Contactează-ne pe

Educație și cultură

Şcoala Radu cel Mare Găeşti pe harta Erasmus+

Publicat în data de

- 311 vizualizări

 

 

Profesori și elevi din 5 țări (Portugalia, Turcia, Spania, Italia și Romania) au participat în perioada 1-7 Aprilie 2019 la Școala Gimnazială Radu cel Mare Găești la activități prilejuite de ultima mobilitate din cadrul proiectului internațional Erasmus+ Mobile Apps in Education.

          

Proiectul se desfășoară pe o perioadă de 2 ani (1 septembrie 2017- 31 august 2019) și a fost elaborat pentru a răspunde nevoilor elevilor noștri de a dobândi și de a-și îmbunătăți cunoștințele legate de dezvoltarea și utilizarea aplicațiilor mobile în scop educativ, o abilitate pe care o vor folosi și după anii de școală, indiferent de carierele pe care aceștia vor alege să le urmeze. Astfel, dorim ca elevii nostrii să spargă bariera dintre consumul pasiv de aplicații mobile și utilizarea activă a instrumentelor de dezvoltare mobilă.

        

    Scopul proiectului este acela de a oferi atât elevilor, cât și profesorilor, cadrul potrivit în care aceștia să colaboreze, să împărtășească idei și bune practici și să învețe cum să dezvolte aplicații mobile. Prin asigurarea acestui cadru, proiectul nostru intenționează să atingă o serie de obiective privind aplicațiile mobile, precum și obiective legate de dialogul intercultural pe care proiectul le presupune, astfel:

  • elevii care participă la întâlniri transnaționale își vor îmbunătăți abilitățile digitale;
  • participanți vor îmbunătăți abilitățile de comunicare în limba engleză și în alte limbi ale partenerilor, dar și cunoștințele despre tradițiile și cultura acestora;
  • toți participanții vor dezvolta toleranța, respectul și înțelegerea interculturală;
  • membrii echipei de proiect își vor îmbunătăți abilitățile de organizare, de lucru în echipă și de manipulare si prelucrare a datelor.

      Până în acest moment, în cadrul proiectului au avut loc următoarele mobilități:

  • o mobilitate transnațională, înaintea proiectului, în Istanbul, Turcia (noiembrie 2017), în cadrul căreia s-au discutat aspecte practice legate de buna desfășurare a proiectului.
  • patru mobilități transnaționale de tip Learning/ Teaching/ Training Activities, împreună cu grupuri de elevi ai școlii, în orasele: Ourém-Portugalia (ianuarie-februarie 2018), Vittoria-Italia (mai 2018), Granada-Spania (noiembrie 2018) și ultima în Găești-Romania (aprilie 2019). În fiecare școală au fost organizate activități specifice temelor anterior stabilite cum ar fi: folosirea platformelor digitale, a aplicațiilor mobile (Socrative, Kahoot, PowToon, StoryJumper, GuidiGo, Quizizz etc), introducere în folosirea și dezvoltarea de aplicații mobile, exemple de bune practici, etc.

        În luna mai 2019 va avea loc la Istanbul, în Turcia, ultima întâlnire din cadrul proiectului, întâlnire unde se vor discuta aspectele finale legate de proiect și se vor trage ultimele concluzii.

 

                                                                     Coordonator de proiect, prof. Andra Oneci

                                                                     Responsabil diseminare, prof. Emanuela Ghinea

 

Publicitate
Spune-ți părerea

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Educație și cultură

Află când se dă startul sezonului de iarnă în Găești! PARTICIPA ȘI TU LA MANIFESTĂRILE PREGĂTITE DE AUTORITĂȚILE LOCALE!

Articol scris de

Paradă cu torțe, inaugurarea iluminatului de Crăciun, spectacol si concursuri interactive! Aceasta este oferta autorităților locale pentru debutul sezonului sărbătorilor. Vineri, 29 noiembrie, de la ora 17.00, toți gaestenii sunt invitați să se bucure împreună de unul dintre cele mai frumoase și spectaculoase evenimente de peste an: parada cu torțe, organizată de formațiile Casei de Cultură în centrul orașului. Apoi, împreună cu primarul Grigore Gheorghe, vor fi aprinse luminițele de sărbători, care vor imbraca orașul in haină festiva. De la ora 17.30, sunteți invitați la Casa de Cultură, acolo unde trei echipe ambițioase se vor lupta pentru premiul cel mare la concursul de cultură generală, iar cei mai talentati copii la eseu și fotografie vor fi premiati. Totul, in cadrul unui show de zile mari, care va va bucura sufletele.

 

Citește articolul

Educație și cultură

PERFORMANȚĂ: Elevul găeștean Luca Neagu, locul întâi la Concursul Eparhial Biserici și Mănăstiri Dâmbovițene!

Articol scris de

Este un tânăr modest, dar cu multă personalitate. În ochii lui se citesc bunătatea, inteligența și mai ales bunăvoința. Este unul dintre cei mai străluciți elevi ai Școlii ”Șerban Cioculescu” și, iată, rezultatele nu întârzie să apară.
Luca Neagu a participat, alături de alți 323 de elevi din școlile și liceele din orașele dâmbovițene, la Concursul Eparhial Biserici și Mănăstiri Dâmbovițene, organizat de Arhiepiscopia Târgoviștei, în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Dâmbovița și Asociația Profesorilor de Religie – filiala Dâmbovița, fiind pregătit de profesor Ionela Ciobanu.
Lucrarea saMănăstirea Izvorul Tămăduirii Pătroaia Deal, comuna Crângurile, județ Dâmbovița,  a fost inspirată de Maica Stareţă Inocenţia Costache, o femeie implicată, dinamică şi plină de har divin,  care l-a determinat  pe Luca Neagu sa scrie  cu pasiune despre mânăstire!

 

Astfel, eseul  a impresionat atât de mult juriul, încât, la categoria sa de vârstă, a câștigat premiul I.
Competiția este una prestigioasă și reprezintă o continuare a demersului cultural-educațional inițiat în anul 2016 de Arhiepiscopia Târgoviștei, în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Dâmbovița, prin organizarea concursului ”Ieromonahul Macarie și excelența tipografică de la Târgoviște în secolele XVI-XVIII”, a concursului ”Diaconul Coresi – Voievod al limbii române și promotor al unității naționale ” din anul 2017, și continuat, în anul Centenar 2018, cu concursul ”Contribuția Bisericii Ortodoxe Române la înfăptuirea Marii Uniri de la 1918”.

Găeștiul a fost reprezentat în concurs de doi elevi de la Școala ”Șerban Cioculescu” (profesori Ionela Ciobanu și Cătălin Ciobanu), trei elevi de la Școala ”Radu cel Mare” (prof. Ștefan Nuica), doi elevi de la Colegiul Național ”Vladimir Streinu” (prof. Stan Coca) și cinci elevi de la Liceul Tehnologic ”Iordache Golescu” (prof. Cristian Simescu și Gheorghe Ilinca). Evaluarea lucrărilor a fost realizată de o comisie formata din inspectorul de limba si literatura romana, de inspectorul de istorie/geografie, de un profesor de limba romana, de pr. insp. de religie si de pr. consilier Ionut Ileana.
Premierea a avut loc la Târgoviște, în prezența inspectorului școlar general Sorin Ion și a inspectorului școlar general adjunct, prof. Cristina Stroe. Participanții au primit diplome și cărți, iar câștigătorii au beneficiat și de sume de bani.

Citește articolul

Noutăți

Loading...