Şcoala Radu cel Mare Găeşti pe harta Erasmus+

 

 

Profesori și elevi din 5 țări (Portugalia, Turcia, Spania, Italia și Romania) au participat în perioada 1-7 Aprilie 2019 la Școala Gimnazială Radu cel Mare Găești la activități prilejuite de ultima mobilitate din cadrul proiectului internațional Erasmus+ Mobile Apps in Education.

          

Proiectul se desfășoară pe o perioadă de 2 ani (1 septembrie 2017- 31 august 2019) și a fost elaborat pentru a răspunde nevoilor elevilor noștri de a dobândi și de a-și îmbunătăți cunoștințele legate de dezvoltarea și utilizarea aplicațiilor mobile în scop educativ, o abilitate pe care o vor folosi și după anii de școală, indiferent de carierele pe care aceștia vor alege să le urmeze. Astfel, dorim ca elevii nostrii să spargă bariera dintre consumul pasiv de aplicații mobile și utilizarea activă a instrumentelor de dezvoltare mobilă.

        

    Scopul proiectului este acela de a oferi atât elevilor, cât și profesorilor, cadrul potrivit în care aceștia să colaboreze, să împărtășească idei și bune practici și să învețe cum să dezvolte aplicații mobile. Prin asigurarea acestui cadru, proiectul nostru intenționează să atingă o serie de obiective privind aplicațiile mobile, precum și obiective legate de dialogul intercultural pe care proiectul le presupune, astfel:

  • elevii care participă la întâlniri transnaționale își vor îmbunătăți abilitățile digitale;
  • participanți vor îmbunătăți abilitățile de comunicare în limba engleză și în alte limbi ale partenerilor, dar și cunoștințele despre tradițiile și cultura acestora;
  • toți participanții vor dezvolta toleranța, respectul și înțelegerea interculturală;
  • membrii echipei de proiect își vor îmbunătăți abilitățile de organizare, de lucru în echipă și de manipulare si prelucrare a datelor.

      Până în acest moment, în cadrul proiectului au avut loc următoarele mobilități:

  • o mobilitate transnațională, înaintea proiectului, în Istanbul, Turcia (noiembrie 2017), în cadrul căreia s-au discutat aspecte practice legate de buna desfășurare a proiectului.
  • patru mobilități transnaționale de tip Learning/ Teaching/ Training Activities, împreună cu grupuri de elevi ai școlii, în orasele: Ourém-Portugalia (ianuarie-februarie 2018), Vittoria-Italia (mai 2018), Granada-Spania (noiembrie 2018) și ultima în Găești-Romania (aprilie 2019). În fiecare școală au fost organizate activități specifice temelor anterior stabilite cum ar fi: folosirea platformelor digitale, a aplicațiilor mobile (Socrative, Kahoot, PowToon, StoryJumper, GuidiGo, Quizizz etc), introducere în folosirea și dezvoltarea de aplicații mobile, exemple de bune practici, etc.

        În luna mai 2019 va avea loc la Istanbul, în Turcia, ultima întâlnire din cadrul proiectului, întâlnire unde se vor discuta aspectele finale legate de proiect și se vor trage ultimele concluzii.

 

                                                                     Coordonator de proiect, prof. Andra Oneci

                                                                     Responsabil diseminare, prof. Emanuela Ghinea

 

Articol adaugat de Coman Andrei Alin

Reporter, Editor Web andreialincoman@gmail.com Din 2014 in echipa redactionala!

Cronica de Gaesti

Accident grav pe DN 72, la Dragodana! IMPACT FRONTAL ÎNTRE DOUĂ AUTOTURISME!

6 persoane, dintre care doi copii de 10 şi 3 ani, au fost rănite, în …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *