Contactează-ne pe

Evenimente

Găeşti: PROTESTE CONTRA MUNCII FORŢATE. BLOCAREA SISTEMULUI PENITENCIAR ÎN 10 ZILE!

Sindicatul National al Lucratorilor de Penitenciare, organizatie sindicala majoritara reprezentand salariati din sistemul administratiei penitenciare si Ministerul Justitiei, declanseaza actiuni de protest pe termen nedeterminat ca urmare a diminuarilor salariale suferite de majoritatea angajatilor din sistemul penitenciar.

Cu toate ca, in anul 2019, in tot sistemul public sunt asigurate prin buget (fiind achitate integral) drepturile salariale, inclusiv cresterile salariale prevazute de Legea-cadru nr 153/2017 dar si alte cresteri suplimentare (educatie), in sistemul penitenciar, incepand cu 01.01.2019 au fost sistate de la plata: orele suplimentare necompensate cu timp liber, decontarea cheltuielilor turistice (echivalent vouchere vacanta), majorarea pentru misiuni speciale, precum si plata sentintelor judecatoresti; de asemenea, nu au fost acordate majorarile legale privind normele de hrana si echiament.

                                                                    ACŢIUNI

 1.Refuzul muncii suplimentare in tot sistemul penitenciar, incepand cu data de 11.04.2019 (genereaza blocarea activitatii in maxim 10 zile; functionarea sistemului penitenciar depinde de munca suplimentara).

2.Dezacordul SNLP privind depasirea plafonului anual de 180 de ore suplimentare pentru anul 2019 (conform legislatiei si negocierilor colective in vigoare).

3.Mitinguri succesive in toate unitatile din sistemul penitenciar – calendarul se va comunica Miting in Piata Victoriei (3000 de participanti) – data se va comunica

 Refuzul muncii suplimentare exprimat de salariati, sub protectie si coordonare sindicala, dublat de refuzul exprimat de sindicate in privinta depasirii plafonului de 180 de ore suplimentare anual, va genera automat blocaje in activitate incepand cu 22-23 aprilie 2019. In fiecare luna, schimburile operative din sistem, dar si alte categorii de angajati, inregistreaza ore suplimentare de munca care nu pot fi compensate cu timp liber si nici platite avand in vedere bugetul insuficient, alocat pentru 2019.

Simplul refuz de a munci in plus exprimat de angajati, aduce angajatorii in situatia de a nu putea asigura corespunzator misiunile de paza, escortare si supraveghere cu respectarea programului zilnic, a legislatiei aplicabile si regulamentelor specifice. Angajatorii care, din lipsa resurselor umane disponibile, vor savarsi abuzuri prin incalcarea legislatiei si regulamentelor expunand personalul la riscuri nejustificate, vor raspunde legal, disciplinar dar si in relatia cu mass-media si opinia publica.

                                                            REVENDICĂRI

 

  1. Adoptarea statutului politistului de penitenciare (eliminarea amendamentelor neconstitutionale, nedemocratice si anti-sindicale) – stadiu: Camera deputatilor (for decizional)
  2. Publicarea de urgenta a ordinului de ministru privind plata orelor suplimentare pentru perioada 2019-

2021 (impus prin OUG 114/2018) – similar celorlalte institutii din structura de aparare nationala

  1. Plata muncii suplimentare (conform legii) – similar celorlalte institutii din structura de aparare nationala
  2. Plata cheltuielilor turistice conform legii (conform legii)similar celorlalte institutii din structura de aparare nationala
  3. Actualizarea normelor de hrana si echipament (conform legii) – similar celorlalte institutii din structura de aparare nationala
  4. Stop suprasolicitarii si vulnerabilizarii personalului ca solutie pentru lipsa de resurse umane si financiare!

 

Stefan TEOROC

Presedinte

Continue Reading
Publicitate
Spune-ți părerea

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Evenimente

SURSE: Comisarul șef Alexandru Iorga ar putea deveni adjunctul IPJ Dâmbovița! SCHIMBĂRI DE TRUPE IMPRESIONANTE ÎN POLIȚIA DÂMBOVIȚA!

Articol scris de

Odată cu înlăturarea lui Danil Zepiși, Poliția Dâmbovița pare a intra într-o nouă epocă. Astăzi, ministrul de Interne, Carmen Dan, a semnat ordinul prin care comisarul șef de poliție Sorin Păun a fost împuternicit inspector șef al IPJ pentru o perioadă de maximum 6 luni, răstimp în care, probabil, ar urma organizarea concursului pentru această funcție. Păun a fost adjunct al Inspectoratului Județean de Poliție din județul nostru și a ocupat, de-a lungul carierei sale, mai multe funcții importante.

Bătălie mare se duce însă pentru posturile de adjuncți. Conform unor surse, favoriți pentru aceste două importante poziții ar fi comisarul șef Eduard Oprea, șeful Serviciului Economic, și comisarul șef Alexandru Iorga, șeful Poliției Găești.

Am încercat să-l contactăm în legătură cu aceste zvonuri pe comandantul Iorga, însă până la ora redactării acestei știri nu a fost de găsit.

Citește articolul

Evenimente

OPERAŢIUNE INEDITĂ!Pompierii de la Vişina au salvat un pui de barză căzut din cuib

Articol scris de

 

O intervenție mai puțin obișnuită, dar plină de emoții, a pompierilor dâmbovițeni s-a desfășurat astăzi.
Pompierii de la Garda de intervenție Vișina au fost solicitați să intervină pentru salvarea unui pui de barză în localitatea Ragu. Un echipaj format din trei subofițeri a repus în cuib puiul de barză cu ajutorul scării din dotare. Pentru ca operațiunea să se desfășoare în siguranță a fost solicitată și o echipă de la societatea de distribuție a energiei electrice.
În ţara noastră barza albă (Ciconia Ciconia) este ocrotită prin următoarele legi: Legea Nr. 13/1993, Legea nr. 137/1995, Legea nr. 103/1996, Legea 13/1998, și legea 407/2006. Omorârea păsărilor şi a puilor precum şi distrugerea ouălor şi a cuiburilor se pedepseşte conform legii cu amendă de aproximativ 1000 RON. Un cuib de barza este alcătuit din crengi, rădăcini, pământ, paie și uneori chiar și materiale textile, putând cântări până până la 500kg, atunci când cuibul este locuit de mai multi ani.
Societatea Ornitologica din România are un proiect ambițios și deosebit de util prin care invită toți cetățenii care au un telefon mobil cu cameră foto, sa participe la inventarierea cuiburilor de berze din țară prin intermediul aplicației mobile UITE BARZA. Pentru telefoanele cu android, acesta este linkul de descărcare al aplicației https://play.google.com/store/apps/details?id=ro.sor.berzeleromaniei
Uite Barza!

 

Citește articolul

Evenimente

CORBII MARI. Două tinere au fost accidentate pe DN61

Articol scris de

Accident pe DN61, în comuna Corbii Mari. Două tinere de 15 şi 17 ani, care se deplasau pe lângă o bicicletă au fost acroşate şi accidentate uşor la prima vedere, conform Poliţiei, de conducătorul unui automobil care nu ar fi adaptat viteza la condiţiile de drum în curbă. Fetele au fost transportate la spital pentru investigaţii. În cauză, poliţiştii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

Citește articolul

© Copyright 2011-2019. Toate drepturile rezervate!

Visitor Counter CAA Design - Web Design