Contactează-ne pe

Duhurile rele nu mai au sălaş pe DN 7

Publicat în data de

- 1.117 vizualizări

Monumentul Margaretei a devenit, din altar al suferinţei, loc de rugăciune

Piatra de Albeşti a căpătat o culoare azurie, iar pereţii exteriori şi interiori, inclusiv plafonul, au fost pictaţi cu chipuri ale sfinţilor

Preoţii sunt convinşi că numai prin această transformare au putut rupe blestemul accidentelor mortale

Monumentul Miresei de pe DN 7, în dreptul localităţii Cuparu, a fost recondiţionat după aproape 8 decenii şi după ani întregi în care a fost pângărit. În acest moment, arată total diferit faţă de acum câteva luni, fiind pictat atât afară, cât şi înăuntru. Reamintim cititorilor noştri că monumentul a fost ridicat în memoria Margaretei Mincu Ştefănescu, mireasa care a murit într-un accident de maşină, chiar în ziua nunţii ei, la numai 26 de ani. Niciunul dintre ceilalţi ocupanţi ai automobilului nu a fost nici măcar atins, în fatala zi de 26 septembrie 1936, în urma cumplitei coliziuni cu vehiculul forestier. De-a lungul vremii, zona a devenit faimoasă pentru accidentele rutiere mortale, parcă trase la indigo, pe o porţiune de 2 km, la ieşire din Găeşti. Zeci de oameni şi-au pierdut viaţa în mod stupid, pe o un drum drept, fără denivelări, toate victimele fiind nevinovate. Mărturii ale tragediilor din dreptul Monumentului Miresei stau crucile amplasate de-o parte şi de alta a drumului. Convinşi că zona este stăpânită de duhuri rele, cel puţin 10 preoţi din Protoieria Găeşti, sub coordonarea protopopului Adrian Constantin, au oficiat o slujbă de sfinţire în toamna anului trecut. Administraţia locală a comunei Dragodana s-a gândit că singura soluţie de a alunga blestemul este să reabiliteze monumentul, pentru că devenise o ruină. La 1936, lăcaşul Margaretei era o bijuterie arhitecturală, fiind construit de meseriaşi italieni, cu piatră de Albeşti. Acum, a fost transformat într-un loc de rugăciune pentru trecători. S-au gândit oamenii bisericii că Troiţa Miresei trebuie să înceteze să mai fie un altar al suferinţei şi al jertfei şi să devină un loc plăcut lui Dumnezeu. Primăria Dragodana a cheltuit 10.000 de lei pentru întreaga reabilitare, inclusiv pictura. Meşterii au lucrat sub atenta supraveghere a preotului Marius Ilie de la Parohia Cuparu. Duminică, 30 mai, la ora 12.00 a fost sfinţită troiţa, la eveniment participând foarte mulţi preoţi, oficialităţi locale, dar şi localnici. Invitatul special a fost Marian Diniţoiu, preotul care slujeşte la Biserica Miresei de pe Dealul Flămânda din Câmpulung. Reamintim cititorilor noştri că în incinta acestui lăcaş de cult de o frumuseţe deosebită, construit de Gheorghe Ştefănescu (tatăl miresei moarte), este îngropat trupul Margaretei, iar legăturile simbolice dintre cele două monumente sunt de necontestat.

Mariana IONESCU
Publicitate
Loading...
Spune-ți părerea

You must be logged in to post a comment Login

Adaugă un comentariu

Evenimente

PĂDURI ÎN FLĂCĂRI LA MĂGURA ŞI SCHEIU DE JOS!  Pompierii au luptat întreaga zi cu incendiile stârnite de localnici

Articol scris de

Zi plina de intervenții pentru pompierii din Găești. Prima parte a dimineții a fost alocată unui incendiu de vegetație în Mogoșani, unde oamenii pusi pe fapte mari au luat decizia de a incendia vegetația uscată deși vântul bătea puternic. Amiaza i-a găsit intervenind cu echipajele după 3 autospeciale la Măgura, unde incendiul s-a extins în pădurea din apropierea satului.

Condițiile de teren accidentat și vântul puternic a făcut ca vegetația uscată sa ardă foarte repede, însă cu ajutorul sătenilor care au intervenit alaturi de pompieri, s-a reușit lichidarea incendiului după mai bine de 3 ore. După-amiaza a fost destinată unui incendiu de pădure de data aceasta, în Scheiul de Jos, în punctul cuprins între Valea lui Nană și Podul Dealului.

Atragem încă o dată atenția asupra pericolului generat de incendierile voluntare de vegetație, care pot deveni un real pericol în cazul unui vânt puternic și constituie o amenințare pentru populația aflată în imediata vecinătate. Le mulțumim pompierilor pentru intervențiile foarte rapide in vederea stingerii și le urăm o săptămână fără alte evenimente, dar cum „gospodarii” apar la lumină taman când bate vântul mai tare, nu prea credem că vom avea vreo zi fara incendii în localitățile din zona noastră.

 

Citește articolul

Anunțuri

SPAŢIU DE ÎNCHIRIAT ÎN SATUL JUGURENI,COMUNA ULIEŞTI. Detalii,aici!

Articol scris de

Închiriez spaţiu comercial (40 mp.) compus din două camere în satul Jugureni, comuna Ulieşti. Spaţiul comercial se află amplasat pe strada principală la numărul 77.

Cei interesaţi să închirieze şi să-şi deschidă o afacere în Jugureni, pot suna la numărul de telefon 0769 589 302.

 

 

Citește articolul
Publicitate
--------------------------------------------
--------------------------------------------
--------------------------------------------
-------------------------------------------
--------------------------------------------
--------------------------------------------