Contactează-ne pe

Drumul crucilor a fost sfinţit

Publicat în data de

- 886 vizualizări

Tragismul, dar şi misterul accidentelor rutiere mortale de pe DN 7 Bucureşti – Piteşti, în dreptul Troiţei Miresei, i-a determinat pe preoţii din Protoieria Găeşti să facă o slujbă nemaipomenită pe acest tronson de drum. Nu mai puţin de 10 slujitori ai Bisericii au sfinţit drumul crucilor, au resfinţit Troiţa şi s-au rugat timp de o oră pentru înlăturarea duhurilor rele şi ocrotirea călătorilor.

Margareta, odihneşte-te!

Legenda locului spune că prin anii ’40, un alai de nuntaşi se deplasa dinspre Bucureşti spre Curtea de Argeş. Mireasa, Margareta, ar fi fost de o frumuseţe extraordinară. Din nenorocire însă, chiar în ziua nunţii ei, a murit într-un tragic accident, iar alesul său – câteva zile mai târziu. Maşina în care se aflau s-ar fi răsturnat. Margareta ar fi fost singură la părinţi, iar familia sa nu s-ar fi împăcat niciodată cu gândul morţii tinerei. În memoria ei, au ridicat troiţa de pe DN 7, iar pe crucea din interior este încrustat numele fetei şi destinul său tragic. De atunci însă, aşa cum am relatat şi în numărul trecut al publicaţiei noastre, zona parcă este blestemată.

. Margareta nu se odihneşte şi se răzbună, iar în fiecare an îşi ia „tributul”. „Poate îşi caută mirele, poate îşi caută nuntaşii”, spun bătrânii. Numai în ultimii 2 ani, 12 oameni şi-au pierdut viaţa pe această porţiune de drum. Mulţi dintre ei, tineri. Ciudăţenia este că mor, de fiecare dată, doi câte doi. Mai mult, supravieţuitorii sau chiar cei care provoacă accidentele declară, unanim, că nu-şi amintesc ce se întâmplă, că nu văd nimic, că parcă le este întunecată mintea.

„Blestemul a fost risipit”

Citind în „Cronica Găeştiului” despre grozăviile petrecute pe drumul crucilor, dar şi despre faptul că accidentele sunt parcă trase la indigo, protopopul Adrian Constantin şi-a convocat colegii şi împreună au mers să facă o slujbă de alungare a duhurilor rele. Ne-a mărturisit că are convingerea că în zonă se întâmplă ceva de neexplicat şi că numai Biserica are puterea de a schimba natura lucrurilor. Este cea mai mare rugăciune făcută până în prezent pe un drum naţional, slujitorii Domnului fiind însoţiţi de foarte multe familii ale victimelor, care au venit special pentru acest moment religios. Preotul Adrian Constantin este convins că blestemul s-a risipit, iar de acum înainte călătorii vor fi protejaţi de forţa divină. „Drumul este drept, aparent fără pericole, cu vizibilitate mare. Şi şoferii trebuie să fie foarte atenţi şi să respecte regulile de circulaţie. Noi am făcut ceea ce ţine de noi şi am pus mult suflet în rugăciunea noastră. Sperăm să nu se mai întâmple alte nenorociri. Doamne ajută!”, a concluzionat protopopul.

Mariana IONESCU

Publicitate
Loading...
Spune-ți părerea

You must be logged in to post a comment Login

Adaugă un comentariu

Evenimente

„E genial!” GĂEȘTEANUL VLAD ȘCHIOPU A ȘOCAT JURIUL DE LA iUMOR CU MOMENTUL SĂU DE FERICIRE!

Articol scris de

Are 16 ani, învață la Colegiul Național „Vladimir Streinu” și are, cel mai probabil, un viitor strălucitor în informatică. Aseară însă a făcut furori la emisiunea iUmor difuzată de Antena 1 cu o coregrafie personală care i-a uimit pe Mihai Bendeac și Delia. Timp de câteva minute, Vlad s-a mișcat în ritmul său, absolut fascinant, nebunesc și interesant, in același timp.
Dezinvolt, simpatic și foarte inteligent, adolescentul le-a spus juratilor de la iUmor ca a venit la emisiune la îndemnul colegilor si ca dansul îi apartine.
„Nu a venit cu un număr de comedie, nu a venit cu un număr de dans, a venit cu un număr de fericire. Poți să crezi așa ceva? De asumare totală. L-am filmat”, a precizat Mihai Bendeac, entuziasmat de prestația gaesteanului.

Delia și-a scos imediat telefonul și a început si ea să-l filmeze: „Niște mișcări pe care nu le-am văzut niciodată, nicăieri. Este magnific!”.

