Contactează-ne pe

Evenimente

O găeşteancă stabilită în Germania a făcut minuni pentru picioarele bătrânilor de la Ulieşti şi Pătroaia! VOLUNTARIAT CU DRAGOSTE PENTRU VÂRSTNICII DE ACASĂ!

Publicat în data de

- 4.178 vizualizări

„Am vrut să le ofer şi bătrânilor de aici, de la mine de acasă, tratamentul de care beneficiază vârstnicii din Germania”. Aşa îşi începe povestea Gabriela Matei, o tânără specializată în domeniul podologiei, care şi-a petrecut o parte din concediu făcând voluntariat în căminele de bătrâni din zona Găeştiului.

Podologia, care este o ramură a ortopediei, se ocupă cu îngrijirea picioarelor şi a unghiilor bolnave şi încarnate şi este o meserie extrem de căutată în afară. Gabriela, care a plecat din 2007 în Germania, a făcut nu mai puţin de 3 ani de şcoală pentru a învăţa cum să aplice o serie de tehnici de tăiere a unghiilor cu probleme şi de oblojire a bătăturilor, iar acum şi-a deschis propriul cabinet în oraşul Ritberg. De asemenea, a încheiat contracte cu căminele de bătrâni, unde este foarte solicitată.

„La un moment dat, a venit la mine o clientă care mi-a spus că şi-ar dori să o îngrijesc, dar că nu are bani să-mi plătească. I-am oferit serviciile şi apoi mi-a venit ideea să fac voluntariat în România, la mine acasă. Dacă ea solicită servicii gratuite în Germania, unde nivelul de trai este foarte ridicat, oare ce se întâmplă cu bătrânii noştri? M-am adresat mai multor instituţii din zona Găeştiului, cu specific asistenţă socială, spunându-le că vreau să vin şi să fac voluntariat câteva zile, însă nu am primit niciun răspuns. Apoi, am apelat la Cronica de Găeşti şi, spre surprinderea mea, am fost contactată imediat”, a mai povestit Gabriela Matei.

Tânăra a obţinut sprijin, constând în instrumentar steril şi echipamente, din partea Centrului Medical pentru Îngrijirea Piciorului Bucureşti şi a Asociaţiei de Podiatrie. De asemenea, o mână de ajutor au oferit şi Iulia Rusu din Anglia şi Sorana Creţu din Bacău. Cronica de Găeşti a contactat primarii din Ulieşti şi Crângurile şi astfel Gabriela a putut să ajute, aşa cum şi-a dorit, foarte mulţi bătrâni, unii cu probleme grave, care deja le creau mari dificultăţi la mers.

„A fost impresionant. S-au bucurat mult că i-am tratat. Nu ştiau în ce constă meseria mea, dar şi-au dat seama cât este de importantă, pentru calitatea vieţii lor. Pentru mine, a fost cu adevărat o experienţă extraordinară să fac voluntariat pentru bătrânii noştri şi să întorc o parte din ceea ce ştiu şi ceea ce am acumulat în Germania aici, acasă. Voi reveni în septembrie, când sper să-i revăd şi să le tratez problemele cu picioarele şi unghiile. Deja am contactat o firmă din Germania, care le va oferi mai multe produse de îngrijire, inclusiv creme, pentru că am observat că nu au şi că au nevoie, inclusiv pentru îmbunătăţirea circulaţiei şi eliminarea apei în exces”, a completat Gabriela Matei.

Tânăra ne-a mai mărturisit că iubeşte foarte mult România şi că, alături de soţul ei, care este cetăţean german de origine turcă, şi-ar dori ca, la un moment dat, să se poată întoarce acasă.

Publicitate
Spune-ți părerea

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Evenimente

Fabrica Arctic de mașini de spălat rufe este singura fabrică din România certificată LEED Platinum, cea mai înaltă distincție pe care o poate primi

Articol scris de

Singura fabrică Industry 4.0 din România și una dintre puținele din Europa, fabrica Arctic de mașini de spălat rufe din Ulmi a primit certificatul LEED Platinum, o recunoaștere a meritelor din domeniul producției sustenabile. Unitatea de producție din Ulmi este singura unitate de producție din România care deține LEED Platinum, cel mai înalt nivel dintre distincțiile LEED pe care o fabrică o poate obține.

