Contactează-ne pe

Educație și cultură

Şcoala Radu cel Mare Găeşti pe harta Erasmus+

 

 

Profesori și elevi din 5 țări (Portugalia, Turcia, Spania, Italia și Romania) au participat în perioada 1-7 Aprilie 2019 la Școala Gimnazială Radu cel Mare Găești la activități prilejuite de ultima mobilitate din cadrul proiectului internațional Erasmus+ Mobile Apps in Education.

          

Proiectul se desfășoară pe o perioadă de 2 ani (1 septembrie 2017- 31 august 2019) și a fost elaborat pentru a răspunde nevoilor elevilor noștri de a dobândi și de a-și îmbunătăți cunoștințele legate de dezvoltarea și utilizarea aplicațiilor mobile în scop educativ, o abilitate pe care o vor folosi și după anii de școală, indiferent de carierele pe care aceștia vor alege să le urmeze. Astfel, dorim ca elevii nostrii să spargă bariera dintre consumul pasiv de aplicații mobile și utilizarea activă a instrumentelor de dezvoltare mobilă.

        

    Scopul proiectului este acela de a oferi atât elevilor, cât și profesorilor, cadrul potrivit în care aceștia să colaboreze, să împărtășească idei și bune practici și să învețe cum să dezvolte aplicații mobile. Prin asigurarea acestui cadru, proiectul nostru intenționează să atingă o serie de obiective privind aplicațiile mobile, precum și obiective legate de dialogul intercultural pe care proiectul le presupune, astfel:

  • elevii care participă la întâlniri transnaționale își vor îmbunătăți abilitățile digitale;
  • participanți vor îmbunătăți abilitățile de comunicare în limba engleză și în alte limbi ale partenerilor, dar și cunoștințele despre tradițiile și cultura acestora;
  • toți participanții vor dezvolta toleranța, respectul și înțelegerea interculturală;
  • membrii echipei de proiect își vor îmbunătăți abilitățile de organizare, de lucru în echipă și de manipulare si prelucrare a datelor.

      Până în acest moment, în cadrul proiectului au avut loc următoarele mobilități:

  • o mobilitate transnațională, înaintea proiectului, în Istanbul, Turcia (noiembrie 2017), în cadrul căreia s-au discutat aspecte practice legate de buna desfășurare a proiectului.
  • patru mobilități transnaționale de tip Learning/ Teaching/ Training Activities, împreună cu grupuri de elevi ai școlii, în orasele: Ourém-Portugalia (ianuarie-februarie 2018), Vittoria-Italia (mai 2018), Granada-Spania (noiembrie 2018) și ultima în Găești-Romania (aprilie 2019). În fiecare școală au fost organizate activități specifice temelor anterior stabilite cum ar fi: folosirea platformelor digitale, a aplicațiilor mobile (Socrative, Kahoot, PowToon, StoryJumper, GuidiGo, Quizizz etc), introducere în folosirea și dezvoltarea de aplicații mobile, exemple de bune practici, etc.

        În luna mai 2019 va avea loc la Istanbul, în Turcia, ultima întâlnire din cadrul proiectului, întâlnire unde se vor discuta aspectele finale legate de proiect și se vor trage ultimele concluzii.

 

                                                                     Coordonator de proiect, prof. Andra Oneci

                                                                     Responsabil diseminare, prof. Emanuela Ghinea

 

Reporter, Editor Web andreialincoman@gmail.com Din 2014 in echipa redactionala!

Continue Reading
Publicitate
Spune-ți părerea

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Educație și cultură

MUZICA, DANS, ARMONIE SI CULOARE LA FESTIVALUL SANZIENELOR DE LA GAESTI

Articol scris de

Festivalul-Concurs Internaţional de Dans „Cununa Sânzienelor” – ediţia a V- a, organizat de catre Asociatia  Ansamblurilor    Folclorice ,,Cununa Sanzienelor”, în parteneriat cu Primaria orasului Gaeşti, Casa de  Cultură ,,Dumitru Stanciu” şi  Clubul  copiilor Gaesti a fost un adevarat succes.

Parada a fost impresionantă, concurentii purtand cu mandrie costumele populare din zonele din care veneau.  Aproape 800 de dansatori din Romania, Albania si Bulgaria  s-au manifestat  pe scena din Parcul Central, iar Gaestiul a devenit un adevarat furnicar.

