care se construiesc acum pe centru şi chiar în parc, în dreptul intrării „La Liber”. Doreii, cei care se ocupă de asfaltări şi reparaţii de mântuială prin târguşorul nostru, şi-au văzut de treabă nestingheriţi. Ei sunt arhitecţii oraşului, probabil. Departe de noi gândul că nu este nevoie în oraş de parcări şi de spaţii special amenajate, mai ales că centrul a devenit foarte aglomerat. Dar de aici până la a „sparge” parcul de dragul microbuzelor private, fără acordul consilierilor, e cale lungă. Plus că, din cunoştinţele noastre, încă nu avem o viziune urbanistică unitară, motiv pentru care fiecare, cum se trezeşte, mai sluţeşte niţel din ce a mai rămas frumos în oraş. Am încercat un dialog pe această temă cu secretara primăriei, Camelia Andrei. După ce a vrut să ne expedieze pe la alte compartimente de specialitate, domnia sa a recunoscut că nu există nicio hotărâre de consiliu local care să aprobe astfel de lucrări, dar că au fost prevăzuţi bani în buget pentru reparaţii şi că… se fac reparaţii prin oraş. Apoi ne-a recomandat să-l sunăm pe primar, că el ştie ce face. Noi îi spunem că domnia sa răspunde de legalitate şi că are obligaţia să îi informeze pe edili că au nevoie de aprobarea aleşilor locali. Solicităm administraţiei locale să facă publice costurile acestor lucrări fără autorizaţie, ca să se lămurească şi consilierii locali, dar şi cetăţenii pe care aceştia îi reprezintă. Despre acest caz, deputatul Iulian Vladu a comentat: „Ca şi cetăţean al oraşului Găeşti, am văzut că se realizează aceste lucrări, dar ca parlamentar m-am interesat şi am luat legătura cu consilierii PDL. Aceştia mi-au spus că nu există nici un proiect, că nu ei au decis ceea ce se face în oraş, ci primarul Toader Alexandru. În prima fază, am crezut că într-adevăr este vorba despre o reparaţie. Ar fi fost însă nevoie de un proiect pentru mai multe locuri de parcare, un proiect cu viziune, care să nu ciuntească din centrul oraşului. Nu e normal ca acea parcare pentru microbuze să fie în parc. Se putea amenaja undeva în spate, cu intrare pe Str. Artei şi ieşire pe Str. Independenţei. Eu sper ca biroul de urbanism să blocheze această investiţie, întrucât nu are nicio autorizaţie. Banii prinşi în buget erau pentru reparaţii. Acum nu vorbim însă despre reparaţii, ci despre investiţii. Cred că primarul Alexandru Toader face un abuz, fără acordul Consiliului Local”.

Publicitate
Loading...
Spune-ți părerea

You must be logged in to post a comment Login

Adaugă un comentariu

Anunțuri

JOI, MAREA INAUGURARE! Fashion Mall, magazinul care aduce în Găeşti cele mai tari brand-uri!

Articol scris de

Doreşti să te îmbraci cu haine de la cele mai cunoscute brand-uri, la preţuri accesibile? Acum poţi face acest lucru fără a mai fi nevoit să pleci din Găeşti. Fashion Mall, magazinul aşteptat de ani de zile pe piaţa găeşteană, se deschide joi, 20 februarie. Îl găsiţi pe strada Independenţei, lângă BCR, de unde puteţi achiziţiona cele mai la modă şi exclusiviste haine.

Case de modă româneşti de prestigiu, precum La Dona, Cătălin Botezatu Exclusiv, dar şi brand-uri celebre: Zara, Vero Moda, Jack&Jones, Mango, Bershka sau Mustang sunt acum accesibile, la Găeşti, la magazinul Fashion Mall.

Îmbracă-te cu stil şi fii la modă, la Fashion Mall!

 

Citește articolul

Noutăți

Agresor imobilizat de doi jandarmi aflați în timpul liber

Articol scris de

„Doi jandarmi dâmbovițeni aflaţi în timpul liber au intervenit, astăzi, 19 februarie, pentru a imobiliza un bărbat care a îmbrâncit o femeie pe trotuar, aceasta lovindu-se de un gard din beton.

Aceștia se deplasau pe bulevardul Regele Carol I din mun. Târgoviște și au observat incidentul produs în imediata vecinătate a unui restaurant.

Unul dintre jandarmi când a observat că femeia căzută prezenta o lovitură în zona capului a apelat numărul de urgență 112 și a solicitat sprijinul unei ambulanțe, pentru a-i acorda acesteia îngrijiri medicale. Celălalt a intervenit prompt şi l-a imobilizat pe agresor, după care a solicitat telefonic prezenţa unui echipaj de jandarmi. Bărbatul în vârstă de 38 de ani a fost condus la sediul Poliției Municipilui Târgoviște, unde i-au fost aplicate măsurile legale.

Cei doi jandarmi, plutonier-adjutant Samoilă George și plutonier-major Zegheru Cătălin, își desfășoară activitatea în cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Dâmbovița de peste 20 de ani”, se arata in comunicatul de presa al Jandarmeriei Dambovita.

 

Citește articolul
Publicitate
--------------------------------------------
--------------------------------------------
--------------------------------------------
-------------------------------------------
--------------------------------------------
--------------------------------------------