Procesul de certificare LEED (Leadership in Energy and Environmental Design) al fabricii de mașini de spălat a fost demarat încă de la începutul acestui an, pe durata căruia au fost analizate peste 60 de criterii de către organizația U.S. Green Building Council.

„Încă din momentul în care fabrica de mașini de spălat rufe de la Ulmi era numai un plan ambițios, ne-am propus să construim nu numai o unitate Industry 4.0, eficientă din punct de vedere al producției, dar și una care să reflecte angajamentul nostru de a contribui și conduce către un viitor mai bun. Facem parte dintr-un grup care s-a angajat să construiască brand-uri care au un țel și depunem toate eforturile pentru a ne diferenția prin produse și tehnologii care susțin sustenabilitatea, concentrându-ne pe utilizarea eficientă a resurselor și pe soluții economice circulare. Certificarea LEED Platinum, pe care suntem mândri să o primim, este o încununare a tuturor eforturilor noastre”, a declarat Murat Büyükerk, CEO Arctic.

Fabrica de la Ulmi găzduiește cele mai noi inovații tehnologice, a fost construită în doar 17 luni, pe o suprafață de peste 700.000 mp și contribuie la combaterea schimbărilor climatice. A fost concepută pentru a proteja flora și fauna prin crearea de noi habitate pentru păsări și alte specii de animale. Fabrica este, de asemenea, echipată cu zone verzi, în exterior și în interior, pentru o calitate mai bună a aerului.

Până la 28% din energia consumată în procesul de producție este reprezentată de energie regenerabilă, iar deșeurile de plastic, metal, lemn și carton sunt colectate separat.

Emisiile anuale de CO2 sunt reduse cu 363 tone cu ajutorul unui sistem fotovoltaic ce produce 1 milion kWh pe an. Energia verde produsă anual este echivalentă cu consumul de energie electrică pentru o perioadă de un an de către 350 de gospodării.

În fiecare an, este reciclată o cantitate de apă echivalentă cu consumul a 450 de gospodării. Folosind cele mai moderne sisteme de tratare a apelor reziduale și de colectare a apei pluviale, apa folosită în timpul procesului de producție este reciclată și reutilizată în proporție de aproape 100%.

Fabrica de mașini de spălat rufe de la Ulmi a devenit anul acesta și membră a comunității WEF Light House, după ce a câștigat prestigiosul premiu „Lighthouse Network Factory” oferit de Forumul Economic Mondial. Anul acesta, numai 10 companii au primit această recunoaștere, în timp ce numai 26 de astfel de fabrici au câștigat acest premiu până în prezent. În plus, fabrica de mașini de spălat rufe Arctic este prima fabrică ce a primit acest premiu în zona greenfield.

Fabrica de la Ulmi a fost construită în urma unei investiții de peste 150 de milioane de euro și este prima fabrică Industry 4.0 atât pentru Arctic, cât și pentru Grupul Arçelik, care este prezent în 146 de țări, având 30.000 de angajați, 23 de unități de producție în 9 țări și 12 mărci.

Pe lângă faptul că este un producător durabil, Arctic își concentrează eforturile pe dezvoltarea de produse mai eficiente din punct de vedere energetic și durabile. Fiecare tehnologie nouă își propune să ofere un confort sporit consumatorului final și să reducă la minimum impactul asupra mediului.

 

Citește articolul

Evenimente

IN ATENTIA ADOLESCENTILOR!Vrei sa fii voluntar in Parada de poveste a Crăciunului? IATĂ CE TREBUIE SĂ FACI!

Articol scris de

Cautam voluntari adolescenti pentru Parada de Craciun pe care Casa de Cultura o organizeaza in data de 21 decembrie 2019, la ora 11.00. Veti defila, intr-un car alegoric de poveste, pentru a aduce magia sarbatorilor in Gaesti, alaturi de Mos Craciun si trasura lui fermecata si de personaje costumate. Pentru a va inscrie, trimiteti numele si numarul de telefon la adresa de mail culturagaesti@gmail.com sau lasati un comment cu DA la acest post si va contactam noi. Pentru detalii, sunati la numarul de telefon 0724549491.
Va asteptam in caravana bucuriei!

Citește articolul
Publicitate
--------------------------------------------
--------------------------------------------
--------------------------------------------
-------------------------------------------
--------------------------------------------
--------------------------------------------

Noutăți

Loading...