in ,

Trei puștani au găsit în Parcul Central o mică avere! UITE CE AU FĂCUT CU EA!

Roşca Cosmin Ionuţ,  Mihăilă Călin Andrei şi Rusenescu Mihai, elevi ai Colegiului Naţional ”Vladimir Streinu” din Găeşti,  au găsit vineri, 14 iunie, în Parcul Central din oraş, un portofel în care se aflau 280 euro , 88,5 lei, carduri  bancare şi documente. Copiii au văzut o patrulă a Poliţiei Locale şi au alergat într-un suflet să predea portmoneul şi la scurt timp proprietarul a fost identificat.  Acesta s-a prezentat pentru a-și recupera valorile materiale și actele şi a ţinut să  le mulţumească elevilor.

“Cei trei minunaţi copii nu s-au gândit nicio clipă să păstreze banii. Erau chiar foarte îngrijoraţi pentru cel care îşi pierduse portofelul. Au dat dovadă de corectitudine”, a declarat Doina Neagu de la Poliţia Locală Găeşti.

Poliţia Locală Găeşti  adresează, în mod public, felicitări celor trei elevi.

 Potrivit articolului 243 Cod Penal – Însușirea bunului găsit -„Fapta de a nu preda în termen de 10 zile un bun găsit autorităților sau celui care l-a pierdut sau de a dispune de acel bun ca de al său se pedepsește cu închisoare de la o lună la 3 luni sau cu amendă.”

 

Comments

Lasă un răspuns