Contactează-ne pe

Duhurile rele nu mai au sălaş pe DN 7

Publicat în data de

- 1.128 vizualizări

Monumentul Margaretei a devenit, din altar al suferinţei, loc de rugăciune

Piatra de Albeşti a căpătat o culoare azurie, iar pereţii exteriori şi interiori, inclusiv plafonul, au fost pictaţi cu chipuri ale sfinţilor

Preoţii sunt convinşi că numai prin această transformare au putut rupe blestemul accidentelor mortale

Monumentul Miresei de pe DN 7, în dreptul localităţii Cuparu, a fost recondiţionat după aproape 8 decenii şi după ani întregi în care a fost pângărit. În acest moment, arată total diferit faţă de acum câteva luni, fiind pictat atât afară, cât şi înăuntru. Reamintim cititorilor noştri că monumentul a fost ridicat în memoria Margaretei Mincu Ştefănescu, mireasa care a murit într-un accident de maşină, chiar în ziua nunţii ei, la numai 26 de ani. Niciunul dintre ceilalţi ocupanţi ai automobilului nu a fost nici măcar atins, în fatala zi de 26 septembrie 1936, în urma cumplitei coliziuni cu vehiculul forestier. De-a lungul vremii, zona a devenit faimoasă pentru accidentele rutiere mortale, parcă trase la indigo, pe o porţiune de 2 km, la ieşire din Găeşti. Zeci de oameni şi-au pierdut viaţa în mod stupid, pe o un drum drept, fără denivelări, toate victimele fiind nevinovate. Mărturii ale tragediilor din dreptul Monumentului Miresei stau crucile amplasate de-o parte şi de alta a drumului. Convinşi că zona este stăpânită de duhuri rele, cel puţin 10 preoţi din Protoieria Găeşti, sub coordonarea protopopului Adrian Constantin, au oficiat o slujbă de sfinţire în toamna anului trecut. Administraţia locală a comunei Dragodana s-a gândit că singura soluţie de a alunga blestemul este să reabiliteze monumentul, pentru că devenise o ruină. La 1936, lăcaşul Margaretei era o bijuterie arhitecturală, fiind construit de meseriaşi italieni, cu piatră de Albeşti. Acum, a fost transformat într-un loc de rugăciune pentru trecători. S-au gândit oamenii bisericii că Troiţa Miresei trebuie să înceteze să mai fie un altar al suferinţei şi al jertfei şi să devină un loc plăcut lui Dumnezeu. Primăria Dragodana a cheltuit 10.000 de lei pentru întreaga reabilitare, inclusiv pictura. Meşterii au lucrat sub atenta supraveghere a preotului Marius Ilie de la Parohia Cuparu. Duminică, 30 mai, la ora 12.00 a fost sfinţită troiţa, la eveniment participând foarte mulţi preoţi, oficialităţi locale, dar şi localnici. Invitatul special a fost Marian Diniţoiu, preotul care slujeşte la Biserica Miresei de pe Dealul Flămânda din Câmpulung. Reamintim cititorilor noştri că în incinta acestui lăcaş de cult de o frumuseţe deosebită, construit de Gheorghe Ştefănescu (tatăl miresei moarte), este îngropat trupul Margaretei, iar legăturile simbolice dintre cele două monumente sunt de necontestat.

Mariana IONESCU

Citește articolul
Spune-ți părerea

You must be logged in to post a comment Login

Adaugă un comentariu

Evenimente

VESTE EXTREM DE TRISTĂ: A încetat din viaţă profesoara Marcela Pascalache! MESAJUL COLEGILOR!

Articol scris de

Cu profund regret și tristețe, colectivul de cadre didactice al Colegiului Național “Vladimir Streinu” Găești, anunță trecere printre îngeri a colegei Marcela Pascalache, profesor de matematică al acestei instituții din anul 1990.

Greu încercați de această pierdere neașteptată, profesori și elevi, ne oprim o clipă din drumul nostru, pentru a-i mulțumi unuia dintre oamenii care de-a lungul carierei a dovedit seriozitate, demnitate, verticalitate și rigurozitate, fiind un model pentru colegi și generațiile pe care le-a îndrumat, fără a renunța vreo clipă la principiile care i-au ghidat existența.

Conștienți că în asemenea situații cuvintele nu pot spune decât foarte puțin, îndreptăm cele mai sincere gânduri  de pe care poate nu am reușit să le împărtășim acestei colege, rugându-ne ca  drumul pe care l-a ales  prea devreme să îi fie călăuzit de îngeri, iar Dumnezeu să o odihnească în pace.

Condoleanțe familiei îndurerate, apropiaților și celor care au prețuit-o!

Citește articolul

Evenimente

DECAPITAT: Auraş Socoteanu nu mai este candidatul PSD pentru Primăria Găeşti! SURSE ÎN EXCLUSIVITATE!

Articol scris de

Anunţat drept candidatul PSD pentru Primăria Găeşti, în martie, prin presa de casă, Aurelian Socoteanu se pare că a ieşit definitiv din cărţi, cu doar câteva luni înainte de alegerile locale. Potrivit unor surse demne de încredere de la nivel judeţean, fostul penelist şi fostul membru al ALDE, trecut recent în tabăra social-democraţilor, nu mai este o opţiune pentru candidatura la cea mai importantă demnitate publică din oraş.

Decizia s-ar fi luat după ce s-a constatat  că Socoteanu nu reuşeşte să atragă electorat şi nici să convingă activul de partid găeştean, scorul său fiind unul foarte mic în sondajele interne realizate.

Rămâne de văzut cine va fi adevăratul candidat al social-democraţilor găeşteni. La bursa zvonurilor, sunt vehiculate nume de forţă, însă nu vom face deocamdată speculaţii.

 

 

 

Citește articolul