Contactează-ne pe

Găeșteanca Ina Dincă, o viitoare soprană de excepție a României

Publicat în data de

- 982 vizualizări


Găeşteanca Ina Elena Dincă este studentă la Conservator şi în ultima perioadă a participat la trei concursuri naţionale foarte importante, obţinând trei premii la fel de importante. La Concursul Naţional „Victor Giuleanu” de canto (interpretare operă şi lied), pentru categoria studenţi şi masteranzi, care s-a desfăşurat în perioada 7-13 martie la Bucureşti, Ina a obţinut „Premiul Uniunii Compozitorilor şi Muzicologilor din România”. Concursul Naţional „Mihail Jora” de creaţie, critică şi interpretare muzicală a avut loc tot la Bucureşti, în perioada 19-20 martie, unde găeşteanca a obţinut, la secţiunea canto, „Premiul David Ohanesian”. La Concursul Naţional „Ionel Perlea” care s-a desfăşurat timp de două zile (6-8 mai) în municipiul Slobozia – Ialomiţa, soprana Ina Dincă s-a clasat pe locul III. „În toate cele trei concursuri m-am prezentat cu arii şi lieduri din repertoriul naţional şi internaţional. La toate cele trei concursuri au participat cei mai buni studenţi şi masteranzi, iar lupta nu a fost uşoară. Opera este visul meu, este viaţa mea. Sper să reuşesc şi să aduc bucurie şi lumină în suflete tuturor iubitorilor de muzică”, ne-a declarat artista.

Citește articolul
Spune-ți părerea

You must be logged in to post a comment Login

Adaugă un comentariu

Evenimente

Medicul de familie Daniela Toma a murit în spital! A PIERDUT LUPTA CU COVID-19!

Articol scris de

Vestea a produs o undă de soc in Găești: medicul de familie Daniela Toma a murit, după ce a fost infectata cu virusul SARS CoV-2. Daniela Toma fusese internata la un spital din capitala, iar starea ei a fost grava inca de la inceput. Medicul de familie era un om activ, avea foarte mulți pacienți si a lucrat pana in ultima secunda, inainte de a-i iesi testul pozitiv. Dumnezeu sa o odihnească in pace. Condoleanțe familiei indoliate.

 

Citește articolul

Evenimente

VESTE EXTREM DE TRISTĂ: A încetat din viaţă profesoara Marcela Pascalache! MESAJUL COLEGILOR!

Articol scris de

Cu profund regret și tristețe, colectivul de cadre didactice al Colegiului Național “Vladimir Streinu” Găești, anunță trecere printre îngeri a colegei Marcela Pascalache, profesor de matematică al acestei instituții din anul 1990.

Greu încercați de această pierdere neașteptată, profesori și elevi, ne oprim o clipă din drumul nostru, pentru a-i mulțumi unuia dintre oamenii care de-a lungul carierei a dovedit seriozitate, demnitate, verticalitate și rigurozitate, fiind un model pentru colegi și generațiile pe care le-a îndrumat, fără a renunța vreo clipă la principiile care i-au ghidat existența.

Conștienți că în asemenea situații cuvintele nu pot spune decât foarte puțin, îndreptăm cele mai sincere gânduri  de pe care poate nu am reușit să le împărtășim acestei colege, rugându-ne ca  drumul pe care l-a ales  prea devreme să îi fie călăuzit de îngeri, iar Dumnezeu să o odihnească în pace.

Condoleanțe familiei îndurerate, apropiaților și celor care au prețuit-o!

Citește articolul