in , ,

DARIA COSTEA ŞI MIHAI NEAMŢU, LIDERII DE 10 AI CNVS! Ei sunt şefii de promoţie ai unei generaţii de forţă!

La Colegiul Naţional „Vladimir Streinu” a absolvit clasa a VIII-a una dintre cele mai puternice generaţii de elevi. Extrem de inteligenţi, motivaţi şi pasionaţi de învăţătură, ei vor rămâne, cu siguranţă, pentru mulţi ani de acum înainte, în memoria profesorilor şi a găeştenilor pentru rezultatele remarcabile la olimpiade şi concursuri şcolare.

Această generaţie uimitoare a Colegiului are însă doi campioni: Daria Costea şi Mihai Neamţu. Cei doi copii sunt atât de buni la toate materiile, încât nu au nici măcar o medie de 9 în toţi cei patru ani de studiu.

Rezultatele Dariei Costea la fazele naţionale ale Olimpiadei de Matematică au încălzit sufletele multor găeşteni, care au rememorat, prin ea, alte generaţii remarcabile la ştiinţe exacte din Găeşti. Daria este competitivă la nivel naţional şi una dintre cele mai strălucite minţi pe care oraşul le va oferi lumii.

Iată ce a declarat, pentru Cronica de Găeşti: „Acum patru ani aveam emoţii pentru primul examen din viaţa mea: admiterea la C.N. Vladimir Streinu, în clasa a V- a. Aşa am început călătoria în matematică împreună cu doamna prof. dirigintă Turcu Iuliana şi mi-a plăcut foarte mult! Îmi place matematica, mă identific cu ea! Acum urmează examenul de capacitate ce va reprezenta un nou pas către viitor: liceul. Cu siguranţă vreau sa urmez profil matematică- informatică, aştept să descopăr informatica şi pe viitor să le studiez împreună, dar matematica va rămâne pasiunea mea cea mare!Profesor de matematică sau informatician? Viitorul va decide!”.

Mihai Neamţu, de asemenea şef de promoţie de 10, olimpic naţional şi el,ne-a împărtăşit următoarele gânduri:

“Acum, la sfarsit de gimnaziu, ma incearca un amalgam de sentimente: de bucurie si mandrie pentru ca am reusit sa termin cei 4 ani cu media generala 10, de implinire fiindca am capatat cunostinte generale si experienta, dar si de tristete din cauza despartirii de o parte dintre colegi. Cadrele didactice, elevii, atmosfera placuta si spiritul de competitie de care am avut parte in acesti ani m-au convins sa-mi continui studiile la Colegiul National Vladimir Streinu, pe profilul real. Pasiunea pentru matematica, fizica, biologie si chimie m-a determinat sa ma orientez catre o cariera in medicina”.

Felicitări, Daria Costea şi Mihai Neamţu, alături de Maria Neagu şi Karina Marinescu, sunteţi liderii unei generaţii cu mare potenţial şi viitor.

 

Comments

Lasă un răspuns