Contactează-ne pe

Noutăți

De Ziua Drapelului, oficialităţile s-au înghesuit la… pupat!

Publicat în data de

- 798 vizualizări

la pupat-1

Iulian Vladu a fost singurul parlamentar dâmboviţean care a participat la Ziua Drapelului. Pentru că au sfinţit steagul pe la catedrală, oficialităţile s-au lăsat îndelung aşteptate de soldaţii obligaţi să ia când poziţia de drepţi, când pe loc repaus timp de aproape o oră. Când, în sfârşit, şefii şi-au făcut apariţia, platoul Prefecturii s-a umplut şi de o armată de preoţi. Secondat de Înalt Prea Sfinţia Sa dr. Nifon Mihăiţă, de deputatul Iulian Vladu, de preşedintele CJD Florin Popescu şi de primarul Târgoviştei, Gabriel Boriga, prefectul Iancu Caracota a trecut în revistă Garda de Onoare şi a primit onorul militar. După ce s-a intonat imnul în varianta super scurtă, prefectul şi comandantul Garnizoanei şi-au exprimat gândurile cu privire la eveniment. A urmat momentul culminant al manifestării, când drapelul a fost înălţat pe catarg, după binecuvântarea ÎPS Nifon şi după săruturile fierbinţi ale oficialităţilor. Poate tocmai de aceea nu a fluturat, ci s-a-nfăşurat. În final, au defilat soldaţii pe lângă maşinile expuse spre admirare şi vânzare şi prin bălţile de pe platou şi s-au răzbunat artistic, nesincronizându-se. Cu toate acestea, au fost aplaudaţi la scenă deschisă de mulţimea de târgovişteni venită la sărbătoare. Şi a fost Ziua Drapelului…

Mariana IONESCU

Citește articolul
Spune-ți părerea

You must be logged in to post a comment Login

Adaugă un comentariu

Noutăți

Donaţie generoasă de la o asociaţie de români din Germania pentru găeştenii din prima linie!

Articol scris de

Rumanischer Verein Diaspora (https://www.facebook.com/VereinDiaspora/) prin presedinta Gabriela Matei, o gaesteanca stabilita in Germania, dar cu sufletul la ea acasa, a trimis 150 litri sapun lichid si 32 pachete de servetele dispenser la Spitalul Gaesti. A trimis de asemenea   500 masti, 500 manusi si 13 viziere confectionate manual pentru cei din prima linie, care se ocupa de siguranta cetatenilor.

Citește articolul

Noutăți

IN ULTIMELE 24 DE ORE: 328 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 193.400 lei

Articol scris de

În ultimele 24 de ore, structurile de ordine și siguranță publică au fost prezente în strada, la datorie, pentru verificarea interdicțiilor impuse persoanelor aflate în izolare sau carantina, cât și pentru respectarea prevederilor impuse pe timpul Stării  de Urgență.

      Astfel, au fost constituite 155 de patrule ale Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița, dintre care 78 cu Inspectoratul de Jandarmi Județean Dâmbovița “Mircea cel Bătrân”. De asemenea, politiștii au fost sprijiniti și de politiștii locali (128 de efective), alăturându-se, la aceste activități în sistem integrat, și cadre ale M.Ap.N.

De asemenea, în cursul zilei de ieri, au fost verificate 1778 de persoane, fiind aplicată o sancțiune contravențională în valoare de 2000 de lei pentru nerespectarea măsurii de izolare la domiciliu. Persoana în cauză a fost plasată într-un centru de carantină pentru înca 14 zile.

Totodată, au fost aplicate  328 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 193.400 lei, pentru nerespectarea măsurilor de circulație.

Echipajele mixte formate din polițiști, jandarmi, polițiști locali și cadre ale MApN continuă activitățile pentru asigurarea unui climat optim de siguranță publică cât și pentru verificarea respectării măsurilor dispuse prin ordonanțele militare.

Au fost înregistrate, în total, 414 apeluri (5 astăzi) la numărul de telefon mobil 0730.013381, pus la dispoziție în cadrul Centrului Județean de Coordonare și  Conducere a Intervenției Dâmbovița.

Astăzi, 03.04.2020, în județul Dâmbovița:

  • se află în izolare la domiciliu 1382 persoane asimptomatice
  • au ieșit din izolare la domiciliu 1836 persoane
  • se află în carantină, în centrele special amenajate, 145 de persoane
  • au ieșit din carantină 42 persoane.

Atragem atenția că, odată cu modificarea OUG 1/1999, sancțiunile au fost majorate semnificativ. De aceea, solicităm cetățenilor respectarea cu strictețe și responsabilitate a măsurilor impuse de autorități.

Alte date de interes public și măsuri adoptate vor fi aduse la cunoștința publicului în cel mai scurt timp.

 

CENTRUL JUDEȚEAN

DE COMUNICARE ȘI INFORMARE PUBLICĂ

AL JUDEȚULUI DÂMBOVIȚA

Citește articolul