Întrucât zvonurile calomnioase despre divorțul anului au umplut orașul, Cătălina Iacobuță rupe tăcerea: DEZVĂLUIRI CUTREMURĂTOARE | Cronica de Gaesti
Connect with us

Salut, ce cauți??

Noutăți

Întrucât zvonurile calomnioase despre divorțul anului au umplut orașul, Cătălina Iacobuță rupe tăcerea: DEZVĂLUIRI CUTREMURĂTOARE

”CATRE:

REDACŢIA CRONICA DE GĂEȘTI

 

                            SCRISOARE DESCHISĂ

În virtutea dreptului la propria imagine, imagine ce imi este grav afectată de zvonurile calomnioase lansate de soțul meu și colegii săi din partid, consider că a sosit momentul să vă anunţ începerea demersurilor în vederea divorţului de Iacobuţă Cristin, cunoscut de dumneavoastră ca fiu al primarului din Găeşti. Apelez la această formă de a face publică acţiunea de divorţ, atât pentru a-i linişti pe aceia care cred ca nu sunt în temă cu activităţile adulterine ale viitorului meu fost soţ, cât şi din dorinţa de a imi păstra demnitatea, prin transparenţă, pe parcursul procesului ce se va derula în următoarele luni.

Din păcate, ne aşteaptă un proces, deoarece, nici măcar pentru Vlad, copilul nostru, Iacobuţă Cristin nu doreşte un divorţ amiabil, rezonabil şi in condiţii decente. I-am propus inclusiv să renunţ la orice pretenţie cu privire la plata pensiei alimentare, cu condiţia să imi fie încredinţată mie custodia lui Vlad şi să imi inapoieze 4000 de euro, bani caştigaţi de mine înainte de căsătorie şi pe care i-am depus în contul său în urmă cu 3 luni. De asemenea, i-am propus să imi revină tot mie alţi 4000 de euro ce reprezintă mai puţin de jumătate din banii căştigaţi la nunta, în anul 2009 (peste 8000 de euro fiind depuşi în cont după ce Iacobuţă Cristin le-a achitat în prealabil părinţilor săi cheltuielile de nuntă). Menţionez că, in urma extrasurilor de cont solicitate in urma cu doua saptamani, sunt la curent cu valoarea conturilor comune. De asemenea, precizez ca, din rea credinta, in urma cu cateva zile, sotul meu mi-a retras calitatea de imputernicit. Cunoscându-i  caracterul, am preferat însă să evit a îi cere jumătate din aceasta sumă, aşa cum s-ar fi cuvenit, fiind vorba despre bani câştigaţi în perioada căsniciei. Îmi pare însă absurd să renunţ la banii caştigaţi de mine şi las la latitudinea fiecăruia dintre dumneavoastră să judecaţi  refuzul lui Iacobuţă Cristin de a imi inapoia ceea ce imi aparţine de drept şi de bun simţ. Probabil că aceşti 8000 de euro reprezintă pentru domnul consilier judeţean Iacobuţă o taxă pe care trebuie să o plătesc  pentru cei trei ani de casnicie, dintre care doi i-am petrecut pentru îngrijirea lui Vlad, încât domnul consilier să aibă timp de afaceri si escapade cu „fraţicii” politici, dispuşi să împartă cu el „totul”…

Desigur, amănuntele despre această situaţie sunt multe şi, cu siguranţă, o să le aflaţi pe parcursul procesului. Cred însă că, într-o mare măsură, vă interesează acum motivele divorţului. Aş vrea să ştiţi că principalul motiv al destrămării căsniciei îl constituie absenţa sentimentelor, pe care domnul consilier judeţean Iacobuţă preferă să nu le mai îndrepte spre mama copilului său. De fapt, dacă analizez bine privirea sa în gol pe toată durata căsniciei, probabil nu a fost nicicând vorba de sentimente şi îmi asum  vina de a nu fi observat mai demult starea de fapt.

