Contactează-ne pe

Evenimente

O găeşteancă stabilită în Germania a făcut minuni pentru picioarele bătrânilor de la Ulieşti şi Pătroaia! VOLUNTARIAT CU DRAGOSTE PENTRU VÂRSTNICII DE ACASĂ!

Publicat în data de

- 4.208 vizualizări

„Am vrut să le ofer şi bătrânilor de aici, de la mine de acasă, tratamentul de care beneficiază vârstnicii din Germania”. Aşa îşi începe povestea Gabriela Matei, o tânără specializată în domeniul podologiei, care şi-a petrecut o parte din concediu făcând voluntariat în căminele de bătrâni din zona Găeştiului.

Podologia, care este o ramură a ortopediei, se ocupă cu îngrijirea picioarelor şi a unghiilor bolnave şi încarnate şi este o meserie extrem de căutată în afară. Gabriela, care a plecat din 2007 în Germania, a făcut nu mai puţin de 3 ani de şcoală pentru a învăţa cum să aplice o serie de tehnici de tăiere a unghiilor cu probleme şi de oblojire a bătăturilor, iar acum şi-a deschis propriul cabinet în oraşul Ritberg. De asemenea, a încheiat contracte cu căminele de bătrâni, unde este foarte solicitată.

„La un moment dat, a venit la mine o clientă care mi-a spus că şi-ar dori să o îngrijesc, dar că nu are bani să-mi plătească. I-am oferit serviciile şi apoi mi-a venit ideea să fac voluntariat în România, la mine acasă. Dacă ea solicită servicii gratuite în Germania, unde nivelul de trai este foarte ridicat, oare ce se întâmplă cu bătrânii noştri? M-am adresat mai multor instituţii din zona Găeştiului, cu specific asistenţă socială, spunându-le că vreau să vin şi să fac voluntariat câteva zile, însă nu am primit niciun răspuns. Apoi, am apelat la Cronica de Găeşti şi, spre surprinderea mea, am fost contactată imediat”, a mai povestit Gabriela Matei.

Tânăra a obţinut sprijin, constând în instrumentar steril şi echipamente, din partea Centrului Medical pentru Îngrijirea Piciorului Bucureşti şi a Asociaţiei de Podiatrie. De asemenea, o mână de ajutor au oferit şi Iulia Rusu din Anglia şi Sorana Creţu din Bacău. Cronica de Găeşti a contactat primarii din Ulieşti şi Crângurile şi astfel Gabriela a putut să ajute, aşa cum şi-a dorit, foarte mulţi bătrâni, unii cu probleme grave, care deja le creau mari dificultăţi la mers.

„A fost impresionant. S-au bucurat mult că i-am tratat. Nu ştiau în ce constă meseria mea, dar şi-au dat seama cât este de importantă, pentru calitatea vieţii lor. Pentru mine, a fost cu adevărat o experienţă extraordinară să fac voluntariat pentru bătrânii noştri şi să întorc o parte din ceea ce ştiu şi ceea ce am acumulat în Germania aici, acasă. Voi reveni în septembrie, când sper să-i revăd şi să le tratez problemele cu picioarele şi unghiile. Deja am contactat o firmă din Germania, care le va oferi mai multe produse de îngrijire, inclusiv creme, pentru că am observat că nu au şi că au nevoie, inclusiv pentru îmbunătăţirea circulaţiei şi eliminarea apei în exces”, a completat Gabriela Matei.

Tânăra ne-a mai mărturisit că iubeşte foarte mult România şi că, alături de soţul ei, care este cetăţean german de origine turcă, şi-ar dori ca, la un moment dat, să se poată întoarce acasă.

Citește articolul
Spune-ți părerea

You must be logged in to post a comment Login

Adaugă un comentariu

Evenimente

Femeia rănită în Găeşti, pe trecerea de pietoni, este în stare gravă!

Articol scris de

Femeia în vârstă de 77 de ani, care a fost lovita pe trecerea de pietoni din zona Parcului Central din Găești, este in stare gravă. Ea a fost trimisă de urgență la un spital din București, cu multiple fracturi cervicale. Reamintim ca ieri seara, un șofer gaestean in varsta de 50 de ani nu i-ar fi acordat prioritate de trecere femeii, in timp ce aceasta traversa strada pe trecerea de pietoni. Polițiștii au intocmit in cauza un dosar penal sub aspectul săvârșirii infractiunii de vatamare corporală din culpă.

