Contactează-ne pe

Evenimente

Sorina Pintea și Rovana Plumb, campanie electorală secretă la Spitalul Găești! AVEM TOATE DETALIILE DESPRE AȘA-ZISA VIZITĂ DE LUCRU!

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a avut astăzi o… vizită de lucru la spitalul Găești. Totul s-a desfășurat în mare secret, doar anumite persoane din presă fiind invitate, anunțul oficial al CJD fiind doar pentru conferința de presă de la Prefectură, de la orele 18. Medici și asistente deopotrivă s-au adunat frumușel cu o jumătate de oră în avans, pentru a face parcă repetiție în vederea întâmpinării oaspetelui de onoare, sub privirile curioase ale pacienților aflați la etajele superioare. Conform declarațiilor ministrului, vizita a fost făcută la invitația Rovanei Plumb, deși mi se pare cel puțin ciudat ca un ministru să fie invitat să vadă tocmai obiectul său de activitate, ca și cum vecinul te invită să mai vezi și tu ce mai este prin propria ta ogradă. Am aflat astfel că spitalul o să primească niscai aparatură, ceea ce e de apreciat, având în vedere că anul trecut a fost nevoie ca un tânăr antreprenor găeștean, Cosmin Voedvoski, să doneze 25.000 euro în vederea achiziționării unui aparat nou cu care se pot diagnostica în timp record afecţiuni precum infarctul miocardic, insuficienţă cardiacă, hepatită, ciroză, pancreatită, diabet.

De asemenea, spitalul o să mai primească finanțare de la bugetul de stat pentru amenajarea adecvată a noilor spații ce vor găzdui aparatura modernă, asta dacă se rezolvă și documentația de care doamna ministru a pomenit în repetate rânduri, documentație la care se pare că suntem deficitari până acum. La radiologie, ministrul Pintea a ținut să precizeze că se impune imediat modernizarea aparaturii învechite, care poate genera doze mai mari de radiații decât standardele de siguranță. Vizita prin saloanele ocupate de pacienții intenați la spitalul din Găești nu s-a soldat cu sancțiuni, ca în cazul altor spitale vizitate recent, deși, în urma unui control anunțat, nu prea mai ai ce să descoperi. Întrebată cum vede rezolvarea problemelor cauzate de deficitul de medici, ministrul sănătății a precizat că s-au luat deja măsuri în vederea suplimentării de locuri la facultăți tocmai pe domeniile deficitare, dar că pregătirea acestora nu se desfășoară peste noapte, iar lipsa de medici o să mai fie resimțită pentru câțiva ani. De asemenea, la nivel național se are în vedere modernizarea parcului auto de ambulanțe, cazul de anul trecut din Dâmbovița, când din 80 de ambulanțe la nivel de județ erau doar 8 funcționale, fiindu-i acum adus la cunoștință.

Nu părea deranjată de întrebări și în nici un caz nu a fost politicianul ăla român, venit în campanie doar să zâmbească și să dea bine. Stăpânește informația pe care o oferă, iar acolo unde nu poate oferi date concrete, face referire la entitățile administrative răspunzătoare de cele solicitate. Dacă autoritățile cu putere de decizie se pun de comun acord, iar conducerea spitalului reușește să termine documentația în timpul stabilit, orașul Găești ar putea deveni unul mai sigur și mai modern, fapt care pe viitor ar mări atractivitatea pentru medicii dornici să practice meseria, chit că o fac într-un oraș mai mic. Sperăm ca investiția să se concretizeze totuși, și să nu fi avut parte de o altă promisiune electorală, ori să fim păcăliți ca pe vremea când Nicolae Bănicioiu a aprobat cumpărarea unui aparat nou de radiologie în valoare de 120.000 de euro și, în loc ca aparatul să ajungă la Găești, să fie redistribuit către spitalul din Pucioasa

Continue Reading
Publicitate
Spune-ți părerea

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Evenimente

RAZIE IN DAMBOVITA CU 182 DE POLITISTI, BAŞCA MASCATI SI JANDARMI!Vezi bilantul amenzilor!

Articol scris de

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița au organizat seara trecuta o razie in tot judetul pentru depistarea și sancționarea faptelor antisociale. Au fost angrenate 182 de efective, dintre care 101 de la ordine publică, 27 de la rutieră și 29 de la investigații criminale.

De asemenea, la activități au participat și luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale Dâmbovița și jandarmi. Au fost utilizate 68 de autospeciale, dintre care 50 de la ordine publică.

În urma activităților din teren, polițiștii au controlat 35 de societăți comerciale, au verificat 675 de autovehicule și legitimat peste 800 de persoane.

Pentru neregulile descoperite, polițiștii au aplicat 559 de sancțiuni contravenționale a căror valoare se ridică la 149.980 de lei. Din totalul acestora, 79 au fost la Legea nr.61/1991 privind ordinea și liniștea publică, 11 la Legea nr.12/1990 privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite și 2 la Legea nr. 333/2003 privind paza și protecția bunurilor.

