Contactează-ne pe

Educație și cultură

Absolvenţii de 10 ai Şcolii „Şerban Cioculescu”! MARIA ŞI KARINA, ELEVELE-FENOMEN ALE GĂEŞTIULUI!

Au doar medii de 10 în toţi anii de generală! Maria Oana Neagu şi Karina Maria Marinescu au absolvit Şcoala „Şerban Cioculescu” din Găeşti. Cele două eleve au reuşit uluitoarea performanţă să obţină, la toate materiile, note maxime.

Extrem de ambiţioase, dar mai ales inteligente, Maria şi Karina demonstrează că ştiu foarte bine ce vor, încă de la această vârstă fragedă, iar viitorul li se deschide luminos în faţă.

Maria Neagu va urma cursurile Colegiului Naţional „Vladimir Streinu”, iar Karina Marinescu va merge la Colegiul „I.C. Brătianu” din Piteşti. Ambele visează la cariere puse în slujba semenilor, obţinute desigur prin multă muncă, temeinicie şi rigoare. Astfel, Maria îşi proiectează încă de pe acum un destin în domeniul juridic, iar Karina, pasionată fiind de fizică, vrea să devină astronom sau medic.

Am stat de vorbă cu Maria Neagu cu doar câteva minute înainte de începerea festivităţii ultimului clopoţel la Şcoala „Şerban Cioculescu”. Ea a împărtăşit cu noi gânduri minunate: „Clipa este o fulgerare efemeră în scurgerea neîntreruptă a timpului. Important este să trăim frumos şi să facem parte dintre cei care zâmbesc, nu dintre cei care uită să zâmbească”.

Şi Karina a ţinut să transmită un mesaj luminos, cu ocazia absolvirii: „Îmi pare rău că a trecut timpul aşa repede, le mulţumesc prietenilor şi profesorilor pentru sprijin şi răbdare. Le urez succes tuturor în continuare”.

Autorităţile locale urmează să le premieze pe cele două şefe de promoţie, ambele de 10, de la Şcoala „Şerban Cioculescu”. Maria Neagu ne-a mărturisit că doreşte să doneze suma primită pentru un proiect drag sufletului ei, şi anume o mănăstire care va fi construită în Giurgiu de preotul Marian, un duhovnic care îi este foarte apropiat şi care o îndrumă şi o sprijină la orice pas, pe calea iubirii şi a credinţei.

 

 

 

 

Continue Reading
Publicitate
Spune-ți părerea

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Educație și cultură

MUZICA, DANS, ARMONIE SI CULOARE LA FESTIVALUL SANZIENELOR DE LA GAESTI

Articol scris de

Festivalul-Concurs Internaţional de Dans „Cununa Sânzienelor” – ediţia a V- a, organizat de catre Asociatia  Ansamblurilor    Folclorice ,,Cununa Sanzienelor”, în parteneriat cu Primaria orasului Gaeşti, Casa de  Cultură ,,Dumitru Stanciu” şi  Clubul  copiilor Gaesti a fost un adevarat succes.

Parada a fost impresionantă, concurentii purtand cu mandrie costumele populare din zonele din care veneau.  Aproape 800 de dansatori din Romania, Albania si Bulgaria  s-au manifestat  pe scena din Parcul Central, iar Gaestiul a devenit un adevarat furnicar.

Iată şi castigatorii din acest an:

Trofeul festivalului-Ansamblul „Dor Teiușan” localitatea Teius județul Alba

Loc I și Premiul Special al Juriului- Ansamblul de Cantece și Dansuri ”Dunărenii” comuna Chiscani Județul Brăila

Loc I și Diplomă de Excelență- Ansamblul Folcloric Datina-Dansuri Tradiționale Bulgărești comuna Băleni, Dmbovița.

