Contactează-ne pe

Evenimente

Sorina Pintea și Rovana Plumb, campanie electorală secretă la Spitalul Găești! AVEM TOATE DETALIILE DESPRE AȘA-ZISA VIZITĂ DE LUCRU!

Publicat în data de

- 311 vizualizări

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a avut astăzi o… vizită de lucru la spitalul Găești. Totul s-a desfășurat în mare secret, doar anumite persoane din presă fiind invitate, anunțul oficial al CJD fiind doar pentru conferința de presă de la Prefectură, de la orele 18. Medici și asistente deopotrivă s-au adunat frumușel cu o jumătate de oră în avans, pentru a face parcă repetiție în vederea întâmpinării oaspetelui de onoare, sub privirile curioase ale pacienților aflați la etajele superioare. Conform declarațiilor ministrului, vizita a fost făcută la invitația Rovanei Plumb, deși mi se pare cel puțin ciudat ca un ministru să fie invitat să vadă tocmai obiectul său de activitate, ca și cum vecinul te invită să mai vezi și tu ce mai este prin propria ta ogradă. Am aflat astfel că spitalul o să primească niscai aparatură, ceea ce e de apreciat, având în vedere că anul trecut a fost nevoie ca un tânăr antreprenor găeștean, Cosmin Voedvoski, să doneze 25.000 euro în vederea achiziționării unui aparat nou cu care se pot diagnostica în timp record afecţiuni precum infarctul miocardic, insuficienţă cardiacă, hepatită, ciroză, pancreatită, diabet.

De asemenea, spitalul o să mai primească finanțare de la bugetul de stat pentru amenajarea adecvată a noilor spații ce vor găzdui aparatura modernă, asta dacă se rezolvă și documentația de care doamna ministru a pomenit în repetate rânduri, documentație la care se pare că suntem deficitari până acum. La radiologie, ministrul Pintea a ținut să precizeze că se impune imediat modernizarea aparaturii învechite, care poate genera doze mai mari de radiații decât standardele de siguranță. Vizita prin saloanele ocupate de pacienții intenați la spitalul din Găești nu s-a soldat cu sancțiuni, ca în cazul altor spitale vizitate recent, deși, în urma unui control anunțat, nu prea mai ai ce să descoperi. Întrebată cum vede rezolvarea problemelor cauzate de deficitul de medici, ministrul sănătății a precizat că s-au luat deja măsuri în vederea suplimentării de locuri la facultăți tocmai pe domeniile deficitare, dar că pregătirea acestora nu se desfășoară peste noapte, iar lipsa de medici o să mai fie resimțită pentru câțiva ani. De asemenea, la nivel național se are în vedere modernizarea parcului auto de ambulanțe, cazul de anul trecut din Dâmbovița, când din 80 de ambulanțe la nivel de județ erau doar 8 funcționale, fiindu-i acum adus la cunoștință.

Nu părea deranjată de întrebări și în nici un caz nu a fost politicianul ăla român, venit în campanie doar să zâmbească și să dea bine. Stăpânește informația pe care o oferă, iar acolo unde nu poate oferi date concrete, face referire la entitățile administrative răspunzătoare de cele solicitate. Dacă autoritățile cu putere de decizie se pun de comun acord, iar conducerea spitalului reușește să termine documentația în timpul stabilit, orașul Găești ar putea deveni unul mai sigur și mai modern, fapt care pe viitor ar mări atractivitatea pentru medicii dornici să practice meseria, chit că o fac într-un oraș mai mic. Sperăm ca investiția să se concretizeze totuși, și să nu fi avut parte de o altă promisiune electorală, ori să fim păcăliți ca pe vremea când Nicolae Bănicioiu a aprobat cumpărarea unui aparat nou de radiologie în valoare de 120.000 de euro și, în loc ca aparatul să ajungă la Găești, să fie redistribuit către spitalul din Pucioasa

Publicitate
Loading...
Spune-ți părerea

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Evenimente

ULIEŞTI: Primarul care îşi reconstruieşte de la zero comuna! UITE CE A REUŞIT ÎN DOAR CÂŢIVA ANI!

