Contactează-ne pe

Averea Găeştiului în cifre

Publicat în data de

- 531 vizualizări


La recent încheiatul Recensământ General Agricol au fost inventariate 2.557 gospodării din oraşul nostru (2.542 individuale şi 15 cu personalitate juridică). 10 recenzori, ajutaţi de doi recenzori şefi şi un coordonator, au stabilit statistic pe ce resurse agricole se poate baza Găeştiul, atât suprafeţe de teren, cât şi efective de animale. Nu putem să nu constatăm că nici oraşul nostru nu face excepţie de la tendinţa generală a României, adică aproape 18% din suprafaţa totală a oraşului (344 ha din 1.922,20 ha) reprezintă terenurile neutilizate, deci nelucrate. Acest lucru poate explica de ce o ţară cu un important potenţial agricol este şi o mare importatoare în acest domeniu, românii fiind nevoiţi să cumpere salată, roşii, castraveţi, varză din Turcia, Grecia, Franţa, sau alte colţuri ale lumii. Oraşul nostru dispune de 1.168,93 ha teren arabil, de 118,79 ha grădini familiale, de 129,70 ha păşuni şi fâneţe şi de 13,93 ha vii şi livezi. Toate suprafeţele însumate ne dau totalul utilizat al oraşului, 1.431,35 ha. Dacă la această cifră adăugăm 344 de ha teren neutilizat şi 146,85 ha de curţi, ajungem la 1.922,20 ha, suprafaţa totală a Găeştiului. În ceea ce priveşte cealaltă bogăţie agricolă, adică efectivele de animale, avem: 31.636 păsări, 1.373 porci, 621 familii de albine, 378 de capre, 278 de oi, 234 bovine şi 57 de cabaline.

Cătălin MARCU

Citește articolul
Spune-ți părerea

You must be logged in to post a comment Login

Adaugă un comentariu

Evenimente

Medicul de familie Daniela Toma a murit în spital! A PIERDUT LUPTA CU COVID-19!

Articol scris de

Vestea a produs o undă de soc in Găești: medicul de familie Daniela Toma a murit, după ce a fost infectata cu virusul SARS CoV-2. Daniela Toma fusese internata la un spital din capitala, iar starea ei a fost grava inca de la inceput. Medicul de familie era un om activ, avea foarte mulți pacienți si a lucrat pana in ultima secunda, inainte de a-i iesi testul pozitiv. Dumnezeu sa o odihnească in pace. Condoleanțe familiei indoliate.

 

Citește articolul

Evenimente

VESTE EXTREM DE TRISTĂ: A încetat din viaţă profesoara Marcela Pascalache! MESAJUL COLEGILOR!

Articol scris de

Cu profund regret și tristețe, colectivul de cadre didactice al Colegiului Național “Vladimir Streinu” Găești, anunță trecere printre îngeri a colegei Marcela Pascalache, profesor de matematică al acestei instituții din anul 1990.

Greu încercați de această pierdere neașteptată, profesori și elevi, ne oprim o clipă din drumul nostru, pentru a-i mulțumi unuia dintre oamenii care de-a lungul carierei a dovedit seriozitate, demnitate, verticalitate și rigurozitate, fiind un model pentru colegi și generațiile pe care le-a îndrumat, fără a renunța vreo clipă la principiile care i-au ghidat existența.

Conștienți că în asemenea situații cuvintele nu pot spune decât foarte puțin, îndreptăm cele mai sincere gânduri  de pe care poate nu am reușit să le împărtășim acestei colege, rugându-ne ca  drumul pe care l-a ales  prea devreme să îi fie călăuzit de îngeri, iar Dumnezeu să o odihnească în pace.

Condoleanțe familiei îndurerate, apropiaților și celor care au prețuit-o!

Citește articolul