Loc I- Obicei Popular- Ansamblul Cununa Bodului comuna Bodu, Județul Brașov

Loc I- Dans de Fete- Ansamblul Opincuța Comuna Vintileasca Județul Vrancea

Loc I- Dans Bărbătesc-Ansamblul Mânăstireni comuna Mânăstirea Cașin ,Județul Bacău.

Loc I- Ansamblul de Dansuri- Vestitorii Aninoasei comuna Aninoasa, Dâmbovița

Loc I-Grup Dans Pop.-Ansamblul Jijia Albești Comuna Albești, Județul Botoșani

Loc I- Moment Coregrafic de pe Vlașca-Ansamblul Romănașul – Giurgiu

Loc I- Dans Mixt – Ansamblul ”Flori de Busuioc”-comuna Trusești Județ Botoșani

Festivalul a fost deschis de Ansamblul ”Sânzienele”, ”Sânzienele Junior” și ”Flori de Sânziene” al Casei de Cultură ”Dumitru Stanciu” din Găești care au primit trofeul aniversar (10 ani de la înființare).

Invitați speciali au fost Ansamblul ”Codrulețul” al Clubului Copiilor Găești și Ansamblul ”Poarta Olteniei” Ghimpețeni, Județul Olt, cștigătorii trofelului festivalului la ediția a IV-a 2018.

Citește articolul

Educație și cultură

IA, CA O POVESTE IN CARE SE ÎMPLETESTE TRECUTUL SI VIITORUL!

Articol scris de

“IA de ieri și IA de azi”- sub aceasta denumire, astăzi 24.06.2019, a avut loc la Biblioteca Gura Foii, o activitate- omagiu, adusă acestei valori autentice a poporului roman și a simbolurilor magice cusute pe ea, parte din viața noastră de ieri și de azi.

Simbolurile brodate pe ii, vorbesc despre viața și familia femeilor care le-au cusut, despre zona geografică in care au fost realizate dar și despre preocupările mestesugaresti ale satului; semnele nu sunt simple desene cusute pe pânza, ci adevărate simboluri magice, menite sa poarte noroc celei ce urma sa îmbrace ia, sa apere de ghinion și de rau.

Aceste simboluri provenite din inima satului românesc de odinioară, vorbesc despre divinitate, despre caldura soarelui dătătoare de viața, dar și despre belsug și ciclul vietii( simbolul solar).

despre trăinicie, reînviere și viata( simbolurile florale și vegetale) despre calea dreapta a vieții (liniile drepte, coloana infinitului).

Copiii prezenți la activitate au aflat de la preoții parohi despre Semnificația religioasă a zilele, au împletit cununi de sânziene, au învățat  sa recunoască plantele medicinale pe care le pot culege de pe meleagurile natale.

Toată activitatea a fost înmiresmată  cu mirosul florilor de camp proaspăt culese și presărată cu mici simboluri cusute pe semne de carte, ca o poveste in care se împleteste trecutul si viitorul!

Mariana Nita,

Biblioteca Gura Foii

Citește articolul

Educație și cultură

Performanțe găeștene la Festivalul Național ”Batca” de la Drăgășani! AFLĂ CU CE PREMII S-AU ÎNTORS TRUPELE DE DANS MODERN COORDONATE DE NICOLAE ENE!

Articol scris de

Performanțe notabile pentru Cercul de Dans Modern al Clubului Copiilor din Găești, la cea de-a 15-a ediție a Festivalului Național de Muzică și Dans ”Batca” 2019 de la Drăgășani. Majoretele pregătite de Nicolae Ene au plecat acasă cu premiul I. De asemenea, fantezia coregrafică Evolution Dance, realizată de același Nicolae Ene, a obținut premiul al II-lea. ”Le mulțumim copiilor și părinților care s-au implicat și au sprijinit această acțiune”, a precizat coregraful găeștean.

 

Citește articolul

© Copyright 2011-2019. Toate drepturile rezervate!

Visitor Counter CAA Design - Web Design