Contactează-ne pe

Portarul naţionalei de handbal Mihai Popescu a câştigat pariul cu tatăl său!

Publicat în data de

- 619 vizualizăriÎn copilărie, la un meci important, actualul goal-keeper al României a primit o palmă de la părintele său şi provocarea: „DOVEDEŞTE CĂ EŞTI CEL MAI BUN!”

La câţiva ani distanţă, Mihai a dovedit, iar fostul handbalist Marian Popescu trăieşte fiecare secundă din meciurile fiului său

Găeşteanul Mihai Popescu, portarul echipei României de handbal, a fost cel mai bun jucător de la calificarea în play-off-ul Campionatului Mondial care a avut loc în Finlanda. Cu Popescu în poartă, am bătut Marea Britanie (36 – 27), Finlanda (32 – 23) şi Bosnia Herţegovina (29 – 26). În ultimul meci, Mihai a uimit întreaga lume, salvând 17 goluri gata făcute. Despre goal-keeper-ul echipei naţionale de handbal, presa naţională, dar şi internaţională au vorbit la superlativ: „Galacticul”, „Fantasticul”, „Titanul”, „Eroul”, „Îngerul păzitor”, „cel mai bun om de pe teren” etc. Cum să nu fim mândri noi, găeştenii, cum să nu ne bucurăm de fiecare victorie, când acest tânăr minunat s-a format ca om şi sportiv în oraşul nostru? Talentul său a fost cultivat iniţial de Mircea Gheorghe, dar şi de tatăl său, fostul handbalist Marian Popescu, ambii înţelegând că băiatul are un viitor strălucit în acest minunat sport. Ne aducem aminte cu emoţie cât de serios era când juca la ligile de copii, în campionatul judeţean şi interjudeţean. La unul dintre meciuri, la Sala Sporturilor din Târgovişte, când Mihai nu se concentra şi primea goluri relativ uşor, tatăl său a intrat pe teren şi i-a tras o palmă, de faţă cu toată lumea: „Eşti cel mai bun sau nu?”, i-a reproşat acesta. „Trezeşte-te, că vii pe jos la Găeşti!”. Din acel moment, Mihai a închis poarta, iar echipa de juniori a oraşului nostru a câştigat toate meciurile. Acum, Popescu închide poarta României şi a dovedit că este cel mai bun. L-am sunat pe Mihai să-l felicităm, spunându-i că îl susţinem de fiecare dată când joacă. L-am întrebat ce înseamnă, pentru el, marea performanţă. „Dăruire, efort, multă muncă şi în special multe sacrificii. Sper să fiu sănătos şi să vă bucur cu performanţe mult mai mari”, ne-a spus sportivul, apoi ne-a mărturisit că anul acesta va deveni tătic. Popescu este ofertat de mari echipe din Europa, dar până în vară nu va pleca niciunde. Acum, joacă în continuare la HCM Constanţa şi se pregăteşte intens şi cu echipa naţională pentru barajul de calificare care este programat pe 12 – 13 iunie (prima manşă) şi 19 – 20 iunie 2010 (a doua manşă). Îi urăm succes şi suntem siguri că vom avea din ce în ce mai multe motive să fim mândri de performanţele sale.

Mariana IONESCU
Publicitate
Loading...
Spune-ți părerea

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Noutăți

Carambol la Picior de Munte! UN TIR A PROVOCAT HAOS PE ȘOSEA!

Articol scris de

Un șofer de tir putea provoca o adevărată nenorocire pe DN72, in localitatea Picior de Munte. Acesta nu a fost atent cand masina din fata sa a schimbat direcția de mers si a intrat direct in ea. Din impact, autoturismul lovit a acrosat o alta masina.  Pompierii găeşteni au ajuns foarte  repede la faţa locului, dar din fericire, nu au fost victime in urma coliziunilor.

Citește articolul

Evenimente

NA, BELEA! I-a prins Poliţia pe stradă fără ITP valabil şi i-a lăsat pe jos!

Articol scris de

Acțiunea de prevenție desfășurată astăzi de către Poliția Rutieră din Titu a fost binevenită pentru siguranța cetățenilor, dar cu urmări nefericite pentru câțiva șoferi. În mai puțin de 15 minute au fost ridicate două taloane pentru că autoturismele nu aveau ITP valabil, așadar,șoferii s-au văzut nevoiți să înmâneze agenților de poliție plăcuțele de înmatriculare și să plece mai departe pe jos, având de plată și o amendă de 1305lei.

Astfel de acțiuni, în ciuda protestelor unei anumite categorii de șoferi, sunt benefice, întrucât în acest mod sunt depistați șoferii care circulă deși au suspendat dreptul de a conduce, ori mai grav, circulă sub influența băuturilor alcoolice. Tot astăzi s-a desfășurat acțiunea Rail Action Day- 24 Blue, ce a avut menirea de a a identifica eventualele probleme existente în ceea ce privește transportul de mărfuri și de persoane pe calea ferată.

În zona Titu au fost efectuate controale la un depozit de fier vechi pentru a se verifica dacă există materiale provenite de la calea ferată și au fost verificate transporturile de mărfuri periculoase. În această privință nu au fost descoperite probleme care să necesite acțiunea ulterioară a polițiștilor

Citește articolul

Educație și cultură

Concursuri de Ziua Națională pentru copiii și adolescenții găeșteni! ”PREMIEM CREATIVITATEA ȘI INTELIGENȚA”! Toate detaliile, aici!

Articol scris de

Ești creativ? Iubești istoria? Îți place competiția? Atunci, ești candidatul ideal pentru unul dintre concursurile organizate, cu ocazia Zilei Naționale, de Primăria și Casa de Cultură ”Dumitru Stanciu Găești”: concurs de cultură generală ”1 Decembrie 1918”, concurs de eseuri cu tema ”Tânăr în România” și concurs de fotografie cu tema ”Tânăr în România”.
De data aceasta, premiem creativitatea, inteligența și cunoștințele de cultură generală. Punem în joc sume importante, cu care răsplătim talentul, implicarea și viziunea ta. Vei fi evaluat de jurii de specialitate, care îți vor oferi, în mod obiectiv, măsura valorii tale actuale.
Concursurile vor fi puse în scenă, în cadrul unui spectacol în care te vei bucura de muzică, dans și atmosferă de sărbătoare, în data de 29 noiembrie 2019, imediat după parada cu torțe prin care deschidem, oficial, sezonul sărbătorilor în Găești.
Concursul de cultură generală se adresează copiilor din clasele a V-a – a VIII-a, iar fondul de premiere este de 3000 de lei. Intră în joc școlile găeștene și cu siguranță competiția va fi una impresionantă.
La celelalte două competiții, vor fi două secțiuni de vârstă: secțiunea pentru școli generale și secțiunea pentru licee. Vor fi acordate, pe fiecare secțiune, trofee, premiul I, II, III și câte trei mențiuni. Și aici, sumele de bani obținute sunt substanțiale și pornesc de la 50 de lei la 500 de lei. Prin urmare, dacă ești talentat și creativ, pe lângă bucuria competiției, ai și motive serioase financiare să trăiești experiența unui astfel de concurs.
Consultă Regulamentele de concurs, în funcție de interesele tale, atât la școala unde ești înscris, cât și pe pagina de facebook a Casei de Cultură Găești, https://www.facebook.com/casa.de.cultura.gaesti/.

Abia așteptăm să aflăm cum gândești, cum te exprimi și să te premiem pentru aceste calități.

Andreea Duță,
Director Casa de Cultură ”Dumitru Stanciu” Găești

Citește articolul

Noutăți