 

Citește articolul

Evenimente

Ultima oră: SE MENȚINE UNITATEA PRIMIRI URGENȚE A SPITALULUI GĂEȘTI! Primarul Grigore Gheorghe solicită Ministerului revenirea la situația anterioară!

Articol scris de

Spitalul din Găești va păstra Unitatea de Primiri Urgențe și cabinetul TBC. Decizia a fost luată de managerul Laurențiu Belușică și primarul Grigore Gheorghe, cu acordul Direcției de Sănătate Publică.

Unitatea Primiri Urgențe este unul dintre cele mai importante compartimente ale Spitalului Orășenesc Găești și va fi deservită de personal medical care nu va intra în contact cu medicii, asistentele și infirmierele care vor lucra pe secțiile COVID. Efortul este unul uriaș, dar extrem de necesar pentru cei aproximativ 80.000 de oameni din întreaga zonă care, altfel, ar fi rămas fără asistență medicală de urgență.

Dr. Laurențiu Belușică a precizat – pentru Cronica de Găești – că ambulatoriul nu poate fi menținut, întrucât nu există personal suficient. ”Principalul meu obiectiv este ca medicii, asistentele și infirmierele să nu se infecteze. Timpul pe care îl avem la dispoziție să creăm proceduri și circuite este foarte scurt, dar nu vom lăsa oamenii fără primul ajutor aici, la Găești. Vom prelua urgențele, le vom stabiliza, dar nu le vom putea interna. DSP este de acord. Este tot ceea ce putem face la acest moment, în condițiile în care nu am fost anunțați și nici consultați în legătură cu transformarea Spitalului Găești în spital COVID”.

Atât edilul Grigore Gheorghe, cât și managerul Laurențiu Belușică s-au trezit peste noapte cu Ordinul din Monitorul Oficial, prin care li s-a rechiziționat spitalul, fără a fi consultați, fără a fi întrebați, fără a se face o analiză asupra situației dramatice în care sunt lăsați pacienții. Au avut foarte puțin timp să reacționeze și să se reorganizeze, dar cu toate acestea au găsit soluții să mențină UPU în picioare.

”Ne confruntăm cu o situație fără precedent și, având în vedere că întotdeauna am fost sincer cu dumneavoastră și v-am împărtășit aici toate acțiunile și deciziile, am ales să comunic în continuare deschis și să păstrăm dialogul.
Sunt în măsură să vă informez că am reușit să păstrăm Unitatea de Primiri Urgențe și cabinetul TBC ale Spitalului Găești, cu personal medical separat. Nu lăsăm oamenii fără sprijin, chiar dacă efortul este unul uriaș, iar problema circuitelor epidemiologice separate este încă în picioare. Între timp, atât cât pot, în calitatea mea de primar, voi face demersuri și presiuni pentru modificarea ordinului care transformă Spitalul Găești în spital COVID. Nu am certitudinea că voi avea și succes și nu vreau să creez așteptări, însă ceea ce ține de noi, vreau să aveți certitudinea că facem și vom face.
În data de 9 iulie, atât eu, cât și managerul Spitalului Găești, dr. chirurg Laurențiu Belușică, ne-am trezit cu un Ordin de Ministru publicat în Monitorul Oficial, prin care efectiv spitalul din orașul nostru a fost RECHIZIȚIONAT și transformat în spital COVID.

Nici eu și nici personalul spitalului nu am știut că se pregătește această decizie. Am fost luați prin surprindere, cei de la DSP Dâmbovița au trecut peste noi, au făcut propunerea direct la Minister, iar ceea ce este și mai îngrijorător este că nu s-a făcut, în prealabil, nicio analiză asupra situației pacienților.
Observ că situația este speculată politic, lucru care pur și simplu mă bulversează, în aceste momente. În timp ce discutăm despre viață și moarte, unora le arde de funcții politice și de alegeri. Vreau să știți că sunt mulți cei care nu vă vor binele, sunt mulți cei care împrăștie, în aceste zile, minciuni și manipulări de dragul puterii și cărora pur și simplu nu le pasă de dumneavoastră, pentru că – de fapt – nu le-a păsat niciodată. În ceea ce mă privește, nu am nimic de ascuns. Trăiesc de o viață în această comunitate, pe cei mai mulți vă cunosc personal și cred că până acum ați înțeles că nici nu vă mint, nici nu-mi bat joc de dumneavoastră și nici nu am interese ascunse. Vreau să înțelegeți corect ceea ce v-am transmis și – așa cum am spus și mai sus – să păstrăm deschis dialogul. Vă țin la curent cu toate deciziile”, a scris, pe Facebook, primarul Grigore Gheorghe.

Citește articolul