Contactează-ne pe

Pesedistul Vali Tincu, escroc de talie naţională

Publicat în data de

- 1.579 vizualizări


Vali Tincu sau Vali Barmanu’, cunoscut găeştenilor pentru activismul şi excesul de zel în campaniile electorale ale PSD, a fost arestat de procurorii DIICOT Piteşti. Potrivit autorităţilor, acesta era unul dintre capii unei reţele de tip mafiot, care a prejudiciat statul român cu peste 3,5 milioane de euro. Iată care era procedura clanului: Încă din anul 2007, la iniţiativa lui Vali Tincu, Costache Cojocaru şi Ioan Predica, învinuitul Culicigno Pasquale, cetăţean italian, prelua prin cesiune societăţi comerciale cu diferite creanţe către alţi creditori, în schimbul unor sume de bani sau bunuri, folosind o identitate falsă, ca să nu poată fi identificaţi şi traşi la răspundere de către autorităţile române pentru faptele săvârşite. Nu mai puţin de 46 societăţi comerciale din toată ţara, care înregistrau debite către bugetul de stat, au fost preluate, prejudiciul total cauzat fiind de aproximativ 3,5 milioane de euro. Datornicii către stat plăteau escrocilor câteva sute de milioane, iar aceştia revindeau societăţile în termene record, către „fantome”. Procurorii DIICOT Piteşti au efectuat percheziţii şi la locuinţa lui Tincu, din Petreşti. În urma audierilor, oamenii legii au făcut instanţei propunerea de arestare preventivă pentru aproape toţi membrii reţelei. Tincu este la răcoare pentru 29 de zile, pentru că este chiar unul dintre capii structurii. Acest individ a candidat pentru Primăria Petreşti, în anul 2008, fiind nominalizat de PSD Dâmboviţa. Era dispus să bage bani serioşi în politică având, se pare, un singur scop: să fraierească statul român. Din fericire pentru petreşteni, a obţinut sub 20%. Reamintim găeştrenilor că în noaptea de 6 decembrie 2009, când Mircea Geoană a fost declarat câştigător al alegerilor prezindenţiale de către sondaje, acest Vali Tincu a făcut legea atât în Petreşti, cât şi în Găeşti. În oraşul nostru a venit cu goarne pe maşini şi cu o sumedenie de petarde şi de artificii, cărora le-a dat foc pe centru, oprind circulaţia abuziv şi tulburând grav liniştea şi ordinea publică. La vremea respectivă, spera probabil că nu va răspunde niciodată pentru faptele sale şi că ulciorul îi va merge mult şi bine la apă.

Mariana IONESCU

Citește articolul
Spune-ți părerea

You must be logged in to post a comment Login

Adaugă un comentariu

Evenimente

PRIMUL CAZ DE CORONAVIRUS ÎN PRODULEŞTI! Epidemia, tot mai aproape de Găeşti!

Articol scris de

O asistentă medicală în vârstă de 36 de ani, care lucrează la Bucureşti, la Matei Balş, a fost depistată pozitiv cu noul coronavirus. Femeia făcea naveta la locul de muncă, dar locuia efectiv, cu familia, în comuna dâmboviţeană.

Acum, DSP Dâmboviţa face ancheta epidemiologică, chiar dacă este contact de Bucureşti.

Informaţia despre acest nou caz de infectare cu CoVid-19 a fost făcută publică de către primarul comunei Produleşti, George Georgescu, într-o postare pe Facebook:

„Din nefericire, avem primul caz de coronavirus în comuna noastră. Este virba despre o asistentă medicală care lucrează într-un spital din București. Ca urmare a depistării pozitive cu virusul COVID-19 a unui cetățean cu domiciliul în comuna Produlești, vă informăm că situația este gestionată în totalitate de către DSP Dâmbovița (Direcția de Sănătate Publică Dâmbovița), dar și de autoritățile locale.
Acum, mai mult ca oricând, instituțiile trebuie lăsate să-și facă datoria. Primul lucru pe care-l vom face rapid: în jurul gospodăriei, vom acționa cu substanțe de dezinfecție din Registrul Național al Produselor Biocide, recomandabile în astfel de cazuri.
Primăria Comunei Produlești îndeamnă cetățenii comunei la calm și responsabilitate și la informare doar din surse credibile, oficiale. Orice modificare legată de situația sus menționată va fi adusă la cunoștință opiniei publice în timp util”.

