Contactează-ne pe

Portarul naţionalei de handbal Mihai Popescu a câştigat pariul cu tatăl său!

- 614 vizualizăriÎn copilărie, la un meci important, actualul goal-keeper al României a primit o palmă de la părintele său şi provocarea: „DOVEDEŞTE CĂ EŞTI CEL MAI BUN!”

La câţiva ani distanţă, Mihai a dovedit, iar fostul handbalist Marian Popescu trăieşte fiecare secundă din meciurile fiului său

Găeşteanul Mihai Popescu, portarul echipei României de handbal, a fost cel mai bun jucător de la calificarea în play-off-ul Campionatului Mondial care a avut loc în Finlanda. Cu Popescu în poartă, am bătut Marea Britanie (36 – 27), Finlanda (32 – 23) şi Bosnia Herţegovina (29 – 26). În ultimul meci, Mihai a uimit întreaga lume, salvând 17 goluri gata făcute. Despre goal-keeper-ul echipei naţionale de handbal, presa naţională, dar şi internaţională au vorbit la superlativ: „Galacticul”, „Fantasticul”, „Titanul”, „Eroul”, „Îngerul păzitor”, „cel mai bun om de pe teren” etc. Cum să nu fim mândri noi, găeştenii, cum să nu ne bucurăm de fiecare victorie, când acest tânăr minunat s-a format ca om şi sportiv în oraşul nostru? Talentul său a fost cultivat iniţial de Mircea Gheorghe, dar şi de tatăl său, fostul handbalist Marian Popescu, ambii înţelegând că băiatul are un viitor strălucit în acest minunat sport. Ne aducem aminte cu emoţie cât de serios era când juca la ligile de copii, în campionatul judeţean şi interjudeţean. La unul dintre meciuri, la Sala Sporturilor din Târgovişte, când Mihai nu se concentra şi primea goluri relativ uşor, tatăl său a intrat pe teren şi i-a tras o palmă, de faţă cu toată lumea: „Eşti cel mai bun sau nu?”, i-a reproşat acesta. „Trezeşte-te, că vii pe jos la Găeşti!”. Din acel moment, Mihai a închis poarta, iar echipa de juniori a oraşului nostru a câştigat toate meciurile. Acum, Popescu închide poarta României şi a dovedit că este cel mai bun. L-am sunat pe Mihai să-l felicităm, spunându-i că îl susţinem de fiecare dată când joacă. L-am întrebat ce înseamnă, pentru el, marea performanţă. „Dăruire, efort, multă muncă şi în special multe sacrificii. Sper să fiu sănătos şi să vă bucur cu performanţe mult mai mari”, ne-a spus sportivul, apoi ne-a mărturisit că anul acesta va deveni tătic. Popescu este ofertat de mari echipe din Europa, dar până în vară nu va pleca niciunde. Acum, joacă în continuare la HCM Constanţa şi se pregăteşte intens şi cu echipa naţională pentru barajul de calificare care este programat pe 12 – 13 iunie (prima manşă) şi 19 – 20 iunie 2010 (a doua manşă). Îi urăm succes şi suntem siguri că vom avea din ce în ce mai multe motive să fim mândri de performanţele sale.

Mariana IONESCU
Publicitate
Spune-ți părerea

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Evenimente

Crimă oribila la Gura Suţii! TATĂL ȘI-A ÎNJUNGHIAT FIUL ÎN INIMĂ!

Articol scris de

Un tânăr in vârstă de 30 de ani, din Gura Sutii, a avut un sfârșit cumplit. El a pierit duminică după-amiază, după ce a fost injunghiat de propriul tată, in varsta de 61 de ani. Intre cei doi a izbucnit un conflict violent, pe fondul consumului de alcool. Tatăl criminal a incercat, in prima fază, sa minta autoritățile, spunând ca fiul său s-a împiedicat și a căzut în cuțit. Polițiștii și procurorii fac acum cercetări, pentru a stabili cum s-a petrecut nenorocirea.

 

 

 

Citește articolul

Educație și cultură

Trofeul Sectiunii Folk- grupuri al Festivalului „Capitala Muzicală” Sibiu a ajuns la Gaesti! GRUPUL NEW GENERATION AL CASEI DE CULTURA, PERFORMANTA LA UNUL DINTRE CELE MAI TITRATE CONCURSURI DE INTERPRETARE!

Articol scris de

Unii dintre cei mai talentati gaesteni, membri ai formatiilor New Generation si Ritmic ale Casei de Cultura, s-au remarcat la Festivalul „Capitala Muzicala”, care s-a desfasurat la Sibiu, la acest sfarsit de saptamana. Copiii pregatiti de Mariana Ionescu, Orton (Simion Alin Cezar) si Catalin Dragomir au obtinut premii la toate sectiunile la care s-au inscris.

Un juriu titrat, din care au facut parte Horia Moculescu, Mihai Alexandru sau Zoe Alecu, a avut o misiune imposibila: sa departajeze unele dintre cele mai bune voci de copii si adolescenti din Romania.

Veniti din toata tara, de la scoli de canto si muzica, talentatii copii si adolescenti s-au luptat pentru trofeele si premiile puse in joc la sectiunile si categoriile de muzica clasica, populara sau usoara.

Solistii gaesteni se intorc acasa cu urmatoarele premii: Grupul New Generation (instructori Mariana Ionescu si Orton), din care fac parte Mariana Stefan, Lavinia Nae, Denisa Stoica si Alexandru Popescu- Trofeul Sectiunii Grupuri Folk. Gabriel Florea (instructor Catalin Dragomir) – premiul al 2-lea la Sectiunea Muzica Populara, categoria 13-14  ani. Nicoleta Stoica (instructor Cătălin Dragomir) – mentiune la Sectiunea Muzica Populara, categoria10-11 ani.

Mariana Stefan (instructori Mariana Ionescu si Orton) – mentiune la Sectiunea Muzica Usoara, categoria16/18 ani, Lavinia Nae (instructori Mariana Ionescu si Orton) – premiul special la Sectiunea Muzica usoara, caregoria14- 15 ani.

Citește articolul

Evenimente

O casă din Corbii Mari, cuprinsă de flăcări. INCENDIUL S-A EXTINS LA ALTE DOUĂ IMOBILE

Articol scris de

Pompierii intervin cu cinci autospeciale  (de la Garda Potlogi, Detasamentul Titu  si SVSU Corbii Mari) pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o casă din comuna Corbii Mari, flăcările extinzându-se la alte două locuinţe, potrivit Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.

În momentul de față incendiul este localizat și se lucrează pentru lichidare. Nu s-au inregistrat victime.

Citește articolul

© Copyright 2011-2019. Toate drepturile rezervate!

Visitor Counter CAA Design - Web Design