 
La finalul discuției cu juriul, puștiul a oferit un alt moment memorabil și care i-a demonstrat, încă o dată, inteligența.
„Incheie cu un lucru memorabil, spune-ne ceva ce ai vrea tu să știe oamenii de acasă, nekegat de umor, nelegat de muzică, nelegat de emisiuni. Cel mai important mesaj pe care nu ai avut niciodată ocazia sa-l faci public”, a incercat Cheloo să-l incuie.
Replica a venit, absolut geniala: „Nașul meu are doi pisoi. Se numesc Măgărușul și Bibi”.

 

Citește articolul

Noutăți

VIDEO!PRIMARUL GRIGORE GHEORGHE, EXERCIŢIU DE TRANSPARENŢĂ! Totul despre bugetul anului 2020

Articol scris de

Dragi gaesteni,                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                               

In data de 19 februarie, a avut loc sedinta Consiliului Local, care a avut pe ordinea de zi bugetul orasului Gaesti pe anul 2020. Sedinta a durat doar cateva minute, din urmatoarele considerente. Bugetul s-a aflat in dezbatere publica timp de 20 de zile, iar cetatenii au transmis numeroase sugestii, care au fost luate in calcul in cadrul proiectului final.

Totodata, cu o seara inainte de vot, timp de 3 ore, bugetul a fost dezbatut in cadrul comisiilor de specialitate. Consilierii opozitiei, PSD si ALDE, nu au facut niciun fel de amendament, nu au venit cu nicio propunere si cu nicio sugestie, concluzia fiind ca – la votul final – bugetul a intrat in forma propusa si aprobata de comisii.

Bugetul orasului nu reprezinta nici motiv de circ, nici de campanie electorala, ci este cel mai important instrument cu ajutorul caruia realizam proiectele pentru comunitatea locala. Demagogia se poarta pe unele retele de socializare ale asa-zisilor adversari politici. Noi avem insa treaba, pentru ca si anul acesta avem foarte multe de realizat.

Cred ca performanta se face cu seriozitate, implicare si munca, si nu cu isterie, fanatism si ura dusa la extrem, asa cum – din pacate – observ din comportamentul unora dintre colegii din opozitie.

Asa cum am precizat, si in acest an avem foarte multe investitii in sanatate, invatamant, cultura, sport, social si infrastructura.

Stimati gaesteni,

Unele dintre marile realizari ale acestui an sunt cele in infrastructura. In urma demersurilor repetate, serioase si sustenabile ale administratiei locale, in luna mai a acestui an incep lucrarile de reabilitare totala a Pasarelei peste calea ferata, proiect in valoare de 9 milioane lei, finantat prin CNAIR.

Asa cum v-am informat deja, am demarat procedurile pentru centura ocolitoare si au fost alocate de catre CNAIR sumele necesare pentru intocmirea proiectului de fezabilitate.

In centrul orasului, de la Complex, Drumul National 7 Bucuresti – Pitesti va fi largit pe 4 benzi pana in dreptul Politiei si DN 61, spre Autostrada, de la Complex la Liber, va fi largit pe 3 benzi si semaforizat. Aceste lucrari vor fluidiza traficul intens din centrul orasului.

O veste de ultim moment este ca vom reabilita in totalitate Piata „Sf. Ilie”, pentru a o aduce la cele mai inalte standarde ale momentului. Proiectul este finantat prin CNI.

Dragi gaesteni,

Este pentru al 14-lea an consecutiv de cand consilierii PSD nu au votat bugetul orasului si pentru al 4-lea an consecutiv de cand consilierii ALDE se opun proiectelor dumneavoastra.

Sunt foarte vocali si critici, ajung chiar sa ma jigneasca personal, insa – de cand sunt primar – nu am vazut din partea lor nici macar un proiect care sa duca la dezvoltarea orasului. Legea le permite sa aiba initiative. Vin doar sa-si incaseze indemnizatiile si sa faca circ pe retelele de socializare, unde au ajuns la un limbaj imposibil de suportat si care arata nivelul lor de inteligenta, pregatire si bun simt.

Dragi prieteni,

Nu as fi facut aceste sublinieri daca nu era foarte important sa intelegeti ca am nevoie in continuare de majoritatea PNL in Consiliul Local. Cu ajutorul acestei echipe de 9 consilieri, carora le multumesc, am reusit sa realizez toate proiectele pe care vi le-am prezentat si care au transformat Gaestiul intr-un oras pe care nici nu ni-l imaginam acum cativa ani. Performanta se face in echipa si am convingerea ca si in anii care vin vom reusi sa ducem la bun sfarsit tot ceea ce ne propunem impreuna cu dumneavoastra, pentru dezvoltarea Gaestiului.

Nota redactiei> Pentru vizionarea tuturor investitiilor si sumele alocate din bugetul local, urmariti materialul video de mai sus.

 

 

 

 

 

 

 

 

Citește articolul