Citește articolul

Noutăți

HOTĂRÂRE A COMITETULUI JUDEŢEAN PENTRU SITUAŢII DE URGENŢĂ DÂMBOVIŢA: Se recomandă purtarea măştii de protecţie în public! ALTE INFORMAŢII ŞI CIFRE OFICIALE, AICI!

Articol scris de

În ultimele 24 de ore, structurile de ordine și siguranță publică din județul Dâmbovița au desfășurat următoarele activități:

  • au fost constituite 114 de patrule ale Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița, dintre care 71 mixte cu Inspectoratul de Jandarmi Județean Dâmbovița “Mircea cel Bătrân”, care au acționat pentru verificarea respectării măsurii de izolare la domiciliu, în cadrul acțiunii fiind verificate 1200 de persoane;
  • în activitățile desfășurate, au fost angrenați 51 miliari și 128 de polițiști locali;
  • pentru nerespectarea restricțiilor de circulație au fost aplicate 163 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 386.800 lei;

Echipajele mixte formate din polițiști, jandarmi, polițiști locali și cadre ale MApN continuă activitățile pentru asigurarea unui climat optim de siguranță publică cât și pentru verificarea respectării măsurilor dispuse prin ordonanțele militare.

Astăzi, 08.04.2020, conform situației DSP Dâmbovița:

  • se află în izolare la domiciliu 750 persoane asimptomatice
  • se află în carantină 464 persoane
  • au ieșit din carantină 90 persoane

De la începutul pandemiei până în prezent, au ieșit din izolare la domiciliu 2816 persoane.

Precizăm că, în cursul zilei de astăzi a fost aprobată hotărârea CJSU nr. 15/08.04.2020, prin care se recomandă acoperirea feței (nas, gură) cu mască, inclusiv mască improvizată sau alte materiale de protecție, de unică folosință sau reutilizabile (eșarfe, fulare sau alte accesorii vestimentare), în timpul deplasării în afara locuinței sau a gospodăriei, a locuitorilor județului Dâmbovița, în vederea reducerii riscului epidemiologic de transmitere a noului coronavirus (SARS-CoV-2).

Totodată, conform hotărârii, recomandarea se aplică și la intrarea în toate spațiile publice, spațiile comerciale, instituții publice, agenți economici și entități care derulează activitate cu publicul, farmacii, piețe agroalimentare și mijloace de transport public.

De asemenea, au fost repartizate județului nostru alte materiale de protecție: 3240 combinezoane de protecție și 51000 măști de protecție chirurgicale care, în cursul acestei zile urmează a fi primite și distribuite prin ISU “Basarab I” Dâmbovița, unităților beneficiare.

În această perioadă, ISU ”Basarab I” Dâmbovița execută misiuni pentru: transportul persoanelor către locațiile stabilite pentru izolare/carantină, transportul persoanelor suspectate/confirmate a fi infectate cu COVID-19 la unități spitalicești, pentru spijinul DSP Dâmbovița în desfășurarea acțiunilor specifice, precum și acțiuni de decontaminare a tehnicii și personalului care a participat la misiunile de transport.

De la activarea Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției (la sediul ISU ”Basarab I” Dâmbovița) au fost înregistrate 459 de apeluri la numărul de telefon mobil pus la dispoziție pentru persoane aflate în izolare/carantină sau șoferi de autocamioane transport marfă (TIR). Aceste apeluri sunt preluate de personalul din cadrul centrului, iar cererile solicitanților sunt rezolvate pe loc, dacă se solicită informații sau sunt redirecționate către autoritățile competente dacă se solicită bunuri sau servicii, în funcție de caz.

Alte date de interes public și măsuri adoptate la nivel județean vor fi aduse la cunoștința publicului în cel mai scurt timp.

 

 

 

CENTRUL JUDEȚEAN

DE COMUNICARE ȘI INFORMARE PUBLICĂ

AL JUDEȚULUI DÂMBOVIȚA

Citește articolul