Contactează-ne pe

Începe războiul în Vaideiasca?

Publicat în data de

- 657 vizualizări

Cine vrea capul „Bătrânei Doamne”?

Cabinetul deputatului Iulian Vladu a fost luat cu asalt sâmbătă, 13 martie, de zeci de oameni furioşi, după ce informaţia că „Bătrâna Doamnă”, adică Şcoala „Dumitru Apostol” va fi închisă a devenit publică. Părinţii sunt revoltaţi la ideea că prima instituţie de învăţământ din oraş a căzut pradă reorganizării şi că elevii vor fi cu toţii mutaţi la Şcoala nr. 1. „Revoluţia a început la Timişoara, iar războiul va porni din Vaideeasca. Lăsaţi-ne şcoala, lăsaţi-ne profesorii!”, strigau aceştia. Deputatul Vladu le-a explicat că administraţia locală şi Inspectoratul Şcolar Dâmboviţa au competenţa să rezolve o astfel de problemă, în funcţie de analiza numărului de elevi şi a situaţiei investiţiilor şi, după ce i-a ascultat cu atenţie, le-a propus o nouă întâlnire, pentru data de 15 martie, la ora 16.00. Spiritele s-au încins în Vaideiasca şi din cauza unor zvonuri care au circulat în zonă, potrivit cărora o persoană importantă ar dori clădirea, pentru a o transforma în depozit angro. Ce nu li s-a spus oamenilor însă este că imobilul care se reorganizează va rămâne Ministerului Educaţiei şi nu poate fi înstrăinat. La Şcoala cu clasele I – VIII nr. 2 „Dumitru Apostol” învaţă 104 copii, media fiind de 13 elevi într-o clasă. Sunt şi clase cu 7 copii, cu 10 sau cu 13, iar normele Ministerului Educaţiei prevăd un număr de 25 de elevi/clasă, întrucât finanţarea va veni după elev.

În plus, „Bătrâna Doamnă” nu a beneficiat de investiţii semnificative în ultimii ani, nu s-a întocmit niciun proiect de reabilitare, iar costurile sunt foarte mari şi deocamdată soluţia mutării elevilor şi a profesorilor pare cea mai rezonabilă, din punct de vedere al raţionalizării cheltuielilor, dar nu şi din punct de vedere simbolic şi al tradiţiei. O altă explicaţie, care nu a ajuns şi la cetăţenii supăraţi, este că educatoarele îi sfătuiesc pe părinţi să nu-şi înscrie copiii la Şcoala nr. 2 şi le bagă în cap că nu ar fi calitate în privinţa actului educaţional. Nimic mai fals, pentru că elevii de aici au intrat întotdeauna primii la Colegiul Naţional „Vladimir Streinu” şi s-au remarcat la olimpiade. Dacă autorităţile locale şi judeţene nu vor ceda presiunii părinţilor şi se va ajunge la această reorganizare, le sugerăm să pună la punct, la modul serios, sistemul de pază şi protecţie a copiilor la Şcoala nr. 1, pentru că, din informaţiile noastre, este cea mai expusă instituţie de învăţământ din oraş, pe acolo se perindă personaje dubioase, indivizi de etnie romă şi periclitează activitatea dascălilor şi a copiilor.

Mariana IONESCU

Publicitate
Loading...
Spune-ți părerea

You must be logged in to post a comment Login

Adaugă un comentariu

Evenimente

„E genial!” GĂEȘTEANUL VLAD ȘCHIOPU A ȘOCAT JURIUL DE LA iUMOR CU MOMENTUL SĂU DE FERICIRE!

Articol scris de

Are 16 ani, învață la Colegiul Național „Vladimir Streinu” și are, cel mai probabil, un viitor strălucitor în informatică. Aseară însă a făcut furori la emisiunea iUmor difuzată de Antena 1 cu o coregrafie personală care i-a uimit pe Mihai Bendeac și Delia. Timp de câteva minute, Vlad s-a mișcat în ritmul său, absolut fascinant, nebunesc și interesant, in același timp.
Dezinvolt, simpatic și foarte inteligent, adolescentul le-a spus juratilor de la iUmor ca a venit la emisiune la îndemnul colegilor si ca dansul îi apartine.
„Nu a venit cu un număr de comedie, nu a venit cu un număr de dans, a venit cu un număr de fericire. Poți să crezi așa ceva? De asumare totală. L-am filmat”, a precizat Mihai Bendeac, entuziasmat de prestația gaesteanului.

Delia și-a scos imediat telefonul și a început si ea să-l filmeze: „Niște mișcări pe care nu le-am văzut niciodată, nicăieri. Este magnific!”.

