Contactează-ne pe

ARCTIC la 40 de ani

Publicat în data de

- 615 vizualizări

Cronica unui eveniment crizat


De ziua lor, salariaţii au privit manifestările din spaţii delimitate, aliniaţi în picioare

Printre „surprizele” oferite angajaţilor, s-au numărat şi nişte reviste vechi de câteva luni, cărora nimeni nu le-a înţeles rostul

ARCTIC a împlinit 40 de ani în plină criză economică. Evenimentul a fost unul fastuos, anunţat de bannere prin Găeşti, şi a reunit cam tot spectrul personalităţilor locale şi judeţene. Economie nu s-a făcut decât pe la cadourile salariaţilor, numite neinspirat „surprize”. „Nu ne-a venit să credem când am văzut că ne dau două reviste expirate de 6 şi 3 luni, o floare ciufulită şi o bomboană Rafaelo. Am mai stat şi la coadă să ne luăm amărâta de bomboană. În altă zi, ne-au dat câte o îngheţată şi câte o cafea, iar la plecare – o sticlă de vin, plus o cutiuţă minusculă cu 8 bombonici”, au comentat angajaţii, nemulţumiţi că la eveniment au fost obligaţi să stea în ţarcuri, în picioare, pentru a nu ştirbi imaginea marii familii. Dacă partea cu dulciurile, cafelele şi chiar cu florile mai e de înţeles, revistele au picat ca nuca în perete. Ce să înţeleagă salariaţii? Că li se arată care sunt preocupările lumii mondene? Că trebuie să mai facă şi câte o cură de slăbire? De ce compania nu a editat propriile materiale promoţionale destinate angajaţilor, şi le-a băgat pe nas nişte publicaţii care probabil trebuia să ajungă la topit?

Am întrebat-o pe responsabila de la relaţii publice, care a avut sarcina ingrată să stea cu ochii pe reporterii „Cronica Găeştiului”, dacă revistele au fost plătite la preţul lor, adică peste 5 RON. Fără să ne răspundă direct la întrebare şi nici să ne explice de ce nu li s-au oferit numerele curente ale revistelor respective, domnişoara ne-a spus că această… surpriză este o idee care aparţine departamentului din care face parte şi – chiar dacă sunt vechi – pot fi găsite lucruri interesante de citit. Pe de altă parte, ni s-a explicat cât de important este ca în aceste momente să ai un serviciu, lucru cu care suntem total de acord, dar era o explicaţie pe lângă subiect. La fel, suntem de acord şi că o bombonică Rafaelo a însemnat de fapt 2.200 de bombonici, cât numărul salariaţilor. Criticăm doar lipsa de inspiraţie, că bani tot s-au cheltuit. Un alt minus în organizarea celor de la ARCTIC, care a demonstrat încă o dată că sunt corigenţi la capitolul relaţia cu presa, a fost interdicţia de a face fotografii la eveniment, pe motiv că sunt prototipuri noi, nelansate încă pe piaţă, ca şi când noi ne-am fi dus să facem spionaj economic. Ni s-au promis imagini sugestive, dar ni s-au trimis poze care nu aveau nicio legătură cu manifestarea „ARCTIC 40 de ani”. În schimb, s-au postat filmări pe Trilulilu, ceea ce este jenant pentru organizatori, în ceea ce ne priveşte. Interesant a fost discursul primarului Alexandru Toader, care le-a reamintit celor prezenţi cât de importantă este colaborarea şefilor ARCTIC cu comunitatea locală. În rest, s-au făcut referiri la realizările incontestabile ale fabricii de electrocasnice şi la profitul înregistrat, chiar în condiţii de criză, datorită managementului performant, dar şi oamenilor care muncesc în credinţă acolo.

Mariana IONESCU

Citește articolul
Spune-ți părerea

You must be logged in to post a comment Login

Adaugă un comentariu

Evenimente

Medicul de familie Daniela Toma a murit în spital! A PIERDUT LUPTA CU COVID-19!

Articol scris de

Vestea a produs o undă de soc in Găești: medicul de familie Daniela Toma a murit, după ce a fost infectata cu virusul SARS CoV-2. Daniela Toma fusese internata la un spital din capitala, iar starea ei a fost grava inca de la inceput. Medicul de familie era un om activ, avea foarte mulți pacienți si a lucrat pana in ultima secunda, inainte de a-i iesi testul pozitiv. Dumnezeu sa o odihnească in pace. Condoleanțe familiei indoliate.

 

Citește articolul

Evenimente

VESTE EXTREM DE TRISTĂ: A încetat din viaţă profesoara Marcela Pascalache! MESAJUL COLEGILOR!

Articol scris de

Cu profund regret și tristețe, colectivul de cadre didactice al Colegiului Național “Vladimir Streinu” Găești, anunță trecere printre îngeri a colegei Marcela Pascalache, profesor de matematică al acestei instituții din anul 1990.

Greu încercați de această pierdere neașteptată, profesori și elevi, ne oprim o clipă din drumul nostru, pentru a-i mulțumi unuia dintre oamenii care de-a lungul carierei a dovedit seriozitate, demnitate, verticalitate și rigurozitate, fiind un model pentru colegi și generațiile pe care le-a îndrumat, fără a renunța vreo clipă la principiile care i-au ghidat existența.

Conștienți că în asemenea situații cuvintele nu pot spune decât foarte puțin, îndreptăm cele mai sincere gânduri  de pe care poate nu am reușit să le împărtășim acestei colege, rugându-ne ca  drumul pe care l-a ales  prea devreme să îi fie călăuzit de îngeri, iar Dumnezeu să o odihnească în pace.

Condoleanțe familiei îndurerate, apropiaților și celor care au prețuit-o!

Citește articolul