Cele mai multe amenzi, 466, au fost aplicate pentru nerespectarea regulilor de circulație, dintre care 4 pentru consum de alcool și 32 pentru exces de viteză.

Totodată, au fost confiscate bunuri în cuantum de 5.100 de lei și reținute 28 de permise de conducere și 8 certificate de înmatriculare.

Din numărul total al permiselor de conducere reținute,  5 au fost pentru șofat sub influența băuturilor alcoolice și 2 pentru depășirea limitei legale de viteză cu peste 50 de km/h.

De asemenea, polițiștii au constatat și o infracțiune contra siguranței circulației pe drumurile publice.

 

Citește articolul

Evenimente

Găeștiul găzduiește sâmbătă un superb târg de nunți! AFLĂ CARE SUNT ULTIMELE TRENDURI ȘI PRINDE REDUCERILE SUBSTANȚIALE!

Articol scris de

Plănuiești o nuntă, un botez sau un alt eveniment important în viața ta? Sâmbătă, 29 iunie, incepand cu ora 10.00, în Parcul Central al Găeștiului, te așteaptă un spectaculos târg, unde poți contracta, la prețuri foarte avantajoase, cele mai noi și cele mai bune servicii din domeniu.

Specialiștii te așteaptă cu expoziții de aranjamente florale, servicii foto-video, închiriere corturi profesionale, formații de muzică live, candy baruri și torturi, servicii de înfrumusețare, dar și cu noutățile și ultimele trenduri în materie de evenimente: cabine magice, panouri florale și foto corner, expoziții de amenajare a nunții/cununiei civile sau religioase  în aer liber.

Vino să îi cunoști pe cei care pot face din evenimentul tău o poveste de vis, de care să-ți amintești cu mult drag peste ani. Vei avea parte de experiențe frumoase, demonstrații gratuite și de reduceri mari de prețuri. De asemenea, te vei distra cu siguranță, intrând în atmosfera pe care organizatorii au pregătit-o special pentru tine.

Citește articolul

Evenimente

MAGIA CALUSARILOR LA ZIDURI. Lautarii au fost arvuniti exact ca pe vremuri, cand acordeonul si tambalul țineau isonul petrecerii

Articol scris de

Ceata de călușari s-a constituit de Rusalii, când toți călușarii au depus jurământul de a respecta legea călușului: de a fi împreună pe toată durata evenimentului, de a nu dezvălui nimănui secretele jurământului și cel mai important, niciun călușar să nu se aibă relații intime cu vreo femeie până la spartul călușului. Cel puțin așa se proceda odinioară, când călușarii luptau pe durata verii împotriva Rusaliilor, sau cum mai erau cunoscute în popor, iele sau Măiestre, pentru a-i vindeca pe cei “luați din căluș”, adică oameni, copii și adulți deopotrivă, care fuseseră pociți de iele. Acum, călușul a rămas o tradiție frumoasă prin satele din sudul României, unde bărbați în costume populare, având la opincile din piele zurgălăi, dansează călușul pe la casele oamenilor și pe ulițele satului, spre desfătarea spectatorilor. La Ziduri, comuna Odobești, tradiția călușului este una îndelungată, fiind perpetuată cu mari sacrificii de către comunitate. Spun sacrificii, pentru că la începutul secolului XX țăranul care se lega în căluș nu trebuia să meargă la fabrică, copiii oricum nu mergeau toți la școală, iar societatea credea întru totul în puterea apotropaică a călușarilor. Într-o societate arhaică, care trăia printre spiritele malefice care i-ar fi putut face rău, călușarii reprezentau ultimul vestigiu al apărării, motiv pentru care munca câmpului se justifica a fi suspendată pentru o săptămână, dacă ceata de călușari reușea să vindece prin dansul lor bolnavii satului. Ca la o nuntă adevărată, la Ziduri a fost întins un mare cort unde a fost invitată întreaga comunitate, iar lăutarii au fost arvuniți exact ca pe vremuri, când acordeonul și țambalul țineau isonul petrecerii. Dacă de la legatul călușului de săptămâna trecută, călușarii au umblat pe ulițele satului, jucând călușul prin curțile gospodarilor, astăzi a fost spartul călușului, moment de sărbătoare pentru întreaga comunitate. S-a efectuat un joc ritualic final, un dans al călușului în care s-au prins și ceilalți membrii ai comunității, după care s-a recurs la judecarea celui bănuit că ar fi părăsit ceata. Totul a decurs într-o atmosferă plină de haz și muzică, unde personajele principale au fost ca de obiei vătaful- șeful cetei de călușari și mutul – călușarul cu cele mai bune abilități acrobatice dintre toți, acestea fiind ultimele momente de petrecere înainte de intrarea în postul sfinților apostoli Petru și Pavel.

Citește articolul

© Copyright 2011-2019. Toate drepturile rezervate!

Visitor Counter CAA Design - Web Design