Cu regret constat că, pe fondul înaintării mele în varstă şi a pierderii frumuseţii de care mă bucuram odinioară, dupa cum de nenumarate ori imi reprosa, domnul consilier nu a găsit resursele emoţionale necesare unei vieţi de familie armonioase, cu siguranţă din cauza muncii epuizante în slujba comunităţii. Dăruirea activă pentru partid cu ocazia multitudinii de conferinţe, şedinţe şi întîlniri nocturne, orele suplimentare prestate până la epuizare (în mod dovedit) la ceasuri târzii în camere de hotel (probabil în beneficiul partidului şi al dumneavoastră, contribuabilii), mă determină să mă retrag din această căsnicie cu demnitatea mea de mamă şi dascăl, dar şi cu respectul cuvenit celui „ales” de dumneavoastră.

Circulă acum prin târgul Găeştiului zvonul calomnios că „imaculatul” consiler judeţean Iacobuţă Cristin divorţează deoarece l-aş fi înşelat cu ocazia deplasării mele în Porto, unde am câştigat o bursă, fiind a 4-a pe ţară. Ridicol, însă prieteni şi foşti colegi mă sună să imi spună că informaţia despre aşa-zisul înşelat provine din cercurile politice, de la „frăţicii” cu care Iacobuţă împarte „totul”, după cum îmi spunea chiar el în urmă cu puţin timp. Apreciez gestul lamentabil al lui Iacobuţă Cristin, de a lansa astfel de zvonuri despre mama copilului său, ca pe o calomnie ce s-ar putea tranşa în instanţă. Aceasta, dacă nu va nega între timp, sau dacă nu va acuza vreo boală psihică severă, situaţie ce m-ar determina să renunţ la acuzaţii deoarece nu pot avea aşteptări de decenţă şi gentileţe de la tatal copilului meu.

Din varietatea de motive pe care le-aş mai putea înşira acum, dar la care renunţ până în timpul procesului de divorţ, pe ultimul loc se situează adulterul. Cu siguranţă nu sunt prima femeie înşelată în acest oraş şi nu voi ramâne nici ultima. Unele au fost înşelate şi sunt înşelate în continuare de soţii lor adulterini. Dar cert este că pentru Vlad, copilul meu, imi doresc o familie în care adulterul să nu reprezinte o trăsătură comportamentală cotidiană şi nici măcar sporadică.

Cred că dorinţele mele sunt îndreptăţite şi voi lupta pentru Vlad deoarece sunt mama lui. L-am purtat în mine 9 luni, am stat zi de zi cu el în primii doi ani de viaţă şi sunt persoana care îi alocă cel mai mult timp din viaţa sa. Voi lăsa instanța să hotarasca custodia copilului nostru, deoarece Vlad nu este o jucărie ce poate fi pasată de la unul la altul, iar un om care se afişează integru, dar care in ultimele luni nu şi-a făcut timp nici noaptea pentru a îşi privi propriul copil, ar trebui să facă un efort la nivelul sinapselor din „nivelele” superioare şi să înţeleagă aceasta.

Mai mult, pe lângă lansarea zvonurilor calomnioase, având în vedere manifestările violente ale lui Iacobuță Cristin față de mine, mama lui Vlad, apreciez că sunt tot mai îndreptățită să solicit instanței decăderea lui Iacobuță Cristin din drepturile părintești, deoarece nu este un exemplu pozitiv pentru fiul meu și reprezintă un pericol pentru educația sa sănătoasă”.

Articol publicat de

Redactor sef

12 Comments

12 Comments

 1. mihaimihai8466

  14 noiembrie 2013 at 16:17

  nu stiam ca IACOBUTA junior are un asemenea caracter!

