Contactează-ne pe

Începe războiul în Vaideiasca?

- 642 vizualizări

Cine vrea capul „Bătrânei Doamne”?

Cabinetul deputatului Iulian Vladu a fost luat cu asalt sâmbătă, 13 martie, de zeci de oameni furioşi, după ce informaţia că „Bătrâna Doamnă”, adică Şcoala „Dumitru Apostol” va fi închisă a devenit publică. Părinţii sunt revoltaţi la ideea că prima instituţie de învăţământ din oraş a căzut pradă reorganizării şi că elevii vor fi cu toţii mutaţi la Şcoala nr. 1. „Revoluţia a început la Timişoara, iar războiul va porni din Vaideeasca. Lăsaţi-ne şcoala, lăsaţi-ne profesorii!”, strigau aceştia. Deputatul Vladu le-a explicat că administraţia locală şi Inspectoratul Şcolar Dâmboviţa au competenţa să rezolve o astfel de problemă, în funcţie de analiza numărului de elevi şi a situaţiei investiţiilor şi, după ce i-a ascultat cu atenţie, le-a propus o nouă întâlnire, pentru data de 15 martie, la ora 16.00. Spiritele s-au încins în Vaideiasca şi din cauza unor zvonuri care au circulat în zonă, potrivit cărora o persoană importantă ar dori clădirea, pentru a o transforma în depozit angro. Ce nu li s-a spus oamenilor însă este că imobilul care se reorganizează va rămâne Ministerului Educaţiei şi nu poate fi înstrăinat. La Şcoala cu clasele I – VIII nr. 2 „Dumitru Apostol” învaţă 104 copii, media fiind de 13 elevi într-o clasă. Sunt şi clase cu 7 copii, cu 10 sau cu 13, iar normele Ministerului Educaţiei prevăd un număr de 25 de elevi/clasă, întrucât finanţarea va veni după elev.

În plus, „Bătrâna Doamnă” nu a beneficiat de investiţii semnificative în ultimii ani, nu s-a întocmit niciun proiect de reabilitare, iar costurile sunt foarte mari şi deocamdată soluţia mutării elevilor şi a profesorilor pare cea mai rezonabilă, din punct de vedere al raţionalizării cheltuielilor, dar nu şi din punct de vedere simbolic şi al tradiţiei. O altă explicaţie, care nu a ajuns şi la cetăţenii supăraţi, este că educatoarele îi sfătuiesc pe părinţi să nu-şi înscrie copiii la Şcoala nr. 2 şi le bagă în cap că nu ar fi calitate în privinţa actului educaţional. Nimic mai fals, pentru că elevii de aici au intrat întotdeauna primii la Colegiul Naţional „Vladimir Streinu” şi s-au remarcat la olimpiade. Dacă autorităţile locale şi judeţene nu vor ceda presiunii părinţilor şi se va ajunge la această reorganizare, le sugerăm să pună la punct, la modul serios, sistemul de pază şi protecţie a copiilor la Şcoala nr. 1, pentru că, din informaţiile noastre, este cea mai expusă instituţie de învăţământ din oraş, pe acolo se perindă personaje dubioase, indivizi de etnie romă şi periclitează activitatea dascălilor şi a copiilor.

Mariana IONESCU

Publicitate
Spune-ți părerea

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Evenimente

Crimă oribila la Gura Suţii! TATĂL ȘI-A ÎNJUNGHIAT FIUL ÎN INIMĂ!

Articol scris de

Un tânăr in vârstă de 30 de ani, din Gura Sutii, a avut un sfârșit cumplit. El a pierit duminică după-amiază, după ce a fost injunghiat de propriul tată, in varsta de 61 de ani. Intre cei doi a izbucnit un conflict violent, pe fondul consumului de alcool. Tatăl criminal a incercat, in prima fază, sa minta autoritățile, spunând ca fiul său s-a împiedicat și a căzut în cuțit. Polițiștii și procurorii fac acum cercetări, pentru a stabili cum s-a petrecut nenorocirea.

 

 

 

Citește articolul

Educație și cultură

Trofeul Sectiunii Folk- grupuri al Festivalului „Capitala Muzicală” Sibiu a ajuns la Gaesti! GRUPUL NEW GENERATION AL CASEI DE CULTURA, PERFORMANTA LA UNUL DINTRE CELE MAI TITRATE CONCURSURI DE INTERPRETARE!

Articol scris de

Unii dintre cei mai talentati gaesteni, membri ai formatiilor New Generation si Ritmic ale Casei de Cultura, s-au remarcat la Festivalul „Capitala Muzicala”, care s-a desfasurat la Sibiu, la acest sfarsit de saptamana. Copiii pregatiti de Mariana Ionescu, Orton (Simion Alin Cezar) si Catalin Dragomir au obtinut premii la toate sectiunile la care s-au inscris.

Un juriu titrat, din care au facut parte Horia Moculescu, Mihai Alexandru sau Zoe Alecu, a avut o misiune imposibila: sa departajeze unele dintre cele mai bune voci de copii si adolescenti din Romania.

Veniti din toata tara, de la scoli de canto si muzica, talentatii copii si adolescenti s-au luptat pentru trofeele si premiile puse in joc la sectiunile si categoriile de muzica clasica, populara sau usoara.

Solistii gaesteni se intorc acasa cu urmatoarele premii: Grupul New Generation (instructori Mariana Ionescu si Orton), din care fac parte Mariana Stefan, Lavinia Nae, Denisa Stoica si Alexandru Popescu- Trofeul Sectiunii Grupuri Folk. Gabriel Florea (instructor Catalin Dragomir) – premiul al 2-lea la Sectiunea Muzica Populara, categoria 13-14  ani. Nicoleta Stoica (instructor Cătălin Dragomir) – mentiune la Sectiunea Muzica Populara, categoria10-11 ani.

Mariana Stefan (instructori Mariana Ionescu si Orton) – mentiune la Sectiunea Muzica Usoara, categoria16/18 ani, Lavinia Nae (instructori Mariana Ionescu si Orton) – premiul special la Sectiunea Muzica usoara, caregoria14- 15 ani.

Citește articolul

Evenimente

O casă din Corbii Mari, cuprinsă de flăcări. INCENDIUL S-A EXTINS LA ALTE DOUĂ IMOBILE

Articol scris de

Pompierii intervin cu cinci autospeciale  (de la Garda Potlogi, Detasamentul Titu  si SVSU Corbii Mari) pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o casă din comuna Corbii Mari, flăcările extinzându-se la alte două locuinţe, potrivit Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.

În momentul de față incendiul este localizat și se lucrează pentru lichidare. Nu s-au inregistrat victime.

Citește articolul

© Copyright 2011-2019. Toate drepturile rezervate!

Visitor Counter CAA Design - Web Design