Contactează-ne pe

Averea Găeştiului în cifre

Publicat în data de

- 530 vizualizări


La recent încheiatul Recensământ General Agricol au fost inventariate 2.557 gospodării din oraşul nostru (2.542 individuale şi 15 cu personalitate juridică). 10 recenzori, ajutaţi de doi recenzori şefi şi un coordonator, au stabilit statistic pe ce resurse agricole se poate baza Găeştiul, atât suprafeţe de teren, cât şi efective de animale. Nu putem să nu constatăm că nici oraşul nostru nu face excepţie de la tendinţa generală a României, adică aproape 18% din suprafaţa totală a oraşului (344 ha din 1.922,20 ha) reprezintă terenurile neutilizate, deci nelucrate. Acest lucru poate explica de ce o ţară cu un important potenţial agricol este şi o mare importatoare în acest domeniu, românii fiind nevoiţi să cumpere salată, roşii, castraveţi, varză din Turcia, Grecia, Franţa, sau alte colţuri ale lumii. Oraşul nostru dispune de 1.168,93 ha teren arabil, de 118,79 ha grădini familiale, de 129,70 ha păşuni şi fâneţe şi de 13,93 ha vii şi livezi. Toate suprafeţele însumate ne dau totalul utilizat al oraşului, 1.431,35 ha. Dacă la această cifră adăugăm 344 de ha teren neutilizat şi 146,85 ha de curţi, ajungem la 1.922,20 ha, suprafaţa totală a Găeştiului. În ceea ce priveşte cealaltă bogăţie agricolă, adică efectivele de animale, avem: 31.636 păsări, 1.373 porci, 621 familii de albine, 378 de capre, 278 de oi, 234 bovine şi 57 de cabaline.

Cătălin MARCU
Publicitate
Loading...
Spune-ți părerea

You must be logged in to post a comment Login

Adaugă un comentariu

Evenimente

PĂDURI ÎN FLĂCĂRI LA MĂGURA ŞI SCHEIU DE JOS!  Pompierii au luptat întreaga zi cu incendiile stârnite de localnici

Articol scris de

Zi plina de intervenții pentru pompierii din Găești. Prima parte a dimineții a fost alocată unui incendiu de vegetație în Mogoșani, unde oamenii pusi pe fapte mari au luat decizia de a incendia vegetația uscată deși vântul bătea puternic. Amiaza i-a găsit intervenind cu echipajele după 3 autospeciale la Măgura, unde incendiul s-a extins în pădurea din apropierea satului.

Condițiile de teren accidentat și vântul puternic a făcut ca vegetația uscată sa ardă foarte repede, însă cu ajutorul sătenilor care au intervenit alaturi de pompieri, s-a reușit lichidarea incendiului după mai bine de 3 ore. După-amiaza a fost destinată unui incendiu de pădure de data aceasta, în Scheiul de Jos, în punctul cuprins între Valea lui Nană și Podul Dealului.

Atragem încă o dată atenția asupra pericolului generat de incendierile voluntare de vegetație, care pot deveni un real pericol în cazul unui vânt puternic și constituie o amenințare pentru populația aflată în imediata vecinătate. Le mulțumim pompierilor pentru intervențiile foarte rapide in vederea stingerii și le urăm o săptămână fără alte evenimente, dar cum „gospodarii” apar la lumină taman când bate vântul mai tare, nu prea credem că vom avea vreo zi fara incendii în localitățile din zona noastră.

 

Citește articolul

Anunțuri

SPAŢIU DE ÎNCHIRIAT ÎN SATUL JUGURENI,COMUNA ULIEŞTI. Detalii,aici!

Articol scris de

Închiriez spaţiu comercial (40 mp.) compus din două camere în satul Jugureni, comuna Ulieşti. Spaţiul comercial se află amplasat pe strada principală la numărul 77.

Cei interesaţi să închirieze şi să-şi deschidă o afacere în Jugureni, pot suna la numărul de telefon 0769 589 302.

 

 

Citește articolul
Publicitate
--------------------------------------------
--------------------------------------------
--------------------------------------------
-------------------------------------------
--------------------------------------------
--------------------------------------------