 2. aura

  14 noiembrie 2013 at 16:30

  Hei, fata frumoasa, ai spart topurile! Interesul e mare. Acum cand scriu sunt peste 90 de utilizatori.
  Felicitari pentru curajul tau!
  Esti frumoasa si desteapta! Nu astepta sa ajungi o epava inghitind umilinte si batai doar de dragul banilor. 
  Ai gresit atunci cand te-ai maritat, nu o mai face si acum!
  Copilul este al tau, la fel cum este si al lui. Asta e o certitudine. Indiferent cum va hotara instanta, e bine. Decat sa traiasca intr-un mediu unde copilul vede batai si aude jigniri, mai bine lipsa.
  Depinde de tine cum vrei sa-ti traiesti viata, batuta si umilita, sau linistita.
  Nu-ti va fi usor. Trebuie sa stii ca poti sa pierzi custodia copilului. Mafia are radacini adanci.
  Iti doresc succes!

 3. aura

  14 noiembrie 2013 at 17:17

  Draga mea, privirea in gol inseamna altceva si se trateaza in niste cabinete speciale.
  Asteptai sentimente de la unul care privea prin tine?
  Crezi ca sinapsele lui, fie si cele de la ” nivelele superioare”, vor fi capabile sa faca legatura intre neuroni? 
  Avaritia, e si ea o boala.
  Inaintarea ta in varsta cred ca nu te-a uratit, ci te-a facut mai inteleapta.
  Escapadele lui la ore tarzii din noapte pe la hoteluri crezi ca au fost facute in beneficiul contribuabililor? 
  Nu au fost nici macar in beneficiul lui. 

 4. Alina B

  14 noiembrie 2013 at 18:28

  Tot respectul pentru o femeie care nu se mai lasa calcata in picioare. Cum spuneam si azi in clasa: Mi-ai gresit o data – rusine sa-TI fie! Mi-ai gresit de doua ori – rusine sa-MI fie. Cred ca multi dintre cei care o cunoastem, o sprijinim moral, in primul rand. Asta e cel mai important pentru o femeie calomniata, sa stie ca una lume crede in ea si nu o judeca pe nedrept. 

 5. Gheorghita

  14 noiembrie 2013 at 19:26

  Atunci când se bucura de avantajele date de numele „Iacobuta” nu se mai plângea… acum când nu se mai întâmpla asa…. Daca este atât de deștepta nu știa ca în viata totul are un preț????

  • ana ioana

   14 noiembrie 2013 at 19:51

   Mai Gheorghita,
   Dupa inteligenta care razbate din remarca ta, sigur esti de la PSD sau din grupul de slugoi ai clanului… Cui crezi ca ii mai arde de avantaje intr-o astfel de situatie?

 6. ana ioana

  14 noiembrie 2013 at 19:37

  Da, va felicit si eu, distinsa doamna. Ma tem insa ca sunteti prea finuta si prea decenta in raport cu brutalitatea pe care o poate genera aceasta specie de barbati cu care ati avut de a face pana acum. Ei cred ca li se cuvine totul si sunt sigura ca vor incerca prin tot felul de metode sa va inspaimante si sa va ameninte. Sper ca Politia sa se autosesizeze si sa vegheze sa nu va mai faca vreun rau, nici macar verbal.
  Este revoltator sa asistam la spectacolul grotesc lansat in targul Gaestilor de un individ aflat pana la gat in latrina si care vrea sa para imaculat in timp ce arunca mizeria in altcineva. De parca am fi o urbe atat de mare si nu ar sti fiecare cine pe cine inseala. Caraghios!
  E trist insa ca avem niste alesi fara caracter. Si asa cum isi respecta propria lor familie, asa e si respectul fata de comunitate. Pacat ca oamenii isi dau seama de asta doar cand este prea tarziu. Iar cum aschia nu sare departe de trunchi, va urez, stimata doamna, sa gasiti toate argumentele pentru a demonstra instantei ca locul fiului dumneavoastra nu este langa ei ci alaturi de mama care i-a dat viata.
  Eu va sustin si sunt alaturi de dumneavoastra.

