Contactează-ne pe

Pesedistul Vali Tincu, escroc de talie naţională

Publicat în data de

- 1.565 vizualizări


Vali Tincu sau Vali Barmanu’, cunoscut găeştenilor pentru activismul şi excesul de zel în campaniile electorale ale PSD, a fost arestat de procurorii DIICOT Piteşti. Potrivit autorităţilor, acesta era unul dintre capii unei reţele de tip mafiot, care a prejudiciat statul român cu peste 3,5 milioane de euro. Iată care era procedura clanului: Încă din anul 2007, la iniţiativa lui Vali Tincu, Costache Cojocaru şi Ioan Predica, învinuitul Culicigno Pasquale, cetăţean italian, prelua prin cesiune societăţi comerciale cu diferite creanţe către alţi creditori, în schimbul unor sume de bani sau bunuri, folosind o identitate falsă, ca să nu poată fi identificaţi şi traşi la răspundere de către autorităţile române pentru faptele săvârşite. Nu mai puţin de 46 societăţi comerciale din toată ţara, care înregistrau debite către bugetul de stat, au fost preluate, prejudiciul total cauzat fiind de aproximativ 3,5 milioane de euro. Datornicii către stat plăteau escrocilor câteva sute de milioane, iar aceştia revindeau societăţile în termene record, către „fantome”. Procurorii DIICOT Piteşti au efectuat percheziţii şi la locuinţa lui Tincu, din Petreşti. În urma audierilor, oamenii legii au făcut instanţei propunerea de arestare preventivă pentru aproape toţi membrii reţelei. Tincu este la răcoare pentru 29 de zile, pentru că este chiar unul dintre capii structurii. Acest individ a candidat pentru Primăria Petreşti, în anul 2008, fiind nominalizat de PSD Dâmboviţa. Era dispus să bage bani serioşi în politică având, se pare, un singur scop: să fraierească statul român. Din fericire pentru petreşteni, a obţinut sub 20%. Reamintim găeştrenilor că în noaptea de 6 decembrie 2009, când Mircea Geoană a fost declarat câştigător al alegerilor prezindenţiale de către sondaje, acest Vali Tincu a făcut legea atât în Petreşti, cât şi în Găeşti. În oraşul nostru a venit cu goarne pe maşini şi cu o sumedenie de petarde şi de artificii, cărora le-a dat foc pe centru, oprind circulaţia abuziv şi tulburând grav liniştea şi ordinea publică. La vremea respectivă, spera probabil că nu va răspunde niciodată pentru faptele sale şi că ulciorul îi va merge mult şi bine la apă.

Mariana IONESCU
Publicitate
Loading...
Spune-ți părerea

You must be logged in to post a comment Login

Adaugă un comentariu

Evenimente

Video!CENTURA, PASARELA ŞI REFACEREA INFRASTRUCTURII ÎN CENTRUL GĂEŞTIULUI: „Am atins apogeul mandatului meu de primar!”

Articol scris de

„Dragi prieteni, astăzi, am atins apogeul mandatului meu de primar!

S-au demarat, oficial, procedurile pentru construirea centurii ocolitoare a orașului Găeşti. Acest proiect extraordinar va fi finanțat cu fonduri europene.

Deasemenea, în vara acestui an va fi reabilitată în totalitate pasarela peste calea ferată și drumul național din centrul orașului nostru. Acesta se va lărgi pe 4 benzi de la trecerea de pietoni din fața Parcului Central până la Poliție, iar de la podul peste Rastoacă(La Liber) va fi extins drumul pe 3 benzi spre Complex!

În aproape 3 luni de guvernare #PNL, s-au rezolvat foarte multe proiecte ale orașului nostru.

Pe această cale vreau să mulțumesc domnului Ministru al Transporturilor, Lucian Bode si domnului președinte al #PNL Dâmbovița, Consilier de Stat, Guran Virgil, oameni care respectă cetățenii din orașul nostru.

Vă rugăm să realizați ce ar însemna pentru orașul Găeşti ca PNL să conducă și Consiliul Județean.

Mâine vă așteaptă noi surprize plăcute!

Vă rog să priviți filmarea de astăzi din cabinetul Ministrului Transporturilor”, a declarat primarul Găeştiului, Grigore Gheorghe.

Citește articolul

Evenimente

PROIECT DE UN MILION DE EURO! 15 noi săli de clasă pentru Şcoala “Radu cel Mare”

Articol scris de

“Mâine va începe licitația pentru proiectul ,,Reabilitare și modernizare infrastructură educațională Şcoala <<Radu cel Mare>>”, proiect finanțat prin PNDL, în valoare de 1milion de euro.

Se vor costrui 15 noi săli de clasă, urmând ca toți elevii să învețe de dimineață!”, a anuntat primarul Grigore Gheorghe in urma intalnirii pe care a avut-o astazi  la Ministerul Dezvoltării cu Directorul General-Adjunct, Alexandru Soare.

 

Citește articolul