 
La finalul discuției cu juriul, puștiul a oferit un alt moment memorabil și care i-a demonstrat, încă o dată, inteligența.
„Incheie cu un lucru memorabil, spune-ne ceva ce ai vrea tu să știe oamenii de acasă, nekegat de umor, nelegat de muzică, nelegat de emisiuni. Cel mai important mesaj pe care nu ai avut niciodată ocazia sa-l faci public”, a incercat Cheloo să-l incuie.
Replica a venit, absolut geniala: „Nașul meu are doi pisoi. Se numesc Măgărușul și Bibi”.

 

Citește articolul

Noutăți

VIDEO!PRIMARUL GRIGORE GHEORGHE, EXERCIŢIU DE TRANSPARENŢĂ! Totul despre bugetul anului 2020

Articol scris de

Dragi gaesteni,                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                               

In data de 19 februarie, a avut loc sedinta Consiliului Local, care a avut pe ordinea de zi bugetul orasului Gaesti pe anul 2020. Sedinta a durat doar cateva minute, din urmatoarele considerente. Bugetul s-a aflat in dezbatere publica timp de 20 de zile, iar cetatenii au transmis numeroase sugestii, care au fost luate in calcul in cadrul proiectului final.

Totodata, cu o seara inainte de vot, timp de 3 ore, bugetul a fost dezbatut in cadrul comisiilor de specialitate. Consilierii opozitiei, PSD si ALDE, nu au facut niciun fel de amendament, nu au venit cu nicio propunere si cu nicio sugestie, concluzia fiind ca – la votul final – bugetul a intrat in forma propusa si aprobata de comisii.

Bugetul orasului nu reprezinta nici motiv de circ, nici de campanie electorala, ci este cel mai important instrument cu ajutorul caruia realizam proiectele pentru comunitatea locala. Demagogia se poarta pe unele retele de socializare ale asa-zisilor adversari politici. Noi avem insa treaba, pentru ca si anul acesta avem foarte multe de realizat.

Cred ca performanta se face cu seriozitate, implicare si munca, si nu cu isterie, fanatism si ura dusa la extrem, asa cum – din pacate – observ din comportamentul unora dintre colegii din opozitie.

Asa cum am precizat, si in acest an avem foarte multe investitii in sanatate, invatamant, cultura, sport, social si infrastructura.

Stimati gaesteni,

Unele dintre marile realizari ale acestui an sunt cele in infrastructura. In urma demersurilor repetate, serioase si sustenabile ale administratiei locale, in luna mai a acestui an incep lucrarile de reabilitare totala a Pasarelei peste calea ferata, proiect in valoare de 9 milioane lei, finantat prin CNAIR.

Asa cum v-am informat deja, am demarat procedurile pentru centura ocolitoare si au fost alocate de catre CNAIR sumele necesare pentru intocmirea proiectului de fezabilitate.

In centrul orasului, de la Complex, Drumul National 7 Bucuresti – Pitesti va fi largit pe 4 benzi pana in dreptul Politiei si DN 61, spre Autostrada, de la Complex la Liber, va fi largit pe 3 benzi si semaforizat. Aceste lucrari vor fluidiza traficul intens din centrul orasului.

O veste de ultim moment este ca vom reabilita in totalitate Piata „Sf. Ilie”, pentru a o aduce la cele mai inalte standarde ale momentului. Proiectul este finantat prin CNI.

Dragi gaesteni,

Este pentru al 14-lea an consecutiv de cand consilierii PSD nu au votat bugetul orasului si pentru al 4-lea an consecutiv de cand consilierii ALDE se opun proiectelor dumneavoastra.

Sunt foarte vocali si critici, ajung chiar sa ma jigneasca personal, insa – de cand sunt primar – nu am vazut din partea lor nici macar un proiect care sa duca la dezvoltarea orasului. Legea le permite sa aiba initiative. Vin doar sa-si incaseze indemnizatiile si sa faca circ pe retelele de socializare, unde au ajuns la un limbaj imposibil de suportat si care arata nivelul lor de inteligenta, pregatire si bun simt.

Dragi prieteni,

Nu as fi facut aceste sublinieri daca nu era foarte important sa intelegeti ca am nevoie in continuare de majoritatea PNL in Consiliul Local. Cu ajutorul acestei echipe de 9 consilieri, carora le multumesc, am reusit sa realizez toate proiectele pe care vi le-am prezentat si care au transformat Gaestiul intr-un oras pe care nici nu ni-l imaginam acum cativa ani. Performanta se face in echipa si am convingerea ca si in anii care vin vom reusi sa ducem la bun sfarsit tot ceea ce ne propunem impreuna cu dumneavoastra, pentru dezvoltarea Gaestiului.

Nota redactiei> Pentru vizionarea tuturor investitiilor si sumele alocate din bugetul local, urmariti materialul video de mai sus.

 

 

 

 

 

 

 

 

Citește articolul