 7. Lacramioara

  14 noiembrie 2013 at 20:07

  Poate ca ar fi timpul sa nu mai acceptam un astfel de tratament si sa le spunem tuturor, ca mai presus de toate, conteaza mintea noastra si nu corpul nostru, ca avem un rol important de jucat in societate si in viata noastra!
  Catalina, esti un dascal minunat, apreciat si iubit de toti elevii. Ai rezultate foarte bune in tara si in Europa. TU LE-AI DUS NUMELE PE CULMI CELOR DIN FAMILIA IACOBUTA! Asa ca, draaga mea, nu te lasa descurajata de „gurile rele” ale „fraticilor” pentru ca palmaresul lor este undeva la genunchiul broastei. Pentru un pahar de alcool ii pupa labele Lui Iacobuta si apoi merg cu tolba de minciuni prin tot orasul. Numai ca oamenii s-au trezit si nu mai pleaca urechile la mizeriile lor. Sunt impotriva violentei si te admir pentru curaj.

 8. LylyanaBoriac

  14 noiembrie 2013 at 20:17

   Felicitari Catalina pentru decenta si pentru demnitate. Si eu te sustin

 9. Gheorghita

  15 noiembrie 2013 at 9:07

  Ana Ioana țin sa te informez ca nu sunt de la PSD și nu sunt nici un slugoi al clanului ci sunt doar un simplu cetățean care și-a exprimat o părere ținând cont de unele detalii pe care le cunoșteam despre acest „cuplu celebru”.
  Potrivit inteligentei tale tu dacă ești alături de doamna Catalina Iacobuța  înseamna ca ești un slugoi al dumneaei? Învață sa gândești și apoi sa vorbești căci te acuzi singura……

  • aura

   15 noiembrie 2013 at 11:08

   Da Gheorghita, ai dreptate, dar acum a invatat o lectie. E o lectie dura, dar sa speram ca va fi inteleasa si de alte fete care alearga dupa copiii celor cu bani si sfarsesc in a fi umilite, batute si abandonate, pentru ca cei cu bani si fara minte multa sunt mofturosi si se plictisesc repede de ” jucaria ” cumparata de taticul, dorind totdeauna alta si alta.
   Si sa fim atenti, Catalina spune ca din banii pe care i-au castigat la nunta cu dar, partea pe care taticul a bagat-o in realizarea acestui eveniment au fost returnati, nu cumva sa ramana taticul dator. E poate adevarat ca taticul a avut invitati mai multi si sigur au cotizat mai cu elan, pentru ca in functie de elan sunt vazuti pe viitor. 
   Si mai spune nora, ca pana si banii ei au fost insusiti de sot, ea fiind, in gandirea lui, un fel de tolerata in aceasta familie.
   E trist!
   Sa n-o judecam prea tare. A deschis ochii si odata cu aceasta si-a dat deoparte si valul care-i acoperea. 
   Curajul ei, pentru ca nu e usor sa te pui cu intaiul, e de apreciat. Poate in felul acesta multi vor vedea, din interior, adevarata fata a celor care ne conduc.

   Uneori cand castigam – pierdem!
   Uneori cand pierdem – castigam!

 10. mihaimihai8466

  15 noiembrie 2013 at 14:00

  FELICITARI CATALINA- capul sus nu esti prima nici ultima pers care se desparte.VIATA merge inainte.  LASA lumea sa vorbeasca nu ei au stat cu IACOBUTA junior,tu stii mai bine.  ESTI o femeie frumoasa,desteapta.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Facebook

Enescu Supermarket

Alte articole

Evenimente

Sute de părinți pot fi văzuți, dimineața, în fața porții Școlii ”Șerban Cioculescu”, acolo unde își aduc copiii pentru a intra în clase. Adulții...

Evenimente

În această dimineață,  un elev în vârstă de 17 ani a fost acroșat de un autoturism (condus de un barbat in varsta de 67...

Evenimente

George este un tânăr de numai 25 de ani, foarte bolnav, care se zbate pentru supraviețuire. Sistemul sanitar din România nu-l consideră prioritate. Banii...

Evenimente

Bogdan Simion, fondatorul site-ului de stiri dambovitanews.ro, s-a stins din viață in această după-amiază, după ce a fost infectat cu virusul SARS CoV-2. Bogdan...

Advertisement Enescu Supermarket