Articol scris de

A preluat primăria comunei Ulieşti  cu şcoli şi grădiniţe nereabilitate  din anii comunismului, cu uliţe prafuite prin toate satele şi datorii imense la taxa de habitat. Nu avea habar de administraţie, dar îşi dorea ceva bun pentru comuna în care locuia şi şi-a propus să înveţe şi să scoată Ulieştiul la lumină. În primii doi ani a întocmit proiecte, a alergat pe la ministere cu  căciula în mână, iar acum au început să vină şi rezultatele. Aceasta este povestea primarului Iulian Costache de la Ulieşti, care a început de la zero reconstrucţia localităţii.

 Grădiniţa de la Hanu lui Pală a fost dărâmată şi reconstruită de la temelie, întrucât nu putea fi reabilitată din cauza stării avansate de degradare.

 

Grădiniţele de la Jugureni şi Croitori au fost însă modernizate, iar toate arată acum impecabil.

Primarul Iulian Costache şi-a dorit drumuri mai bune pentru concetăţenii săi. Astfel, a reuşit, până la acest moment, să toarne 9 kilometri de asfalt pe uliţele din Stavropolia, Jugureni, Mănăstioara, Ulieşti şi Hanul lui Pală.

În comună se construieşte şi o creşă nouă. Lucrarea a ajuns deja la acoperiş, iar edilul speră ca anul viitor bebeluşii să poată fi îngrijiţi aici în cele mai bune condiţii.

Iulian Costache mai are un proiect mare în derulare. Este vorba despre construirea unei grădiniţe noi în Ulieşti, proiect care are deja finanţare, lucrările urmând să înceapă în aproximativ o lună.

Banii au venit de la Ministerul Dezvoltării, iar primarul şi echipa lui au scris proiecte bune, s-au implicat şi, iată, au reuşit.

Mai trebuie spus că, pentru prima dată în trei decenii, comuna Ulieşti are iluminat public în toate satele şi pe toate uliţele. Oamenilor nu le mai este frică să meargă noaptea pe drum şi sunt cu adevărat mulţumiţi de acest serviciu care îi aduce şi pe ei în rândul lumii. De asemenea, nu putem uita proiectul cadastrării gratuite, care a fost realizat 80% şi care va continua până când fiecare proprietate va fi înregistrată corespunzător.

Acestea sunt cele mai mari investiţii în Ulieşti din ultimii ani, iar edilul ne-a dezvăluit că urmează şi alte surprize pentru comunitatea sa, despre care vom relata la timpul potrivit.

 

 

 

Citește articolul

Evenimente

Căruţaş accidentat în Picior de Munte, pe DN72

Articol scris de

Accident la Picior de Munte. Un căruţaş a fost accidentat după ce un autoturism  nu a zărit la timp atelajul şi l-a acroşat. Căruţaşul a fost transportat la spital pentru investigaţii, iar poliţiştii fac cercetări la faţa locului.

Oamenii legii atrag atenţia că atelajele nu au ce căuta pe drumurile naţionale şi  cu toate acestea regulile sunt încălcate. Numai săptămâna trecută au avut loc 4 astfel de accidente cu mai mulţi răniţi grav, dar şi cu un mort.

 

Citește articolul

Evenimente

SCANDAL LA CRÂNGURILE: Director de școală, bătut de tatăl unui elev!

Articol scris de

Directorul unității de învățământ de la Școala Gimnazială Bădulești, din comuna Crângurile, ar fi fost agresat de tatăl unui elev în această dimineață, pe motiv că i-a certat copilul.

În urma cercetărilor efectuate, polițiștii au stabilit că bărbatul ar fi fost atacat chiar în timp ce se afla la serviciu. Victima nu a solicitat intervenția ambulanței pentru acordarea de îngrijiri medicale, însă a depus plângere.

În cauză, a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ultraj. Cercetările sunt continuate de către un procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Găești. De asemenea, față de bărbatul bănuit de comiterea faptei, polițiștii au dispus măsura sancționării contravenționale în conformitate cu prevederile Legii nr.61/1991 privind ordinea și liniștea publică.

Foto cu caracter ilustrativ

Citește articolul

Noutăți

© Copyright 2011-2019. Toate drepturile rezervate!

Visitor Counter CAA Design - Web Design