Contactează-ne pe

Drumul crucilor a fost sfinţit

- 878 vizualizări

Tragismul, dar şi misterul accidentelor rutiere mortale de pe DN 7 Bucureşti – Piteşti, în dreptul Troiţei Miresei, i-a determinat pe preoţii din Protoieria Găeşti să facă o slujbă nemaipomenită pe acest tronson de drum. Nu mai puţin de 10 slujitori ai Bisericii au sfinţit drumul crucilor, au resfinţit Troiţa şi s-au rugat timp de o oră pentru înlăturarea duhurilor rele şi ocrotirea călătorilor.

Margareta, odihneşte-te!

Legenda locului spune că prin anii ’40, un alai de nuntaşi se deplasa dinspre Bucureşti spre Curtea de Argeş. Mireasa, Margareta, ar fi fost de o frumuseţe extraordinară. Din nenorocire însă, chiar în ziua nunţii ei, a murit într-un tragic accident, iar alesul său – câteva zile mai târziu. Maşina în care se aflau s-ar fi răsturnat. Margareta ar fi fost singură la părinţi, iar familia sa nu s-ar fi împăcat niciodată cu gândul morţii tinerei. În memoria ei, au ridicat troiţa de pe DN 7, iar pe crucea din interior este încrustat numele fetei şi destinul său tragic. De atunci însă, aşa cum am relatat şi în numărul trecut al publicaţiei noastre, zona parcă este blestemată.

. Margareta nu se odihneşte şi se răzbună, iar în fiecare an îşi ia „tributul”. „Poate îşi caută mirele, poate îşi caută nuntaşii”, spun bătrânii. Numai în ultimii 2 ani, 12 oameni şi-au pierdut viaţa pe această porţiune de drum. Mulţi dintre ei, tineri. Ciudăţenia este că mor, de fiecare dată, doi câte doi. Mai mult, supravieţuitorii sau chiar cei care provoacă accidentele declară, unanim, că nu-şi amintesc ce se întâmplă, că nu văd nimic, că parcă le este întunecată mintea.

„Blestemul a fost risipit”

Citind în „Cronica Găeştiului” despre grozăviile petrecute pe drumul crucilor, dar şi despre faptul că accidentele sunt parcă trase la indigo, protopopul Adrian Constantin şi-a convocat colegii şi împreună au mers să facă o slujbă de alungare a duhurilor rele. Ne-a mărturisit că are convingerea că în zonă se întâmplă ceva de neexplicat şi că numai Biserica are puterea de a schimba natura lucrurilor. Este cea mai mare rugăciune făcută până în prezent pe un drum naţional, slujitorii Domnului fiind însoţiţi de foarte multe familii ale victimelor, care au venit special pentru acest moment religios. Preotul Adrian Constantin este convins că blestemul s-a risipit, iar de acum înainte călătorii vor fi protejaţi de forţa divină. „Drumul este drept, aparent fără pericole, cu vizibilitate mare. Şi şoferii trebuie să fie foarte atenţi şi să respecte regulile de circulaţie. Noi am făcut ceea ce ţine de noi şi am pus mult suflet în rugăciunea noastră. Sperăm să nu se mai întâmple alte nenorociri. Doamne ajută!”, a concluzionat protopopul.

Mariana IONESCU

Publicitate
Spune-ți părerea

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Evenimente

Crimă oribila la Gura Suţii! TATĂL ȘI-A ÎNJUNGHIAT FIUL ÎN INIMĂ!

Articol scris de

Un tânăr in vârstă de 30 de ani, din Gura Sutii, a avut un sfârșit cumplit. El a pierit duminică după-amiază, după ce a fost injunghiat de propriul tată, in varsta de 61 de ani. Intre cei doi a izbucnit un conflict violent, pe fondul consumului de alcool. Tatăl criminal a incercat, in prima fază, sa minta autoritățile, spunând ca fiul său s-a împiedicat și a căzut în cuțit. Polițiștii și procurorii fac acum cercetări, pentru a stabili cum s-a petrecut nenorocirea.

 

 

 

Citește articolul

Educație și cultură

Trofeul Sectiunii Folk- grupuri al Festivalului „Capitala Muzicală” Sibiu a ajuns la Gaesti! GRUPUL NEW GENERATION AL CASEI DE CULTURA, PERFORMANTA LA UNUL DINTRE CELE MAI TITRATE CONCURSURI DE INTERPRETARE!

Articol scris de

Unii dintre cei mai talentati gaesteni, membri ai formatiilor New Generation si Ritmic ale Casei de Cultura, s-au remarcat la Festivalul „Capitala Muzicala”, care s-a desfasurat la Sibiu, la acest sfarsit de saptamana. Copiii pregatiti de Mariana Ionescu, Orton (Simion Alin Cezar) si Catalin Dragomir au obtinut premii la toate sectiunile la care s-au inscris.

Un juriu titrat, din care au facut parte Horia Moculescu, Mihai Alexandru sau Zoe Alecu, a avut o misiune imposibila: sa departajeze unele dintre cele mai bune voci de copii si adolescenti din Romania.

Veniti din toata tara, de la scoli de canto si muzica, talentatii copii si adolescenti s-au luptat pentru trofeele si premiile puse in joc la sectiunile si categoriile de muzica clasica, populara sau usoara.

Solistii gaesteni se intorc acasa cu urmatoarele premii: Grupul New Generation (instructori Mariana Ionescu si Orton), din care fac parte Mariana Stefan, Lavinia Nae, Denisa Stoica si Alexandru Popescu- Trofeul Sectiunii Grupuri Folk. Gabriel Florea (instructor Catalin Dragomir) – premiul al 2-lea la Sectiunea Muzica Populara, categoria 13-14  ani. Nicoleta Stoica (instructor Cătălin Dragomir) – mentiune la Sectiunea Muzica Populara, categoria10-11 ani.

Mariana Stefan (instructori Mariana Ionescu si Orton) – mentiune la Sectiunea Muzica Usoara, categoria16/18 ani, Lavinia Nae (instructori Mariana Ionescu si Orton) – premiul special la Sectiunea Muzica usoara, caregoria14- 15 ani.

Citește articolul

Evenimente

O casă din Corbii Mari, cuprinsă de flăcări. INCENDIUL S-A EXTINS LA ALTE DOUĂ IMOBILE

Articol scris de

Pompierii intervin cu cinci autospeciale  (de la Garda Potlogi, Detasamentul Titu  si SVSU Corbii Mari) pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o casă din comuna Corbii Mari, flăcările extinzându-se la alte două locuinţe, potrivit Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.

În momentul de față incendiul este localizat și se lucrează pentru lichidare. Nu s-au inregistrat victime.

Citește articolul

© Copyright 2011-2019. Toate drepturile rezervate!

Visitor Counter CAA Design - Web Design