Contactează-ne pe

Zvonuri urât mirositoare ies de sub cupola aurită a fabricii de frigidere

Publicat în data de

- 1.495 vizualizări

Să fi umblat ARCTIC cu fofârlica?!

Conducerea companiei nu a vrut să treacă testul sincerităţii

Asupra fabricii de frigidere planează suspiciunea că ar fi tras o „ţeapă” statului român de aproape 17 miliarde lei vechi

De peste 3 săptămâni aşteptăm răspunsuri la un set de întrebări care ne-au fost sugerate de salariaţi


Deşi se autoproclamă transparentă şi responsabilă, conducerea companiei ARCTIC nu vrea să răspundă la întrebări! În ultima perioadă, am primit foarte multe informaţii referitoare la rezultatele controalelor efectuate de instituţiile statului pentru perioada iulie 2007 – noiembrie 2008 şi am încercat să le verificăm, prin solicitarea unor puncte de vedere oficiale. Potrivit datelor noastre, se estimează o prejudiciere a bugetului de stat de aproape 17 miliarde lei vechi (1.698.544 lei), prin necalcularea şi nevirarea de impozit pe profit şi de TVA. În poveste s-ar părea că este implicată şi societatea SC ADA METAL INTERNATIONAL SRL, cea care ar fi cumpărat tablă de la ARCTIC, sub preţul cu care aceasta îl achiziţiona, deschizând astfel „portiţe” pe lângă lege. Potrivit surselor noastre, există dosare voluminoase la Parchet, care vor merge către ANAF, pentru finalizarea cercetărilor. Depinde de instituţiile statului de la Bucureşti dacă la Găeşti se va realiza sau nu un control mult mai amplu (pentru noiembrie 2008 – decembrie 2009), întrucât ARCTIC este mare contribuabil. Un alt aspect care a intrat sub lupa autorităţilor este programul informatic, pentru care se pare că nu s-a putut prezenta o licenţă de utilizare, declarându-se că societatea foloseşte un sistem de operare în baza unei licenţe din partea companiei-mamă.

Monica Iavorschi ne abureşte cu texte de adormit copiii

Directorul general al ARCTIC, Monica Iavorschi, ne-a transmis, în data de 15 februarie, o scrisorică:

„Stimată Doamnă,

Am remarcat interesul dumneavoastră în ceea ce priveşte compania Arctic, în urma apariţiei articolelor care au ca subiect activitatea companiei noastre, apărute in datele de 31 ianuarie şi 6 februarie anul curent.
Vă informez ca vă stau la dispoziţie cu o poziţie oficială a companiei Arctic, în cazul in care aveţi întrebări sau nelămuriri, pentru a le putea oferi cititorilor dumneavoastră o înţelegere cât mai obiectivă asupra subiectelor abordate în materialele redactate de către dumneavoastră.
Vă asigur de faptul că Arctic este o companie transparentă şi responsabilă, în permanenţă preocupată de angajaţii săi, de oferirea celor mai bune condiţii de muncă şi de respectarea tuturor drepturilor acestora.

Cu respect,

Monica Iavorschi,

Director General Arctic”

În afară de faptul că este prost scrisă, această epistolă, care se vrea un produs de relaţii publice pe care compania mai dă şi bani, conţine nişte subtilităţi care au încercat să ne insulte inteligenţa. Primul paragraf este o dovadă clară de aroganţă, pe care nu o tolerăm, întrucât „Cronica Găeştiului” chiar nu are nici un interes „în ceea ce priveşte compania ARCTIC”. Subiectul materialelor noastre nu avea de-a face cu „activitatea” societăţii, ci cu tratamentul discreţionar, discriminatoriu şi nelegal aplicat salariaţilor. Oamenii n-au mai avut încredere în sindicate, pe care le considerau aservite, şi s-au adresat ziarului local. Monica Iavorschi ne „informează” că ne stă la dispoziţie cu puncte de vedere oficiale, dar uită să ne dea şi datele de contact. Bineînţeles că am avut întrebări, de data aceasta „în ceea ce priveşte activitatea ARCTIC”, pe care le-am transmis pe e-mail unei doamne sau domnişoare care se ocupă de comunicare. Iată că au trecut trei săptămâni şi nici până acum nu ni s-a răspuns. Nici măcar la telefon. Ca atare, unde este transparenţa clamată?

De ce tace ARCTIC?

