Contactează-ne pe

Educație și cultură

Copiii talentați iubesc „Tradiție și Credință”! CONCURSUL ORGANIZAT DE CLUBUL COPIILOR GĂEŞTI, FEERIE DE CREATIVITATE!

Publicat în data de

- 264 vizualizări

Astăzi 6 aprilie 2019 la Clubul copiilor Găeşti s-a organizat cea de-a 13 – ediție a concursului național de arte plastice ,, Tradiție şi credință”. In competiție au intrat 104 copii din 5 județe ( Dâmbovița, Prahova, Teleorman, Argeş, Vâlcea) şi Bucureşti, iar copii din alte 19 județe s-au inscris in concurs cu participare indirectă .

Micii artişti plastici au realizat icoane pe sticlă, ouă încondeiate, picturi cu tematică diversă care ilustrează tradiții/obiceiuri şi frumusețile satului românesc, desene pe calculator, lucrări diverse de artă decorativă, grafică etc. In organizarea concursului inițiatorii au avut sprijinul Primăriei Găesti, domnul primar Grigore Gheorghe fiind prezent la premierea concurenților. In săptămâna ce urmează va avea loc jurizarea lucrărilor de la secțiunea cu participare indirectă după care locuitorii oraşului şi cei care trec prin oraşul nostru le vor putea admira in holul Primăriei.

Doamna director Mara Maria Muşat ne-a mărturisit că este  recunoscătoare edilului găeştean pentru deschiderea pe care o are față de educație şi pentru activitatea culturală . A ținut să menționeze că pentru reuşita concursului s-au implicat cadre didactice ( Diaconu Nicuşor fiind unul dintre coordonatori, Surcel Tănase, Grigore Marian, Lițescu Constanța, Ciobanu Olivia), personal auxiliar şi nedidactic de la Club, alături de care au venit partenerii educaționali :  Colegiul Național ,,Vladimir Streinu” Găeşti, I.S.J -Db, Asociația de părinți Edu_Activ_Club.

Publicitate
Loading...
Spune-ți părerea

You must be logged in to post a comment Login

Adaugă un comentariu

Educație și cultură

GURA FOII: „FOIŢA CU ALTIŢĂ” LA SFÂRŞIT DE AN

Articol scris de

La Biblioteca Publica din Gura Foii, a avut loc șezătoarea lunii “undrea”, denumită “Satul românesc oglindit in traditii și obiceiuri”.Evenimentul este parte din proiectul cultural “Memorie și continuitate de civilizatie țărănească”, derulat in parteneriat cu Centrul Judetean de Cultura Dambovita.

In afara atelierelor care au reconstituit cusutul tradițional, au mai avut loc și alte ateliere precum confecționarea caprei pentru colindul “Mersul cu capra” și împodobirea bradului de Crăciun, ateliere de care utilizatorii mici s-au bucurat foarte mult!

Încheiem astfel, sezatorile din acest an , bucurându ne de atmosfera de basm și traditie, in clinchet de clopotei și parfum de colinde!

Mariana Lixandroiu, bibliotecar responsabil 

 

Citește articolul

Educație și cultură

Află când se dă startul sezonului de iarnă în Găești! PARTICIPA ȘI TU LA MANIFESTĂRILE PREGĂTITE DE AUTORITĂȚILE LOCALE!

Articol scris de

Paradă cu torțe, inaugurarea iluminatului de Crăciun, spectacol si concursuri interactive! Aceasta este oferta autorităților locale pentru debutul sezonului sărbătorilor. Vineri, 29 noiembrie, de la ora 17.00, toți gaestenii sunt invitați să se bucure împreună de unul dintre cele mai frumoase și spectaculoase evenimente de peste an: parada cu torțe, organizată de formațiile Casei de Cultură în centrul orașului. Apoi, împreună cu primarul Grigore Gheorghe, vor fi aprinse luminițele de sărbători, care vor imbraca orașul in haină festiva. De la ora 17.30, sunteți invitați la Casa de Cultură, acolo unde trei echipe ambițioase se vor lupta pentru premiul cel mare la concursul de cultură generală, iar cei mai talentati copii la eseu și fotografie vor fi premiati. Totul, in cadrul unui show de zile mari, care va va bucura sufletele.

 

Citește articolul