Iată şi castigatorii din acest an:

Trofeul festivalului-Ansamblul „Dor Teiușan” localitatea Teius județul Alba

Loc I și Premiul Special al Juriului- Ansamblul de Cantece și Dansuri ”Dunărenii” comuna Chiscani Județul Brăila

Loc I și Diplomă de Excelență- Ansamblul Folcloric Datina-Dansuri Tradiționale Bulgărești comuna Băleni, Dmbovița.

Loc I- Obicei Popular- Ansamblul Cununa Bodului comuna Bodu, Județul Brașov

Loc I- Dans de Fete- Ansamblul Opincuța Comuna Vintileasca Județul Vrancea

Loc I- Dans Bărbătesc-Ansamblul Mânăstireni comuna Mânăstirea Cașin ,Județul Bacău.

Loc I- Ansamblul de Dansuri- Vestitorii Aninoasei comuna Aninoasa, Dâmbovița

Loc I-Grup Dans Pop.-Ansamblul Jijia Albești Comuna Albești, Județul Botoșani

Loc I- Moment Coregrafic de pe Vlașca-Ansamblul Romănașul – Giurgiu

Loc I- Dans Mixt – Ansamblul ”Flori de Busuioc”-comuna Trusești Județ Botoșani

Festivalul a fost deschis de Ansamblul ”Sânzienele”, ”Sânzienele Junior” și ”Flori de Sânziene” al Casei de Cultură ”Dumitru Stanciu” din Găești care au primit trofeul aniversar (10 ani de la înființare).

Invitați speciali au fost Ansamblul ”Codrulețul” al Clubului Copiilor Găești și Ansamblul ”Poarta Olteniei” Ghimpețeni, Județul Olt, cștigătorii trofelului festivalului la ediția a IV-a 2018.

Citește articolul

Educație și cultură

IA, CA O POVESTE IN CARE SE ÎMPLETESTE TRECUTUL SI VIITORUL!

Articol scris de

“IA de ieri și IA de azi”- sub aceasta denumire, astăzi 24.06.2019, a avut loc la Biblioteca Gura Foii, o activitate- omagiu, adusă acestei valori autentice a poporului roman și a simbolurilor magice cusute pe ea, parte din viața noastră de ieri și de azi.

Simbolurile brodate pe ii, vorbesc despre viața și familia femeilor care le-au cusut, despre zona geografică in care au fost realizate dar și despre preocupările mestesugaresti ale satului; semnele nu sunt simple desene cusute pe pânza, ci adevărate simboluri magice, menite sa poarte noroc celei ce urma sa îmbrace ia, sa apere de ghinion și de rau.

Aceste simboluri provenite din inima satului românesc de odinioară, vorbesc despre divinitate, despre caldura soarelui dătătoare de viața, dar și despre belsug și ciclul vietii( simbolul solar).

despre trăinicie, reînviere și viata( simbolurile florale și vegetale) despre calea dreapta a vieții (liniile drepte, coloana infinitului).

Copiii prezenți la activitate au aflat de la preoții parohi despre Semnificația religioasă a zilele, au împletit cununi de sânziene, au învățat  sa recunoască plantele medicinale pe care le pot culege de pe meleagurile natale.

Toată activitatea a fost înmiresmată  cu mirosul florilor de camp proaspăt culese și presărată cu mici simboluri cusute pe semne de carte, ca o poveste in care se împleteste trecutul si viitorul!

Mariana Nita,

Biblioteca Gura Foii

Citește articolul

Educație și cultură

Performanțe găeștene la Festivalul Național ”Batca” de la Drăgășani! AFLĂ CU CE PREMII S-AU ÎNTORS TRUPELE DE DANS MODERN COORDONATE DE NICOLAE ENE!

Articol scris de

Performanțe notabile pentru Cercul de Dans Modern al Clubului Copiilor din Găești, la cea de-a 15-a ediție a Festivalului Național de Muzică și Dans ”Batca” 2019 de la Drăgășani. Majoretele pregătite de Nicolae Ene au plecat acasă cu premiul I. De asemenea, fantezia coregrafică Evolution Dance, realizată de același Nicolae Ene, a obținut premiul al II-lea. ”Le mulțumim copiilor și părinților care s-au implicat și au sprijinit această acțiune”, a precizat coregraful găeștean.

 

Citește articolul

© Copyright 2011-2019. Toate drepturile rezervate!

Visitor Counter CAA Design - Web Design