La câteva zile după primirea epistolei pe e-mail, am adresat un set de întrebări doamnei Monica Iavorschi. Menţionăm că toate aceste nelămuriri provin din scrisorile primite de la oameni, angajaţi ai ARCTIC, care vor să ştie adevărul, pentru că acolo lucrează şi au dreptul să înţeleagă dacă într-adevăr „ARCTIC este în permanenţă preocupată de angajaţii săi, de oferirea celor mai bune condiţii de muncă şi de respectarea tuturor drepturilor acestora”. De asemenea, precizăm că nu reprezintă adevăruri absolute, ci aspecte despre care se vorbeşte tot mai des şi care, din punctul nostru de vedere, ar fi trebuit lămurite cu profesionalism şi tact. Credem că am fi făcut un real serviciu companiei găeştene, nelăsând pradă speculaţiilor astfel de informaţii. Iată setul de întrebări la care nu ni se răspunde de mai bine de 3 săptămâni.
„1. Există vreo legătură între compania ARCTIC şi firma ADA METAL INTERNATIONAL (acţionariat comun, relaţii comerciale etc.)?
2. Este adevărat că la Poliţia Găeşti există un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de lipsuri din inventarul societăţii (400 de aparate furate), evaziune fiscală şi fals în actele de transport a mărfii?
3. Este adevărat că Garda Financiara a efectuat controale şi deja s-a constatat o prejudiciere a statului român de aproximativ 17 miliarde lei vechi? Potrivit informaţiilor noastre, ilegalităţile s-ar fi desfăşurat prin intermediul societăţii SC ADA METAL INTERNATIONAL.
4. Este adevărat ca politica de personal a ARCTIC prevede angajări numai pe perioadă determinată (1 – 3 luni) a persoanelor şomere, cu slabe şanse de prelungire a contractului? Există acuzaţii, de asemenea, ca femeilor aflate în concediu de creştere a copilului li s-a încheiat contractul înainte de a termina perioada de 2 ani prevăzută de lege.
5. Fostul director al ARCTIC şi fostul senator Traian Novolan primeşte, încă de când Arcelik a achiziţionat fabrica de frigidere, o sumă lunară de aproximativ 5000 de euro? Şi daca da, ce îl îndreptăţeşte pe fostul manager să încaseze această sumă?”

Şi întrucât pe noi chiar nu ne mai interesează poziţia ARCTIC, pentru că acum suntem în posesia răspunsurilor, sperăm ca măcar comunicarea internă să se desfăşoare după principii sănătoase şi responsabile, iar angajaţii să-şi recapete încrederea în şefii lor şi în politicile pe care aceştia le promovează.

Mariana IONESCU
Publicitate
Loading...
Spune-ți părerea

You must be logged in to post a comment Login

Adaugă un comentariu

Noutăți

Iniţiativă extraordinară a unui medic de familie din Găeşti: „LUĂM LEGĂTURA CU MEDICII SPECIALIŞTI ŞI VĂ TRIMITEM REŢETELE ÎN FARMACII!”

Articol scris de

Pentru a nu mai plimba pe drumuri pacienţii cu afecţiuni grave, în această perioadă de criză, medicul de familie Steluţa Tudor a luat o iniţiativă extraordinară. Ea îşi anunţă toţi pacienţii să o contacteze pentru a lua legătura cu doctorii lor specialişti şi pentru a rezolva online problema reţetelor compensate şi gratuite. Prima situaţie rezolvată este cea a bolnavilor de diabet, dependenţi de insulină, care nu mai au nevoie să plece la Târgovişte:

„Astazi am luat legatura cu doamnele doctor de la cabinetul de DIABET de la Spitalul Judetean de Urgenta Tirgoviste pentru a primi retetele de insulina on-line.
Intentionez sa deschid aceeasi colaborare cu toti medicii de la care dumneavostra, pacientii nostri, aveti nevoie de retete in aceasta perioada.
Deci, daca aveti de ridicat retete compensate/ gratuite de la noi sau de la alti medici, din ambulatoriul de specialitate, nu ezitati sa ne contactati. Va putem ajuta sa va dam reteta sau sa v-o trimitem in farmacia dumneavoastra preferata.
Sa ne ajute Dumnezeu pe toti sa trecem cu bine, cu totii, uniti, prin aceasta perioada dificila!”, a scris, pe Facebook, dr. Steluţa Tudor, medic de familie.

Citește articolul

Noutăți

Compania de Apă: ACTIVITATEA DE LUCRU CU PUBLICUL RĂMÂNE SUSPENDATĂ! Uite cum puteţi să vă rezolvaţi problemele!

Articol scris de

„În contextul Stării de Urgenţă decretate pe teritoriul Romaniei şi măsurile luate prin Ordonanţele Militare la nivel naţional, Compania de Apă Târgovişte Dâmboviţa SA, cu sediul în Bd. I. C. Bratianu, nr.50, Târgovişte, pentru a limita efectele pandemiei cu COVID-19, prelungeşte perioada de suspendare a activităţii directe de lucru cu publicul, începând cu data de 01.04.2020 şi până în data de 16.04.2020, măsura fiind decisă cu posibilitatea prelungirii.

Pentru informaţii necesare, vă rugăm să folosiţi următoarele căi de comunicare:

  • Telefonic:
  • 0800800168 (gratuit)
  • 0245/631824
  • 0245/614403
  • Prin e-mail:
  • secretariat@catd.ro
  • Site-ul oficial catd.ro;
  • Pagina oficială de facebook a CATD: Compania de Apă Târgovişte Dâmboviţa.

Accesul clienţilor este permis doar în caz de urgenţă şi în situaţia în care problema nu poate fi soluţionata prin canalele de comunicare enumerate mai sus”, se arată într-un comunicat al Companiei de Apă Târgovişte – Dâmboviţa.

 

 

Citește articolul
Publicitate
--------------------------------------------
--------------------------------------------
--------------------------------------------
-------------------------------------------
--------------------------------------------
--------------------------------------------